Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stručně vysvětlím situaci,
pracuji na hotelu, který má jeden měsíc v roce zavřeno kvůli toho, že nemáme hosty a nevyplatí se nám mít otevřeno.
V práci si dělám přesčasy, které mi neproplácí a nechávávají právě do toho měsíce, kdy budeme mít zavřeno abych si je mohla vybrat finančně.
Moje otázka zní - je to tak možné? Já přece nijak nemůžu za to, že máme jeden měsíc zavřeno. Není to překážka na straně zaměstnavatele? Proč já bych si moje přečasy měla proměnit v dovolenou?
Děkuji za odpovědi a vysvětlení
děkuji za odpověd, chápu to.
Ale pokud bych ty přesčasy chtěla proplatit můžu na tom trvat? Nemám ani jak vybrat náhradní volno, nemáme žádného dalšího kolegu. A hotel kdy se zavírá je až v prosinci.
záleží co je ve smlouvě...ale max. za rok můžete udělat 150hod zadarmo...vše ostatní se musí proplatit
To není pravda, že musí dělat 150 hodin zadarmo! Všechno musí být proplacené! Žádná práce zadarmo v ČR není!
knshus: klídek...pokud máš v smlouvě nějakou takovou osírací klauzuli, že tvoje mzda/plat zahrnuje i případné práce přesčas, tak se na to vztahuje 150hodin zadarmo..
No, není to zadarmo, má to zaplacené ve mzdě...zvýšená částka ve smlouvě. I kdyby neodpracoval ani hodinu, má vyšší plat; ale to se nestává často...většinou to je jedna ku jedné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.