Nejste přihlášen/a.
Všichni tu pindáte o svých právech a zákonech - ale nikdo se nedívá na práva jiných. Moje práva končí tam, kde omezují ostatní...
Generace náctiletých se právy ohání nonstop.
NIKDO ALE NEŘEŠÍTE VAŠE POVINNOSTI! - TAK SE SEBERTE NA HŘBITOV A BĚŽTE FŇUKAT TAM! Na hřbitově totiž končí lidé kvůli vaší nezodpovědnosti.
To je můj názor podložený jmény na náhrobcích.
A kde končí právo jednoho a začíná druhého? Kde končí povinnost jednoho a začíná druhého? Nedohledáte. Protože když chcete po jednom svoje práva, může to být už zásah do práv druhého. Vy nemůžete chtít, aby neočkovaný nešel do restaurace bez potvrzení. Na to nemáte právo, ale máte právo tam sám nejít, pokud se bojíte. Navíc ohánět se tímto je už v podstatě věci nesmysl, když neočkovaný je viditelně a protiprávně znevýhodněn oproti očkovanému.
Panebože, nemocný člověk do restaurace přeci nepůjde, když bude mět chřipku, neštovice nebo covid. Takže vždy zdravý, krom toho se to většinou pozná už od pohledu. A steně si to všechny nezapamatujou. V menze potvrzení nechcou (jen drobně namátkově!), běžte si do menzi.
@ghjgkj - v tomto vláknu už vkládám opravdu poslední komentář.
Nedávno tu byl dotaz, zda si může pán s potvrzeným covidem zajít do obchodu nebo lékárny. Osobně vím o několika lidech, co sice tušili, že covid mají, ale nešli k lékaři, protože by právě toto měli zakázáno. Člověk se cítí blbě, ale řekne si, že nebude závislý těch pár dní na ochotě cizích lidí a prostě si do obchodu, lékárny, restaurace zajde!
Lidi si to dělají sami - ti nemocní odmítají (pokud nejsou na JIP), že by mohli někoho nakazit. A dokud nemají potvrzenu nemoc, jsou vlastně zdraví a můžou si chodit, kam chtějí.
Já počítám opět s prací z domu do jara 2022, nákupy jednou za týden jeden zástupce rodiny a omezeními stejně jako minulý rok. Bez ohledu na tato omezení se půjdu očkovat třetí dávkou - stejně jako manželka a syn.
Nezbývá než čekat na soudy a zatím se vyhnout podniku, který nerespektuje lidská práva. Nejspíš na pořád.
Pro vás jsou možná zákony a ústava bláboly a díky takovým jsme nyní v dost napjaté situaci. Lidi, kteří mají neustálou potřebu šťourat se v životech jiných, omezovat ostatní, nevím, kde se to bere. Bojíte se o zdraví svoje a blízkých? Můžete zalézt do sluje a čekat na spásu. Já ano, jsem zdravý, přestože patřím do rizikové skupiny, strach nemám a raději budu svobodně žít, než další roky živořit kvůli lůzrům, kteří neustále trvají na tom, abych nesměl ani z baráku.
nox® - právě, že se bojím o zdraví své a blízkých jsem očkován a všichni v mém okolí také. Rodina i známí. A kvůli takovým jako vy se toho nezbavíme. Rozumně uvažující člověk udělá pro zdraví vše potřebné, ti ostatní jen vykřikují nesmysly a neustále rebelují. Jak vidíme, jsou i státy, kde takových už je minimum (očkování je kolem 80%) a také tam už zrušili různá opatření. U nás ti nemyslící se stále bouří proti potřebným nařízením, ale že to je hlavně kvůli nim nevidí.
Tak jste očkovaní, víc už udělat nemůžete a jste chráněni. Tím pádem byste o to víc měl dbát, aby se situace uklidnila. Pokud se stále bojíte, tak jak jsem říkal, nemusíte prakticky vytáhnout paty z baráku. Proč bych já měl mít vinu na tom, že nechcete normálně žít? Já jsem zdravý, v pohodě. Pokud jsem si prodělal covid, tak to bylo pár dní únavy, bolest hlavy, zvýšená teplota a ztráta čichu. Nebyl jsem naprosto žádná zátěž pro zdravotnictví, v tomto ohledu, jsem stále v pořádku, přestože si nedělám žádnou těžkou hlavu z protiprávních opatření a několikrát jsem byl v kontaktu s pozitivním. Proč bych měl být nejvíce omezován a nést vinu za to, že se vy bojíte?
Chtěl jsem si půjčit kamion, peníze mám... ale ten majitel mi odmítl kamion zapůjčit, protože nemám ŘP na danou skupinu. TO JE NA SOUD!
