Nejste přihlášen/a.
Zase jsme se dostali na přední stránky světových médií "best in Covid Czech" V loni na jaře, kdy jsme si na koleni všichni šili roušky a byli solidární k sobě, tak jsme měli nejnižší nákazu na světě a nyní je to pravý opak, což je doslova zarážející tato skutečnost. Nejsem si jistý, ale myslím si, že tady se nebere takový ohled na pandemií jako v zemích, kde už se z toho téměř dostali. U nás loockdown se napadá ze strany opozičních politiků, soudů, demonstantů. Chtějí vše rozvolnit, žít naplno jako před pandemií a nehledí na důsledky, které to může způsobit po stránce zdravotní. Myslím, že zdravá ekonomika může fungovat, pokuď jsou i zdraví lidé. Cokoliv se vynuceně otevře, tak se nám zase vrátí ještě v horší podobě. Už máme zkušenost z léta, kdy se rychle vše rozvolnilo a na podzim už byl stav kritický. To ani soudy nevidí a jdou na ruku lidu těm demonstrantům, kteří to zlehčují a někteří i bagatelizují v čele s bývalým prezidentem? Proč není v jednotě národa síla? Chceme-li to společně zvládnout, tak musíme myslet rozumně, mít ohled k druhým a nebrat jen své vlastní zájmy a prospěch.
Já si koupila respirátory v lékárně, tam stály přes dvě stovky jeden - PP3 s ventilkem - ted čtu, že tím budu ohrožovat ostatní - proč tedy se to vyrábí a proč výrobce nevaruje, že jsou k ničemu? Že je nesmím nosit? Nosit je budu, nejsem milionář. Chaos a s odpuštěním bordel všude a ve všem, nemůžu se dočkat voleb, takovou vládu už nechci. Zanzibat nemůžou prý zakázat, ostatní státy můžou - v čem je tedy zakopaný pes?
@ruzena - proč tedy se to vyrábí a proč výrobce nevaruje, že jsou k ničemu?
Protože se respirátory používají i jako ochranný prostředek ve ztížených pracovních podmínkách, kde stačí, když chrání uživatele, tedy ventil není opatřen ochranným filtrem. To ovšem znamená, že při nákaze nejsou chráněni lidé, kteří s jeho nositelem přijdou do kontaktu - proto se doporučuje buď bez filtru, nebo krýt filtr rouškou. To ostatně proběhlo v různých zpravodajstvích nesčetněkrát.
Výrobce varovat nemusí, protože fakt netuší, jestli s jeho ofiltrovaným ventilátorem budete brousit podlahu nebo korzovat po nákupech.
Vždyť to bylo napsáno mnohokrát.
Nechováme se tak, jako vloni. Spoustu lidí nedodržuje, to co má dodržovat.
Ještě dodám, že se to bohužel netrestá tak, jak bylo loni slíbeno, 10 000,- občan za nenošení roušky a za špatně nasazenou a za porušování omezení, 3 000 000,- hospodský, vlekaři, hotely, ...
Pokud by ty 3 000 000,- dostal aspoň jeden a zveřejnili by to, tak už by si dali ostatní pokoj.
Prostě neřešit NIKOHO domluvou.
A nakonec penleři, když chtějí venku pracovat, tak ať tam bydlí a peníze můžou domu posílat.
V Kanadě dokonce chodí policie kontrolovat lidi domů, několikrát denně jim volají, jestli dodržují karanténu a opatření.
U nás kdyby to tak probíhalo jako ve světě, tak by lidi protestovali, že jim stát bere svobodu. Ohleduplnost vůči ostatním, mnohým nic neříká.
A vzpomínáte si, jak tady byla loni založená otázka na téma, kdo zná někoho ve své blízkosti který se nakazil. A drtivá většina psala, že nikoho nakaženého neznají a tudíž vir neexistuje, že to je jen "hrozná chřipka" a že Babiš jenom straší, protože chce mermomocí dostat ekonomiku státu do kolen. No a dneska zase asi ti samí budou tvrdit, že žádná "africká mutace" neexistuje, protože dotyčný prý zná několik Čechů, kteří jsou údajně někde v Africe a ti nevědí co to je. Tudíž když to teda nevědí oni, tak to prostě neexistuje.
A tím chce zase situaci zlehčovat a opět naznačovat, že "africká mutace" neexistuje a že ji vymyslel asi ten Babiš a spol. Takže dokud mezi nám budou podobní lidé, tak se z toho nevyhrabeme asi nikdy a chyba je v těchto lidech. Já jenom doufám, že takových, co si potřebují vymýšlet různé báchorky, je mnohem méně než těch, co situaci neznevažují a co si v jednom kuse na něco nestěžují.
Doktorka Peková tvrdí, že jde snad už o čtvrtý typ viru (velice agresivní) že se nejedná o žádné mutace. Takže je tu silné podezření, že ten vir tu prostě někdo záměrně šíři. Bez urážky Suzy, ale budu věřit spíše odborníkovi, který ví, co říká a má s viry bezprostřední zkušenosti, než laikovi, jako jste vy.
A ano vláda ekonomiku potápí, to je zřejmé každému, kdo si vidí dál, než na špičku nosu. Hyper super (nadnárodní) markety otevřené - peníze tečou z republiky a ne do státní kasy, malé prodejny (české)zavřené. Kdy už vám konečně i tohle dojde?
Pokud jeden odborník se domnívá a tvrdí, že je to takto a tisíce jiných se domnívá, že to tak není, každý má právo se rozhodnout , komu uvěří. Vy jste si vybral, a já taky.
Milane, myslím si, že zrovna zkoumání složení viru je věcí objektivní, věcí, která se dá prokázat. Proč by paní Peková lhala? Aby si odradila klienty své soukromé laboratoře a přišla tak o živobytí? Zadal byste lháři a podvodníkovi něco k prozkoumání? No nezadal! V tomto ohledu může být pravda jen jedna. Buď je mutace, nebo není. Samozřejmě si dál můžete myslet, co chcete, jen by mě zajímalo, jak mi vyvrátíte to, co jsem napsal výše. Soukromník si nemůže v tomto směru dovolit lhát, jinak končí!
