Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poukázky v hmotné nouzi a Vietnamci

Od: karbanatek® odpovědí: 13 změna:

Zdravím , ztratil jsem práci a jsem na dávkách a dostal jsem poukázky v hmotné nouzi . Jelikož bydlím 12 km od okresního města a samozřejmě velkých marketů musím chodit nakupovat do dvou místních Vietnamských obchodů a oni si berou za nákup 85kč ze 100 nominální hodnoty . Zjišťoval jsem si od lidí jak to chodí a všichni říkají že to je normální a standard .

Máte někdo podobné zkušenosti? A jestli budu chtít prodat poukázku v hodnotě 100 kč Vietnamci dají 80 kč. Proto vidíte v Tescu a jinde Vietnamce jak platí poukázkami hmotné nouze ač mají své obchody .

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hmotka
hodnocení

4x

Jen 15%?

Tak místo aby se staral o to, abys nebral hmotnou nouzi, začal makat, tak se staráš, jak je Vietnamec šikovný ;)

On by Viet musel zaplatit cca 10% vydavateli poukázky (Sodexo), takže logicky jde a tu poukázku utratí u jiného, Tesca :) Tesco určitě neplatí 10% ale ma mnozstevni slevy. Ale pokud se nepletu, tak na ty poukázky na jeden nákup byly nějaké limity

A co přesně chceš vyřešit, že si Vietnamec vydělá? Tak si kup auto a zajeď si do Tesca sám a ušetříš anebo začni pro Tesco pracovat, určitě v tescu nabirají zaměstnance! Vy jste určitě pracovitý, nekuřák, nepijete alkohol v pracovní době, a nemáte žádné zdravotní ani jiné problémy! Ideál každého zaměstnavatele!

hodnocení

Čekal jsem takovou typickou odpověď . Já mám pro vás odpověď 20 let jsem na dávkách vysál jsem z daní miliony na dávkách . Práce? fůj dělejte když chcete já žiji z vaších daní a mám se obstojně . Léky, jízdenky , 3x taxi měsíčně , to všechno mám zdarma díky tomu že jsem na hmotné nouzi . Fiala nám přidává 3x ročně a vám zaměstnavatel?

hmotka

Takže co chceš vyřešit?

pokud sis chtěl postěžovat, že má Vietnamec z tebe 20%, tak jak vidíš, nefunguje to.

hodnocení

Chci mít celých 100 .

A to se tady máme po...t z nějakého paraztita?

racio

karbanatek: To je jak u blbých na dvorku. Pokud utratíte poukázku v obchodě, který je k jejich přijetí určen, tak samozřejmě získáte protihodnotu v plné výši. Když si tyto prodejny ve vašem okolí nejste schopen najít na internetu, pak zajděte na úřad práce a ten vám dá jejich seznam. Co nechápete?

hmotka

kdyby to nebyl ..., notor gambler a já nevím co, tak by mu nejspis hmotka dala hotovost...?

kde bydlí, nejspíš někde na vesnici v obecním bytě, auto ani žádný majetek nemá, práci nehledá...

Ne, fakt nedonutíš toho Vietnamce, aby ti dal 100 Kč :)

85,- je relativně fér. Ten Vietnamec možná ani nemá smlouvu na ty poukázky se Sodexo, takže ani není v tom seznamu, a ani nemusí ty poukázky přijímat, natož za plnou cenu. Pokud ty poukázky má Samolepku na dveřích, No tak ho můžeš zkusit nabonzovat ;) Ale pak se taky může stát, že ty poukázky nebude přijímat ani za 15 ani za 20%, prostě vůbec :))

Ty se necháš živit od státu, vybral si 1 000 000, A divej se, že ostatní si vydělávají na sebe, teď myslím konkrétně Vietnamce?

inspa*
hodnocení

4x

A co kdybys šel raději do toho ruSSka do armády - viz tvůj dřívější dotaz. O nenávistnou pijavici méně - zas to tu bude o chlup hezčí.

Přesně takto vidím zdejší kolaboranty - nenávist, závist, sprostota, plnou hubu keců co by kdo měl dělat a přitom jsou to netáhla na dávkách.

poradte.cz/...

hodnocení

3x
Karbanátku..Pokud si z nás neděláš pr*el,tak si zajeď tím taxíkem někam,kde dostaneš za naše tvoje poukázky 100% ..Anebo ti mám někam zajet a přivézt ti to až pod rypák?

id
hodnocení

2x
Zadarmo ani kuře nehrabe. Nemáte poukázky jen na stravu a drogerii? Když potřebujete cigára, tak vás směna něco musí stát.
hodnocení

Nekouřím mám k cigaretám odpor .Co tam máte dál?

hodnocení

1x

Riesenie je proste : zmenit poukazky tam, kde nakupite tovat v 100% ich nominalnej hodnoty. Napriklad mozete ist zdarma bicyklom do mesta.

A čo keď nema ani ten bicykel? Urobime naňho sbierku;) Naviac teraz v zime na bicykelu je to ozaj zle.. Nechť ide taxikom..Ten ma služiť na tie nakupy..alebo nie? Alespoň hnědočechovia chodi na taxiku pre tovar ako jedlo do hypermarketov ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]