Majitel restaurace dodržuje platné nařízení -nic "jiného" na tom nevidím. Jako majitel vozu nesmím také předat vozidlo někomu, kdo nemá ŘP.
Stran očkování je to tak na občanskou válku. Já do restaurací nechodím, přesto jsem se nechal očkovat. Ne kvůli vládě, ale kvůli množství úmrtí v mém okolí.
To je něco jiného, protože k řidičskému oprávnění vás nikdo nevydírá abyste si ho udělal, buď si ho uděláte nebo ne. Tady jde o to, že stát používá vydírací metody k tomu, aby donutil lidi k očkování které je DOBROVOLNÉ.
Trošku na havu kolego, to je jako sčítat jablka a hrušky! Očkování NENÍ povinné a proto jsou zákazy vstupu do restaurací bez očkování nebo platného testu PROTIPRÁVNÍ, Potřeba ŘP dané skupiny-v tomto případu skupina C+E -neodporuje právu !
libor 007
Jako svobodný občan má mít právo jít do restaurace jako všichni ostatní , pokud je mu v tom zamezeno pak jde o diskriminaci a to je protizákonné.
A budiž, tedy když máme ta "covid opatření" je-li tedy bezinfekčnost nebo očkování (to není to samé očkovaní jsou běžnými přenašeči ) podmínkou vstupu a očkování je DOBROVOLNÉ, pak stát musí nastavit takové podmínky aby jak uvádí rada evropy nebyli lidé odmítající očkování diskriminováni a nuceni a to jak z politického tak i společenského hlediska k očkování a tudíž má je-li očkování zdarma být i testování ke vstupu zdarma. Jelikož ten pán si také platí zdravotní pojištění jako všichni ostatní čili to je další diskriminace. Je-li neco dobrovolné tak se kvůli tomu nevyvíjí nátlak ani se nevydírá ne?
Oto - no toto!
Majitel restaurace se jen snaží respektovat, co mu bylo nařízeno. Budou prý chodit kontroly a má on platit pokutu za nějakého joudu? Ty 2 stovky, které mu tam necháte za oběd, ho nespasí.
Minulý týden jsme navštívili akvapark a následně restauraci, protože jak známo, po plavání vytráví. V obojím se slušně zeptali, jak na tom jsme. Ukázali jsme na telefonu. Nijak to nezkoumali, jen řekli "ano" a už nosili na stůl, takže věřím, že mé citlivé údaje nikam neuletěly.
Pokud nemůžete do restaurace, uvařte si doma. To dokáže i chlap. Z kusu hovězí klližky budete mít gulášek na několik dní. A čím rozleženější, tím lepší. Jaga.
Souhlas. Jen tupci se neustále šprajcují. Ale že jde o zdraví všech je nezajímá. A že to je nejen u nás, ale i v dalších zemích nevidí.
babajaga.Ono by to šlo říct v té restauraci trochu slušněji.Vím, že to mají vládou nařízené pod hrozbou velké pokuty, podobně jako musel mít každý test do práce a kdo neměl, tak mu neumožnili vstup na pracoviště, zablokovali mu jeho čipovou kartu a dokonce výplatu na účet.(strašné). Neustále to všechno zavání nějakým nátlakem.Když na Vás někdo před vchodem vyhrkne a ještě Vám týká " máš papír bezinfekčnost, nemáš tak tu nemáš co dělat a běž ven" Připadá Vám tohle jako lidské zacházení? Pro mne to je traumatická záležitost a za celý život mne nikdy ještě nevyhodil tímto způsobem kvůli žádnému očkování.To mám též doma ještě mezinárodní očkovací průkaz proti tropickým nemocem, ale to dnes nikde nezohledňují.Neočkování nemají už žádná práva v téhle zemi?
ferax: Oni ti tupci ale chtějí aby i vy jste jednou měl možnost svobodně žít, když se rozhodnete nejít pro padesátou tečku.
Máte pravdu, ovšem s vládou která se uchyluje k vydíracím a nátlakovým akcím podobně jako třeba mafie se nedomluvíte, protože přestala uznávat jakékoli zákony, zná jen ty svoje to jest "co chce ona vláda a politici", Je to stejné jako u mafie, tam musíte také "cvrkat" jak vám druzí nařídí jinak máte problém. Nic si z toho nedělejte, nejste v tom sám, rozumní lidé to chápou, tak si napříště zaplaťte test, tedy jestli už nebudete muset mít už jen ten dražší jehož platnost je také zkrácena.
