Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zvolit pojištění se spořením pro dítě?

Od: lidus* odpovědí: 8 změna:

Prosím, máte zkušenost s některým produktem pojistka+spoření? Např. Slůně, Sluníčko.Které vybrat? Dcera čeká dítě a už jí volají z různých pojišťoven, neradi bychom naletěli.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Pojištění stejně jako spoření jsou dobrými a potřebnými produkty nejen pro děti. Zkuste se však zamyslet proč jsou tyto kombinované produkty tak veheměntně všemi možnými společnostmi nabízeny. Jsou to totiž maximálně lukrativní produkty hlavně pro ty, kteří je nabízejí. Moje rada nebo lépe řečeno názor je ten, že je užitečné být dobře pojištěn a výhodně spořit. Toho se dá dosáhnout tak, že tyto dva odlišné produkty nebudete míchat do sebe, ale zřídíte je samostatně. Sjednejte kvalitní úrazové pojištění bez dalších zbytečných nástaveb a doplňků a k tomu samostatné výhodné spoření, kterým je dnes ještě stále stavební spoření, které lze sjednat již od narození. Produkty typu investičního či kapitálového pojištění, ať se nazývají jakkoliv, jsou jen pastí na klientovy peníze.

Nikomu tento svůj názor nevnucuji, jen z osobní praxe vím, jak jednotlivé produkty fungují.

wojnar
hodnocení

0x

Jaká rizika chcete krýt u novorozeněte? Já bych zvolil stavební spoření a pojištění bych klidně oželel.

cyril*

Určitá rizika jsou vždy, třeba můžete batole upustit. Máte-li sám děti, tak se situace vidí jinak než u bezdětných.

wojnar

Určitě novorozeně může někdo upustit, ale jaké pojištění a na jaké riziko kryje se pak uzavírá pojistná smlouva pro tento případ?

mil®
hodnocení

0x

Zrovna jsem pojišťoval nově syna a jelikož mám pojišťovákomakléře v rodině, tak je syn nově pojištěněj u Pojišťovny České spořitelny a jmenuje se to Komplexní pojištění pro účastníky penzijního připojištění. Je tam spoření i pojistka. V sočasný době je to prej nejlepší. Nerozumím tomu, tak jsem si dal poradit.

ar*
hodnocení

0x

Já osobně beru pojištění čehokoli jako zajištění před nenadálými a nebo dokonce neřešitelnými finančními výdaji. Pokud se zraní dospělý člověk tak přijde o část příjmu a je dobré aby byla rodina zajištěna ,ale pokud se zraní dítě (normální děcký úraz) tak rodina o žádný příjem nepřichází. Spoléhat tedy nato aby si děcko zlomilo ruku aby se to vyplatilo je asi blbost. Proto jsem děcka nepojistil a více jsem jim spořil,když byly děcka větší uzavřel jsem pojistku kdyby se jim něco podařilo poškodit.

Je to můj názor ,každý na to koukáme jináč.

wojnar

Souhlasím - uvažuji úplně stejně.

stepi*
hodnocení

0x

Dobrý den,

zkusil bych rozhodně z pestré škály stavebního spoření. Jako malému mě to rodiče dali a jsem za to velmi rád. Je tam větší úrok a státní podpora. Takže nějaká kačka na víc tam určitě bude:). Zkuste popřemýšlet:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]