Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhodili mne z restaurace kvůli certifikátu

Od: ota odpovědí: 76 změna:
Chtěli po mne papír o bezinfekčnosti u vstupu,který jsem jim nepředložil z důvodu ochrany osobních údajů,porušování zákona listiny práv a svobod.Nikdo,kromě lékaře nemá právo znát můj zdravotní stav,který podléhá lékařskému tajemství.To jsem z toho v šoku,nesu jim peníze,že by si vydělali a personál bezdůvodně vyhazuje hosta, který nic neprovedl.Vysvětlí mne někdo,jak si takové ponižování mohou dovolit u zdravého človeka,který se chce jen slušně najíst a poctivě zaplatit?
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

76 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Všichni tu pindáte o svých právech a zákonech - ale nikdo se nedívá na práva jiných. Moje práva končí tam, kde omezují ostatní...

Generace náctiletých se právy ohání nonstop.

NIKDO ALE NEŘEŠÍTE VAŠE POVINNOSTI! - TAK SE SEBERTE NA HŘBITOV A BĚŽTE FŇUKAT TAM! Na hřbitově totiž končí lidé kvůli vaší nezodpovědnosti.

To je můj názor podložený jmény na náhrobcích.

nox®

A kde končí právo jednoho a začíná druhého? Kde končí povinnost jednoho a začíná druhého? Nedohledáte. Protože když chcete po jednom svoje práva, může to být už zásah do práv druhého. Vy nemůžete chtít, aby neočkovaný nešel do restaurace bez potvrzení. Na to nemáte právo, ale máte právo tam sám nejít, pokud se bojíte. Navíc ohánět se tímto je už v podstatě věci nesmysl, když neočkovaný je viditelně a protiprávně znevýhodněn oproti očkovanému.

pb®
Vážně? Troufnu si tvrdit, že za své zdraví a život je zodpovědný každý sám. Tak schválně kolik tusťochů v obavě z vážného průběhu covidu se chytlo za frňák a zhublo? Že je obezita velkou komplikací nejen covidu se ví rok a za rok už nikdo tlustý být nemusel. Ale ono je jednodušší sedět, nic pro své zdraví neudělat a nadávat na ostatní. To si každý stěžoval, jak díky locdownu doma ztoustnul, že nebylo nic otevřené a nemohlo se sportovat. No nevím, já v lockdownu cvičila víc, byl na to čas.
007cz
Neockovany nesmí do restaurace? Kdo vám tuto hloupost nakukal? Nebo tuto lež používáte účelově?
janm*
jmlcDovolím si vás citovat : NIKDO ALE NEŘEŠÍTE VAŠE POVINNOSTI!VELICE SPRÁVNĚ, protože OČKOVÁNÍ NENÍ POVINNÉ a tudíž i jakýkoli nátlak ze strany státu nebo jiných lidí je protiprávní ... , protože se právě hrabou do mé svobody, já tu jejich neporušuji, protože i očkovaní jsou přenašeči a nedá se říct že by v nemocnicích chyběli. Já říkám chceš se očkovat běž. Nechceš nechoď. Já to respektuji. Ale nebudu respektovat vydírací nátlakové protiprávní státní akce, které nutí člověka jít proti svému vědomí a svědomí navíc v dobrovolné věci. Každý má svůj čas, každý tady na tom světě na něco zemře, pokud má někdo na něco zemřít tak zemře a může mít tisíce vakcín a nejlepší lékaře světa, přijde váš čas odcházíte protože jsme smrtelní. Nebo si někdo myslí že když se bude vakcinovat co pár měsíců že nezemře? *smich* Vláda někteří politici si to myslí? No můžou to zkusit ale zásadně jen na sobě *smich*
007cz
Pb..a spousta spoluobčanů nezodpovědně stárne.
pb®

007 s věkem nic udělat nejde, s ostatním ano.

resist

pb: To vysvětlujete zbytečně, je to bot umělé neinteligence, podle výrobního čísla nejspíš z dílny MI6.

hodnocení

10x
Certifikát o bezinfekčnosti neobsahuje zdravotní stav člověka.
Je tam pouze uvedeno, že byl očkován proti Covidu.
nox®
A co negativní test? Tam je uvedeno, jestli jste nebo nejste nakažen nemocí. To také není informace o zdraví dotyčného?
ghjgkj

Panebože, nemocný člověk do restaurace přeci nepůjde, když bude mět chřipku, neštovice nebo covid. Takže vždy zdravý, krom toho se to většinou pozná už od pohledu. A steně si to všechny nezapamatujou. V menze potvrzení nechcou (jen drobně namátkově!), běžte si do menzi.

