Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevim jak dál

Od: eliza odpovědí: 50 změna:
Zdravím, chci se zeptat zda byl někdo v podobné situaci. Bohužel čekám dítě s bývalým přítelem, který ho nechce. Dostala jsem se do situace, kdy jsem nevěděla kdo přesně je otec dítěte, protože jsem se rozešla v prosinci přítelem a týden na to jsem se vyspala s kamarádem. Celou dobu jsem si myslela a doufala, že dítě je kamaráda, protože s bývalým jsme hodněkrát spali bez ochrany a nic se nestalo. Později jsme s tím kamarádem začali chodit a ten bývalý taky začal nový vztah. Těšili jsme se na miminko, nový přítel mi taky se vším pomáhal a byl nadšený že bude otec. Jenže po genetických testech otcovství, se ukázalo že otec je bývalý. Současný se na mě vykašlal že cizí dítě nechce. Do toho ještě nová přítelkyně od bývalého je taky těhotná a dělala mi problémy. Je mi hrozně, opravdu nevím co dál, připadám si jako nechtěný odpad, který nikdo nechce. Chci se zeptat zda se stalo někomu něco podobného a jak to zvládáte, zda nevíte o nějakých lécích na uklidnění co můžu užívat i v těhotenství. Děkuji

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Jestliže to dítě opravdu chcete můžete jej vychovat sama a otce zažalovat o alimenty a doufat že najdete lepšího přítele, který bude mít rád Vás oba. Prášky nedoporučuji už jen kvůli těhotenství a jeho průběhu. Zkuste to prostě nějak přejít a smířit se s tím. Bohužel nic víc asi neuděláte. Druhá možnost o dost horší je potrat, ale zde záleží v jakém měsíci jste a zdali toho za pár let nebudete litovat. Nejvhodnější mi připadá možnost číslo jedna.

hodnocení

4x

Jak ses chovala, tak to dopadlo.

eliza
hodnocení

Děkuji to jsem potřebovala slyšet, hned je mi líp :-/

Rejpnul jsem si, teď reálně. Neboj se, srovná se to. Až se to narodí, roztočí se spousta hormonů a povinností, že na nějaký psychický dumání nebudeš mít čas. Pokud máš ještě mámu, požádej jí o pomoc nebo se k ní nastěhuj, pokud to je možné.

Většina žen v mým okolí je radši, že má dítě bez partnera, než ty co mají partnera a jsou bez dětí.

hodnocení

1x

Tak co je tedy pravda? Jestli vůbec něco?

21.2 jste čekala dítě s bývalým, který Vás posílal na potrat, tak v únoru jste tedy věděla kdo je otcem, že je to expřítel, o nějakém kamarádovi, který si myslí, že je dítě jeho a těší se na něj- v únoru ani zmínka...

V dubnu je to celé jinak? Nová zápletka, nějak se do toho zamotáváte, testy DNA hotové, já Vám tedy nevěřím ani slovo.

Ex přítel nechce /...

doplněno 15.04.23 07:08:

Jj, elizo, blbě to vypadá teď a celé Vám to nesedí...počkám si na příště, s jakou variantou zas přijdete

eliza
hodnocení

Nebyla jsem si stoprocentně jistá že je on otcem a ano posílal mě na potrat. O tom kamarádovi jsem se nezmínila protože jsem nechtěla ať to vypadá úplně blbě. Řešila jsem hlavně to, jak vyřešit ty alimenty a stejně je otec ex nakonec a stejně ho nechce takže se nic moc vlastně nezměnilo. Tak asi si tu z prdele vymýšlím blbosti ne.

hodnocení

1x

Známá se dostala do podobné situace. Našla si muže který je skvělý a dítě přijmul. Vypadají šťastně. Jen je ten muž o 20 let starší a je trochu víc při těle.

Teta přítelkyně se v mládí vzdala své malé dcery. Dcerka žila v dětském domově. Vyrostla, vystudovala Vysokou školu a stala se z ní super ženská. A téhle tetě se pak ještě pak narodily dvě jiné děti-synové a ačkoliv vyrůstali v komplet rodině, jsou to debilové(lenost, drogy..). A na tu tetu její dcera(skvělá ženská) z vysoka kašle. Mohla mít skvělou rodinu teta. Kdyby neodkopla dítě.

