Nejste přihlášen/a.
Ty jsi ještě nikdy neposíla(a) doporučený dopis? Vyplním podací lístek, adresu příjemce (musí souhlasit se adresou na obálce), tam ten dopis pošta pošle, adresu odesilatele (taky musí souhlasit s adresou na obálce), tam se asi dopis vrátí když ho z nějakého důvodu adresát nepřijme, zaplatím poštovné, podací lístek mi orazítkují a vrátí. Aspoň takhle se to dělo, když jsem doporučený dopis posledně posílal, nepamatuji se, že by mne nějak kontrolovali, jestli adresa odesilatele souhlasí s mým OP (ostatně nesouhlasila by, doporučený dopis jsem posílal místo manželky, zrovna byla nějaká churavá).
Takže kdybych napsal, že odesilatelem je král Karel IV, adresa Praha Hradčany, možná by to taky prošlo.
Nevím jestli jsem správně pochopil dotaz, myslel jsem, že pokud odesilatel chce utajit že to posílá on, tak to utají (svou totožnost nenapíše ani na obálku jako odesilatel ale vymyslí si někoho jiného, samozřejmě ani do dopisu). Pak možná jestli je na poště kamera se záznamem a na dopisu otisk prstu.
tomkk: Tak si ty dopisy od úřadů nevyzvedávejte. Oni mají povinnost vám to poslat do datové schránky, takže co nemáte v datové schránce, to vám nebylo doručno (nesmíte jim ale podepsat převzetí dopisu).
Jinak i u nás se pošta neobtěžuje vyplňovat odesílatele, takže jedině asi na poště před převzetím vyžadovat jeho sdělení.
Jen už netuším, jak jsem se v aplikaci autorizoval. Vím, že určitě e-mailem a tel. číslem.
U doporučeného dopisu bude určitě jen adresa a tu v aplikaci ověřit nejde.
Takže se omlouvám, pokud vám někdo pošle jen doporučený dopis bez tel. čísla nebo e-mailové adresy, asi ho aplikace vidět nebude.
Vidět ho bude jen odesílatel, který zná sledovací číslo, protože ho má na podacím lístku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.