Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám jet vlakem do Ostravy nebo raději neriskovat a být doma?

Od: justina odpovědí: 22 změna:

Mám jet kamarádce na domluvenou svatbu do Ostravy tento víkend.Po zhédnutí covid mapy jak ztmavla mne z té oblasti mrazí úplně po zádech a bojím se tam jet.Je tam nyní už 390 nových případů nákazy za posledních sedm dní.Jsem po dokončeném očkování, ale mám přesto z koronaviru obavy, že by mne vakcína nemusela stejně ochránit.Poslední dobou vláda žije něčím jiným, než kovidovým opatřením a bujaré večírky po volbách bez roušek sami pořádají, tak se to rychle zase rozjíždí a v grafu to opět stoupá.Je to dilema, jestli mám jet vlakem do Ostravy nebo raději neriskovat a být doma?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dasa*
hodnocení

10x

No já nevím,ale nejhorší je smrt z vyděšení. Pokud jste naočkovaná a ne zrovna vážně nemocná, tak bych se toho nebála.

Neustálé sledování vývoje nakažených a čtení hrůzostrašných příspěvků, kdo měl jaké příznaky a na co umřel, není to zrovna nejlepší, co by člověk měl pro svou psychiku dělat. Prostě žít úplně normálně...Nebo to se chce schovávat do konce života. Covid tu snámi bude napořád tak jako spousta jiných dalších nemocí... Takže za mne jet na svatbu, pořádně si to užít a pobavit se...

makk

Jasně, v klidu jeďte, třetí vlna se dá zase za vinu vládě. Já teda jezdím jen kam musím a nijak mě to psychicky nedeptá.

tm
hodnocení

8x

390 případů za 7 dní? Na více než milion obyvatel? Tak to je fakt terno)) Nezapomínejme, že v ČR nebyla v případě covidu nikdy ani epidemie, natož pandemie!

liska5

Pandemia strachu, bylo napsáno v Polsku na zdi u benzínky.

hodnocení

8x

Nejlepší je zabednit se doma a umřít na strach. I lékaři potvrdili, že většina úmrtí v domovech pro seniory byla z důvodu sociální vyloučenosti a ne na kovid. Tak nebuďte zbytečně ustrašená. Ostrava žije NORMÁLNĚ !

moje slova,nejhorsi je smrt z vyplaseni. Ti blazni co chodi dneska s respiratoem proti prachu po ulici to uz maji v hlave preprogramovane A tem nepomuze nic.

hodnocení

4x

Pokud se bojíte, zůstaňte doma. Stejně byste si to ze strachu moc neužila. Kamarádka by to měla pochopit.

petrovic
hodnocení

4x

Vlezlo Vam to do hlavy. Ockovala jste se proc? Abyste se bala furt dal? Je na case vystoupit ze stinu strachu a zacit zit opet normalne. Urcite jste se bala i ockovat ze ano? Preci media informuji, jak nekdo dostal injekci a za par dni umrel. To ste musela mit vitr z ockovani, nebo ne? I takove pripady se opravdu staly, deji se a dit se budou. Covid uz tu bude furt. Nikam nezmizi. U nas v rodine 1 umrti na covid. Docela rychle. Dotycnemu bylo 86let. Ale taky x roku zpet jedno umrti na utonuti. Nemam pocit, ze rodina utonuleho se od te doby prestala koupat ve vane.

hodnocení

3x
"Jsem po dokončeném očkování, ale mám přesto z koronaviru obavy, že by mne vakcína nemusela stejně ochránit."Proč jste se tedy nechala očkovat, když máte pochybnosti o ochraně po vakcinaci! *zed*Nejhorší je smrt z vyděšenosti!

pavel21*
hodnocení

2x
Nejhorší je smrt z vyděšení. Jeďte pouze v ochranném obleku, respirátor ffp3 a pro jistotu povolejte protichemickou jednotku.

JJ. OPCH nebo vojenský "atombordel" JP75+ OM 10.

hodnocení

1x
Vezmete respirator a jedte.
tm

Jo, ale doporučuji ochranu proti virům - nikoliv ty zednické pomůcky, které musíme jak oslíci nosit, aby se nám neprášilo do úst...

hodnocení

0x

Vakcina proti covidu vás neochrání, ale v případném onemocnění tímhle hnusem budete mít lehčí průběh. Myslím, že jsem onemocnění prodělala v květnu, bylo mi týden dost zle a nemám čich. Já mám z nákazy strach, protože mi umřel brácha dva dny c poté, co to chytil. Snažím se nikam moc nechodit a vyhýbat se sešlostem. Ale já jsem seniorka, takže nemusím nic.

hodnocení

0x

Vo vlaku sa chranit viete (najst prazdne kupe, nosit respirator), problem je skor samotna svadba (ludia z roznych casti CR + bez ruska + tanec / spev).

minsk

Proč by měl být problém s hosty na svatbě?

Po volbách při oslavách vítězství neměl nikdo tlamolep. Věřím, že to bylo všude takhle bez nařízené ochrany. Ta byla pouze pro voliče ve volebních místnostech .

Tady je taková malá ,,svatba,,:

olomoucka.drbna.cz/...

kiks
hodnocení

0x

Ve vlaku budete mít roušku, tam se moc nenakazíte. Horší to bude na té svatbě, bude tam plno lidí, roušky těžko budou mít, tam by jste spíše něco chytla., Očkovaná ale jste, leda že by jste i mezi těmi lidmi měla ještě roušku, ale to by zase na vás koukali jako na exota.

hodnocení

0x
Zcela chápu dotaz..
Tazatelka se oprávněně bojí cestovat s Českými drahami. Osobně bych to také neriskoval a jel raději autem.

tm

Máte pravdu - na trase Praha - Ostrava bych se bál spíše výluk než covidu...

72mona
hodnocení

0x

Tohle mi něco připomíná*co*M.

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Nedávno jsem byla na svatbě a upřímně řečeno, radši bych jela vlakem do Ostravy *smich*

jaj*
hodnocení

0x
I očkování jsou nemocní a různě na JIP, myslím bych pak šla až na její další svatbu. Hlavně ať svatba končí před 8 večer aby ste nechytla vir.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma FFP3

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]