Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
začal jsem pracovat 12h u stroje kde si nemůžu sednout atd tak se chci zeptat jestli máte nějaké tipy jak překonat bolest nohou děkuji (zdravotní obuv mám)
Jedině se něčím nastřelit. Osm hodin je moc, natož pak dvanáct, se divím, že to vydržíte. Ty rady tady jsou k ničemu, i kdybyste se každé dvě hodiny šel projít nebo dal nohy nahoru, v ničem vám to nepomůže, maximálně na chvíli. Zdravotní obuv je sice vhodná, ale pomáhá tak možná chodidlům a části lýtek s achilovkou. Mě by zajímalo, co je to za stroj, že tam nemůže být ani štokrle. Tipuju ovšem, že je to otrokářský výmysl vedení firmy.
Moje rada zní, sekněte s tím, ať si to jde dělat nějaký korporátní manažer.
PS, u nás ve firmě to chodí tak, že každý nastupující kancelářský pracovník jde na týden manuálně do provozu. A tak to má být.
Taky mám 12 hodin služby, ale sedím... někdy mě bolejí nohy nad koleny, ze sezení... je to těžké... ale dělat osmičky, brrrr... to vůbec ! Tak chtějte židli
Plastové díly ,které jdou převážně pro Škodovku a další automobilky. podle vedoucí jsem u jedny z nejvíce rychlých stojů ,ale že tam mají ještě rychlejší ...Jinak u těch stojů pracuji pár češek (které tam pracují 10 a více let) starší paní kolem 50,45 asi odhad ,pak Ukrajinky,Filipínky já jsem například střídal Filipínce na tom stroji a u toho jiného rychlého stroje mě střídal slovák ...Reálně se nestačím ani napít ono tam máte určitý počet sekund na odbavení jednoho kusu například uřezak vtok,plastová spona a dvě kovové spony dát do zkoušecího stroje a uložit do boxu ,ale v moment,kdy máte ty boxy na paletě plné musíte je posunout ,aby je sebrali Ukrajinští obalový manipulátoři,Vy si dotalačíte a rozhazíte boxy a olepíte ,ale mezitím stroj pořád jeden ve stejném tempu .jinak za tuhle práci beru 121/H.Co jsem četl dneska tak je tam cedule pokud bych nestíhal u toho konretního stroje a musel se zastavit provoz toho stroje tak pokuta 2500 Kč na hodinu.A myslím si,že mají s pokutami ošefené i kdybych udělal nějaký kus špatný a byla reklamace třeba málo rovný ořez (ořez prováděn s nožem ,který má mohutnejší rukojet jak třeba nůž zalamovací na krabice,nebo lino)
jinak už mám i směny na Vánoce 24,25,26 rání ... 30,31 noční
Úp zařidilo ,že Nesím dát výpověd ani dostat výpovědt a pokud se tak stane půl roku nesím se registrovat na ÚP
Tazateli ve 21:08 To je otročina. Nevydržíte tohle dlouho, jde o zdraví. Za ty svátky budete mít jistě velké příplatky, ale za jakou cenu! Vždycky bylo, kdo slouží vánoce, má volno na Silvestra a naopak. Je sice jiná doba, a je vidět, že už tohle neplatí. Značná část cizinců odjíždí/odlétá domů. Tudíž nejsou lidi.
Je to opravdu otročina tohleto.
Jinak nerozumím jedné věci, když tvrdíte, že nesmíte dát výpověď. TO JE PROTIZÁKONNÉ. A je jedno, kdo to nařídil. Mně by to opravdu zajímalo, protože to je podnět minimálně pro inspekci práce, a pokud by vám v tom případě někdo vyhrožoval vydíráním, tak i pro policii..
Mám dojem, i když přezdívka tazatele je jiná, že jde o pokračování tohoto příběhu: poradte.cz/...
Citace:
" Dnes jsem byl odezvdat smlouvu na ÚP a bylo mi sděleno ,že půl roku musím dělat v té práci a pokud nastane situace ,že sam nebo na základy dohody se zaměstnavatelem ukončím vhodné zaměstnání nebo hrubé porušení nebudu přijat na úřad práce ."
Výpověď může dát, ale nesmí se pak půl roku hlásit na Úřad práce, tudíž musí si sám hradit ZP, případně SP.
