Nejste přihlášen/a.
Tak tohle už je poslední stadium paniky, další bude sebevražda, abyste se ochránila před viry. Jednou provždy. Zbuzerujte průvodčího, synovce a pokud možno i nějakého doktora. Že ten kluk mohl kýchnout proto, že je podzim a každý druhý má teď rýmu vás zjevně nenapadlo. Tak hodně štěstí a příště do vlaku vůbec nenastupujte, jezděte svým autem.
Nečetla jsem odpovědi přede mnou, jen že několikrát týdně cestuji vlakem i autobusem, i během corony. Jsem kateg. nad 70. Mokrát jsem zažila polovičaté zakrytí, nebo lidi zcela bez roušek. Když jsem byla sama v kupé nebo při jídle či větší vzdálenosti od ostatních, tak jsem taky roušku sundala. Za celou dobu jsem se nenakazila ničím! Připisuji to dobré imunitě, pestré stravě a pohybu v přírodě.
Když právě jedete vlakem, jak můžete zrušit jízdenku s rezervací? Už ji přece využíváte, takže zrušit už nelze.To vystoupíte někde na mezi a budete tam sedět s domněnkou, že brzy přijede další vlak bez bacilů. Myslíte, že takový vlak je? Svatá prostoto!
Další "kouzelný" nápad máte, že půjdete pít na WC. Myslíte si opravdu, že na záchodě je sterilnější a zdravější prostředí, než ve vagonu? Na záchodě, kde koná potřebu plno cestujících je prostředí daleko horší. Třeba tam nikdo nekýchal, ale všichni tam pšoukali. A Vy tam chcete pít? To se raději vraťte domů, zalezte do postele, přetáhněte si přes hlavu deku vypranou v dezinfekci a ...ámen.
Ještě bych poradila, když se tolik bojíte, na chvíli otevřít v kupé okno. Bacily od kýchala vyletí ven, dovnitř vletí jiné. Prostě se to vymění. A je to. Jaga.
babajaga - Tazatelka bude teprve přestupovat na rychlík. Také jsem to tak měla. Dojet obyčejným vlakem do Prahy a tam nastoupit třeba na Hlavním n. na EC. A rezervaci/jízdenku lze zrušit 15 minut před odjezdem. Přes aplikaci.
-------------------
Ale vidím, že tazatelka to už vysvětluje konkrétně.
Celý život jsme vedeni k tomu, abychom dodržovali zákony a nařízení. Když jsme nyní v této covidové situaci někteří lidé nedokáží přepnout a používat zdravý rozum. A navíc, věříme médiím. Bohužel, tohle už neplatí.
Tak to si synovec teda dá, autem z Č.Těšína až na Slovensko. To vám nebude líto ho tam tahat, zvláště musí-li zítra do práce.A co test, stihne? Přece jste musela vědět, že když vlezete do dálkového vlaku, že tam nebudete sama. Tak proč až teď panikaříte, také přece víte, že je dost lidí co ochranu úst nenosí a nikdo s nimi nehne. .Měla by jste dřepět tam kde jste, dojet trasu a příště se dát radši očkovat . Ten kýchající mladík vás už okýchal, jak píšete, tak ještě můžete nakazit synovce.
Asi z toho děláte velké drama... Je to osud! Třeba v tom volnějším vlaku zrovna pojede někdo infikovaný?! Dennodenně jezdíme v přeplněné hromadné dopravě a nějak to neřešíme. Spíš bych si pečlivě nasadil respirátor a koupil pitíčko ze slámkou... Pokud se tomu všemu chcete vyhnout, tak se nechte odvézt třeba někým známým autem...
Moc tomu nevěřím. Píšete, že jedete ve vlaku a chcete se napít. Dále zase píšete, že uvažujete o zrušení jízdenky s rezervací, když už vlakem jedete.
Chápu to tak - Jede ve vlaku a bude přesedat na rychlík, kde má rezervaci.
Jinak od nás denodenně vlaky směr Kolín - Praha tisíce a tisíce lidí do Prahy /škola, práce, nákupy/. Pochybuji, že každý si nechá dělat nějaké testy před jízdou vlakem. Ty testy jsou nespolehlivé a nejsou k tomuto účelu vhodné.
Není to o zodpovědnosti, ale o normálním žití.
Není důvod se hroutit, když někdo kýchne 2krát za sebou. Něco ho zašimrá v nose. Nachlazený občan má teplotu, červené oči, pořád poptahuje, či smrká. Asi to nebyl tenhle případ.
Ani respirátor nezabrání vniknutí viru. Máte stejně okolo tváří a podbradku větrací a nedoléhající místa.
Nepanikařte, jste zřejmě mladá, odolná a nějaké nachlazení zvládnete.
Křen, cibule, česnek, zázvor, echinacea, grepy, chilli atd. to jistí.
Dodržovat rozestupy při nastupování nemá smysl, když potom budueme sedět v kupé těsně vedle sebe.
Jela jsem do Děčína z Prahy a vlak - kupé plný a domluvili jsme se a byla pohoda. Žádný problém, žádná nemoc.
Sice jsou nařízení, ale jsou na hlavu, kolikrát to už soud shodil ze stolu jako neplatná.
Doporučil bych koupit si třeba toto a použít to v tom vlaku. Pokud se chceš loknout nápoje tak před jízdou než do vlaku nastoupíš nebo po jízdě a vystoupení z vlaku. Jít si loknout třeba na WC si myslím, že je ten nejhorší nápad. Pokud máš tak veký panicky strach z nákazy tak bych doporučil nikam necestovat, uzavřít se doma, utěsnít všechny okna a dveře a vůbec nevycházet ven, protože všude okolo nás může být ve vzduchu plno různých virů a někdo na tebe může kýchnout.
V srpnu jsem jel vlakem kde asi nikdo neměl roušku nebo respirátor a to i přes to, že to několikrát hlásili, že je to třeba ve vlaku používat. Nikdo to ani nekontroloval a myslím, že to snad nikomu z cestujících nevadilo. Ono sedět 4 hodiny v horku ve vlaku se zakrytými ústy a nosem není nic příjemného a tak se ani nedivím těm kteří to nedodržují. Možná mi nebudeš věřit, ale po několika dnech mi PCR test zjistil negativní výsledek.
Lidé se dnes buď bojí nákazy a nechávají se očkovat, nebo se nebojí nákazy, ale bojí se očkování. Vy se zřejmě bojíte nákazy i očkování. To je v dnešní době docela nepříjemná situace . To se pak snad ani nemá člověk vydat na nějaké dlouhé cesty
. Ale když už musíte za těchto podmínek cestovat vlakem, jistě máte v kabelce tu vodičku, která před viry alespoň trochu chrání. Otřete si s ní víčko lahve. Nebo v rychlíku využijte jídelní vůz, případně si vyberte z nabídky vlakového stevarda, který projíždí vagony s různým občerstvením.
Radím, ale v duchu si myslím, že provokujete. Budiž .
MHD je nejryzikovější, můžu potvrdit bus 119 z letiště - plný delty, respirátor není nic platný.
Ve vlaku po případném mladíkovi ihned vyvětrejte, kdyby zmrzlíci nadávali, vysvětlete jim to o aerosolu s viry ve zduchu. Opravdu se drží několik hodin až dní. Jako tabákový kouř, pro představu.
Volnější rychlík - jedině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.