@ghjgkj - v tomto vláknu už vkládám opravdu poslední komentář.

Nedávno tu byl dotaz, zda si může pán s potvrzeným covidem zajít do obchodu nebo lékárny. Osobně vím o několika lidech, co sice tušili, že covid mají, ale nešli k lékaři, protože by právě toto měli zakázáno. Člověk se cítí blbě, ale řekne si, že nebude závislý těch pár dní na ochotě cizích lidí a prostě si do obchodu, lékárny, restaurace zajde!

Lidi si to dělají sami - ti nemocní odmítají (pokud nejsou na JIP), že by mohli někoho nakazit. A dokud nemají potvrzenu nemoc, jsou vlastně zdraví a můžou si chodit, kam chtějí.

Já počítám opět s prací z domu do jara 2022, nákupy jednou za týden jeden zástupce rodiny a omezeními stejně jako minulý rok. Bez ohledu na tato omezení se půjdu očkovat třetí dávkou - stejně jako manželka a syn.

nox®
hodnocení

8x

Nezbývá než čekat na soudy a zatím se vyhnout podniku, který nerespektuje lidská práva. Nejspíš na pořád.

Další, který upředňostňuje bláboly před zdravím.

nox®

Pro vás jsou možná zákony a ústava bláboly a díky takovým jsme nyní v dost napjaté situaci. Lidi, kteří mají neustálou potřebu šťourat se v životech jiných, omezovat ostatní, nevím, kde se to bere. Bojíte se o zdraví svoje a blízkých? Můžete zalézt do sluje a čekat na spásu. Já ano, jsem zdravý, přestože patřím do rizikové skupiny, strach nemám a raději budu svobodně žít, než další roky živořit kvůli lůzrům, kteří neustále trvají na tom, abych nesměl ani z baráku.

nox® - právě, že se bojím o zdraví své a blízkých jsem očkován a všichni v mém okolí také. Rodina i známí. A kvůli takovým jako vy se toho nezbavíme. Rozumně uvažující člověk udělá pro zdraví vše potřebné, ti ostatní jen vykřikují nesmysly a neustále rebelují. Jak vidíme, jsou i státy, kde takových už je minimum (očkování je kolem 80%) a také tam už zrušili různá opatření. U nás ti nemyslící se stále bouří proti potřebným nařízením, ale že to je hlavně kvůli nim nevidí.

nox®

Tak jste očkovaní, víc už udělat nemůžete a jste chráněni. Tím pádem byste o to víc měl dbát, aby se situace uklidnila. Pokud se stále bojíte, tak jak jsem říkal, nemusíte prakticky vytáhnout paty z baráku. Proč bych já měl mít vinu na tom, že nechcete normálně žít? Já jsem zdravý, v pohodě. Pokud jsem si prodělal covid, tak to bylo pár dní únavy, bolest hlavy, zvýšená teplota a ztráta čichu. Nebyl jsem naprosto žádná zátěž pro zdravotnictví, v tomto ohledu, jsem stále v pořádku, přestože si nedělám žádnou těžkou hlavu z protiprávních opatření a několikrát jsem byl v kontaktu s pozitivním. Proč bych měl být nejvíce omezován a nést vinu za to, že se vy bojíte?

anna*
Očkovaných stádních ovcí je hodně a v Česku bude už brzo asi 80%, aby se mohly restrikce zrušit, takže nová vláda bude mít možnost se občanům zavděčit :). Nejvyšší čas *cert*

hodnocení

7x

Chtěl jsem si půjčit kamion, peníze mám... ale ten majitel mi odmítl kamion zapůjčit, protože nemám ŘP na danou skupinu. TO JE NA SOUD!

doplněno 07.11.21 21:28:

Majitel restaurace dodržuje platné nařízení -nic "jiného" na tom nevidím. Jako majitel vozu nesmím také předat vozidlo někomu, kdo nemá ŘP.

Stran očkování je to tak na občanskou válku. Já do restaurací nechodím, přesto jsem se nechal očkovat. Ne kvůli vládě, ale kvůli množství úmrtí v mém okolí.

janm*

To je něco jiného, protože k řidičskému oprávnění vás nikdo nevydírá abyste si ho udělal, buď si ho uděláte nebo ne. Tady jde o to, že stát používá vydírací metody k tomu, aby donutil lidi k očkování které je DOBROVOLNÉ. :)

Nikdo ho nevydírá. Může se najíst doma. Nebo ve vedlejší hospodě, kde na nějaké to nařízení moc nehledí.