Tím chci říct, že vzdát se dítěte je morální zločin když už jsi ho vytvořila. Ale budeš muset slevit z nároků na dalšího "nového" partnera. Přijmout cizí dítě není jednoduchý

rrt

Asi mela jineho otce, ze :) Jak vidno, geny matky jsou druhotne :)

Eh, já to vidím zcela naopak. V rodině zůstali dva kluci, ze kterých jsou debilové, ale ta, co z rodiny vypadla je skvělá. Takže toxická byla ta rodina. Pokud by zůstala v rodině, vůbec by nemusela být skvělá.

hodnocení

0x
Zaujimave. Obzvlast ten test otcovstva pri este nenarodenom dietati. Kto a preco ho dal vykonat?
eliza
hodnocení

Ano opravdu jde udělat test otcovství ještě před narozením dítěte, stojí to ranec ale zjišťuje se to z krve matky a dna otce.
eliza
hodnocení

Dali jsme ho vykonat, může se o to požádat na klinice ho dělají.

hodnocení

0x
Tak v první řadě se hodíme do klidu a začnem reálně uvažovat
Miminko je na světě a nevim dúvod proč ste udělaly genetiku?
Výsledek ani bejvalý ani současný přítel s tím nechtěj mit nic společnýho - toď fakta
Gratuluju větší blby ste najít nemohla
Co stim :
No dítě nechci - babybox nebo adopce - pevně doufám že nejsi taková krá..a
Tak a ted možnost B : otce a přítele pošleš do prde...e
Otce zažaluješ o alimenty a o dítě se sama postaráš tak aby nestrádalo stím že si časem najdeš přítele který vas obě bude mít rád a postará se a budete spokojená rodina
Pak napiš jak to dopadlo
Znova to čtu a nák mi to nesedí píšeš že si těhotna dobrý
Jak si zjistila čí to je když se to ještě nenarodilo?
lmgify

Těhotenský test DNA

Strýček Google je tvůj přítel ;)

eliza
hodnocení

Děkuji za rady, já spíše potřebuji poradit jak se s tím psychicky srovnat, jestli nebyl někdo v podobné situaci jak to zvládnul a podobně.
rrt

Pokud budeš v těhotenství mít psychicky potíže, případně k tomu brát i nějaké látky, tak máš asi tak 80 procentní šanci, že dítě bude kr...

Ono staci i jen ten stres, je vysoka sance na dusevni poskozeni plodu...

eliza
hodnocení

Dobrý no, tak se jdu vybrecet nebo vypsat někam jinam, kde budou mít pochopení a nebudou si myslet že si tu vymýšlím.
babka

Doporučuji facebookové skupiny samoživitelek, tak je takových jako vy miliarda. Můžete si vyměňovat zkušenosti a navzájem se litovat. Tady jsou buď samí monogamní páprdové nebo babky, co ví, s kým mají děti. Nic pro vás.

hodnocení

0x

Léky neužívejte.Chodte do přírody,bavte se s kamarádkami,navštěvujte příbuzné,provozujte nějaký koníček,který můžou dělat i těhulky.

hodnocení

0x
Sestra to měla ještě horší než ty, ale to je dlouhý příběh a nebudu to psát sem. Když mi napíšeš mail na petrifikus1994@seznam.cz, tak ti tam odpovím až budu mít čas, možná ještě dnes, možná až zítra. Pokud chceš jen jiný příběh aby se ti ulevilo, tak není problém.
rrt

Byla na swingers party bez ochrany a byli tam i černoši :)

hodnocení

0x

Cely pribeh smrdi, najviac ta cast o genetickom teste otcovstva nenarodeneho dietata. Ano, nieco take je mozne, ale okrem krvi matky je potrebna DNA predpokladaneho otca. Je uplny nezmysel v situacii, ked slecna ma kamarata, ktory si na zaciatku mysli, ze decko je jeho, robit test, ktory nedopadol podla ocakavani.

nov

Našla jsem cenu prenatálního testu, jen pro zajímavost.

nov
p23®

nov - velice zajímavé

eliza
hodnocení

Tak logicky šel na ten test kamarád se mnou abychom věděli protože nikdo nepředpokládal že by dítě bylo bývalého vzhledem k tomu že od roku 2019 jsem nebrala antikoncepci ani se jinak nechránili, tak jsem si myslela že mám problém s otěhotněním.
rrt

A kolik ten test stál a kdo to platil?

eliza
hodnocení

A ano opravdu jsem dali přes 30 tisíc za geneticky test. To by chtěl asi každý vědět zda je otec nebo není.

p23®
hodnocení

0x

Zdravím.

Je to velice těžké rozhodnutí.