"koronavirus do Vánoc zmizí"...omyl
"koronavirus nemá přírodní původ"...jaký má p. Peková dukaz?...omyl, dezinformace.
"Plošně mezi lidmi už se to šířit nebude"...omyl
"Myslím si, že jsme z toho venku. A za pár měsíců bude i celý svět"...omyl
atd,atd, navíc Dr. Peková není odborník ani na biologii virů, ani na kliniku nebo patologii virových onemocnění, ani na epidemiologii, nicméně věřím, že plochozemci mají názor jiný a nezbývá mi nic jiného než ho respektovat.
Ona by měla nejspíš pravdu, kdyby zůstalo u jedné mutace jednoho viru. Dá snad rozum, že pokud ho někdo v různých variacích vypouští, do Vánoc nezmizí... Takže toto si škrtáme... Přírodní ne přírodní původ p. Peková vysvětlovala v jednom z rozhovorů, najděte si to. To si tedy taky škrtáme... Dále plošně mezi lidmi se už šířit nebude - viz první odpověď. Dále, že za chvíli jsme z toho venku, opět viz první odpověď. Paní Peková je praktička, myslím si, že ví co říká.
Správně, kdyby se nezmýlila, měla by nejspíš pravdu...Takový odborník a ve svých předpovědích nepočítá s mutací?
Prozrad nám KDO TEN VIR VYPOUŠTÍ?
davidku...jsi blázen
No alespoň se člověk může zasmát Dejve. Takže "oni ho" vypouští jako nějakého Krakena pokaždé v jiné podobě. A kolik jich ještě mají v zásobě? A hlavně kde? A také by mne zajímalo, jestli ti "oni" jsou Babiš a spol, nebo jestli si myslíte, že je to uloženo v nějakém mezinárodním sejfu a tam si každá vláda z různých zemí posílá kurýry, protože vlastně chtějí vyhladit lidstvo, včetně sebe. A Vy mluvíte o naivitě? A paní Peková se opravdu spletla a dnes ona sama ohrazuje, že přece není žádná vědma, aby mohla v loňském červu vědět, jak se bude virus chovat za pár měsíců, protože v té době netušila, jak bude mutovat a měnit se. Podle ní už to není ten samý, co zde byl zpočátku, ten prý opravdu skončil, ale nahradil ho jiný a ještě silnější. Dokonce odpověděla, že ona není původce všelijakých konspiračních hoaxů, které v jejím jméně kolují internetem. Že si toho nevšímá a že jí to nezajímá. Čemuž se teda ani nedivím, protože si myslím, že má právě ona jiné starosti, než číst blbosti na internetu. Také se vyjádřila, že vůbec netuší odkud se vzaly ty jiné kmeny virů a odkud vylézají. Podle mne není vůbec ráda, že se na začátku pandemie tolik vyjadřovala, protože teď jí to všichni připomínají a to není nic příjemného. Proto jsou už její vyjádření umírněnější, už nic netvrdí.
A vzpomínáte jak někdo loni tvrdil něco o milionech mrtvých v Africe? A kde jsou?
Logicky v Africe kvůli velkým vzdálenostem a odolnější populaci bylo třeba vypustit agresivnější a odolnější verzi ( nebo mutaci?)
Vzpomínám si na jednu takovou debatu tady. A jelikož o tom, jak to skutečně v celé Africe probíhá víme kulové, tak jich dnes klidně ten milon být může. A pokud vím, tak tady nikdo netvrdil, že jich JE milion! A jestli jste myslel mne, tak jsem to určitě NETVRDILA, na to jsem příliš opatrná. Maximálně jsem napsala, že tam k tomu klidně může dojít. A zrovna tak v Indii, protože ještě nejsme na konci tunelu. Ale vpomínám si, že tady naopak někdo jiný tvrdil, že tam vůbec žádný Coronavir není. A na to jsem reagovala.
Nunici, teď jsem si přečetla co jste to vlastně napsal a promiňte teda, to už namá fakt smysl debatovat na této úrovni. Takže jsem se nespletla, to asi s Vámi jsem se dohadovala o tom, že nemáte ani páru co se může dít tam. Napsat, že to je národ odolnější a že bylo třeba tam vypustit "agresivnější verzi viru", aby je to vůbec postihlo..., to teda fakt žasnu. Jak to vůbec myslíte? Že jako když jsou to lidé jiné barvy pleti, tak jsou odolnější?
To fakt nemá cenu se o tom dál bavit. Tohle by snad nevymyslelo ani dítě školou povinné.
A ještě se ptáte, kde jsou? Bože...
Suzymon, chápu, že jste ta nejinteligentnější bytost na světě a víte všechno(tak vypadá Váš projev navenek), ale jste si jistá, že rasa člověka nemůže mít vliv na různé snášení nemocí, kdyz například alkohol je pro Asiaty doslova jed a pro bělocha nikoliv? Bráno při stejném vyšším množství... A teď mudrujte a nemusíte to proboha okecávat na dvacet řádků.
Davidku, jistě nám věrohodně doložíš že je virus uměle vytvořený a že ho někdo záměrně vypouští, že jo? Nebo jsi zase přebral?
Nebudu žádat p. Pekovou, tuto lež tu šíŕíš ty, tak tě žádám dolož své tvrzení. Jinak jsi u mně zase obyčejný lhář.
Říka, "je to nějaké divné" .Honem přepište učebnice, p.Pekové se to nezdá. Mějte rozum a nevěřte všemu jako davídek.
Jurajo samozřejmě přeji p. Pekové úspěch a slávu s jejím převratným objevem i vám přeji satisfakci za snahu ale bohužel vědecký svět, pokud je mi známo, naštěstí nestojí na video rozhovorech na youtube.Pokud tedy nemáte nějaké opravdové důkazy o původu viru covid 19, tak děkuji za snahu, kterou možná oceni davidek.
A zase doplním
Pokud vím, tak youtube a ostatní videoplatformy, používá na rozhovor z vědcema, ... vlastně pomalu z každým, kdo za něco stojí, už pomalu každý druhy novinář, ČT, Nova, Prima atd...,
Jako vždy agente, jen kecáš a lžeš, zase si nic nedodal. Juraja ti poskytl důkazy a ty se jen blbě vymlouváš a urážíš. Prostě tipický troll.