Trošku na havu kolego, to je jako sčítat jablka a hrušky! Očkování NENÍ povinné a proto jsou zákazy vstupu do restaurací bez očkování nebo platného testu PROTIPRÁVNÍ, Potřeba ŘP dané skupiny-v tomto případu skupina C+E -neodporuje právu !

janm*

libor 007

Jako svobodný občan má mít právo jít do restaurace jako všichni ostatní , pokud je mu v tom zamezeno pak jde o diskriminaci a to je protizákonné.

A budiž, tedy když máme ta "covid opatření" je-li tedy bezinfekčnost nebo očkování (to není to samé očkovaní jsou běžnými přenašeči ) podmínkou vstupu a očkování je DOBROVOLNÉ, pak stát musí nastavit takové podmínky aby jak uvádí rada evropy nebyli lidé odmítající očkování diskriminováni a nuceni a to jak z politického tak i společenského hlediska k očkování a tudíž má je-li očkování zdarma být i testování ke vstupu zdarma. Jelikož ten pán si také platí zdravotní pojištění jako všichni ostatní čili to je další diskriminace. Je-li neco dobrovolné tak se kvůli tomu nevyvíjí nátlak ani se nevydírá ne?

janm*

jmlc

Jenže to platné nařízení je protizákonné, v tom je ten maličký háček.

janm*
hodnocení

6x

Ano, takto vláda protizákonně vydírá své občany k očkování které je dobrovolné, druhou možností je zaplatit výpalné (test). Znáte to z filmů, zaplať výpalné a my tě necháme klidně žít a ještě se o tebe dobře postaráme, vítejte v Evropě, vítejte v ČR.:)

hodnocení

6x

Oto - no toto!

Majitel restaurace se jen snaží respektovat, co mu bylo nařízeno. Budou prý chodit kontroly a má on platit pokutu za nějakého joudu? Ty 2 stovky, které mu tam necháte za oběd, ho nespasí.

Minulý týden jsme navštívili akvapark a následně restauraci, protože jak známo, po plavání vytráví. V obojím se slušně zeptali, jak na tom jsme. Ukázali jsme na telefonu. Nijak to nezkoumali, jen řekli "ano" a už nosili na stůl, takže věřím, že mé citlivé údaje nikam neuletěly. *smich*

Pokud nemůžete do restaurace, uvařte si doma. To dokáže i chlap. Z kusu hovězí klližky budete mít gulášek na několik dní. A čím rozleženější, tím lepší. Jaga.

Souhlas. Jen tupci se neustále šprajcují. Ale že jde o zdraví všech je nezajímá. A že to je nejen u nás, ale i v dalších zemích nevidí.

ota
hodnocení

babajaga.Ono by to šlo říct v té restauraci trochu slušněji.Vím, že to mají vládou nařízené pod hrozbou velké pokuty, podobně jako musel mít každý test do práce a kdo neměl, tak mu neumožnili vstup na pracoviště, zablokovali mu jeho čipovou kartu a dokonce výplatu na účet.(strašné). Neustále to všechno zavání nějakým nátlakem.Když na Vás někdo před vchodem vyhrkne a ještě Vám týká " máš papír bezinfekčnost, nemáš tak tu nemáš co dělat a běž ven" Připadá Vám tohle jako lidské zacházení? Pro mne to je traumatická záležitost a za celý život mne nikdy ještě nevyhodil tímto způsobem kvůli žádnému očkování.To mám též doma ještě mezinárodní očkovací průkaz proti tropickým nemocem, ale to dnes nikde nezohledňují.Neočkování nemají už žádná práva v téhle zemi?

nox®

ferax: Oni ti tupci ale chtějí aby i vy jste jednou měl možnost svobodně žít, když se rozhodnete nejít pro padesátou tečku.

nox® - já svobodně žiju, mě neomezuje to, co je v zájmu zdraví potřebné.

tomaso
hodnocení

5x
Majitel je oprávněn do své redtsurace nevpustit toho, kdo nesplňuje nařízene požadavky.
ota
hodnocení