Znala jsem dívky, které chodily s chlapci a když otěhotněly, tak si to nechaly vzít. Protože nedostaly podporu. Byly obě vyřízené. Nevím, jak žijí nyní,

Dále jsem znala paní, která byla vdaná, s manželem měli již dvě děti a čekali spolu třetí. Po domluvě s manželem si ho nechala vzít a vyprávěla mi, že na to nenarozené, myslí stále. Když vidí dítě ve věku nenarozeného, prý hrozný.

Když se rozejdete s přítelem a zjistíte, že jste těhotná, stává se to. Kamaráda chápu, také bych nevychovávala cizí dítě. Váš bývalý by se k Vám měl zachovat tak, že si Vás vezme. Teď již nejde jen o Vás, ale také o dítě. O to horší je, že nová přítelkyně s ním čeká dítě také. Možná, že dopadnete obě stejně a budete kamarádky. I to se dnes stává. Proč se stýkáte s někým, u kterého si nejste jisti, zda Vás po otěhotnění bude s děťátkem chtít.

Nevím, v kterém měsíci jste, zda jste studentka, nebo již pracující, z jaké rodiny pocházíte a pod. Na tom také hodně záleží. Budete potřebovat i podporu Vaší rodiny.

Zapřemýšlejte a rozhodněte se. Pak konec a neřešit.

Pokud si děťátko ponecháte, tak se těšte. To stačí.

Držím palce.

eliza
hodnocení

Děkuji moc, bohužel se tak stalo, budu muset bojovat sama a sama to zvládnout.
p23®

Jen klid. Zvládnete to. Zvládli to jiní, zvládnete to i Vy. Bude zase dobře.

tj
hodnocení

0x
Záleží v jakém jste měsíci, zda-li je ještě možné přerušení těhotenství. Pokud ano, zvážil bych tuto možnost. Pokud jste již v pokročilé fázi těhotenství, pak budete muset opravdu zabojovat. Každý je zodpovědný za své činy. Ne nadarmo se říká, že je lepší napřed myslet a pak až jednat. Určitě bych zásadně změnil způsob vašeho výběru mužů. Očividně si vybíráte samé bl*ce. Samozřejmě, že zjištění, že je otcem dítěte jiný muž je pro chlapa rána, ale ve vaší situaci, kdy jste se s ním vyspala týden po rozchodu se to dá chápat. Určitě nebylo na místě, aby vás kvůli tomu opouštěl. Vskutku kvalitní charakter (myšleno ironicky, rozuměj totální zavrženíhodný odpad). Přeji vám pevné nervy ať to zvládnete.
eliza
hodnocení

Děkuji, jinak ex taky naprcal novou po týdnu co spolu chodili tak asi nemáme co vyčítat ne?
eliza
hodnocení

A už na potrat jít nejde navíc už jsem ve vyšším věku na děti, je mi přes 30, takže bych se bála komplikací.
tj
Jediná rada, kterou tady mohu dát je vybírat příště lepšího partnera a nedávat tolik na vlastní intuici, je mimo. Jak se s tím vypořádat? To vám nikdo poradit nemůže i kdyby 100x chtěl. Tím se budete muset probít sama.

rrt
hodnocení

0x

@eliza tak si poslechni tohle (od 2h 29 minuty) ~ asi 4 minuty

chlap by do toho měl co mluvit pokud má platit alimenty, jinak je to hnus (A to prosím říká křesťanka :)

Za mě, dítě donos a prodej / daruj k adopci, pokud už nejde potrat

Není nic horšího pro dítě než samoživitelka co se tahá s otcem (který navíc děcko nechtěl!) o alimenty!

eliza
hodnocení

Proč je na vině vždy matka? Mohou za to oba, sama jsem si ho neudělala. A ne potrat opravdu nejde a i kdyby šel tak v mnohém věku už možná by byl rizikový nevím.
rrt

Kdo mluví o vině? Poslechla jste si ty 4 min., když je křesťanka, říká názor, že muž by do toho měl také mluvit!? Jako křesťanka bych přece měla mít opačný názor nemyslíte?

Jestliže myslíte na pomstu, tak vám říkám, jednak to dítě bude pravděpodobně postižené, mentálně, pokud ho nosíte a máte zkrátka takové myšlenky, ještě píšete o tom co vám dělá sokyně za problémy, druhak to je lidsky velice špatný přístup...