A proč bych já měla mudrovat nad nějakými nepodloženými hloupostmi, posbíranými na internetu? Chtěl jste to stručně, tak to máte stručně.
Davídku..Kdo ten vir vyrobil, kdo, jak a kde ho vypouští? Pan juraja se muže připojit k odpovědi.
honzo Pokud si pozorně přečtete diskuzi, zjistíte že já tu žádný vznik viru neřeším. Jen chci znát od "davídka" odpověd na moji několikrát položenou otázku, "kdo, kdy a jak ten vir vyrobil a vypouští ho", vás to nezajímá? Jenže on pořád mlčí. Proč si neobhájí své tvrzení, po druhých to požadujë. Opravdu se tu už nebudu s nikým dohadovat, je to ztráta času, pokud davídku neučiníš alespon pokus doložit svoje tvrzení, jsi u mne lhář a šiřitel hoaxu...ale to už víš.
a proc my ho mel nekdo vypoustet? Staci ho vypustit jednou. To se stalo, Stalo se to ve Wuhanu kde toho casu maji cinane biologickou laborator, ktera je kvalifikovana na manipulaci s vysoce nakazlivymi viry. V zhledem k tomu, ze vir se siril z trziste, ktere je doela blizko te laboratore, je nasnaze, ze to nebyla nahoda ale pochazi z ni. Nikdo ti to 0000007 - ko nerekne s jistotou ale s pravdepodobnosti. Dalsi vec je, ze Cina pravidelne mlzi, manipuluje, zatajuje data (ohledne svych nakazenych a mrtvych). Manipuluje s ekonomikou (vykazuje lepsi vysledky), zlatem (prodava podvrhy) apod. Nema skrupule pokud jde o genetickou manipulaci cloveka. Krade a nasledne kopiruje od ostatnich statu jejich dusevni vlastnictvi - software/znacky apod. Dale aby si zachovali tvar pred svetem dusledne potiraji dissent ve sve zemi (mimojine diky socialnimu kreditu) a sikanuji sve obyvatele v zahranici aby drzeli hubu. Nasledne maji ambice na svetovladu stejne jako Amerika nebo minimalne nahradit dolar temi svymi reminbi jako novou rezervni menu. Uz poskodili zapadni svet tim virem ...minimalne tim, ze neuzavreli vcas ty mesta, kde se zacal sirit...nechali nakazene lidi aby odleteli do zbytku sveta. ..Kdyz uz se nakazili sami (pokud to byla nehoda) tak nemohli pripustit aby jen oni byli poskozeni. Tak to nechali bezet dal. A nakazili i ostatni staty. Tez z toho tezi, ze nam prodavaji rousky a dalsi sracky. Vyrobili nemoc, nakazili nas a ted nemocnemu prodavaji lek.
gordon..Proč vyrábět a záměrně vypouštět, přenos se zvířete na člověka je znám u cca 500 patogenů.
To je samé proč, kdo, jak,?
Proč se vyrábějí biologické zbraně, proč se manipuluje z genomem, jak zvířat, rostli, lidí.atd...,
Řeknu vám proč. "Protože člověk"
Páte se kde je ta chřipka? Na to je přece logická odpověď. Chřipka není tak agresivní virus jako je "corona" a nepřenáší se tak snadno. A protože jsme právě nosili většinu roku ty roušky, tak se nákaza chřipky nešířila skoro vůbec, protože na chřipku ty roušky stačily. Tak proto jste letos chřipkou neonemocněli. A co z toho vyplývá? Že lidé, kteří jsou vysoce náchylní k nákaze chřipkou a mají nízkou osobní imunitu, by na tohle v budoucnu neměli zapomenout a až tohle všechno pomine a vrátí se do normálu, tak by jim možná stačilo v tom chřipkovém období ty roušky zase nosit sami od sebe a možná, že by se ani nemuseli dávat očkovat.
Promiňte, ale přijde mi to jako dosti naivní pohled na zmizení chřipky. Šíření chřipky tímto způsobem omezíte, to bezpochyby, ale nevymýtíte! Pořád by tu byly nějaké případy. Myslíte, že se v rodinách nosí roušky? Dítě chodí do školy, máma, táta do práce. V kolektivu v práci lidi mezi sebou často komunikuji bez roušky. Pak se doma sejdou a pěkně si vše předají a tak dokola. Milane, čím máte tu (Vaši) pravdu podloženou?
Dejve, podloženou jí mám sdělením lékařů, kteří tomu rozumí. Stačí chvilku hledat na internetu a najdete to taky.
Že se Vám zdá něco najivního, není vina jiných.
Dejv111, on zajisté někdo tu chřipku v naší zemi má. Já jsem nikde nepsala, že by se chřipka totálně "vypařila". Ale určitě se letos nešíří tak jako před "covidem". A navíc, já jsem jen opsala stejný výraz od několika debatujících tady, kteří se ptali, "kam se teda poděla ta chřipka". A zrovna Vy jste doslova napsal, "kam zmizela chřipka" a ptáte se, jestli si ji někdo nezabalil do batohu a neodnesl někam. Tak na to jsem svou odpovědí reagovala. Ale Vy si můžete myslet dál co chcete, je to na Vás. A já se opravdu nezlobím, proč bych měla? Vždyť já nikomu nic nenařizuji, ani ho nenutím aby uvažoval jako já. Jenom jsem se účastnila debaty, zase se svou "troškou do mlýna". A klidně si myslete že já jsem naivní, ale mne by teda ani ve snu nenapadlo, že by virus chřipky úplně zmizel. Nezmizel, jen se prostě díky těm všem opatřením, které už rok podstupujeme, přestal tolik šířit. A kdybyste se zeptal paní Pekové, tak si myslím, že by Vám tohle potvrdila.
