Nejste přihlášen/a.
Má někdo zkušenosti s respirátorem s výdechovým ventilem?
Zamezuje to mlžení brýlý?
Respirátory s výdechovým ventilem nejsou vládou povoleny. A je to logické - výdech není filtrován, takže byste covid foukal ven.
Tak tenhle problém štve i mě. Koupila jsem v lékárně v Motole tyto respirátory s ventilkem pod názvem DNA respirátor FFP3 a nebylo to nic levného - před měsícem za 219 kč kus. A ted je nesmím používat? To jako proč? To nevěděli dříve?
Udělám to tak, že si vezmu respirátor a přes to zdravotní roušku. Utratila jsem dost na to, abych to vyhodila. Důvěřovala jsem lékárně. Těším se nesmírně na volby, doufám, že Babiš nezvítězí a tahle vláda konečně skončí a my brzy budeme bez covidu. Tahle šaškárna, kdy se včas nedělá to co má by skončila a zachránilo by se hodně životů, protože ty chyby stojí lidské životy..
Zamlžení brýlí to nezabrání, samozřejmě, musíte skla potřít alkoholem.
Je to tento typ, co se nesmí nosit - proč se tedy prodává? Dokonce i v lékárnách..
jirka33 dnes 12:48
Pro mně to logické není, že si můžu koupit v lékárně věc, kterou ale nesmím používat...
---------------------------------------------------------------------------------------------
Často na poradně nemohu odpovídat, protože mám jen 4 odpovědi, takže to není nezájem, ale nemožnost už odpovědět.
Jinak pro rádce, co pochybuje o mé inteligenci ohledně skutečnosti, že jsem Babiše nevolila a volit ho nebudu. Ano, viním ho ze smrti lidí a z ekonomického propadu našich občanů včetně generace dětí, co nemůžou do škol.
Spoustě lidí, co používali mozky, mimo naší vlády bylo jasné, že když se jedná o pandemii, je nebezpečné to courání sem tam - import - export nákazy, pořád to zde píši. Neudělalo se nic v září - šlo přece o volby, že a bohužel ani po novém roce. A tak teprve ted po několika měsících vláda zčásti dělá to, co měla už dělat dávno.
Mně tahle pomalost v myšlení vadí, proto budu volit stranu, které to myslí dříve, než zemře spousta lidí zbytečně. Ale volby jsou bohužel daleko ještě..A tak se bojím o své děti, o své známé, o sousedy, které mám ráda, dnes jsou, zítra být nemusí...a jen proto, že vláda je neschopná.
stepm :
Vy to vidíte jinak? Že pochybujete o mé inteligenci, ráda bych znala Vaši, proto Vás prosím také o názor, proč Vy volit Babiše budete...
@ruzena - proč se tedy prodává? Dokonce i v lékárnách..
Už jsem vám to jednou psala - ale ráda to zopakuji, když to potřebujete:
Protože se respirátory používají i jako ochranný prostředek ve ztížených pracovních podmínkách, kde stačí, když chrání uživatele, tedy ventil není opatřen ochranným filtrem. To ovšem znamená, že při nákaze nejsou chráněni lidé, kteří s jeho nositelem přijdou do kontaktu - proto se doporučuje buď bez filtru, nebo krýt filtr rouškou. To ostatně proběhlo v různých zpravodajstvích nesčetněkrát. Výrobce varovat nemusí, protože fakt netuší, jestli s jeho ofiltrovaným ventilátorem budete brousit podlahu nebo korzovat po nákupech.
poradte.cz/...
Kdybychom se měli bavit o inteligeci tak od začátku pandemie je respirátor s ventilem zakázán. Kvůli vetilu co nefiltruje výdech.Ventil stačí přelepit.
Já to vidím tak, že situace je opravdu vážná, ať za to může naše pomatená vláda nebo ne, a je nutné to konečně vzít na vědomí. Respirátor s ventilem není k ničemu, ale není vhodný pro toto použití. Mohli by ho použít třeba pravidelně testovaní zdravotníci, kteří ještě nebyli očkováni. Jo a Babiše jsem nevolil nikdy, nesnáším ho. Na druhou stranu si ale nemyslím, že by naší zemi nějak zásadně ubližoval on nebo třeba EU. Protože když se rozhlédnu, tak například tolik se u nás stavělo a rekonstruovalo naposled někdy za komunistů. A ne, nejsem ani komunista.
jedubabičko, to mi pořád ale nevysvětluje fakt, že v lékárně jsem řekla - prosím máte respirátory proti covidu? Jestliže mi to prodali, aniž by řekli, že se nebude smět používat proti covidu - jsem s odpuštěním idiot já, nebo jsou oni padouši?
A na tom odkazu jste snad četla :
Vhodný ako ochrana voči corona-vírusu Covid-19
Dodávaný nemocniciam v ČR.
Takže?
Vždyť ano, ten respirátor dělá přesně to, co je na něm napsané. Chrání proti covidu VÁS. Ale ne ty ostatní!
// Kde se v tom našem národě vzala ta potřeba všechno rozporovat a o všem diskutovat. To si vážně tolik lidí pletete demokracii s bordelem? Vláda už je prostě zoufalá. Ekonomika je v hajzlu a zlepšení v nedohlednu. Tak už konečně přestaňte držkovat a dělejte co máte. Jenže, abych parafrázoval Slunce seno, někteří už samou roztažeností neví, co by do tý huby dali!
ruzena: > Pro mně to logické není, že si můžu koupit v lékárně věc, kterou ale nesmím používat
Respirátory (i kategorie FFP3 s ventilkem) se prodávaly i před kovidem, protože slouží pro ochranu pracovníků při některých činnostech. To, že teď vláda přikazuje nošení filtrů bez ventilků všem a všude, nic nemění na původním účelu a smyslu respirátorů. Proto se pořád prodávají.
(Kdybych si dřív aktualizoval téma, nemusel jsem nic psát, už to stihli jiní.)
Protože když se rozhlédnu, tak například tolik se u nás stavělo a rekonstruovalo naposled někdy za komunistů.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Tak tahle věta pobavila... neuvěřitelné...no, jdu něco dělat. takže zatím...baj, baj..
Nevím, co je na tom zábavného. Pocházím z větší vesnice. Vždy, když se tam vrátím, tak vzpomínám, jak na přelomu milénia vypadala. Co nemělo šeď komunistické architektury, to bylo ještě o staletí starší a rozpadlejší. Ale za těch 20 let má většina domů novou fasádu, střechu, okna. A postavilo se i hafo nových domů, půlku lidí už tu ani neznám. Před domy stojí nová auta. Spravené náměstíčko, parčík, silnice, kulturák, hasičárna... A když jedu po republice, všude je to podobné. Česku se prostě poslední dobou dařilo. Pokud vám ne, asi jste dělala něco špatně.
Bohužel má pravdu. Není povolen. Asi ho nevyrábí patřičný / s vládou propojený / výrobce. Kecy o tom, že vydechuješ do okolí si nechte na koledu.
Presne to mě napadlo po prečtení dotazu.Dokonce i u nás v práci jsou respirátory s ventilkem zakázane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.