Nejste přihlášen/a.
Nemáte někdo zkušenost s fyzioterapií, která by měla pomáhat proti refluxu? Díky
Moje mladá je vystudovaná SŠ rehabilitační + VŠ fyzioterapeut. S refluxem se trápila cca 30 let, nepálila ji žáha, ale kuckala. Chvíli pomáhala akupunktura, ale rehabilitace ne. Až teď, v posledním roce nějaký doktor přišel na to, že je to nesnášenlivost mlíka a výrobků z něho.
To bude nejspíš ten reflux z duodena do žaludku. To aj žluč do žaludku navalí. U toho nepálí žáha.
Žádná fyzioterapie Vám nepomůže. Je potřeba upravit jídelníček. Bez toho to nepůjde. Sám jsem si tím prošel. Pokud možno vynechat tučná a kořeněná jídla. Hlavně v odpoledních hodinách a na noc. Lidi dělají to, že si nacpou žaludek jídlem krátce před spaním a pár hodin potom co si lehnou mají kyselé žaludeční šťávy až v krku a začne je pálit žáha. Já dělal to samé a bral na to prášky na žaludek. Každý musí na sobě vysledovat co mu nedělá dobře a co mu pomáhá. Pokud mám problém vemu si jedlou sodu a mám klid. Ale večeřím nejpozději v 17 hodin. Nic tučného, žádné kafe a piju obyčejnou vodu, bez bublinek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.