Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překážka na straně zaměstnavatele

Od: veverka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala někoho z oboru účetníctví nebo kdo tomu rozumí. Vysvětlím situaci:

Pracuji na hotelu, který v prosinci nemá sezónu, nemáme lidi, takže jsme třeba půl měsíce někdy celý měsíc zavřeni a jsme doma.

Měsíčně si odpracuji svoji dobu a plus vždy třeba 30 hodin navíc, které mi neproplácí vůbec, ale automaticky nám je šetří na ten prosinec.

Moje otázka zní:

1). Jak je to, když je překážka na straně zaměstnavatele? Přísluší nám 60% platu?

2). Chápu to asi tak že ty moje přesčasy se doplní asi do těch 60% abych měla normální plat v prosinci?

3). Jsou to přesčasy, má za to být ještě nějaký příplatek. Uplatní se i v tom prosinci?

4). A otázka uplně na závěr. Může to tak být? Můžu si říct, že přesčasy chci normálně proplácet? Je to tak vůbec účetně z jejich strany správně?

Děkuji za odpověďi a případné rady.

Hezký den, pracanti. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nebudu komentovat právní věci. Ale proboha - proč už nejste dávno pryč?
veverka*
hodnocení

Silně o tom už uvažuji. Tady se šmelí všechno co jde, obzvlášť na platech zaměstnanců.

hodnocení

0x
80-100%, paragraf 207,208

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]