Já se ale odmítám očkovat neznámou vakcínou,kde mi nikdo nezaručí,že je bezpečná.Vláda říká,že to je dobrovolné a teď si tím podmiňuje všude vstupy.To nás neočkované za chvíli nepustí nikam.Kdo dokáže,že očkováný člověk nemůže v restauraci přenášet virus?
janm*

Máte pravdu, ovšem s vládou která se uchyluje k vydíracím a nátlakovým akcím podobně jako třeba mafie se nedomluvíte, protože přestala uznávat jakékoli zákony, zná jen ty svoje to jest "co chce ona vláda a politici", Je to stejné jako u mafie, tam musíte také "cvrkat" jak vám druzí nařídí jinak máte problém. Nic si z toho nedělejte, nejste v tom sám, rozumní lidé to chápou, tak si napříště zaplaťte test, tedy jestli už nebudete muset mít už jen ten dražší jehož platnost je také zkrácena.:)

tomaso
No vidíte vy odmítate ockovani a majitel vás odmítá bez ockovani/testu vpustit...kdo je víc?
"Majitel je oprávněn" - aha. Nedávno v Olmíku byla na kavárně cedulka "Vstup pouze pro neočkované", ovšem to už majitelka nebyla oprávněna, to už byla diskriminace...*smich*. Pro tazatele - nebyla tam někde cedulka " Vstup pouze pro bílé"? (pardon,očkované,bezinfekční).
janm*

Ono by to šlo navléct jinak, Vstup jen pro neočkované abychom očkované nenakazily. Ti sem smí jen na vlastní riziko. A bylo by to. *smich* Nikoho nediskriminuje naopak dává možnost vstoupit tomu kdo to uzná za vhodné. *smich*

Janm, to neklapne... Diskriminujete muže...*smich2**mir*

janm*

to jen tak no *smich*

Chtěl bych ještě pro tazatele, pokud to čte, nenechte se zlomit myslím psychicky abyste nemalomyslněl, to je právě to co oni chtějí, mají neskutečnou radost z toho že dělají lidem zle, že lidi rozdělují, to je dílo temnoty a proti temnotě a tmářství je třeba bojovat, alespoň pasívním odporem...

kami123
hodnocení

5x

Já ti to zkusím vysvětlit:

Z restaurace tě nevyhodili.

Nebyl jsi do restaurace vpuštěn.

hodnocení

5x
Minulý rok nemohl nikdo nikam, byl lockdown a vše bylo zavřené. Letošní rok máme možnost volby, buď se človek očkuje a poté má určitě zvýhodnění nebo se neočkuje, ale pak musí počítat s podmínkami podobné minulému lockdownu. Nikdo vás do očkování nenutí a já doufám, že bude i nadále jen dobrovolné, ale zase vy musíte přijmout veškeré důsledky vyplývající z toho. Zkrátka nelze mi všechno. Dokud bude covid zátěž pro naše nemocnice, je potřeba to mít pod kontrolou. Proč je tak těžké pro některé jedince toto pochopit a neustále se ohanějí nějakým omezovaním osobní svobody? Tu budeme mít vždy nějak a něčím omezenou, ať už půjde o covid nebo ne. To je opravdu některým lidem vše ostatní úplně jedno jen proto, že to nějak omezuje jejich osobní svobodu?
nox®

To je nějaký nový systém dobrovolné volby. Něco jako buď nebudeš mít právo nebo skočíš z mostu. Taky naprosto dobrovolné a bez nátlaku...

janm*

Ano, to je systém dobrovolné volby a my to pořád nechápem, prostě buď uděláš co chceme my i když si tím třeba můžeš trvale poškodit zdraví anebo budeš platit jak mourovatej, dobrý ne?*smich* To je demokracie *smich* Však to znáte, máte legitimaci nemáte, hailujete nehailujete vše dobrovolné ale následky si ponesete sám *smich*

nox®

Ještě mě to připomíná takovou dobu minulou. Něco jako, když nebudeš ve straně, tak tvoje děti nevezmou na školu. Taky naprosto dobrovolá volba bez nátlaku, což.

janm*

No samozřejmě že nešlo o nátlak, tady byla demokracie vždycky i za raichu, však to vidíte jak to dnes funguje máme v tom tady tradici a jsme v tom možná i napřed před Evropou *smich*