- boty s měkkou výstelkou; možná i extra vložku dovnitř
- ponožky + druhé tlusté (horské, teplé) ponožky
- před stroj dát měkkou podložku na stání místo chladného tvrdého betonu
- čas od času si na pár sekund sednout na židli (minimálně o přestávce), na bobek nebo alespoň se ve stoje "kopnout do zadku" nebo si přitáhnout rukou patu k zadku (odkrvení lýtek, protáhnutí stehenního svalu) nebo koleno na hruď
Dobrá zpráva: Za pár dnů si zvyknete a budete to snášet mnohem lépe
Ti, kdo stojí na jednom místě dlouho, tedy při práci, mívají problém s žilami a tím i s prokrvením nohou. Je potřeba na to pamatovat a naučit se přešlapovat. Celou nohou, zvedat jen paty, stavět se na špičky a zhoupnout se na paty. V žílách jsou takové jako kapsy, které se prací svalů stahují. Když svaly nepracují, kapsy neplní svůj účel a v nohách se hromadí a necirkuluje krev. A to je dost průšvih. Bolest a křečové žíly.
Nebo do sebe cpat ibalgin a pak napr.kapidin - a pak odpadnout... takovou praci nebrat a jit radeji zametat chodnik a vynaset kose.
mnd, nerozumím, proč to píšete mi. Fakt nechápu, proč neporadíte tazateli. To, co jste napsal, schválně řekněte, co já s tím?!
Protoze i vase rada je k nicemu.mam podobne priznaky a pred rokem jsem skoncil u dr. na praskach.pomahaji ale pricinu neleci.ucpavani zil a cev nepomuze cviceni ani zmena zivotospravy.Je to proste dane clovekem a vekem.kdejakej ctyricetiletej chodi s berlama a osmdesatiletej beha v kopcich po lese.neni proto pravda ze problem s zilami maji jen lide co stoji dlouho na jednom miste pri praci.ono ani pri praci u pasu se nestoji porad na jednom miste.PS:nekourim a nepiji,cukrovku nemam.kamaradka taky ne a momentalne je ve spitale po amputaci prstu na noze.
a ti co osm a vic hodin v praci sedi na uradech tak mají hemeroidy,jsou to vesmes mlade roztekle holky s velkou zadnici a tlustyma stehnama a velkou pusou na smlsnuti chlebicku na ex.
a jestli nejste 170 x 200 a jinak vseobecne zdrava tak nic
Pauzovat? To určitě zaměstnavatel kapitalista nepovolí. Změňte práci. 12 hodin stát na nohou je moc, nohy musí pak bolet každého, tady jiná rada nebude.
Stolička, změna práce tu již padly.
Máte nadváhu? Pomůže i pár kilo dole.
Při pauzách do šatny, na zem karimatku, Vy na záda, nohy nahoru, zacvičit si jízdu na kole. Prostě odkrvit.
Večer u televize koupel nohou v lavůrku třeba s epsomskou solí, levandulí, rozmarýnem a jinými bylinkami.
-------------
Zdravotní punčochy. Buďto u lékaře na poukaz, jestli je indikace, nebo koupit ve zdravotnických potřebách. Pracovníci změří. Nasazují se ráno vleže. Stačí podkolenní.
Poohlížejte se po jiné práci. Tohle stejně dlouho nevydržíte a začnou i bolesti zad. Pomůže si každý den si zacvičit určitou sestavu cviků. Podívejte se na internet, je mnoho návodů na YT. Navíc jestli máte 12 hod. denní a noční směny tak je potřeba se o sebe a tělo starat o to více. V noci je tělo naprogramované na odpočinek.
V tomhle případě ty nohy bolí i mladé hubené sportovce...
Cvičení na YT fajn. Ale už vidím, jak se tazatel po dvanáctce sotva doplazí domů a ještě bude cvičit.
Určitě ne po směně, ale odpoledne, když se po noční vyspí a v den, kdy má volno.
Dělala jsem v pohostinství 16ctky. Je rozdíl pobíhat a stát na jednom místě, to ano, ale nohy mě bolely též a to mi bylo 18. Kdyby mě tenkrát někdo poradil punčochy, asi by pomohly.
Jinak doporučuji, pokud je tedy v místě možnost a tazatel by to chtěl dělat = syn dělá jako vedlejšák rozvoz u Boltu a nemůže si to vynachválit, sedíte, řídíte, jdete k pultu pro jídlo, odvezete, zase donášíte a jedete pro další.
Je to pestré a nesedíte, či stále nestojíte. Poznáte lidi i místa, kam byste se jinak podíval. Když už je člověk nucen hledat nekvalifikované zaměstnání.
Je to jenom příklad. Prostě najít zaměstnání s takovým střídavým režimem.