A ještě jsem si jednou přečetla co to píšete. Že máma, táta a děti se doma sejdou a že doma roušky nenosí, tak by se měli eventuelně tou chřipkou nakazit. No to by klidně mohli a někteří se jí určitě i nakazili, ale v dnešní době je to daleko menší pravděpodobnost, protože venku se nosí ty roušky. A proto se Vám zdá, že ta chřipka "zmizela". A znovu opakuji, že chřipka se nikdy nepřenášela tak rychlým způsobem jako "coronavir" a nešířila se napříč populací. V roce 2020 bylo nakaženo pouze 28% obyvatel v ČR a co je nejdůležitější, ne ve všech krajích! Byla to taková "ohniska", kde byla hodně rozšířená, ale někde nebyla zaznamenáma skoro vůbec. A hlavně, už tenkrát hygienici psali, že chřipka se šíří vinou lidí, kteří nedodržují ani základní hygienické návyky. Takže kdyby ten tatínek s maminkou a dětmi třeba jen pořádně umyli ruce, když přišli domů z práce, nebo ze školy, tak by ani tu chřipku nedostali už tenkrát. Ale chápu, že zrovna Vy nebudete chtít na tuto alternativu přistoupit.
Nechápu, proč mi podsouváte, že nebudu chtít s něčím souhlasit. A na Vaše výmysly a co by kdyby nemá smysl reagovat. Vy si prostě vymyslíte nějakou pohádku a ta má potvrdit Vaši pravdu, viz mytí ruk v rodině. Pište si klidně dál ty neskutečně sáhodlouhé monology plné vlastních dojmů a průjmů, když Vám to udělá dobře. Hlavně že si potvrdíte Vaši pravdu, já už to nebudu číst, tolik času fakt nemám.
Dík, že jste jeden z mála tady, co používá kritické myšlení a dokáže kolem kovidu skládat střípky událostí do souvislostí.
Každý se musí chránit sám. Víme že to tu je, jak se to přenáší, tak prostě sklapnu a hlídám si to. A přitom střežím ty, jež jsou na mne závislí / děti, rodiče,../
Každej chce náhrady, ale pokuty se dávat jaksi nehodí. Evidentně domluvy nefungujou, tak budu holt tvrdej.
Liško-jen tak mimo ,když je ten vir tak hrozně zákeřný, jak mi vysvětlíte že jeden údajně covid pozitivní nenakazí dalších X lidí s nimiž je v intimním styku (beru to jako rodina 3 dospělí a jeden kojenec v jedné domácnosti ) a x spolupracovníků -4 v dosti blízkém styku (v jednom autě) a další 4 v jedené místnosti u jednoho stolu při svačině.jeden dokonce vzal propustku od "coviďáka" a než otevřel sešit se šichtovkou,strčil si ji do úst aby měl volné ruce a opět NIC!
Pořád jsme tranzitní zemí a montovnou, proudí přes nás kamiony a davy lidí z východu (Ukrajina, Bulhasko, Kazachstán...), kde nějaké nařízení taky neberou zrovna moc vážně. Máme snad zavřené hranice a může se k nám jen s negativním testem, nebo musí být člověk v karanténě? A měli jsme zavřené hranice koncem léta-začátek pozdimu, když se situace začala zhoršovat? Nebo si knám může kdokoliv přijet bez testu?
Manžel má pneuservis, opravoval auto jednomu Ukrajinci. Povídali si, bla bla, já měl Covid, jo já měl taky Covid, dva dny jsem byl doma a pak jsem šel do práce, povídá Ukrajinec.
Dnes jsem byla na testech s mladším synem, mají školku uzavřenou kvůli Covidu. Všichni respirátor, jen dvě sestry na registraci seděly, atombordel na sobě, rukavice, štít a respirátor na bradě, nos venku.
Tolik k nedodržování nařízení. Jak to chcete vymáhat na lidech, když ministr zdravotnictví - MUDr. neustále nosí respirátor na špičce frňáku a dýchá vrchem, premiér se nepodrobí karanténě, ani když má pozitivní kontakt, bývalý ministr zdravotnictví - epidemiolog opakovaně nedodržuje vládní nařízení a ještě se u toho nechá vyfotit. Bývalý prezident je tak silný odpůrce roušek, až se sám nakazí. Uvidíme, jestli to ve svých 80letech dá, fit je celkem obstojně, ale to byl i manželův strýček z 20 kolene, bylo mu jen 72 a nedal to. Ryba smrdí vždy od hlavy.
Chyba je vlidech a v tom, že jim to nikdo není ochoten říct.
Podělali jsme si to sami, takže si to teď musíme ještě sezobat.
Každý prezentuje svůj názor na svoje řešení. Každý je najednou odborník na viry a na pandemii. Každý chce znát výhled co se bude dít za týden, za čtrnáct dnů, za měsíc, ale protože takový výhled nikdo nedokáže zpracovat, tak lidi se už nechovají jako lidi.
Kdyby měl každý v domácnosti jednoho seniora a jednoho zdravotníka, tak aby lidé měli nezkreslené informace, tak by se lidi snad začali chovat lépe. Jenže na kdyby se nehraje.
Já nejdříve uvažovala jako Vy. Ale pak, když jsem viděla, jak se vesele skoro pendluje sem tam - VIP a celebrity + ti, co na to mají - Dubaj, Maledivy atd...jsem pochopila, že sice důchodci už rok dřepí zavření, aby je neohrožoval covid, ale to, co je ohrožuje, sem zanáší sprostě ti, co musí a musí pendlovat at už u nás, nebo v zahraničí a z tohoto důvodu to hned tak neskončí. Začínám být rebel už také, proč já mám dodržovat vyhlášky a můj soused třeba poletí na Zanzibar, přiveze další mutaci a placáme se v tom dál - takže za mně : bolševiky nemusím, ale železná opona by se ted docela hodila.
Milá Růženo, asi jste zapoměla, že se soused vrátí a musí do karantény, když nastupuje do letadla, musí projít testem, nežli odjede do Tramtárie, musí mít test.
Jak víte, že se vrátil a nakazil jiného?
Ale nadávejte klidně dál...
Milane, budu oponovat. Jak víš, že nikdo z těch, co takhle vycestovali za exotikou, nic nedotáhl? Ty testy opravdu nejsou na 100%. Teď tady je mutace ze Zanzibaru. Opravdu si myslíš, že ti dotyční, co tam byli, tam byli pracovně? Prostě se měly zavřít hranice, fungovaly by maximálně pendleři a nutné pracovní cesty. Ti dovolenkáři by to přežili a třeba, ale opravdu jen možná, bychom na tom mohli teď být o něco líp. A nebyli bychom jediný stát, co zavřel hranice. Naopak tvrdý lockdown je pro hodně firem opravdu konečná. Pokud by nezavřela celá Evropa, pak je následné sankce za nedodání výrobků do ostatních zemí EU zničí dokonaleji než covid.