Zlehčovat to můžete, jak chcete, realita je ale taková, že covid je prostě pořád problém, který má může zatížit nemocnice. Až se dostaneme do stavu, kdy covid každý vyleží doma a do nemocnice se dostane jen nepatrná část, která nebude mít potenciál zatěžovat nemocnice, pak covid přestane všechny zajímat a bude všem jedno, zda je člověk očkovaný či ne. Ale tam zatím ještě bohužel nejsme.
Nějaké výkřiky tady, že vám berou svobodu nebo že je to tu jak za komunismu atd., jen ukazují omezenost daného jedince, který jen mysli na sebe, nic ostatní ho nezajímá a o celým problému vlastně ani nemá zájem přemýšlet. Takovému člověku těžko něco vysvětlite...
nox®

gismo: Ale to jsou jen demagogické kecy. Kdyby ta nemoc byla tak šileně nebezpečná, tak opatření a chování lidí vypadá úplně jinak a vesele se nepropaguje šíření a neutlačují se zdraví a produktivní lide. Jestli se vám líbí, být do konce života zalezlý doma a dodržovat všechny nemožné opatření, tak si dělejte co chcete, ale já nehodlám do konce života živořit. A ano, myslím primárně na sebe a na své blízké. Stejně jako většina ostatních a dost bych se vsadil, že i u vás to bude stejné.

72mona
gismo - omezenost daného jedince...
Já bych řekla, že omezení jsou ti, kteří si myslí, že restaurace jsou rizikovým místem a kovidovým semeništěm. M.
Nox: Nemoc jako taková nebezpečná není, jde ale o to, že způsobuje velký nápor na nemocnice a dokud to tak bude, je potřeba jí nějak kontrolovat. Nemocnice nejsou nafukovací, je potřeba personal, lůžka a vybavení. A to nemluvím jen o covidu, protože v okamžiku přetížení, nemocnice nebudou stíhat, ať už se jedná o covid nebo o jakoukoliv jinou nemoc. Zavedení určitých opatření šíření covidu zpomalují a tím i sníží nápor na nemocnice. Proto se tohle vše dělá, jiný důvod není. To není žádná demagogie, ale prostě realita.
Nikdo nechce zůstat doma do konce života, ale je třeba si uvědomit, že musíme na chvílí něco obětovat, abych sem mohli co nejdříve vrátit zpátky do normálu.
A budete se divit, nejde mi jen primárně o sebe a o mé blízké. Chci abychom se z toho dostali všichni a raději se trochu uskromním, pokud to pomůže ostatním lidem a zastaví to šíření tak, abychom z toho mohli být co nejdříve venku. A vím, že tak jako já to má spousty lidí. Já si pořád myslím, že zkratka lidský život je pořád více než peníze. Bohužel dokud budete přemýšlet pouze tím stylem, že vám primárně jde jen o vás či vaše nejbližší blízké, nikdy nejspíš nepochopite obsah mého sdělení. Takže doporučuji se na celý problém dívat více jako nezaujala osoba...
nox®

gismo: Ten nápor jsme na podzim a na jaře viděli. Sice se furt povídalo, jak nemocnice kolabují, ale když tam pak člověk přišel řešit něco akutního, tak seděl v prázdné čekárně a čekal, až si doktor se sestrou dopijí kávu. Ale ano, věřím, že jipky a lůžka, kde se hromadili pacienti s těžkým průběhem covidu, musel být mazec. A teď otázka. Je z těchto nedávných zkušeností naše zdravotnictví připraveno na další vlnu nemocných? Zajistil se dostatek lůžek, prostor, kapacit personálu a adekvátního finančního ohodnocení, aby se podobnou situaci dalo zvládnout bez zmatků? Nebo se ty stovky miliard narvaly do zbytečných výdajů, jako Hamáčkovy nanomasky od spřízněné firmy bez výběrového řízení, do firem, které mohly pracovat ale nesměly, do lidí, kteří seděli doma a nesměli ani za hranici obce a na stovky různých nesmyslných výmyslů, které se jasně ukázaly, že naprosto ničemu nezabránily a nepomohly?

Pokud se bavíme o tom "na chvíli něco obětovat", tak už je to prosím pěkně třetí rok a nezměnilo se naprosto nic. Hodně lidí za to i zaplatilo životem nebo svým celoživotním úsilím, které jim nikdo nevrátí. A o tom ohledu na ostatní, tak tam prostě víme, že se krásně mluví o ohleduplnosti, ale realita je úplně někde jinde. A že mám pravdu si můžete sáhnout do svědomí. Máte třeba dítě? Manželku, přítelkyni, nejbližší rodina, to je jedno. Představte si, že byste mohl obětovat život jednoho z dotyčných a zachránil byste tím stovku naprosto cizích a neznámých lidí. Jeden život nebo sto? To je dost velký rozdíl. Neuděláte to, že ne?

