Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak objednat brýle

Od: sword® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den přátelé, mám tento problém, jelikož jsem si při pracovním nasazení zase rozbil dioptrické brýle, můžete mě někdo poradit a nebo dát odkaz jak objednat brýle např. z aliexpresu. Ale prosím kde by to bylo popsáno trochu srozumitelně. Jde mě o zadání dioptrii atd. Moc děkuji a přeji hezký den.

doplněno 23.12.24 10:19:

Dobrý den přátelé, chci se s vámi podělit o zkušenost. Objednal jsem si brýle z Aliexpresu, mohu jen doporučit pokud znáte a máte napsané hodnoty od optika neváhejte a objednejte si je. Objednávku jsem dával 5.12 a v pátek 20.12 byli brýle doma.Dnes jsem se stavil v optice ať ohodnotí brýle. Optik vše přeměřil a absolutně neměl nejmenší připomínky. Tak po schrnutí výroba u nás 9 654Kč z Aliexpresu se vším i s dopravným 1 338Kč. Co na to dodat

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Od toho je optika s optometristou (oční doktor už toto nedělá - jen se dnes zaměřuje na nemoci oka a prevenci), který oči změří a udělá brýle nové. Takže stačí najít dobrou optiku ve městě.

Minimálně každý máme oči jinak daleko od sebe vůči středu nosu. Každý tak máme i jinou šířku brýlových obrub.

Toto nelze laicky objednávat. Když objednáš blbě, budou ti padat nebo si budeš kazit oči šilháním do jiných ohnisek. Není to jen o dioptriích.

vili
Byl jsem svědkem u nás v optice, kam jsem radostně nakráčel s poukazem od lékaře, jak obsluhující pracovníci používali vyloženě sofistikované přístroje na přesné zaměření PD na desetinu milimetru, aby po 10 minutách prohlásili, že se sklo stejně dělá na přesnost cca 5 mm. To si doma můžu změřit pravítkem a budu to mít nastejno. Ovšem u nás vyjdou ty brýle na deset tisíc a v Číně na 2500.
Já bych si tedy v optice brýle bez předchozí kontroly u lékaře a stanovení přesných parametrů dělat nenechal. PD je jediným údajem, který mi lékař nepředepisuje.
Jinak někteří čínští prodejci měří PD online, netuším ovšem, jak moc je to přesně.

hodnocení

2x

O těch brýlích se tu už hodně psalo, třeba zde Online nákup brýlí možná zkusit napsat vnitní poštou @totak, jestli by Vám neporadil?

riva
hodnocení

2x

Třeba na vi.aliexpress.com/...

zaškrtáš si variantu obrub a skel, když klikneš na "single version"vyskočí okno kde zadáš parametry levého a pravého skla. Doplníš vzdálenost očí - obvykle pod "Single PD"

ttt

presne tak, na zenotticu jsem take objednaval nahradni bryle.

hodnocení

ttt, prosím na zenoticcu přesný odkaz. Moc děkuji

ttt

ZENOTTIC to je ten prodejce na aliexpresu, jak daval odkaz uzivatel "riva"

riva

Tady máte od nich ty na recept: zenottic.vi.aliexpress.co/...

Ale možná by to s vámi měl objednat někdo zběhlejší, kdi na Aliexpress nakupuje.

hodnocení

2x
Pro každé oko potřebujete znát základní dioptrie, pak případně astigmatické dioptrie a úhel otočení. Toto máte na receptu od optika. Ale někdy dost nadrápáno, tak bacha na chybu. Pak potřebujete znát PD, což je vzdálenost zorniček, většinou stačí jedno číslo. kolem 65 mm, při nesymetrickém postavení opět pro každé oko zvlášť, tedy např. 31 a 34 mm.
Tento údaj můžete při troše štěstí najít v papírech od vyrobených brýlí, jinak si ho změříte podle návodu na netu.
Dále potřebujete aspoň zhruba vědět. jak široké brýle potřebujete, můžete oměřit staré brýle.
No a ještě si budete muset vybrat skla podle indexu lomu. U více dioptrií zpravidla bývá nutné zakoupit o dost dražší vysokoindexová skla. protože vyjdou méně tlustá. Pak samozřejmě případné filtry, antireflexe, zabarvení, fotochromatická skla..

slonovakost
hodnocení

1x

V hlavě to máte v pořádku? Musíte k očnímu, pak do optiky a vybrat si. Tohle nejde přes internet.

A doporučoval bych vám nosit ochranné brýle a pojistku.

riva

? Řada lidí si raději vybírá v klidu přes internet, zkuste to taky. Od očního máte předpis a pak se vám s internetem otevřou optiky z celého světa.

Dělali vám někdy brýle? Mám dojem že ne - optik brýle napasovává na obličej aby byly správně optické osy

slonovakost

I ten kontakt v optice je k nezaplacení. Osobní přístup milí lidé, možnost slevy a proplacení od VZP i když proplatí jen trochu něco málo, ale není nad to si ty brýle vyzkoušet jestli sedí jak v nich budu vypadat. Mám silný dojem že doporučovat něco přes internet může jen sám internetový prodejce nebo nějaký troll, bo to není možné, tak zásadní a drahou věc, to si snad z nás někdo dělá srandu tady.

Já měl kdysi brýle za 4000,- defakto zadarmo díky uplatnění nároků dvou receptů.

Auto z Číny jako BMW, mercedes aj. drahé byste si taky objednali bez vyzkoušení?

riva

Auto z Číny? Tuším, že se tak kupuje online elektromobil Tesla, který se i tam vyrábí.

Brýle nejsou luxus, luxusem se mnohdy stanou až když si je kupujete u optika. Protože v ceně máte nejen cenu brýlí, ale i platy zaměstnanců optiky a pronájem prostor.

Stejně máte v ceně automobilu i cenu autosalónu, pokud požadujete tradiční způsob prodeje.

ml1
hodnocení

0x

Jste někde mimo civilizaci, že je chcete objednávat z číny? Měl jsem za to, že optiky jsou poslední roky na každém rohu, tak stačí najít tu nejbližší a při troše štěstí udělají nové brýle i na počkání nebo do druhého dne (byť navzdory konkurenci se příliš nesnaží a můžou si na to klidně říct 14 dnů).

hodnocení

Při mé šikovnosti jsem oddělal 2 brýle v ceně 25000Kč. Brýle z činy bych využíval při pracovní činnosti.:)

futra
hodnocení

0x

Já mám brýle z optikdodomu.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]