Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem
Včera jsem zjistila že mám exekuci na účtu,měla jsem si v roce 20213 vzít půjčku od ekomomy cyprus 2500,kč,od roku 2010 žiju mimo republiku,v té době jsem ani neměla český účet u žádné banky.Teď jsem si musela udělat účet kvůli důchodu.Na důchod čekám už téměř dva roky,pořád nemám,ale v bance mi řekli že mám na můj účet exekuci 11.861 kč.Zavolala jsem exekutorce,nepomohla mi a jen řekla že se dluh bude dál vymáhat.Jsem si na 100procent jistá že jsem nikde o žádnou půjčku nežádala.Poradí mi prosím někdo co mám dělat. Děkuji
Poradím jedině zřídit datovou schránku a vyzvedávat korespondenci.
Nejprve si Nahlédněte do spisu u exekutora, to půjde asi jen osobně (a ofoťte si spis). A až poté něco můžete řešit, až budete vědět, o co jde...
to půjde těžko,exekutor je až z Břeclavi,já žiju v Norimberku.Myslím že exekutoři,i (falešní) volí velké vzdálenosti,aby co nejvíc znemožnili lidem osobní kontakt.
Vdala jste se v Německu za muslima?
Klíčová otázka, co je pro vás levnější, zaplatit tu exekuci, anebo se dohodnout s exekutorem o tom, aby vám poslal podklady, přinejmenším číslo jednací, a pak případně řešit nějaké další kroky? Samo se to nevyřeší a za vás to nikdo řešit nebude. Pokud by se jednalo třeba o 30 000 Kč Tak by bylo asi levnější to zaplatit a neřešit...
A také si co nejdříve založit datovou schránku, abyste tomu předešla do budoucna, To jde myslím i přes bankovní identitu na dálku, Ale nevím, já už ji mám 10 let
Prosím vás, já před ničím neutíkam, ani před dluhy. Nikdy jsem žádné neměla. Proto mi připadá absurdní, že jsem si měla vzít půjčku,zde v čechách. Když žiju a pracuji v Německu.
Na exekuci se ptám já matka dcery,jelikož tu má založený účet. Poprosila jsem jí jestli se tu mohu zeptat jak postupovat v mém problému. Jsem tu teď na návštěvě. Je to pro vás velký problém? Chtěla jsem pouze poradit, co mohu dělat. O exekuci jsem se dozuvěděla včera. Musela jsem si kvůli českému důchodu zřídit účet tady v čechách. a český účet Mám pouze 2 roky.
@id Pokud jste tu předchozí odpověď napsanou o 3,5 hod. dříve neviděla, tak evidentně paní tazatelka je zabanovaná, a ta odpověď naskočila až později po schválení někým ovšem s pův. datem, Tak je otázka se ptát, proč je zabanovaná
Ekonomy Ciprus jsem se snažila dohledat na internetu,ale firma neexistuje,žádná pošta mi nikdy o dluhu ani exekuci nebyla doručena,nevím jaký soud exekuci nařídil,protože nemám žádné podklady v ruce.Pouze mi paní exekutorka sdělila jednací číslo exekuce,ale podklady mi nechce poslat ani na e mail,ani poštou na adresu.Nevím proč se tomu brání.Zajímalo jí pouze jestli budu exekuci splácet.
Začněte U exekutora, zjistěte číslo jednací rozsudku, opatřete si ty rozsudky, poté zjistíte kdo je žalobcem, je možné, že nějaká firma prodala pohledávku někomu jinému a ten ji zažaloval, musíte to rozplést od konce !
Mohla jste teda dlužit třeba bance, nebo komukoliv, třeba za elektřinu, váš dluh prodali obchodníkovi s pohledávkami a ten vás zažaloval, vy jste se nebránila, tudíž rozsudek je pravomocný, exekuční titul je vymahatelný, co na tom chcete řešit? Měla jste si přebírat poštu, řešit trvalý pobyt, zřídit datovou schránku.
Uznat svůj dluh a vše splatit, je to jednoduché. Normání je nedlužit. A nehrát si na nic netušící blbku, která neví, co se ve světě děje.
@paveldvorak: Podle vás.je normální je uznat a zaplatit dluh. Třeba i takový, co vůbec nemohl vzniknout. A klidně to platit opakovaně. ( ZDE)
Podle mě by zase bylo normální přeložit ty vejlupky, co vymysleli a prosadili doručování fikcí, na práci, kterou by snad mohli duševními schopnostmi zvládat - například zametání chodníků.
Před konáním exekutora jste musela dostat minimílně 5 doporučených dopisů. Nejspíš jste byla nekontaktní a byly doručeny fikcí. Proč se tak stalo, je teď už druhořadé. Jak bylo řečeno, jako první si musíte zřídit datovou schránku. Po telefonu nelze ověřit totožnost, takže tudy cesta nevede. Až ji budete mít zřízenou, tak si vyžádáte od exekutora exekuční titul, což bude ve vašem případě pravomocný rozsudek, z něhož pak zjistíte zpětně o co jde. Vzhledem k tomu, že je to vaše chyba a jde o bezvýznamnou částku, tak v zájmu zachování duševního zdraví doporučuju raději zaplatit.
Jen upřesním: Podvodná není exekuce, podvod udělal ten, kdo si na vás vzal půjčku. Vy jste udělla chybu v totální nekomunikaci, jinak byste o té exekuci věděla včas. Máte v pořádku adresu trvalého bydliště, popř. korespondenční adresu? Konaktovala jste "ekonomy cyprus" a popř. nechala ukázat smlouvu? Exekutorka vám nepomůže, pomůže vám soud, který exekuci nařídil a pod tíhou důkazů, které mu předložíte, může exekuci zastavit.
PS: Promiňte, ale to, co jste napsala panu/paní @ee svědčí o tom, že nepřemýšlíte reálně. Falešný exekutor vám určitě neobstaví účet v bance, na to nedosáhne. Takže ta exekuce není ani podvodná, ani falešná. Jdete špatným směrem!
Vy jste na to přišel ihned při upomínce.
Tazatelka na to nepřišla ani po vydání rozsudku, ani po vydání exekuce, a nic a ukradených dokladech nepsala. Takže to je diametrálně jiná situace.
Který typ lidí se jen tak odstěhuje, nepořeší si trvalý pobyt, a pak, až chci čerpat dávky a důchod, tak teprve zjistí své závazky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.