Přátelé, poradíte osvědčenou online optiku na nákup brýlí, klidně zahraničí? Chtěl bych čtecí brýle na míru s dobrou kvalitou skel za rozumnou cenu - nehledám konkurenci kauflandu za 70kč Tady po Brně je to cenově naprostá katastrofa. Zjistil jsem, že velikost obrub je na každých brýlích, vzdálenost očí pro centrování čoček se dá taky zadat, tak proč se bát online nákupu. Vaše tipy popř zkušenosti - rady?
A je něco, na co dát pozor u obrub popř skel? Jak poznám, že jsou na kloubech ty pružinky? Nechci úplně ty nejlevnější obruby. Chtěl bych skla s antireflexem a budou to rozptylky. Jak dlouho to jde do čr?
Já přefotil žádanku na brýle číňanovi a objednával na zkoušku brýle na dálku za pětikilo. Od té doby jsem tam už objednával další troje brýle a vždy naprostá spokojenost. Mám ale kliku na dobrou očařku. Optik v optice Doubrava mi měřil oči a říkal že se mu moc často stává, že jeho měření a výsledky od očařky se dost rozcházejí. Takže to chce dvakrát měřit a až pak objednávat. Jednoduché brýle se v Číně opravdu vyplatí ale jak má člověk více dioptrií a potřebuje odlehčené čočky nebo bifokály tak pak už cenový rozdíl není tak velký.
Od mojí doktorky to sedí - přezkoušeno u optika před objednávkou. Doktorka se totiž nespoléhá na přístroj, ale pečlivě dolaďuje, přímo pro oči prakticky. Kde tedy nakupuješ?
Kouknu doma do historie a pošlu odkaz. Vybíral jsem podle toho, kde měli zrovna skla v akci a podle toho jestli si obchodník něco počítá za kompletaci. Většinou píšou že pokud člověk koupí obroučky i skla, tak zkompletují brýle zdarma a zdarma je i vytvrzení a antireflex. Připlácí se jen úprava proti mlžení. Já koupil v akci i samozatmavovcí úpravu s tím že se mi to vyplatí u pro brýle na dálku do auta. V tom jsem ale narazil.. Krystaly reagují na UV složku světla a ta skrz autosklo neprochází takže brýle netmavnou. Při nákupu musíš myslet i na to že ti to můžou chytit celníci a počítat tak 400 Kč navíc když budeš porovnávat s cenou u nás. Prakticky se to u brýlí nestává ale furt tam malá možnost je a je s ní potřeba počítat.
I když kupujete brýle jen podle dioptrií, je u některých hotových brýlí na nožičce ještě jedno čísílko, což je PD - pupilary dis/..., tedy vzdálenost očních zorniček (pupil) od sebe. Můžete si ho doma změřit sami před zrcadlem školním pravítkem. Nebo i každé oko zvlášť (od středu nosního hrbolu, na kterém sedí brýle) opět pravítkem nebo vhodnou pomů/....
Ale pozor, u rámečku brýlí to nebývá rozteč zorniček, ale rozměry brýlí - délka nožiček, velikost "oka"- rozměr rámečku pro sklo a rozměr nosníku, můstku pro nasazení na nos., tedy rozměry obruby brýlí, což je polotovar pro optika a ne čísla již hotových brýlí prodávaných jako celek, kde je uvedený počet dioptrií a rozteč zorniček.
doplněno 24.01.20 12:58:
Rozměry "obrouček", rámu, jsou pro vás důležité při objednávání brýlí on-line, aby seděly na hlavě.
Normálně na Aliexpress a je celkem jedno, přes jakého obchodníka. Někteří mají brýle alá Kaufland, jinde se zadávají parametry od očaře, takže si každý vybere aliexpress.com/....
Já mám po operaci každé oko jiné takže tyhle prefabrikáty které sekají v tisíci kusových sériích mít nemůžu ale i u zakázkových brýlí jsem se vždycky vešel do nějakých 700.- takže cenově to je v porovnání s českými optikami obrovský rozdíl. Ani v Polsku, kam si od nás pro brýle hodně lidí jezdí, se k takovým cenám na dostřel nedostanete.
Já si taky zkoušela koupit obruby na aliexpress. A jsem max spokojená. Poměřila jsem přesně obruby co jsem nosila a podle toho vybírala, aby mi sedly. Skla mi udělal optik ke kterýmu x let chodím a super.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.