Ono stačí stát jen 8h třeba u pásu..nedejbože 12
Jakože být na nohou třeba 8h nevadí, je navíc pauza na oběd a člověk si na 1/2h sedne a spočne..ale důležité je nestát celou směnu na místě, ale chodit i u toho. Jak je člověk uvázaný jen u pásu apod a nemá možnost se procházet, tak je to peklo..to pak pálí i plošky chodidel a celé nohy zkoprní a bolí.
Nejlepší je, mít možnost si chvilku sednout, pak se projít, pak si sednout a dokola. To moc lidí nemá. Kancelářští většinou jen sedí a to je daleko horší než práce ve stoje, ale chodit u toho. Ale horší je stát několik hodin skoro na místě.
Já pracuji ve stoje, ale chodím si u toho (8h), mezitím pauza na oběd. Doma si pak můžu sedět u pc a necítím se "blbě" že lelkuju. Ale stejně se jdu ještě projet na kole..přes týden jen tak 20km denně a o víkendu si dám 100km kondičně.
Takže mám jak chůzi, tak i trošku sport a i odpočinek..uplně mi to takhle vyhovuje.
Jo a ještě nekonzumovat moc soli..to pak otékají nohy nejvíc při stání..ale to je člověk celý takový opuchlý, jak v sobě díky soli zadržuje vodu. Prostě chce to celkově vyváženou životosprávu.
Poslední odstavec - a víte že to je naopak? Jenomže tohle je blud, který se neustále lidem tluče do hlavy.
Naopak, člověk potřebuje sůl.
Ale kvalitní, ne tu jedovatou jodizovanou, ze zdravotnického odpadu. Chemický jód nee.
Solit dostatečně, pokud má tělo málo soli, ledviny nepracují a naopak zadržují vodu v těle.
Doporučuji Keltskou jemnou sůl a Himalájskou sůl.
Na noc se dostatečně napít. V noci, jakmile si lehnete do vodorovné polohy, ledviny pracují, čistí krev a potřebují k tomu tekutiny.
Tělo je chytré, s vodou potom hospodaří a proto ji zadržuje.
Dejto tělu to, na co máte chuť, co Vám chutná. Tělo je složitý organismus, dobře od přírody naprogramovaný.
Změníte mu chemikáliemi (očkování, léky) vnitřní prostředí, potom se už z čekárny nevyhrabete. Znám lidi, co berou 12, nebo 23 léků. Já neberu vůbec žádný.
Psal jsem když bude konzumovat víc soli než je žádoucí. Ale jak píšete, internet asi máte a stačí si zadat co se stane, když budete konzumovat víc soli než je potřeba tady máme jeden z mnoha:
"Co způsobuje vyšší příjem soli?
Pokud budete dlouhodobě přesahovat doporučené dávky soli, pravděpodobně se u vás nejdříve projeví zvýšený tlak a přibírání na váze. Sůl v těle zadržuje vodu, a tak se u vás mohou projevovat otoky – nejčastěji na nohou nebo prstech na rukou. Zvýšené dávky soli představují také riziko mrtvice, srdečních chorob, onemocnění ledvin, zvětšení srdce a rakoviny žaludku."
Ano, sůl je potřeba a pro sportující a pro někoho, kdo se víc hýbe, tak přiměřeně trošku víc, ale nepřehánět to!
Mimochodem, znám jednu velmi blízkou osobu, která byla a je štíhlá, ale sůl si sypala všude, aniž by ochutnala jídlo...a ted je sice "štíhlá" ale celá opuchlá jak ruce i nohy..a díky čemu?
Jo a ještě bych kolegovi doporučil baštit hořčík-bysglicinát..
Dobrý den.
12 hodin stát, To je asi moc těžké. A co přestávky jsou?
Zákon říká, že přestávka musí být nejpozději po šesti hodinách. Tzn. při 12 hodinách je možné mít jak jednu, tak dvě přestávky. Je to na určení zaměstnavatele. V případě, že zaměstnavatel reálně druhou přestávku neposkytuje to však v pořádku není a vy jste "okradeni" o půl hodiny každý den.
Rovnoměrně rozložte váhu na obě nohy a pravidelně měňte polohu. Také pijte a přestávky využijte na sezení. Nohy si potřebují odpočinout, stejně jako Vy. Protahování a masáže. Také existují podložky proti únavě.
Člověk si zvykne na vše. Ale potom ty následky. Nebo změňte zaměstnání.
Držím palce, ať nohy nebolí. Zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.