Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji prosím poradit co všechno mohu chtít vyřešit u soudu na výživné.
příští týden mám soud na výžívné a svěření syna do péče. Otec dítěte na mne neustále tlačí ať žádost stáhnu.
Chce se dohodnout na malé částce.
O syna nikdy nejevil zájem, koupil nám před lety byt, s tím že jsme vyrovnaný. A když jsem se s detmi odstěhovala do jiného kraje , tak byt prodal s tím že nám sežene jiný v místě bydliště a bude za synem jezdit( viděl ho pouze 2x ! ).Po třech letech však byt stále není a nyní týden před soudem chce najednou udělat malému účet na alimenty,které ale celých 13 let neplatil a hlavně chce ten soud zrušit.
Nevím zda mu mám vyhovět,ale bojím se že bude zase lhát jak byt bude... .
Děkuji všem za případné rady či názory.
Výživné a svěření syna do péče nech udělat soudně.Peníze bude posílat na účet s poznámkou např: výživné za měsíc xx.
Pochybuji,že se tento soud bude zaobírat otázkou nějakého bytu co chtěl koupit v novém městě.To není podle mne jeho starost kde s dítětem bydlíš.
Pokud se žalovanému nebude rozsudek líbit, odvolá se. Odvolá se proti všemu, dnešní advokáti prostě umí.
Dnes už není doba před 20 lety, ktdy žena hodila slzu a soudce jí dal za pravdu.
Stejně intenzivní skutečnosti, kterými budete argumentovat VY před soudem, bude líčit i žalovaný.
Věřte, že je to strašné, co na sebe jsou lidi schopní vytáhnout. To co pro Vás je bagatelní zdůvodnění, pro odpůrce může být důležité a naopak.
Tím, že Vám koupil byt ve kterém jste zadarmo bydlela a mohla bydlet dodnes ... to může být velká tíha na váze soudníhio rozhodování
Moje rada DOHODNĚTE SE.
Nejděte si Mediátora - třeba Notáře a zkuste sepsat dohodu u notáře se svolením k vykonatelnosti.
Pod autoritou Notáře mnozí změkli více, než nekonečné soudní tahanice, vracení soudu k nižší instance pro bagatelní důvody, podpásovky, atp-
malému účet na alimenty,které ale celých 13 let neplatil
...tak to už je docela velký malý... Teď asi být těžko koupí, když jsou byty nesmyslně drahé... No, tak řekni, co ti nabízí, čekat na byt? No asi čeká až klesnou ceny
Alimenty dostaneš max. za 3 roky zpětně Od měsíce podání k soudu... Ale jestli ti v této lhůtě zajišťoval bydlení, kde jsi nemusela platit nájem, v předchozích 3 letech, tak samozřejmě má nátok na nájem z bytu. A to bude třeba víc než kolik dostaneš na alimentech třeba... Neznáme detaily
Jo tak, vlastně známe, tyto asi dobře víš. Takže si načasovala soudní podání přesně po 3 letech
No asi takhle, buďto si s ním sedni, a Dohodni se, co nabízí, nějaký vyrovnání. Anebo zkus ten soud, jak říkám, neznámé detaily, jeho majetkový poměry. Taky nevíme, proč nechce ten soud, jeho okolí ví o tom dítěti? Nebo co v tom je?
Když jsem otěhotněla, našel si jinou ženu a samozřejmě ona o našem synkovi neví a on nechce aby věděla. Nakonec jsem našla advokátku, která nám chce pomoci. V bytě který nám koupil jako držhubný jsem od roku 2015 platila jemu nájem 8500 on platil z toho sipo, kterým se teď u soudu oháněl. Dokázal přinést příjem ze zaměstnaná jako technický náměstek 0-26 tisic což nechápu. Vloastní několik firem, několik luxusních nemovitostí. Udělal synovi dětský účet, kam mu poslal 6000 kč. Pro mě jako výživné 4000 a kapesné pro syna 2000. Ale samozřejmě je na účtu týdení limit 2000 kc výběr.
Nabídl u soudu nové výživné 6000, ale že bude klidně posílat 8000. Druhé stání máme v květnu.
Děkuji všem za rady.
Tak se dohodněte, kdo chce a budete dohodnutý, ty jsi neuvedla, co přesně chceš.
Napiš částku (nebo užitky), jakou jsi za poslední 3 roky od něj inkasovala, souhrnně:...
Pokud za tebe někdo platí bydlení, jak ty říkáš sipo,Tak to samozřejmě do toho musíš započítat.
To že jste si vzájemně platili nájem, to bylo jistě účelová dohoda kvůli tomu, aby si mohl brát příspěvek na bydlení, případně doplatek na bydlení. Neboli jak pumpnout stát?
K soudu už dojdete s nějakou dohodou, nebo se to potáhne do nekonečna! Jestliže řekl že bude platit 8000 alimenty, tak to hoďte na papír, a je to.
Nebo chceš snad víc?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.