Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojisteni ditete

Od: raduz* odpovědí: 17 změna:

Malemu budou brzy dva roky a zaciname vazne premyslet o jeho pojisteni. Nemate nekdo srovnani, co a kde v soucasne dobe vychazi nejlepe? Urcite bychom radi urazove, pokud bude soucasi neake vyhodne sporeni, tak to je jedine plus.

Diky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomason*
hodnocení

3x

Pojistit ano trvalé následky s progresí a bolestné bych vynechal, zlomená ruka vás nezrujnuje a pojistka je dražší ve finále je to tak že si to stejně zaplatíte.Když se hodně cestuje autem pojistit sedadla v autě pokud to nejde sjednat přímo v pov.ručení.Na spoření dětem sem četl zajímavý názor :spořte sami sobě na vlastní důchod,aby vaše děti se nemuseli starat o vás ,což nás bohužel nemine.

doplněno 31.07.10 12:18:

mesec.cz/...

doplněno 31.07.10 12:18:

mesec.cz/...

cyril*
hodnocení

0x

Úrazové pojištění dětí je v podstatě nezbytnost, ale v žádném případě bych pojištění neslučoval se spořením. Prodejci pojištění a podobných produktů Vás budou ukecávat, jak je nejlepší investiční nebo kapitálové životní pojištění a jak na tom vyděláte. V první řadě na těchto produktech vydělá pojišťovna a zprostředkovatel. Pojištění se spořící částí bude vždy v první řadě pojištění a pak někde na konci i trocha spoření. Z mého pohledu je nejvhodnější porovnat nabídky jednotlivých pojišťoven a vybrat pro Vás nejvhodnější "samostatné" úrazové pojištění a k tomu podobně vybrat nejvhodnější druh spoření. I když je kolem výhod stavebního spoření zatím do budoucna řada nejasností, i tak je a nejspíš i bude tato forma spoření stále nejvýhodnější.

lidus*
hodnocení

0x

tento dotaz jsem tu před nedávnem vznesla také, chtěla jsem spoření se spořením pro narozenou vnučku a zrovna tak jak říká Cyril mi radili i ostatní. Neslučovat pojištění + spoření a vybrat i pojištění škod,které by malé dítko mohlo zavinit. Já zatím dala v nučce jen stavební spoření-to ovšem patrně již nebude tak výhodné jako doposud.

ar*

Liduš vzpomínám na tuto otázku a dnes bych odpověděl na stejno otázku podobně. Spoření děcku určitě ano (zatím je stále nejvýhodnější stavebko) Pojištění proti škodám taky určitě ano. Pojištění úrazové NE. Tá minulá odpověď

" Já osobně beru pojištění čehokoli jako zajištění před nenadálými a nebo dokonce neřešitelnými finančními výdaji. Pokud se zraní dospělý člověk tak přijde o část příjmu a je dobré aby byla rodina zajištěna ,ale pokud se zraní dítě (normální děcký úraz) tak rodina o žádný příjem nepřichází. Spoléhat tedy nato aby si děcko zlomilo ruku aby se to vyplatilo je asi blbost. Proto jsem děcka nepojistil a více jsem jim spořil,když byly děcka větší uzavřel jsem pojistku kdyby se jim něco podařilo poškodit.
Je to můj názor ,každý na to koukáme jiná
č."

poradte.cz/...

sebod*

Ar. Plně souhlasím s Cyrilem. Oddělit spoření a pojištění. Ale pojištění ANO. Víš, ono se nejedná jen o nějakou zlomenou ruku. Může to být třeba autonehoda s těžkými trvalými následky. Já to mám doma, tak vím, o čem mluvím.

ar*

No Sebi pro takto těžký případ ,já jsem děckám uzavřel životní pojištění, které v případě trvalých následků vyplatí značnou částku a kdyby došlo i k invaliditě tak pojišťovna platí měsíční splátku za pojistníka. Navíc synátor si chce brát v součastnosti hypotéku a první co se ho ptali jestli má "životku". Proto je můj názor že klasické úrazové poj. ne.

doplněno 31.07.10 12:03:

Navíc se trvalé následky vztahují i na nemoc, např. na takovou encefalitidu na úrazovka nevztahuje. Jak jsem psal každý to vidí jinak.

