Nejste přihlášen/a.
Zdedil sem auto, s tim ze klicky a doklady ma bratr (proste sem se nechal zastupovat pravnikem) Bracha telefon nebere, sliboval ze udela evidencku za me a nic, (nemam ridicak) pak vnucoval ze auto chce nekdo odkoupit, odmitl jsem a ted dela mrtveho brouka, doslo mi ze to neudela tak tam chci poslat kamarada aby udelal evidencku on, ale s brachou se nemuzu vubec zkontaktovat. Co mam sakra delat? Bez klicku neudelam evidenci a lhuta pro prepsani se natahuje.
Milý pane, dostal jste v diskuzích již desítky správných rad. Co jste udělal? Napsal další dotaz.
Špatně, jednejte dle rad odborníků.
Ale přeci teď řeším něco jinýho. Minule sem se ptal na pojistky, přepis. Teď řeším konflikt při přepisu. Nebo když to hodín za hlavu a přepíšu to až za rok kdy budu mít řidičák úřednice se na mě jenom usměje jaký jsem to uličník a nechá to plavat?
Minule jsme Vám poradili, pověřit někoho, opět Vám radíme, pověřit někoho, páč se nikam nemůžete hnou.
To je 51 tema poplacha na tema zdedeneho auta, poplachu, ty mas spis nesrovnalosti v rodine, nez cokoliv jineho.
Ty mas jeste k tomu nejake potize, i psychyckeho charakteru. Kolik t8 je 6 nemas ani ridicak? Nejaka epilepsie?
Bracha ma asi duvod se s tebou nebavit, ale to my ti tady nevyridime! Normalne by stacilo za brachou dojet a dat mu pres hubu. Kdyz ses nechal zastupovat pravnikem, tak pozadej pravnika (nejspise advokata), necht veci dotahne do konce a napise vyzvu. Ale to se ti zase nechce platit, tak co vlastne chces, jak na brachu? Tak to bude orisek.
Tak zase pochop, on ma asi adhd, tata mu umrel, problemy v rodine, ridicak zadny. Spousta lidi ma dnes psych. problemy...
Ja nikam jezdit nemuzu, mam uraz. Co to jsou za nenormalni odpovedi. Potrebuju na sebe prepsat auto, brachove jsou vychcany manipulatori, no to je jedno nebudu se tady povysovat jako nekteri. Proste napisu vyzvu a hotovo.
No treba uz maji dost tveho urazu (hlavy!?), toho, ze si najimas pravnika proti nim apod.
Pokud vis kde je auto, zaplat si odtahovku a dojed si tam pro nej. Cestou se stav na evidencce. Kde je problem?
Kolik ma to auto hodnotu? Chces ho prodat anebo jaky mas umysl?
Vyzyvat budes presne k cemu? Bratr neni povinen nic s autem delat, ty ho stejne nemuzes odvest, kdyz mas uraz a nemas ridicak.
Seš magor? Já musím ležet doma, jak mám bez papírů udělat evidenčku?
Pokud je zděděné auto prokazatelně vaším majetkem, bratr s ním nemůže nijak nakládat. Takže mu pošlete doporučeně výzvu k vydání dokladů a klíčů od vozidla s tím, že pokud nebude reagovat, obrátíte se na soud. To by myslím mělo stačit k tomu, aby doklady a klíče vydal.
@ladis: Začni už konečně myslet! Pokud je auto psané na zemřelého, tak s ním bratr dědice NEMŮŽE nakládat, protože nemá soudní/notářské rozhodnutí o tom, že auto je jeho!
O tom, že poplach je troll asi není třeba pochybovat.
@ladis: To nemá cenu. Začni už konečně používat mozek!
Nakladat muze, kdyz k nemu ma papiry. Ale Poplach muze nahlasit auto jako kradene. Proste rekne, ze ho nechal tam a tam a auto bude v patrani. Bracha bude mit problem pri kontrole.
Nakladat = prevadet ho, jiste nemuze.
Nevim, zda s nim muze nebo nemuze jezdit, tedy uzivat ho, proc by nemohl? Pri kontrole co by se stalo? Pravdepodobne nic. Netusim.
satam: nevim zda rozumis satelitum, ale pravu zjevne nikoliv. Bratz dedice ho napriklad muze zadrzet dle zadrzovaciho prava aj. A ze s nim nemuze jezdit? No muze, kde neni zalobce...! Jak tomu zabranis? Nijak ) Seda je teorie...
Pokud se totiz dedic nechava zastzpovat "pravnikem", no tak z toho lze cist celkovou situaci v rodine.
Ohledem předžalobní výzvy si přečti paragraf 142a o.s.ř.
Výzva je jen kvůli tomu, abys mohl nárokovat u soudu příslušenství - soudní poplatek nebo naklady na advokata, však ho máš. Advokát rád napíše výzvu za tebe, protože to je myslím jeden úkon a při výhře to vše zaplatí žalovaný.
Ale ze nedokazes odpovedet, co budes bez papiru delat s autem a zda ho chces prodat, tak to fakt je na ...
A vyzvat k cemu, vydani auta? Tak nezapomen navrhnout ve vyzve termin, kdy si auto prevezmes.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.