Ono by to šlo navléct jinak, Vstup jen pro neočkované abychom očkované nenakazily. Ti sem smí jen na vlastní riziko. A bylo by to. Nikoho nediskriminuje naopak dává možnost vstoupit tomu kdo to uzná za vhodné.
to jen tak no
Chtěl bych ještě pro tazatele, pokud to čte, nenechte se zlomit myslím psychicky abyste nemalomyslněl, to je právě to co oni chtějí, mají neskutečnou radost z toho že dělají lidem zle, že lidi rozdělují, to je dílo temnoty a proti temnotě a tmářství je třeba bojovat, alespoň pasívním odporem...
To je nějaký nový systém dobrovolné volby. Něco jako buď nebudeš mít právo nebo skočíš z mostu. Taky naprosto dobrovolné a bez nátlaku...
Ano, to je systém dobrovolné volby a my to pořád nechápem, prostě buď uděláš co chceme my i když si tím třeba můžeš trvale poškodit zdraví anebo budeš platit jak mourovatej, dobrý ne? To je demokracie
Však to znáte, máte legitimaci nemáte, hailujete nehailujete vše dobrovolné ale následky si ponesete sám
Ještě mě to připomíná takovou dobu minulou. Něco jako, když nebudeš ve straně, tak tvoje děti nevezmou na školu. Taky naprosto dobrovolá volba bez nátlaku, což.
No samozřejmě že nešlo o nátlak, tady byla demokracie vždycky i za raichu, však to vidíte jak to dnes funguje máme v tom tady tradici a jsme v tom možná i napřed před Evropou
gismo: Ale to jsou jen demagogické kecy. Kdyby ta nemoc byla tak šileně nebezpečná, tak opatření a chování lidí vypadá úplně jinak a vesele se nepropaguje šíření a neutlačují se zdraví a produktivní lide. Jestli se vám líbí, být do konce života zalezlý doma a dodržovat všechny nemožné opatření, tak si dělejte co chcete, ale já nehodlám do konce života živořit. A ano, myslím primárně na sebe a na své blízké. Stejně jako většina ostatních a dost bych se vsadil, že i u vás to bude stejné.
gismo: Ten nápor jsme na podzim a na jaře viděli. Sice se furt povídalo, jak nemocnice kolabují, ale když tam pak člověk přišel řešit něco akutního, tak seděl v prázdné čekárně a čekal, až si doktor se sestrou dopijí kávu. Ale ano, věřím, že jipky a lůžka, kde se hromadili pacienti s těžkým průběhem covidu, musel být mazec. A teď otázka. Je z těchto nedávných zkušeností naše zdravotnictví připraveno na další vlnu nemocných? Zajistil se dostatek lůžek, prostor, kapacit personálu a adekvátního finančního ohodnocení, aby se podobnou situaci dalo zvládnout bez zmatků? Nebo se ty stovky miliard narvaly do zbytečných výdajů, jako Hamáčkovy nanomasky od spřízněné firmy bez výběrového řízení, do firem, které mohly pracovat ale nesměly, do lidí, kteří seděli doma a nesměli ani za hranici obce a na stovky různých nesmyslných výmyslů, které se jasně ukázaly, že naprosto ničemu nezabránily a nepomohly?
Pokud se bavíme o tom "na chvíli něco obětovat", tak už je to prosím pěkně třetí rok a nezměnilo se naprosto nic. Hodně lidí za to i zaplatilo životem nebo svým celoživotním úsilím, které jim nikdo nevrátí. A o tom ohledu na ostatní, tak tam prostě víme, že se krásně mluví o ohleduplnosti, ale realita je úplně někde jinde. A že mám pravdu si můžete sáhnout do svědomí. Máte třeba dítě? Manželku, přítelkyni, nejbližší rodina, to je jedno. Představte si, že byste mohl obětovat život jednoho z dotyčných a zachránil byste tím stovku naprosto cizích a neznámých lidí. Jeden život nebo sto? To je dost velký rozdíl. Neuděláte to, že ne?
Zeptám se jinak...já, jako očkovaný, jsem za všech okolností a vždy bezinfekční? A proto mohu bez problémů chodit všude, i když infekční budu a nevím o tom? A nakazím další... Proto se chovám, jako bych očkovaný nebyl...
Pokud v hospodě nějakému hostu cumláš péro, tak chápu tvé obavy, že by jsi se mohl nakazit pohlavní chorobou.
ota
Máte pravdu, nikoho nezajímá že máte protilátky, že jste zdravý a že test je daleko vyšší zárukou než je očkování i když si ho musíte v rámci vydírací kampaně platit. Nikoho tedy nezajímá že jste ZDRAVÝ, vládu zajímá jestli jste OČKOVANÝ . Proč? No protože musíme dotovat farmaloby, a ty které zřejmě tučně podmazali, víte ony ty farmaceutické firmy by na tom byly špatně takže stát dbá " o jejich kšeft" (nemá tak náhodou dbát hájení zájmů občanů?)