V neděli test, v pondělí výsledek, vše OK, V úterý odlétali do Egypta, a je problém, páč jsou v Egyptě, bolesti a mají Covida. Asi to ještě v pondělí chytli v práci. Teď je nepustí zpět, dokud nebudou OK. V Egyptě jsou v karanténě na pokoji, a na moře koukají z hotelu.
To se fakt vyplatí.
-------------------------------
Při návratu musí všichni do karatény, na test až pátý den. Alespoň tak to říkali mluvčí Čedoku a ještě jedné cestovky.
Chyba je tam kde to počítají. Tam kde to testují také. Nemám pocit, že se obyvatelstvo chová jinak, všichni už toho mají dost a remcají ale bez roušky k lékaři nejdou a nechodí nikam zbytečně.
Chyba je tam kde to počítají. Tam kde to testují také
Jako že nespočítali, že je stále nárust? Váš pocit nesdílím, dokonce i v médiích píšou a ukazují, jak lidé nedodržují opatření, jako loni.
Ano, jsme ve válce s virem Covid19, jen si pořád nejsem jistý na které straně bojuje premiér a vláda.
Jestli jsou něco levné, snadno destupné a transparentní, tak to pro Babiše není zajímavé - nedají se z toho vytřískat prachy.
Kam zmizela Milane chřipka? Někdo ji zbalil do batohu a odnesl z republiky? A nejen z republiky, ona i v jiných státech nějak přestala existovat! A teď je řada na Vás, jak je to možné?
Tak to mne taky zajímá. 2-3x ročně mám chřipku že pomalu končím ve špitálu.
A od loňského Února nic, ani malé nachlazení, hm..., zajímavé
Pokud bude podstatná část národa v čase chřipkové sezóny dodržovat 3R, o chřipce neuslyšíte. Je podstatně méně nakažlivá a tak ji lze snadno zastavit.
To je ra, podle mě, nesmysl. Život lidí se nějak razantně nezměnil, pořád chodíme do práce a na nákupy mezi lidi. Toto by platilo, kdybychom opravdu byli všici izolováni doma a několik měsíců nevycházeli. Ale toto nikdy nebylo. Takže zkuste jinou variantu.
který lékař vám dá písemné potvrzení že je to tak jak jsem psal? ŽÁDNÝ-při rozhovoru jen tak, když nejste "novinář ,tak Vám to klidně řekne. A nemocnice plné - možná ano ,ale jak a kde!
Naši známmí jsou na dva roky pracovně na jihu Afriky. Včera jsme s nimi hovořili a přímo se nás zeptali, jaký to máme nový virus od nich, že oni o ničem nevědí. Neví někdo co to je za novinku?
Ano, já vám to povím... Je to další smyšlená dávka strachu pro ovečky. Spoléhají na to, že nikdo z nás si jejich tvrzení nemůže nikde ověřit a tudíž " věřte nám, vždyť vás přeci chceme ochránit! " Jak už tu někdo napsal, je to jedna dobře organizovaná komedie, tedy spíš tragikomedie.
Chvilku jsem to sledoval, plnoštíhlá paní s megafonem při chůzi vykřikovala hesla, SVOBODA, pojďte s námi, sindjete si roušky, roušky zabíjí a podobné lži. Hodně lidí mělo roušky, někteří je neměli. Prošli se s po Staromáku, přes Karlův most, někdo tam tlačil záchodovou mísu, a pak jsem šel na procházku.
Policie konala, zakázala příjezd několika autobusům, kontrolovala oprávnění na vstup do prostoru, zabránila většímu počtu lidí se shromáždit, ale vše jsem neviděl, jen toto.
a další...
Pro mě je například lůza někdo, kdo má potřebu neustále urážet druhé. Protestovat je jedno ze základních ústavních práv všech občanů.
Protestovat je jedno ze základních ústavních práv všech občanů.
ale dle zákonů a nařízení, které jim ústava umožňuje.
To milancukrar - sice mi už ty opatření taky lezou krkem, ale to ,,ústavní právo´´ je v tomto případě poněkud mimo selský rozum, Zkusme to posunout trošku ad absurdum - dejne tomu, že půjde o něco mnohem smrtnějšího než covid. Taky budete toho názoru, že mají právo na protest? I když to může x-lidí stát život?
Ono právo je jedna věc, ale tom jak vypadají JIP je věc zcela jiná. Neteř dělá na jednom takovém oddělení a pro podobně ,,oprávněné protesty´´ má celkem nepublikovaný výraz. Ale ona asi nerozumí ústanímu právu, že, jen jí leze na mozek to množství mrtvých, co tam už zažila...
Takže pandemii vyřešíme tím, že si půjdeme zařvat na náměstí, tím to vyřešíme a bude vše jako dřív, viník je přece Babiš, ten může přece za všechny ty mrtvé u nás - a možná i v přilehlé Evropě, nejlépe však po celé zemeguli...
Kolegové, nevím, zdali si rozumíme. Zkusím to znovu. Nejsem zastáncem toho, co si někteří lidé udělali v Praze za manifestaci. Nic tím nedosáhnou, jen můžou ohrozit na zdraví jiné. Demonstrace byla povolená, přesně dle omezení dané předpisem. Mnozí tam křičeli, že mají omezení svobody dané ústavou a můžou přijet z Litomyšle protestovat. Nemůžou, páč takový je předpis, že je omezený pohyb, přesně dle ústavy.
Takže ať si protestují, ale dle práva, jak je jim umožněno. Nemá cenu vytahovat jednotlivé úlety jednotlivých lidí, ale všichni vědí, jak se mají chovat a nechovali se tak.
Kdo porušil, měl by přijít i trest.
Souhlas!
Měl bych návrh - když už máme vyzkoušenou on-line výuku, možná by bylo řešením uzákonit i on-line protesty. Proti tomu by z hlediska epidemiologie nebylo možné nic namítat...