sebod*

Ar. Jo, takhle si myslím, že je to taky dobře vymyšlený *placni*

hodnocení

0x

Ještě nikdy, nikdy za svůj mnohaletý život, jsem nikoho neslyšela říct: To je dobře, že jsem nechal sebe/dítě pojistit. *hej*Vždycky jsem jen slyšela každého nadávat. Jak prodělal, jak do pojišťovny nacpal spoustu peněz a když se stala nějaká nehoda, tak se škubali cokoliv zaplatit. A pak zaplatili srandovní částku. Většinou se nic nestalo a pojišťovna si postavila další nový barák. A nedejbože, když se nezadaří a vy zůstanete na chvíli bez práce a tedy i bez splátky do pojišťovny. To že je fakt fukec. Nehledě na to, že za pár let hodnota peněz je úplně jinde, než na smlouvě. *klik* Všichni se staráme, jak zabezpečit děti, kdyby se "něco" stalo, ale přes pojišťovnu cesta opravdu nevede.*jasne*

sebod*

Babkazov. Nebudu souhlasit. Záleží na tom, o jakou pojistku se jedná. A pak záleží na tom, aby se člověk nedal od pojišťovny odbýt. Pravda je, že zdraví je nadevše, Ale když už se něco stane, tak peníze od pojišťovny jsou dobré třeba k tomu, aby si člověk mohl zaplatit lepší léky, doktory apod.

Problem je v tom, že člověk přijde do pojišťovny, sepíše JAKOUSI pojistku a pak se diví. Prostě normální člověk ani neví, jak velké plnění bude v případě úrazu. Takový DYNAMIK, to byl chyták na lidi, jako hrom.*bum*

antynka*
hodnocení

0x

Mě teď volali z české pojišťovny ohledně produktu Sluníčko. Znáte to někdo? Mám je poslat do háje nebo to má nějaký smysl?

lidus*

antynko, po prostudování jsme Sluníčko a Slúně zavrhli. Mě by zajímalo kde berou pojišťovny telefonní čísla, dcera byla 2 dny doma s porodnice a nestačila brát telefon.

antynka*

A můžu se zeptat proč jste zavrhli? Já se přiznám, mám teď tu "kojící" demenci, tak mi to moc nemyslí a mohla bych se snadno nechat napálit a ukecat *smich* Asi je tedy rovnou pošlu do háje...

pavel112233

úrazovka je drahá, zhodnocení mizerné, plnění ještě horší. nechci pomlouvat čskou pojištovnu, ale bohužel je to tak..

raduz*
hodnocení

Zatim vsem dekuji za jejich nazory a postrehy...

Urazove pojisteni beru vzhledem k tomu, jak je zivy, jako nutnost... Budu jeste patrat a porovnavat sam.. Urcite dam vedet, co nakonec vyhralo a proc

pavel112233

doporučil bych zajištění rodiče+dítěte do životky - bude to mít do 25 let a za hubičku, rodič bude zajištěný proti výpadku příjmu a dalším nenadálým skutečnostem, aby se hlavně o dítě mohl postarat v době pracovní neschopnosti.. na spoření bych dítěti doporučil investici do podílových fondů, min. na 20 let, kde orptozi IŽP peníze máte vždy k dispozici, zhodnocení podle zvolené inv. strategie, není nutnost tam pravidelně investovat ( pokud např. rok neinvestujete, nic se neděje ) a po půl roce investice odpadá danová povinnost, co se týče zisků. Jsou tam samozřejmě náklady v rámci poplatku, ale vychází daleko lépe, než náklady IŽP..

nedoporučuji stavebko a živ. pojištění na spoření..

cyril*

Na odpovědi je hned vidět, že se vyznáte. Investice a spoření je podle Vás to samé, tak snad jen doporučit nějaký vhodný fond, který bude ochoten obcházet zákony a dovolí investovat i kojencům. Možná se pletu, ale zatím žádný jiný spořící produkt než stav. spoření nenabízí zaručeně nejvýhodnější podmínky.

pavel112233

samozřejmě to bylo myšleno tak, že investiční produkt bude psaný na rodiče, jelikož na kojence to pochopitelně nejde.. na dobu 6ti let je stavební spoření samozřejmě výhodnější v podmínkách, ale pokud by se měl cyklus stavebního spoření opakovat až třeba do 25ti let toho dítěte, tak je daleko výhodnější investice, jak na zhodnocení, tak i na poplatku, když vezmeme poplatky za založení účtu st.sp a vedení účtu.. Navíc je v dnešní době velký otazník, jak to bude se státními podporami.. Co se týče pojmů investice a spoření, tak je to to samé, jak kdybyste řekl IŽP a pojistka :) do stavebního spoření peníze taky investujete, rozdíl je v tom, že máte garanci ve zhodnocení a doposud garanci ve výši státní podpory, to je vše :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]