Radši nebudu rozvádět, proč mám tyto zkušenosti :) Ale souvisí to s mým zájmem o genetickou genealogii, a s určitými archivními materiály a jednou známou hororovou kauzou (V podstatě lze říci že asi není člověk, který by ten případ neznal:). Její pozadí zřejmě nikdo nezná kdo si nesložil ty materiály které jsem měl v ruce ;)

O co by jsi to přesně s prenatálním vývojem. navíc se k tomu ti lidi písemně přiznali, ale určitý materiál mám v originále asi jen já, takže už to těžko někdo může více rozklíčovat... Vzhledem k tomu že potomci stále žijí... ehm

Noo, musí vám stačí ta informace, že vývoj plodu se významným způsobem podílí na budoucí fungování mozku.

liska5

Otec byl u toho, tak s tím musí počítat, že se bude podílet i finančně. A zase je tu pozitivum. Děti budou téměř stejně staré a když si otec bude brát dítě na víkend co 14 dní, jak je obvyklé, tak si děti spolu vyhrají. Někdo mne tu sprdne, ale já vím, co to je mít doma cizí děti. Dnes jsou už dospělé a mám s nimi krásný vztah. S nadhledem a optimismem to jde. Tohle není tragedie. Jsou horší věci.

rrt

To ovšem na to musí být dva, v tomto případě 3 a jistě víte, jak ženy posledních 10000 let bojují o zdroje, ta jeho nová, asi s tím nikdy nesmíří a bude štvát proti té staré - tazatelce.

takže Vaše řada bez znalosti pozadí, proč I ten chlap opustil, to je taková pohádka, která nemusí vůbec dopadnou dobře a většinou ani nedopadá.

liska5
hodnocení

0x

Elizo, nech si ho, a teď kašli na chlapy! Hledej jen samá pozitiva. Někdo mít dítě nemůže a ty ho budeš mít. Já zůstala sama s dvěma maličkými dětmi, kdy kolegyně mého muže s ním otěhotněla. Po pár letech jsem našla na inzerát skvělého chlapa do nepohody, jehož žena neunesla čekání, až rodině dostaví barák a odešla. Tak jsem já šla do nového. Možná se Ti taky něco takového poštěstí. Žij teď jen pro to maličké. Život nekončí! Je na etapy. Zase bude líp!

hodnocení

0x

Zkus udělat tlustou čáru, na oba zapomeň, už na ně nemysli a zaměř se na novou část života, kterou máš před sebou. Ponoř se do nějakých knížek o těhotenství, výchově dítěte, hledej si informace na internetu, zařizuj dítěti pokojíček, nakup příslušenství, hračky, kočárek, přihlas se na nějaké kurzy, pokud by Tě bavily, třeba máš kamarádky s malými dětmi nebo těhotné kamarádky, dbej na zdravou stravu, choď na procházky, plánuj si, jak budeš dítě vychovávat, jak ho budeš rozvíjet, ... Už teď jsi pro to dítě nejdůležitější člověk, žádný nechtěný odpad.

liska5
15.04.23 13:14
rrt

No skvělá pohádka, a teď tu o tom, jestli je morálně správné soudně vymáhat alimenty?

dotyčná jistě nemá zdroje ( ať již materiální čí jiné ) na to, aby se sama postarala o dítě! Protože v takovém případě by jistě nezakládala tuto otázku. Tato otázka ( resp. Životní situace tazatelky ) přímo zavání tím, že má nedostatek...

liska5

Na to byli dva. On snad věděl, co dělá. Ona si hrábne, a on by měl přispívat na své dítě.

rrt

Skvely, takze darce spermatu a alimentu. Copak vy víte najisto, zda mu netvrdila, že bere antikoncepci a ze on chtel dite?

Z pohledu státu je to jasný, stát nemá zájem se starat o Parchanty. Ale z morálního pohledu je to na té ženě, my nevíme, v čemu reálně došlo. Ale pokud ten chlap nedal souhlas s tím, že chce potomka, dostal informaci, že ona bere antikoncepci, no tak promiňte, ale to je na ...

liska5

Píše, že s tím ex se marně snažili o potomka, tak asi nic nebrala. Spoléhala se, že to nejde. On si teď bude vyčítat, že spal paralelně s oběma.

rrt

No hlavne ale ONA spala se 2ma a tomu otci to z blbosti nerekla ze je v tom!

nicméně Pointa byla, že otec by se měl vyjádřit k tomu, zda to dítě chce a zda na něj chce platit alimenty, tomu má přece stejné právo jako ta žena! Ale on se to včas nedozvěděl

hodnocení

0x

Bojovat budete muset hlavně sama. Ale až se to narodí, bude to tolik hormonů a povinností, že si ani nestačíte stěžovat.

Pokud máte s mámou dobré vztahy, požádejte ji o pomoc, minimálně tu psychickou Vám poskytne, pokud není psychopat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]