Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěva restaurace v současnosti

Od: slavo® odpovědí: 15 změna:

V současnosti může jít do restaurace na oběd pouze osoba která má potvrzení o očkování, případně potvrzení o prodělání které prodělala v posledních x měsících a nebo si může udělat test na místě.

Já tam nechodím.

Ale zajímá mě teoreticky pokud hygieně při kontrole osoba ukáže potvrzení buď na papíře a nebo v mobilu, zda má hygiena právo a možnost zjistit zda ten "certifikát" patří dané osobě a ne někomu jinému.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Muzou o prokazani totoznosti slusne pozadat, ty jim samozrejme nemusis vyhovet.

Oni si ovsem na oplatku mohou pozvat asistenci obecni policie, ktere se na vyzvu prokazat musis - ma na to pravo v ramci plneni ukolu jim prislusejicich, coz si urcite na tyto situace dokazi naroubovat.

A hygiena ma z insitutu pravniho zajmu narok na to, aby jim obecni policie tyto udaje predala a kdyz ne predala, tak i treba jen aby totoznost potvrdila.

hodnocení

4x

Ano, zjistí to dokladem totožnosti.

hodnocení

Milane nebudu to dělat, ale v současnosti existují programy kde lze pomocí nich na kopii certifikátu změnit osobní údaje, takže sedí s dokladem totožnosti.

Že toto je v současné době možné všichni tady víme a doufám, že toto není návod.

Museli by mít čtečku QR kódu kde by zjistili, že to patří někomu jinému, ale že by toto ověřování prováděli u každého zákazníka restaurace?

Slavo, když to víte, proč se ptáte,.Co já vím, chodí s policí a ta kontroluje totožnost.

hodnocení

3x

Proč zakládáte zbytečně nové téma, když už je tady:

poradte.cz/...

hodnocení

Nevšiml jsem si ho

pb®
hodnocení

1x

Asi na to právo mají, ale vy máte právo občanku neukazovat a nenechat si očíst QR kód a odejít. Zkrátka tady máte lejstro, nestačí, tak nashledanou a půjdu tam, kde stačit bude.

pteras

Proto většinou chodí s policií. Ale nevidím důvod, proč normálně slušný člověk nevyhoví. Jestli chceme nějakou rozumnou společnost, která nebude připomínat bordel v Rusku či Kazachstánu, pak je třeba alespoň minimální slušnost ode všech.

pteras
hodnocení

1x

Ověří to kódem, který je jednoznačně svázaný s konkrétním člověkem...Známý zkoušel přepsat v PDF jméno, no chytli ho, čtečkou zjistili, že padělal doklad a teď čeká na obvinění z trestného činu. To se fakt vyplatí...

Většina odmítačů nejsou zrovna nejostřejší tužky v penálu, takže čekám, že takových bude více.

hodnocení

0x

Včera jsem byla s mladou v restauraci. Dcera měla QR kód v mobilu a já pápírový certifikát sebou. Obsluha obojí chtěla vidět.

domino
hodnocení

0x
Tam kde by po mě chtěli testy, očkování a podobné blbosti tak bych se otočil a šel jinak.
Tuhle šaškárnu podporovat nebudu.

Čistě teoreticky to mají požadovat všude. Ovšem onen personál za to nemůže.

domino, tak tam nechodte.

pteras

Podobné řeči měl soused, bodrý padesátník, který se přistěhoval do Prahy. Měl tu smůlu, že covid dostal, sám si volal záchranku a dostal se z toho, nicméně dneska už raději svoje moudra nešíří.

hodnocení

0x

Len pre info : na SK sa uz pripravuje novela, podla ktorej je pracovnik restauracie, hotela, fitka a pod opravneny ziadat potvrdenie + obciansky. Vratane sankcii za falsovanie potvrdenia alebo verbalneho utoku na personal (1000 euro).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]