Promone, já je chápu, že chtějí protestovat, že si chtějí zakřičet a zanadávat na všechno a všechny, nikdy nehledat chybu u sebe, ale dodržovat v této době hygienické předpisy, je přeci vhodné.
Ale upřimně, co ti policisté mají dělat, když jim nadávají do gestapa, urážejí je a...
Jen ty nejhorší zpacifikovat.
ra252: Ale policisté fungují výborně. Nedávno se naháněli s běžkaři na čtyřkolkách, sám jsem viděl, jak šest policistů obklíčilo vozidlo postarší paní a kontrolovali povolení, takže tady to zas tak horké nebude. Nebo že by právě proto?
Jak známo, lidé by neměli důvod k protestům, kdyby se cítili bezpečně, zajištěně, spokojeně a chránění. A ačkoliv na covid umírají lidé a zdravotnictví na tom není zrovna nejlépe, tak zde selhává jakákoliv smysluplná strategie, která by ochránila nejpotřebnější, zajistila dostatečnou péči a udržela populaci v spokojené náladě. Ten, kdo vidí covid za každým stromkem, tam asi není divu, ale já když si přečtu každý den nové zprávy, nestačím žasnout, kam dál jdou různé absurdity v takto obtížné době ještě posunout.
Milane - nikoli. Byli svědky porušování zákona (pokuty v desetitisících až odnětí svobody) a nekonali.
Přátelé, já to četníkům ani trochu nezávidím.
Před pár dny jednu drzou, ožralou babu po době vysvětlování zaklekli na zemi a dost lidí se z toho může zvencnout a nejraději by poslali četníky do gulagu a s nimi i ministry.
Samozřejmě, že četnictvo má prostředky, kterak těchto pár demonstrantů rozprášit. Možná to i měli udělat. Alespoň by se věční popírači čehokoliv zbláznili a byl by od nich pokoj.
jenyk: Naopak. Tvrdý zásah do protestujících, jak by si mnozí z vás přáli, by mohlo velmi pravděpodobně vyvolat další a další stupňování. Už teď je situace poměrně napjatá.
Povaleči tady virus udržují už rok. Škody ve stamiliardách, desetitisíce mrtvých. Pokud nebude jednat policie, je zbytečná. Budou muset jednat jiní.
jenyk: Co byste chtěl dělat? Já tu nejsem od toho, abych odborně radil, já jsem tu jen zástupce lidu, který také není spokojen s aktuální situací. A to jak se situací ohledně nemocných, tak s organizací naší země z vrcholných pozic. Pokud tvrdě zasáhnete proti lidem, kteří jsou zoufalí a nelíbí se jim směr, kterým je země nasměrována, uvidí, že uhodili na hlavičku. Do teď veškeré protesty prošly ukázkovou ignorací vlády. Měl by se najít kompromis, protože oba extrémy jsou známka toho, že něco nefunguje.
ra252: Víte, že zákon zakazuje protestujícím zahalovat tvář kvůli znemožnění identifikace? Pokud by si zahalili tvář respirátorem, jednali by v podstatě také nezákonně.
ra252, samozřejmě že většina lidí neměla respirátory, ano, měli je zadokumentovat, a vyměřit sankce. Naprosto souhlasím.
Pak jsem viděl kousek videa lidovky.cz/...
odpůrci říkají, že ti co poslouchají jsou ovce, ale ze se předvedli odpůrci, že jsou ovce a klidně si sednou na zem.
Je to jejich rozhodnutí, ať poslouchají koho chtějí.
Jo jo a bude hůř.
Hodně lidí zjistilo, že některé služby vlastně nepotřebuje.
Třeba já, moje holička bude ročně o 1500- 2000kč chudší
Tak to máte pravdu.
Manželka se už 14. dní nemuže dovolat na mamograf. Nikdo nebere nebo obsazeno
a za mojí všeobecnou, to zvedá sestra "Paní doktorka tu momentálně není"
No ale auto stojí před střediskem
Jenže není veřejnoprávní. Vysílají si, co chtějí oni, ne co praví zákon Jak pravil kňýža - televize patří těm, kdo v ní pracují ..
A rozhodli se, že vlastní krom televize i pravdu. A že vědí, kdo má být prezidentem ČR. A když to nedopadlo mohli se přeskočit vzteky. A okamžitě začali prezidenta napadat. Cokoli řekl, všechno bylo špatně. Potom se stal premiérem Babiš a to už mohli vzteky puknout. Antizeman a Antibabiš byl po léta jediný jejich program. Ostatní média se pro jistotu přidala. A když přišel Covid, nařizoval Babiš a Zeman - tedy všechno špatně. Média svolávala demonstrace, radila, jak obcházet nařízení, nechávala kdákat kdejakou slepici, jen když byla proti vládě.
A vláda ustupovala povalečům ječícím z televize a místo nasazení armády nesmyslně povolovala, co si kdo vyřval. A tak teď do nás sousedi ani třímetrovým klackem nešťouchnou.
A tak se dostaneme do učebnic epidemiologie i politologie ..
Všemi těmi opatřeními, můžete šíření pouze zmírnit, nikoli však zastavit a už vůbec ne odstranit, zvláště objevují-li se nové a nové mutace a vir je stále aktivní. Je to podobné jako by jste zavedl lockdown proti "běžné " chřipce, šíření můžete omezit nikdy ho však nezastavíte ani viry na podobné bázi nezničíte...
Co z toho plyne? Pokud se bude covid stále tak úspěšně šířit a mutovat jak dlouho chcete držet lockdown? Pět, deset nebo třicet let? Spíše to než na nekázeň lidí svědčí o tom, že daná opatření zkrátka nefungují, a myslí-li si někdo že tím pandemii "zničí" pak je dětina, vir ustoupí podobně jako všechny jiné nemoci až k tomu nazraje čas, přirozeně, nikoli však zásahem člověka... , pokud se ovšem dle konspiračních teorií někdo opravdu nerozhodl "mořit lidstvo uměle vypouštěnými biologickými zbraněmi"- pokud by tomu bylo opravdu tak pak zapomeňte na nějaká opatření úplně, nepomohou...
"Všemi těmi opatřeními, můžete šíření pouze zmírnit..."
