Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČT televizní poplatky

Od: rumcajsf odpovědí: 18 změna:
Dobrý den pokud nemám doma žádnou TV, rádio, telefon ani žádný jiný další přijímač signálu (anténa,satelit či internetové připojení) tak nejsem povinen platit tyto zlodějská poplatky? Pokud si myslí ČT že vlastní má domácnost TV tak ať mi to dokážou, do té doby nezaplatím ani korunu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
16.01.23 08:39

*palec*

paveldvorak
hodnocení

2x

nikdo vám nebude nic dokazovat a pokud se o něčem podobném v minulosti psalo, byla to jen obnyčejná bouda na poctivé majitele tv přijímčů...ti nepoctiví se nikdy nepřihlásili a dodnes nic neplatí

rumcajsf
hodnocení

Tak děkuji, to jsem přesně potřeboval vědět nikdy jsem se nepřihlásil a nikdy se nepřihlásím to jsou magoři 1500kč za rok, to bude cigaret za to minimálně 2 kartóny.

hodnocení

0x
Stačí, že na adrese není televize. Monitor od počítače může být. Zajít na poštu a u přepážky nahlásit odhlášení poplatku. Pokud není radio, tak také odhlásit. Rádio jsem odhlašoval přes internet, nevím zda jde i TV.
Jinak bude se řešit, že se poplatek bude platit, pokud člověk bude mít mobil, tablet, PC...
Nechápu proč neudělají ČT zakódovánou a ať si to lidi platí, když se na to chtějí koukat. (jo chápu - peníze)
doplněno 16.01.23 08:55: To je hezký, že veřejnoprávní, na ČT nekoukám, tak jim to nebudu platit.
doplněno 16.01.23 09:35: Milane jasný - já mám svědomí čisté. Ale nejde mi do hlavy, proč mám platit poplatky, když mám třeba TV, kde koukám jen na Netflix nebo YouTube. A kvůli tomu, že umí přijímat pozemní signál, musím platit za službu, kterou nevyužiji.

i televize lze odhlásit po internetu

Nechápu proč neudělají ČT zakódovánou***páč to je veřejnoprávní, tak to nelze kódovat. To, že to nechápete, tomu nevěřím...

ahoj*

Ani v autě nemaš radio? Z toho se taky platí

kontrakce

Z radia v autě se poplatky neplatí, ty ahoj popleto!

Kontrakce, od čeho odvíjíte svůj názor? Mýlíte se...

Děkuji

@kontrakce: Pokud je auto firemní (na IČ), tak se platí, ty stažený popleto!

Blesku po doplnění,

je spoustu lidí, co neplatí poplatky a služby, přestože jim to zákon nařizuje. Mnozí neplatí ani sociální.

je na každém, jak se chová...

Blesku, po doplněno 16.01.23 09:35

omlouvám se, vůbec jsem nechtěl zkoumat vaše svědomí, od toho je Anděl Petronel u Nebeské brány.

Já nevím, zdali občas nekouknete jinam, mimo Netlflix, ale jak to udělat co nejspravedlivěji, páč spravedlivé to nikdy nebude..

Ano, můžou zrušit poplatky, zvednout jinde daně...vždy je více možností. Ale pak politická skupina klidně (ne)musí zvyšovat platby veřejnoprávním institucím..

Třeba o vánocích jsem sledoval sledovanost a ČT jasně vítězila ve většíně sčítání...

3 piva měsíčně je směšný poplatek.

hodnocení

0x

zlodějské poplatky to nejsou, to se mýlíte, ale jinak máte pravdu,

když nevlastníte přístroje, které přijímají televizní, ani rozhlasové signály, nemusíte platit poplatky.

anténa,satelit či internetové připojení***ty klidně můžete mít...

Vy nemáte telefon?

Ani domovní daň nemusíte platit, když nemáte žádný dům...

Přeji klidný den.

ahoj*

Satelitem myslíš to, co obíhá po geostacionární dráze na orbitu?

anebo satelitní přijímač? tak z něj už platit musíš, obecně platí že všeho, co má vstup na anténu, jedno jestli máš nebo nemáš anténu anebo monitor :)) anebo se už že satelitního vysílání neplatí?

Vím akorát že se už neplatí z IPTV, Říkalo ministerstvo kultury. Přitom TV říkala že se platí

Nechci se hádat, ale poplatky se platí za přístroj, co umožňuje sledovat televizní vysílání. Ne z přístroje, co má vstup na anténu.

ahoj,

obecně platí že všeho, co má vstup na anténu
Tak to není, páč spoustu lidí si vyloží něco podle svého, a pak nadávají, že někdo slovíčkaří.

Stačí jen přečíst přesnou citaci ze zákona.

Tazatel, kterého jsem citoval napsal "anténa,satelit či internetové připojení* Já pochopil to co má na střeše.

Jenyk, máte pravdu.

hodnocení

0x

Bezdomovci pravděpodobně také neplatí i když někteří mají rádia na baterie

ale ti toho neplatí více...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]