Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaludeční štávy

Od: mirek5* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Máte zkušenosti a poradit mi ohledně vracení žaludečních štáv do jícnu. Problém mám hlavně v noci kdy se mi vracejí štávy do jícnu a nemám klid se spánkem. Ve dne problém není. Postelový rošt mám nastavený se sklonem abych měl hlavu výše a polštář. Beru tablety na předpis Pantoprazole Zentiva 40mg před snídaní a večeří kde dodržuji čas podání. Večeřím v 17hod a spát jdu příklad v 21hod ráno v 5hod snídaně. Celkově se mi zlepšil zažívací proces. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Reflux. Každému ale pomáhá něco jiného. Pokud vám vaše léky moc nepomáhají, zkuste jiné. Já beru Omeprazol a nedám na něj dopustit. Jen se člověk musí smířit s myšlenkou, že je to na celý život. Poproste lékaře o jiný lék.

hodnocení

3x

Žiju několik let s Omeprazolem a funguje to.

Ještě je dobré - pokud spíte na boku - ležet na levém boku. V této poloze žaludek visí přirozeně dolů a žaludeční kyseliny tolik nepronikají do jícnu.

hodnocení

1x
Mě reflux trápil hodně a dlouho, ale prášky jsem brát nechtěl. Teď o sobě dá občas vědět, ale je to nějak v normě, nejsou to už celodenní muka pálící trubky. Pomohlo mi ale pokusem omylem naučit se, co kdy mohu a nemohu jíst a dělat. Asi trochy chaoticky vypíšu, co mi to zhoršuje a co mi osobně pomohlo:
Vadí celodenní sezení v práci. O víkendu, když mám přirozený pohyb, je to násobně lepší.
Vadí kalhoty, které v pase při sezení nepovolí, rifle nosím jedině elastické, opasek pružný. Nesedět v předklonu, mačká to žaludek.
Nemohu sladké a hlavně čokoládové věci dopoledne. Dát si čokoládovou buchtu k snídani, nebo kus čokolády dopoledne = až do večera problémy, někdy i do druhého dne. Po obědě už v rozumné míře bez problému.
Problém je s pitím, někdy mi to horší i čistá voda, i slabá šťáva a bohužel i slabý neslazený čaj, který jsem zvyklý pít.
V pohodě je mléko, kefíry a hlavně pivo. Tam zatím marně hledám něco, třeba vhodný čaj, který bych mohl pít bez rizika.
Ne moc dobře dělá víno a ovoce k večeru, prostě kyselé. Když už si dám víno, tak ho musím zajíst. A opět po jídle ideálně pohyb, ať se obsah žaludku hezky posune a nekvasí to tam.

hodnocení

1x
Já užívám Nolpazu, předepisuje mi ji lékař. Jinak vím, že musím večeřet tak 4 -5 hod. před spaním a hlavně ne moc mastnou. Mám vyzkoušené , že mi nic nedělá kysané zelí večer. Ale je potřeba to vyzkoušet.

dasa*
hodnocení

1x

Já nedám dopustit na mandle - samozřejmě ne solené, pokud možno přírodní. Po každém jídle jich několik pořádné rozkoušu a skoro vždy mám pokoj. Jinak jsem brala Omeprazol, ale ty mandle mi chutnají líp, navíc jsou zdraví prospěšné..

mil®
hodnocení

1x

Pomáhá mi mléko a Omeprazol.

hodnocení

0x

A byl jste na gastroskopii?

tm
hodnocení

0x

Bral jsem Omeprazol, ale po něm jsem se rozkrkal tak, že jsem to hodil do popelnice. Nyní před spaním sním několik vidliček zelí, sním kyselou okurku nebo se napiju láku z okurek. Někdo radí lžíci hořčice. Toť vše, žáha mě nepálí. Jen musím mít první polovinu noci polštář, jinak jsem se čas od času dusil, když mi šťávy vlítly nahoru a já je ve spaní vdechnul.

liska5
hodnocení

0x

Bylo by to na dlouhatánskou stať. Půjčte si knížku MUDr Igor Bukovský: (Za)chraňte své střevo - Nová řešení trávicích problémů Strana 107-114. Dobře vysvětleno, které potraviny, a ještě s důsledky nevhodné léčby. Ty souvislosti s dalšími úseky trávicího traktu. 20 přehledných užitečných kapitol.

hodnocení

0x

Zkuste všemožné rady, pokud nic nezabere, bude potřeba podstoupit operaci - fundoplikaci žaludku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]