Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přátelé, mám tento problém, jelikož jsem si při pracovním nasazení zase rozbil dioptrické brýle, můžete mě někdo poradit a nebo dát odkaz jak objednat brýle např. z aliexpresu. Ale prosím kde by to bylo popsáno trochu srozumitelně. Jde mě o zadání dioptrii atd. Moc děkuji a přeji hezký den.
Dobrý den přátelé, chci se s vámi podělit o zkušenost. Objednal jsem si brýle z Aliexpresu, mohu jen doporučit pokud znáte a máte napsané hodnoty od optika neváhejte a objednejte si je. Objednávku jsem dával 5.12 a v pátek 20.12 byli brýle doma.Dnes jsem se stavil v optice ať ohodnotí brýle. Optik vše přeměřil a absolutně neměl nejmenší připomínky. Tak po schrnutí výroba u nás 9 654Kč z Aliexpresu se vším i s dopravným 1 338Kč. Co na to dodat
Od toho je optika s optometristou (oční doktor už toto nedělá - jen se dnes zaměřuje na nemoci oka a prevenci), který oči změří a udělá brýle nové. Takže stačí najít dobrou optiku ve městě.
Minimálně každý máme oči jinak daleko od sebe vůči středu nosu. Každý tak máme i jinou šířku brýlových obrub.
Toto nelze laicky objednávat. Když objednáš blbě, budou ti padat nebo si budeš kazit oči šilháním do jiných ohnisek. Není to jen o dioptriích.
O těch brýlích se tu už hodně psalo, třeba zde Online nákup brýlí možná zkusit napsat vnitní poštou @totak, jestli by Vám neporadil?
Třeba na vi.aliexpress.com/...
zaškrtáš si variantu obrub a skel, když klikneš na "single version"vyskočí okno kde zadáš parametry levého a pravého skla. Doplníš vzdálenost očí - obvykle pod "Single PD"
Tady máte od nich ty na recept: zenottic.vi.aliexpress.co/...
Ale možná by to s vámi měl objednat někdo zběhlejší, kdi na Aliexpress nakupuje.
V hlavě to máte v pořádku? Musíte k očnímu, pak do optiky a vybrat si. Tohle nejde přes internet.
A doporučoval bych vám nosit ochranné brýle a pojistku.
? Řada lidí si raději vybírá v klidu přes internet, zkuste to taky. Od očního máte předpis a pak se vám s internetem otevřou optiky z celého světa.
Dělali vám někdy brýle? Mám dojem že ne - optik brýle napasovává na obličej aby byly správně optické osy
I ten kontakt v optice je k nezaplacení. Osobní přístup milí lidé, možnost slevy a proplacení od VZP i když proplatí jen trochu něco málo, ale není nad to si ty brýle vyzkoušet jestli sedí jak v nich budu vypadat. Mám silný dojem že doporučovat něco přes internet může jen sám internetový prodejce nebo nějaký troll, bo to není možné, tak zásadní a drahou věc, to si snad z nás někdo dělá srandu tady.
Já měl kdysi brýle za 4000,- defakto zadarmo díky uplatnění nároků dvou receptů.
Auto z Číny jako BMW, mercedes aj. drahé byste si taky objednali bez vyzkoušení?
Auto z Číny? Tuším, že se tak kupuje online elektromobil Tesla, který se i tam vyrábí.
Brýle nejsou luxus, luxusem se mnohdy stanou až když si je kupujete u optika. Protože v ceně máte nejen cenu brýlí, ale i platy zaměstnanců optiky a pronájem prostor.
Stejně máte v ceně automobilu i cenu autosalónu, pokud požadujete tradiční způsob prodeje.
Jste někde mimo civilizaci, že je chcete objednávat z číny? Měl jsem za to, že optiky jsou poslední roky na každém rohu, tak stačí najít tu nejbližší a při troše štěstí udělají nové brýle i na počkání nebo do druhého dne (byť navzdory konkurenci se příliš nesnaží a můžou si na to klidně říct 14 dnů).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.