Covid je tu s námi v Česku něco málo přes rok a půl, nepište nesmysly o třech letech. Moje matka dělá sestřičku v nemocnici, na podzim musela dělat předčasy, protože prostě nebyli lidi. Jestli usuzuje situaci jen podle toho, že jste viděl prázdnou čekárnu a doktora popíjet kafe, chápu potom, jak o celé situaci přemýšlíte.
K ostatnímu se vyjadřovat nechci, protože je už úplně mimo téma a nesouvisí to naprosto s tím, o čem jsem psal. Psát o tom, jestli bych se rozhodl zachránit jednoho svého blízkého nebo sto jiných už je naprosto mimo. Nemyslím si, že někdo má větší cenu než další a podle toho se máme chovat. Problém je, že vy to tak vidět nechcete, řešíte jen sebe a vše ostatní je vám prakticky jedno. Ale takhle situace týká náš všech, ne je vás. Hledat důvody, proč tomu tak není, můžete pořád. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde, ale to nic nezmění na tom, že to prostě není jen o vás, že žijeme v jedné společnosti, kde si musíme pomahat a někdy i za cenu omezení. Víc k tomu nemám co říct, protože je to pořád jen o tom jednom. Buď se to pokusíte pochopit nebo můžete dál nadávat o brání osobní svobody...

dylin
hodnocení

4x
"takové ponižování mohou dovolit u zdravého člověka", jak maj vědět, že jste zdravý člověk, když nemáte doklad o bezinfekcnosti? Protože si to myslíte? Tak to abychom se z Vás všude kam přijdete pokadili pane králi... Už mě někteří lidi s tím svým přebujelým egem opravdu s.rou. Běžte se očkovat a držte pec.
ota
hodnocení

V nemocnici jsem si nechal změřit protilátky a mám jich dost.To nikdo už nebere v potaz.Člověka který může mít žloutenku nebo pohlavní chorobu toho bohužel nezkontrolují při vstupu do nějakého podniku.Je to hon na neočkované tak to vidím já.

Zeptám se jinak...já, jako očkovaný, jsem za všech okolností a vždy bezinfekční? A proto mohu bez problémů chodit všude, i když infekční budu a nevím o tom? A nakazím další... Proto se chovám, jako bych očkovaný nebyl...

prik

Pokud v hospodě nějakému hostu cumláš péro, tak chápu tvé obavy, že by jsi se mohl nakazit pohlavní chorobou.

janm*

ota

Máte pravdu, nikoho nezajímá že máte protilátky, že jste zdravý a že test je daleko vyšší zárukou než je očkování i když si ho musíte v rámci vydírací kampaně platit. Nikoho tedy nezajímá že jste ZDRAVÝ, vládu zajímá jestli jste OČKOVANÝ . Proč? No protože musíme dotovat farmaloby, a ty které zřejmě tučně podmazali, víte ony ty farmaceutické firmy by na tom byly špatně takže stát dbá " o jejich kšeft" (nemá tak náhodou dbát hájení zájmů občanů?)

nox®

A to je přesně ono. Běžte se očkovat a držte pec. Jako poslušný bezinfekční novodobý občan. Co, že je to protizákonné, je jednodušší vytáhnout průkazku a podvolit se. Pak se jednou probudíte a zjistíte, že bez očkování každých pár měsíců se ani nevykadíte.

janm*

Navíc jak budete mít nějaké následky tak vám řeknou "s očkováním to nesouvisí" a je to dobrovolné nikdo vás nenutil *smich*

unit
hodnocení

4x
Jezkovi oka, oni se vám tam neklaneli a vy někdo jste nemohl vstoupit. V jném státě jste pochodil lépe? Vy ve své soukromé restauraci to děláte jak? Asi se chtějí všude chránit a jsou i povinni a vy si do svého bytu pozvěte lidi třeba s ebolou nebo zloutenkou, když vám nic nevadi.

kare
hodnocení

3x
Nepodporuji to a nelíbí se mi dnešní doba, ale co to máte za argumenty?
Pokud po mě bude chtít obsluha občanku z důvodu plnoletosti, řeknu NE nemůžu z důvodu ochrany osobních údajů...
Jestli Váš QR kód obsahuje celou Vaši zdravotní dokumentaci je něco špatně...
Ukzajute jen jméno datum narození a změť čtverečků.
Taková jsou pravidla "hry".
ota
hodnocení

Po experimentálnim očkování se nedá zemřít? Kde se bere ta jistota,že naprat vakcínu chemický kokteil do Vás je to správné řešení? Co třeba tableta použití antivirotika molnupiraviru pro léčbu covidu?
tomaso
Jasně, nebo si namazat mast pro koně na chleba.