Vždyť o to ale právě jde. Nikdo si snad nemyslí, že by virus definitivně zmizel. Je ale nutné ho dostat pod kontrolu aspoň do té míry, že nebude kolabovat zdravotnictví. Je fascinující, jak "antirouškaři" kolem sebe plivou mračna virů a pak tvrdí, že roušky nepomáhají. Daná opatření by nebyla zbytečná, kdyby měla rozumnou logiku a kdyby je všichni dodržovali.
mono, doložit je může statistika - že se pořád vir šíří - že by to dělali ti, co ty roušky nosí?
Váš názor nesdílím. Jestli je tu nějaká možnost, jak zabránit šíření infekce, tak je třeba ji využít a ne popírat. Hrdinů jsou plné hřbitovy.
Nejsem proti rouškám nosme je, problém bude ale asi někde jinde. Prozradím vám zaručený návod na to jak se zbavit covidu. Je to jednoduché všechno zavřete, úřady školy dopravu průmysl nemocnice hranice zkrátka vše, žádní kurýři nic , hranice také žádní pendleři nic a vydržte jak nejdéle dokážete o hladu bez elektriky vody tepla... Je to super řešení určitě se pandemie zastaví, problém pak bude jen hlad zima izolace... Nevýhoda je, že jakmile to vrátíte k normálu hned zase pandemie vypukne. Jak dlouho to vydržíte? A přesně o taková "super protiopatření" vládě jde, kdo si myslí že tato cesta někam vede podobá se člověku který si myslí že když se do smrti zavře doma nic se mu nestane mimo to že časem stejně zemře ať tak či tak. Chybí zdravý selský rozum, možná vláda za několik let zbytečného "běsnění" které vůbec nic nevyřeší zjistí že se s tím prostě nedá prakticky nic rozumného dělat, teoreticky ano prakticky na to není řešení a nebude, leda že pandemie sama časem ustoupí...
Covid jsem prodělala loni v březnu, už bych si ho nikdy nechtěla zopakovat, po 5 měsících navrácení čichu, nechut k jídlu pořád, neskutečná unava až do letošního ledna, dusivý kašel 4 týdny atd. Hnus. Protože nevím, jestli mám ted nějakou imunitu a neví to ani Klaus a dokonce ani vědci v celém světě, tak at se nechá nakazit, na to má právo, ale neměl právo nakazit ostatní. A ty určitě při své hlouposti a nadusti nakazil. Přeji mu, at je v pořádku, ale také mu přeji, aby už konečně dostal rozum. I když je to už dost senilní pán. Soudím podle jeho chování.
U nás v práci se nakazilo hodně kolegů, všichni jsme nařízení ohledně roušek apod. ,dodržovali, kde to chytli? Nikdo neví, dodržely se karantény přímých spolukolegů atd. I přes všechna opatření to kolem mně prodělala řada lidí a všichni se vrátili po uzdravení do práce, určitá část zaměstnanců to nechytla a zdá se že ani nechytnou zřejmě dobrá imunita nebo vis.maior vyšší moc. Je prakticky nemožné zjistit proč a kde se někteří nakazili a jiní ve stejném prostředí a ve stejných podmínkách ne... Prakticky se to prostě nedá nijak moc ovlivnit, leda doživotně zavřeni doma bez jakéhokoliv kontaktu s okolím tam to možná bude z 90 % účinné, ovšem to znamená nevystrčit ani nos ze dveří...je to prakticky proveditelné?
A když všechno zavřou, jak dlouho to chtějí takto dělat dva roky pět let deset let? A když to po pěti deseti letech znovu otevřou co budou dělat až pandemie vypukne znovu? Znovu to na pět let vše zavřou? Je to nesmysl. První čím se měly všechny vlády zabývat je dostat pod kontrolu všechny biologické laboratoře pracující s podobnými nebo totožnými viry a vyloučit potencionální konspirace, pokud to totiž někdo někde permanentně záměrně vypouští nebo to někde uniká tak je úspěch na zastavení pandemií prakticky nulový.
Když už budeme všechno zavírat, tak prosím zavřeme i nemocnice. Ať si zdravotníci taky odpočinou. A lidi ať si uvědomí, že když je zavřené všechno, tak nesmí ani marodit ani potřebovat lékaře.
janm - ptáte se, jak dlouho? Dokud nebudou všichni lidé naočkovaní.
" Covid-19"je podvod, jehož cílem je oklamat celosvětovou populaci, aby se nechala naočkovat experimentálními genovými "vakcínami,"které změní jejich DNA za účelem jejich trvalého zotročení.
Po naočkování budou lidé pod kontrolou.
ssxss
Co se vakcíny týká, tipuji že může jít o to, že zkouší nový způsob vývoje vakcíny apod., ale na toto nejsem odborník, přesto k zotročení nebo spíše ke zmanipulování lidí není třeba složitých vědecky vytvořených "preparátů" a běžně se to děje a dělo i v minulosti a to velmi jednoduchým způsobem, ve společnosti se stanoví nějaké kriterium norma,která se "obecně" přijme většinovou společností většinou "tichým souhlasem" za "pravdivou" a na základě toho se pak "ohnou" jedinci nebo celé skupiny jednotlivců tak jak společnost ( resp. její "vedení" ) potřebuje aby je dostala kam chce. Prakticky může jít o jakékoli nařízení nebo cokoliv co "musíte splňovat" jako "řádný občan", kdo to nesplní je automaticky "kriminalizován."
Horší a ovladatelnější nebo více monitorující by bylo například čipování, proč - bohulibý účel např. vaše bezpečnost, nebo ohlídání vašeho zdraví atd... sankce? - bez čipu vám pak společnost může dělat problémy na úřadech ve škole v práci atd. = donucovací prostředky... a zisk? - obrovský, o každém jedinci potažmo celých skupinách obrovské balíky dat, což využijí nejen obchodníci čehokoli ale prakticky celá společnost respektive právě její "vedení" tam by opravdu vaše svoboda mohla velmi rychle skončit respektive být pod dohledem 24 h by se stalo realitou...
