Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená nedělej Zagorku

Od: joguba odpovědí: 7 změna:

Ví někdo co znamená termín " nedělej Zagorku"? Již jsem to několikrát slyšel a nevím ,co to znamená.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger1
hodnocení

5x

Možná to pochází z filmu Trhák. Tam se Zagorovou někdo pokouší sbalit a ona furt váhá, nechce jednoznačně odpovědět, reaguje vyhýbavě...

hodnocení

5x

Nedělej drahoty, fory..Diskuze o tom zde již byly. Mrkněte do nich.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

Ano, už to na poradně bylo.

Znamená to - nedělej fóry, neupejpej se...

Na dovolené v Bulharsku měli všude ohromné slunečníky s nápisy ZAGORKA, ZAGORKA, ZAGORKA...Myslela jsem si, že je tam naše česká Hanka tak populární. Omyl, bylo to jejich populární pivo. :-D Jaga.

hodnocení

4x

delat zagorku = delat fory = delat drahoty

hodnocení

3x

Díky zpěvačce Hance Zagorové zlidověla průpovídka Nedělej Zagorku! Ji to ale neuráží, naopak by se dalo říct, že ji to i tak trochu těší, jak prozradila v pořadu Nikdo není perfektní.

Význam ale sama zpěvačka nevnímá pejorativně, jako když se někdo vymlouvá a nechce se mu něco udělat. "Já vlastně nevím, co znamená nedělej Zagorku, a je mi to vlastně jedno. Asi abych nedělala ofuky nebo vlny. Já je ale nedělám,"odmítla se smíchem zpěvačka. Naopak to Hanka vidí tak, že je někdo nesmělý a ostýchavý. To by na ni prý platilo.

:)

t.tyden.cz/...

hodnocení

0x
"Dělat Zagorku" znamená, že dotyčný "dělá dusno v rámci toho, že si o sobě moc myslí". Většinou se to používá pro někoho, kdo se vymlouvá, dělá drahoty.

hodnocení

0x

Zagorka - to je známé bulharské pívo. Ale co to slovní spojení znamená, to nevím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dělat zagorku
Otázky na téma nedělej zagorku
Otázky na téma zagorka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]