72mona
hodnocení

3x
Taky varianta (zdroj fb):
Prý chodí do restaurací teď méně lidí.
Včera jsem se rozhodl, že zajdu na oběd do jedné z jihlavských restaurací to zkontrolovat.
V restauraci byli fakt milý, když jsem řekl, že nejsem bezinfekční, nabídli mi samotest. Dokonce jsem si mohl vybrat jestli z nosu nebo slintací. Ježíš, slintací jsem ještě neměl!
Slušně jsem zvedl zrak, zda by vadilo, kdybych zkusil oboje.
Slečna servírka nejdřív namítla, že je to drahé..., ale ja jsem fakt mrkal, jak retardovaná mrkací
panna, až mi dala oba.
Kolem mě seděli a jedli další hosté. S radostí jsem se začal šťourat v nose...
Žádný krajíčky, člověk musí být zodpovědný. Nabral jsem celej obsah jedný dírky a důsledně si ho prohlídl. Paní u vedlejšího stolu si odkašlala. Úplně mě vyděsila, snad není infekční. Zvažoval jsem, jestli toho sopla mám vrazit do druhé dírky nebo ne...
Snažím se ho sklepnout do testovací nádobky a paní vedle se zvedá k odchodu. Ani to nedojedla. Tak nevím jestli jsem zvolil správnou restauraci. V Jihlavě jsou když tak jiné, jestli to jídlo fakt není dobrý. Jenže já si zatím nesmím objednat, tak vlastně nevím, co je na jídelním lístku.
Konečně jsem sklepl nudli do zkumavky a vyjekl radostí. Jak ta svině vůbec nešla dolů. Druha dírka proběhla hladce, mám už grif z tý první.
Než se to zbarví, sbírám si sliny, abych mohl naplňovat do druhého testu.
Restauraci opouští další stůl a já s hubou plnou slin přemýšlím, jestli mi to testování za to stojí. Vezmu nádobku a plivu. Ty jo, takovej pěknej plivanec... Restauraci opouští posledni hosté a ja začínám mít strach, jestli za svoje peníze dostanu poživatelný jídlo. Kam všichni odešli?
Jsem rád, že nakonec to samotestování můžem dělat rovnou u stolu a podělit se o zážitek s ostatními hosty.
A fakt těch lidí chodí málo a mě je hospodských fakt líto. M.
janm*

U nás v hospodě je to taky, štamgast drží basu nad testy *smich* A funguje to, a prý to tak mají ve vícero restauracích tak nevím...No dokud to zas nezakáží a nepřikáží (samozřjejmě opět a vše zákonně jak u nás a v Evropě jinak že ) že bude platit jen očkování, to jestli jste infekční nebo ne to už je jedno, hlavně aby byl kšeft a farma firmy nepřišly na buben když už platíme to zdravotní tak ať se z toho mají taky dobře, jsou to vlastně chudáci musíme je finančně podpořit *smich*

tabletka*

Tak tuto historku jsem četla před dvěma dny na facebooku, sepsala to Eva Turnová, fejetonistka a bylo to i na Plus.Rozhlas.cz,. Váš zdroj si upravil rod dotyčného. Kdo to komu ukradl netuším, ale je tak blbá, že je to jedno.

mathew
hodnocení

2x

Na to mají momentálně právo než to soud zruší a vy máte zase právo jít tam, kde po vás nic chtít nebudou. Osobně bych se do restaurace odkud mne vyhodí už nevrátil ani až se situace změní...

