Nejste přihlášen/a.
chci se velmi brzo objednat (možná teda už dneska) na vrtání zubu, resp. třeba i vyvrtání kořenovýho kanálku;
pochopitelně se objednám na nějakou pražskou soukromou kliniku (kam jinam, nejsem nikde vedenej) - asi tuhle magicsmile.cz/... - nejspíš asi klasickej ukrajinskej personál (nenapadá mě nějaká výrazně lepší),
pokud má někdo jinej tip (spíš na pražský zařízení), může navrhnout (pochopitelně by mělo bejt dostupný pro nový pacienty a ne zbytečně drahý);
má někdo rady, na co si dát pozor - např. z hlediska stanovení cen (na ceníku vypadají rozumně (viz výše), ale třeba se používaj nějaký triky...),
nebo jak dojednat rozsah ošetření - z hlediska toho, že VELICE stojím o to, aby byl zub zachovanej (napadlo mě, jestli třeba kliniky netlačí na vytržení zubu s vidinou (pravda nezaručenou) výrazně vyšší ceny za následnej implantát?);
a eště bych se specielně chtěl zeptat na použitej materiál na plombu - pokud vim, pořád je přípustnej i amalgám (ten ovšem tohle (a asi i další soukromý) zařízení v nabídce vůbec nemá, nejspíš kvůli tomu, že se pojištěncům za něj nemůže účtovat doplatek) - mně nejde o ušetření nějaký tisícovky za tu jinou náplň, ale o trvanlivost - nějak mám pocit, že amalgám je pořád nejlepší? (o vzhled vůbec nejde, jedná se o zub vzadu);
takže jak to tak v těchhle zařízeních chodí, a jaká výplň je z hlediska trvanlivosti nejlepší?
(vim, že se to tu řeší opakovaně, např. i k výplním tady poradte.cz/... ale nový info a přímo k dotazu jsou užitečný)
a mimochodem, můžete napsat něco i k předpokládaný bolestivosti a vůbec, jak takovej zákrok vypadá,
a z tohoto úhlu pohledu dokonce i optimální předchozí konzumaci potravy (jako abych se tam s plnějšim žaludkem třeba nepoblil, byť to asi nehrozí) + optimální potravu po zákroku (abych si to opatřil předem, jistě se nějakou dobu nesmí kousat, nebo se vůbec nesmí nějakou dobu jíst? (pít?), už si to nepamatuju a taky to může bejt jinak)
Tak na to vám odpoví doktor přímo v ordinaci. Tady je to sám zedník, instalatér nebo elektrikář.
(hm, předpokládám, že hlavně je to tu skoro samej člověk, co byl někdy (a třeba i nedávno) u (třeba i soukromýho) zubaře; ptát se u zubaře na možný triky, jimiž by mě moh překvapit, se mi zdá poněkud prapodivná strategie, taky na místě neni moc času na nějaký zevrubný dotazování a domlouvání, a ani recepci nepovažuju za zcela vyčerpávající zdroj informací)
Soukromej zubař, který se pasoval snad do pozice plastickýcho chirurga: Zub nezachráníme, vyrvem ho, patnáct litrů implantát.
Ukrozubař na pojišťovnu: Zdravsvujtě, to vyčistíme, dáme amalgám.
Kdybych chtěl, tak tři litry za bílou, ale nejsem rocková hvězda, takže OK.
Je to jen zkušenost.
Jo a teď se mají amalgámy zakázat prej je to škodlivý, i když to mají lidi v držce desítky let. No holt stomatologická mafie zalobbovala.
jo děkuju, takhle sem si to i představoval; jenže ukrozubaře na pojišťovnu nemám, mám soukromou kliniku (byť dělající i na pojišťovnu), ve který zřejmě dělaj (hlavně) ukrozubaři...
(za amalgám (ano, brzo už se zakáže tušim úplně) primárně může ta ošklivá, zlá EU (já jí i v tomhle celkem chápu, ostatně nedivil bych se, kdyby to samý platilo i v jinejch vyspělejších státech mimo EU), zubaři jen amalgám (asi) sabotujou kvůli tomu, že je na pojišťovnu, zatímco jiný výplně za vyšší příplatek)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.