Nejste přihlášen/a.
Zdravím , ztratil jsem práci a jsem na dávkách a dostal jsem poukázky v hmotné nouzi . Jelikož bydlím 12 km od okresního města a samozřejmě velkých marketů musím chodit nakupovat do dvou místních Vietnamských obchodů a oni si berou za nákup 85kč ze 100 nominální hodnoty . Zjišťoval jsem si od lidí jak to chodí a všichni říkají že to je normální a standard .
Máte někdo podobné zkušenosti? A jestli budu chtít prodat poukázku v hodnotě 100 kč Vietnamci dají 80 kč. Proto vidíte v Tescu a jinde Vietnamce jak platí poukázkami hmotné nouze ač mají své obchody .
Jen 15%?
Tak místo aby se staral o to, abys nebral hmotnou nouzi, začal makat, tak se staráš, jak je Vietnamec šikovný
On by Viet musel zaplatit cca 10% vydavateli poukázky (Sodexo), takže logicky jde a tu poukázku utratí u jiného, Tesca Tesco určitě neplatí 10% ale ma mnozstevni slevy. Ale pokud se nepletu, tak na ty poukázky na jeden nákup byly nějaké limity
A co přesně chceš vyřešit, že si Vietnamec vydělá? Tak si kup auto a zajeď si do Tesca sám a ušetříš anebo začni pro Tesco pracovat, určitě v tescu nabirají zaměstnance! Vy jste určitě pracovitý, nekuřák, nepijete alkohol v pracovní době, a nemáte žádné zdravotní ani jiné problémy! Ideál každého zaměstnavatele!
Čekal jsem takovou typickou odpověď . Já mám pro vás odpověď 20 let jsem na dávkách vysál jsem z daní miliony na dávkách . Práce? fůj dělejte když chcete já žiji z vaších daní a mám se obstojně . Léky, jízdenky , 3x taxi měsíčně , to všechno mám zdarma díky tomu že jsem na hmotné nouzi . Fiala nám přidává 3x ročně a vám zaměstnavatel?
Takže co chceš vyřešit?
pokud sis chtěl postěžovat, že má Vietnamec z tebe 20%, tak jak vidíš, nefunguje to.
karbanatek: To je jak u blbých na dvorku. Pokud utratíte poukázku v obchodě, který je k jejich přijetí určen, tak samozřejmě získáte protihodnotu v plné výši. Když si tyto prodejny ve vašem okolí nejste schopen najít na internetu, pak zajděte na úřad práce a ten vám dá jejich seznam. Co nechápete?
kdyby to nebyl ..., notor gambler a já nevím co, tak by mu nejspis hmotka dala hotovost...?
kde bydlí, nejspíš někde na vesnici v obecním bytě, auto ani žádný majetek nemá, práci nehledá...
Ne, fakt nedonutíš toho Vietnamce, aby ti dal 100 Kč
85,- je relativně fér. Ten Vietnamec možná ani nemá smlouvu na ty poukázky se Sodexo, takže ani není v tom seznamu, a ani nemusí ty poukázky přijímat, natož za plnou cenu. Pokud ty poukázky má Samolepku na dveřích, No tak ho můžeš zkusit nabonzovat Ale pak se taky může stát, že ty poukázky nebude přijímat ani za 15 ani za 20%, prostě vůbec
)
Ty se necháš živit od státu, vybral si 1 000 000, A divej se, že ostatní si vydělávají na sebe, teď myslím konkrétně Vietnamce?
Riesenie je proste : zmenit poukazky tam, kde nakupite tovat v 100% ich nominalnej hodnoty. Napriklad mozete ist zdarma bicyklom do mesta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.