007cz
Přesně, můžeš si skočit na pivo třeba do Rakouská.
tabletka*

To je geniální. Vy jste naštvanej na hospodu, kde za vás nechtějí platit desítky až stovky tisíc pokuty. No, takového hosta bych vykopla také.

alicee
hodnocení

Tabletko,nikdo nemá právo Vás bezdůvodně vyhodit z restaurace,pokuď nejste přehnaně opilá,zfetovaná,neděláte jim bordel,nic tam nekradete,neničíte zařízení provozovny a s nikým se neperete.Jestli to několika hostům zopakují to samé,tak nebudou mít kšefty a budou téměř prázdné podniky.Měli by si uvědomit,že zákony a naše ústava je ještě nad vládním nařízením.Dle jakého zákona neočkovaní mají zakázané vstupovat do vnitřních prostorů provozovny a časem možná též do práce? Víte co to je demokracie a svoboda,kterou naši předci těžce vybojovali a též i my v 89.na Václaváku v Praze?
tabletka*

Alicee, otevřete si hospodu a pak nerespektujte vládní nařízení jak je libo, ale nenadávejte těm, kteří za "bojovníky proti očkování" nechtějí platit pokuty.

alicee

Slyšela jsem někde, že ty vládní pokuty se prakticky nedají vymáhat, protože se dá proti tomu ve správním řízení odvolat s tím, že to odporuje Základní listině práv a svobod.Oni porušují naší svobodu, my neočkovaní se jenom bráníme, protože nás nemohou k vakcinaci přinutit, pokuď my nechceme.Vy myslíte, že všechno co vláda nařídí je správné, jak by Vám řekli, že máte skočit z okna, též byste to Vy poslušní udělali třeba pod uchlácholením dalšího rouškovného? Já mám svůj logický úsudek a farmaceutický průmysl našel výnosný byznys, proto už ani 3 dávka nestačí a chystají se na 4.Bez covid pasu nikam Vás nepustí.Akorát tím rozeštvávají národ a děli nás na lidi a podlidi. Až vymyslí opravdu bezpečnou vakcínu, tak s tím nebudou mít problém se nechat naočkovat.Tady jde z principu jen o to, jak lidi donutit a nahnat je na včelku.Média mají ukazovat děsivé obrázky pro nenaočkované.Rozumím tomu, že to bude v reklamách u filmu a děti to též uvidí. Nechte lidi dobrovolně ať se rozhodou podle sebe bez toho nucení.

tabletka*

mluvte za sebe, víte houby, čemu věřím a čemu ne. Ale předpokládám, že vy kromě osvědčených bylinek odmítáte všechny léky, protože víte houby, jak jsou doopravdy vyzkoušené a jaké mají doopravdy účinky. Že to někde někdo psal? No a? Vy se k odborným materiálům nedostanete.

nox®

alicee: O tom, že opatření nemají oporu v zákonech, se ví už dlouho a nedávno mi to potvrdil i známý, který studuje práva na Univerzitě Karlově. Zásadní je neplatit pokutu na místě a nechat to na správní řízení. Tím to končí, protože už nejsou další páky. Vše je to jen o nevědomosti lidí a vyvolaném strachu a chaosu.

resist
hodnocení

1x

možnosti obrany:

- vytvářet seznamy (bez)covidových firem:

cz24.news/...

- proti řetězcům:

cz24.news/...

hodnocení

0x

Když přijdete do restaurace po kolena zprasený od hnoje - obslouží Vás?

marek*

U nás na vesnici máme jednu hospodu a běžně chodíme na pivo do ni v pracovních monterkách, klidně od hnoje a rovnou po pracovní směně z bramborového pole.Jediné co nesmíme parkovat s traktory a kombajny před hospodou a bránit tím vstupu dovnitř.Naše milá Jaruška hospodská nás všechny pravidelné štamgasty ráda obslouží a můžete ji klidně chytit kolem pasu a udělat si s ní společné selfie, ale sednout na klín může už jenom nášemu Frantíkovi co postaví dva panáčky zelené.Nejsou všichni tak zlí a na vesnici drží lidi hodně při sobě hlavně starousedlíci.Ve městě bych ani nechtěl žít, když vidím co se tam děje a raději si zvelebuji svůj baráček na dědině, jedině v pracovních monterkách.

asd1
hodnocení

0x

Jaký ponižování? Máme tu covid jestli sis nevšiml a ten může dost lidí poslat i na krchov. Jediný co chtěj je doložit že ho neroznášíš. Ostatní zdravotní stav nikoho nezajímá. Kdo nedoloží nesmí vstoupit, chrání to jak ostatní hosty tak tebe. Systém s mouchama ale docela funkční.

Stejný jak alkohol jen pro dospělý - nedoložíš že jsi dospělý = nenalejou ti. Když natruc nechceš ukázat občanku že nikomu neni nic do toho kolik ti je let, tak holt nehclastáš. Nevidim problém.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]