Co se týká genetických manipulací, uvedených "nůžek" apod., ano tak to je pravda, opravdu je možné již dnes uměle a efektivně ovlivnit DNA tak že prakticky člověka "vylepšíte", z tohoto má hrůzu řada vědců neboť tady jsme na poli které přesahuje představy i těch nejodvážnějších snílků, zatím se k tomu staví opatrně kvůli etice ovšem to je jen otázka času, jsou dohady že v Číně už byly takovéto pokusy provedeny a existují již živí geneticky "pozměnění" "vylepšení" lidé... Velice lákavé je léčení chorob na gen. základě jak je ostatně uvedeno i v tom vašem videu... V souvislosti s tím mně napadají předpovědi "baby Vangy" ať tomu kdo věří nebo ne, ovšem to že předpověděla vymýcení nemoci jako je např. rakovina (soubor různých druhů jako celek) nebo získání jakési "nesmrtelnosti" se ve světle výše uvedeného nejeví jako nesmyslný blábol, není třeba zapomínat že to co objevili teď ještě rozhodně není konec...
Milane, zkuste se porozhlédnout trochu dál. A když zjistíte, že to takto funguje už delší dobu v Číně, teď dokonce v Izraeli, proč by to mocipáni nemohli rozšířit i do dalších zemí? Proč nejste ochotný se i takto zeptat? Kdybych věděl, že se toto neděje i jinde, tak si taky poklepu na čelo. Tady přeci nejde o víru, ale o objektivní skutečnost, která se opravdu děje.
Nejde Milane o existenci kovidu, ale o to, co s sebou přináší do společnosti. To bylo to hlavní, o co mi šlo a reagoval jsem na Vaši otázku, jestli tomu ten dotyčný věří. A já musím opakovat, že tady není čemu věřit nebo nevěřit, když víte, že se to děje. V těch článcích, a často i v jiných, autor spekuluje, což někdy i přiznává, jindy ne. Už jsem jednou psal, že je tady důležité vyzobávat informace, ne hned nutně věřit autorovým spekulacím. Milane, zeptám se Vás konkrétně. Když se tenkrát mluvilo o covid passech, co jste si myslel? Neříkal jste si, že je to hoax a blbost? Prosím o pravdivou odpověď. A jaká je teď realita?
Také vnímáte ten stále se prohlubující rozdíl mezi skutečnou realitou kolem sebe a virtuální realitou občanů kteří každý den konzumují zpravodajství?
Tak samozřejmě zustane ve vládě . I kdyby komunisté potopili vládu , tak to bude vláda v demisi a on bude vládnout . Samozřejmě Zeman už deklaroval , že ho znovu pověří další vládou a to i v příštích volbách .
Kdo píše pravdu:
Očkování zabírá..."Nyní registrujeme 2791 nakažených zdravotníků. V polovině ledna bylo přitom v databázi šest až sedm tisíc nakažených pracovníků ve zdravotnických zařízeních. Jde o důsledek postupujícího očkování,klesající trend totiž nastal po jeho začátku,” sdělil Novinkám ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek.
---------------------------------------------------------------
Zdravotníků nakažených covidem-19 začalo opět přibývat. Aktuálně nakažených je 2 840, zhruba o 150 více než před týdnem. Vyšší než minulý týden je také počet nově nakažených za posledních sedm dní. Vyplývá to z dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS).
Zdroj: lidovky.cz/...
Kde je chyba? Buďto všechny ty "restrikce" nefungují, nebo je špatná statistika, anebo obojí...
Vracím se zpět do této otázky, protože bych se chtěla zeptat rádce "nunici" a dejv111", jak je možné, že zemřel na "covid" prezident země, kde žádný "covid" nebyl! To jste totiž psali, že v Africe ten "covid" není, protože na černochy to nepůsobí. Když jsem napsala, že tam na ten vir lidé určitě umírají ve velkém, jenom to nikdo neví, tak jste mi oponovali.
Za prvé suzymon jsem to, co píšete, nikdy nenapsal a ani neřekl a za druhé jak píše nox... Kde jste k tomu přišla?
Bylo ráno na "novinkách". A titulek zněl jak jsem napsala, "zemřel prezident země, kde neexistuje covid", a pak tam psali ty příznaky. Ale když si také myslíte, že v Africe se na covid neumírá, neberu Vám to. A je to na "novinkách" pořád. A je jasné, že to veřejně nepřiznají. A to je ten problém.
V těch zemích se s lidmi manipuluje snadno, protože tam je většina lidí nevzdělaných, ale udivuje mne, že dokáží přesvědčit i lidi z naší země. No nic. Nestojí to za dohadování.
Pokud se nepletu, tak před časem sama Tanzánie uznala, že covid mají a lidem doporučili základní ochranu. Pořád se mi ale nezdá, že by tam mrtví padali na ulicích. V JAR také klesá počet nakažených, přestože neměli nijak přísné opatření a jejich mutaci nám předhazují jako konec světa. Myslet si o tom můžeme cokoliv, ale přesnou situaci zná asi jen málo lidí odtud, vycházel bych tedy z "oficiálních" informací uvedených médii, když není možnost si to ověřit na vlastní kůži.
No a já zase nikde nenapsala, že tam mrtví padají na ulicích. Takže bychom mohli slovíčkařit dál. Trochu znám tu jejich mentalitu, protože jsem dlouhá léta žila v zemi, kde jich je opravdu hodně. Tak asi proto mám trochu jiný názor. No nic, hádat se opravdu nechci, jen jsem si na tu debatu tady vzpomněla, když jsem to ráno četla. Opravdu jsem měla takový dojem, že tady opravdu hodně lidí věří tomu, že u nich se nic neděje a že to, co oni "pouští" do světa je věrohodné. Ale vím, že nikoho nepřesvědčím a hlavně to dělat nechci. Nejsem černoška a nebydlím v Africe, takže je mi jedno kdo a co komu někdo věří.
Já myslím, že se o ničem nedohadujeme ani neslovíčkaříme. Říkala jste, že jejich prezident zemřel na covid a že nemoc v afrických státech tu někteří popírali, tak jen upřesňuji, že to není dle oficiálních zdrojů pravda, a že sitace tam není zase tak vážná, jak by si možná někteří přáli. Pokud v těchto zemích někdo žije a může potvrdit současný stav, tak to bude přínosné. Pokud ne, těžko věřit neoficiálním zprávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.