Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vřele se ptám, je to měsíc co proběhlo dědění (1. března) a já asi 30. zaplatil pojistku auta, která byla 25 dní propadlá, mám to nějak řešit nebo to mám hodit za hlavu? Auto není furt přepsané, vadí to něčemu?
Jak byla propadlá pojistka-havarijní pojištění nebo nebo tzv POV či PR (povinné pojištění...)?Beru že PR -bylo sjednano, ale 25 dnů nezaplaceno? Nebo staré PR byla ukončeno,zrušeno ale nové PR sjednano až po 25 dnech?
Pokud jste zaplatil PR až po splatnosti ,tj po 25 dnech od,tak se nic neděje.tuším lhůta je 2 či 3 měsíce-pak je automaticky ukončeno,ale pojištovna vyžaduje doplacení dlužné sumy za tu dobu + penále.
Zápis změny má být proveden do deseti dnů od koupě.ve vašem od nabytí právní moci dědického řízení.ale zdali již po někom kdo nestihnul zapsat změnu v té lhůtě pokutovali? To je otázka , a další ,pokud ano jakou sumou zda-li těch 50 000kč či jen nějakou částku z té sumy?Již několikráte jsem se na AM forech na toto ptal,odpověd - žádná.buďto se nechtějí přiznat nebo nikdo neví.
Pojistka otce skončila, 25 dní žádná nebyla a já sjednal novou, jinou (povinne)
No teda, takze bych si mel s tim prepsanim maknout? Ja myslel ze to je zkratka docela jedno jestli to o ten mesic odlozim.
Zápis změny klidně odložte i když hrozí jen 50 000kč pokuta.To lzeprovést i bez vaší přítomnosti-sepíšete PM na zápis změny a pověřená osoba (manželka ,bratr přítel či kamarád...) to udělají za vás.
Neuzavřít PR pak taky nemusíte,ale vězte že pokud se vyhnete pokutě za nepřepis, pak příspěvku do garančního fondu CKP se NEVYHNETE!Jen tak pro zajímavost pro osobní auta -do 1000ccm-30kč/den ;do 1001-1350ccm35kč ; 1351-1850ccm 47kč ; 1851-2500ccm 65kč a poslední je nad dvaapůl litru 93kč denně. měsíc březen 31 dů xHTP=1085kč přičemž normální pojistné na toto auto je snad od 1200kč pro max bonus po nějaký cca5000 mbez bonusů,ale ROČNĚ!
No jo, ale co všechno potřebuju k přepisu vozidla? Musím s tím jezdit ještě někam na evidenční kontrolu? Nevím co mám dělat.
Jinak ta pokuta od CKP příjde sama nebo to mám sám od sebe nějak zaplatit?
Evidenční kontrolu zastoupí i normální technická, ale zřejmě taky jen na 30 dní. Takže ji budeš potřebovat.
Dobrý den, pokud jste novou pojistnou smlouvu uzavřel koncem března, zašleme Vám Výzvu k úhradě příspěvku do Garančního fondu za nepojištěné období 25 dní nejpozději v průběhu května. Pro vystavení výzvy je třeba vyčkat na potvrzení o uzavření nové pojistné smlouvy od pojišťovny, která má ze zákona lhůtu 1 měsíc na zaslání informace do ČKP. Následně Vám výzvu k úhradě příspěvku zašleme doporučeným dopisem. Pokud bychom Vám mohli pomoci s konkrétními informacemi k Vašemu vozidlu, prosíme, kontaktujte nás na e-mail dotazy@ckp.cz.
Česká kancelář pojistitelů
Otázka: A ty chceš si zděděný vůz ponechat (když nemáš RP) anebo jej prodat?
Ve druhém případě ho na sebe ani nepřihlašuj, ale s novým majitelem (1) zajeď na STK (evidenčka max. 450,-) a pak rovnou na (2) přepis, ušetříš si spoustu starostí!
Plná tvá moc by mu totiž nemusela stačit (nejsi zapsán)!
A hlavně, jak ho donutíš, aby ho přepsal na sebe... Za přepis na sebe bys dal zbytečně 800 Kč a pak je stejně problém s přepisem na kupce, jak jej donutit.
Pokuty 50.000 se neboj, když jsi nepohyblivý, nikdo takovou pokutu za nepřepis po tobě nebude vymáhat, prodej/přepis udějel hned jak budeš moci a nešpekuluj.
---
ps: ano pokuta od ČKP přijde sama, ale třeba za rok, nebo třeba nepřijde, kdo ví, třeba ji pošlou zemřelému otci, asi bych se tím nezabýval, pokud mám zřízenu datovou schránku, tak návrh na vydání platebního rozkazu zachytím na 100% No a evidenčku, tak tu potřebuješ anebo řádnou STK, oboje ne starší než 30 dnů (pokud je posledním dnem lhůty nepracovní den, lze i následující pracovní den).
pps: výše uvedené je moje rada, jak bych postupoval já, ty se rozhodni podle sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.