A to je přesně ono. Běžte se očkovat a držte pec. Jako poslušný bezinfekční novodobý občan. Co, že je to protizákonné, je jednodušší vytáhnout průkazku a podvolit se. Pak se jednou probudíte a zjistíte, že bez očkování každých pár měsíců se ani nevykadíte.
U nás v hospodě je to taky, štamgast drží basu nad testy A funguje to, a prý to tak mají ve vícero restauracích tak nevím...No dokud to zas nezakáží a nepřikáží (samozřjejmě opět a vše zákonně jak u nás a v Evropě jinak že ) že bude platit jen očkování, to jestli jste infekční nebo ne to už je jedno, hlavně aby byl kšeft a farma firmy nepřišly na buben když už platíme to zdravotní tak ať se z toho mají taky dobře, jsou to vlastně chudáci musíme je finančně podpořit
Na to mají momentálně právo než to soud zruší a vy máte zase právo jít tam, kde po vás nic chtít nebudou. Osobně bych se do restaurace odkud mne vyhodí už nevrátil ani až se situace změní...
To je geniální. Vy jste naštvanej na hospodu, kde za vás nechtějí platit desítky až stovky tisíc pokuty. No, takového hosta bych vykopla také.
Alicee, otevřete si hospodu a pak nerespektujte vládní nařízení jak je libo, ale nenadávejte těm, kteří za "bojovníky proti očkování" nechtějí platit pokuty.
Slyšela jsem někde, že ty vládní pokuty se prakticky nedají vymáhat, protože se dá proti tomu ve správním řízení odvolat s tím, že to odporuje Základní listině práv a svobod.Oni porušují naší svobodu, my neočkovaní se jenom bráníme, protože nás nemohou k vakcinaci přinutit, pokuď my nechceme.Vy myslíte, že všechno co vláda nařídí je správné, jak by Vám řekli, že máte skočit z okna, též byste to Vy poslušní udělali třeba pod uchlácholením dalšího rouškovného? Já mám svůj logický úsudek a farmaceutický průmysl našel výnosný byznys, proto už ani 3 dávka nestačí a chystají se na 4.Bez covid pasu nikam Vás nepustí.Akorát tím rozeštvávají národ a děli nás na lidi a podlidi. Až vymyslí opravdu bezpečnou vakcínu, tak s tím nebudou mít problém se nechat naočkovat.Tady jde z principu jen o to, jak lidi donutit a nahnat je na včelku.Média mají ukazovat děsivé obrázky pro nenaočkované.Rozumím tomu, že to bude v reklamách u filmu a děti to též uvidí. Nechte lidi dobrovolně ať se rozhodou podle sebe bez toho nucení.
mluvte za sebe, víte houby, čemu věřím a čemu ne. Ale předpokládám, že vy kromě osvědčených bylinek odmítáte všechny léky, protože víte houby, jak jsou doopravdy vyzkoušené a jaké mají doopravdy účinky. Že to někde někdo psal? No a? Vy se k odborným materiálům nedostanete.
alicee: O tom, že opatření nemají oporu v zákonech, se ví už dlouho a nedávno mi to potvrdil i známý, který studuje práva na Univerzitě Karlově. Zásadní je neplatit pokutu na místě a nechat to na správní řízení. Tím to končí, protože už nejsou další páky. Vše je to jen o nevědomosti lidí a vyvolaném strachu a chaosu.
U nás na vesnici máme jednu hospodu a běžně chodíme na pivo do ni v pracovních monterkách, klidně od hnoje a rovnou po pracovní směně z bramborového pole.Jediné co nesmíme parkovat s traktory a kombajny před hospodou a bránit tím vstupu dovnitř.Naše milá Jaruška hospodská nás všechny pravidelné štamgasty ráda obslouží a můžete ji klidně chytit kolem pasu a udělat si s ní společné selfie, ale sednout na klín může už jenom nášemu Frantíkovi co postaví dva panáčky zelené.Nejsou všichni tak zlí a na vesnici drží lidi hodně při sobě hlavně starousedlíci.Ve městě bych ani nechtěl žít, když vidím co se tam děje a raději si zvelebuji svůj baráček na dědině, jedině v pracovních monterkách.
Jaký ponižování? Máme tu covid jestli sis nevšiml a ten může dost lidí poslat i na krchov. Jediný co chtěj je doložit že ho neroznášíš. Ostatní zdravotní stav nikoho nezajímá. Kdo nedoloží nesmí vstoupit, chrání to jak ostatní hosty tak tebe. Systém s mouchama ale docela funkční.
Stejný jak alkohol jen pro dospělý - nedoložíš že jsi dospělý = nenalejou ti. Když natruc nechceš ukázat občanku že nikomu neni nic do toho kolik ti je let, tak holt nehclastáš. Nevidim problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.