Nejste přihlášen/a.
Ahoj/dobrý den, prosím o radu. Mám nějaké volné finanční prostředky, které bych ráda nějak "bezpečně" investovala. Tato situace na klidu moc nepřidá, nechci, aby mi peníze ležely na účtu - bojím se i případného krachu měny a nerada bych o úspory přišla. Máte někdo zkušenosti např. s ivesticí do zlatých cihliček nebo slitků? Vyplatí se to? Děkuji všem za rady! Sabina
Toto sa tu riesi opakovane. Musite mat jasne, co je ucel investicie, aky je investicny horizont a ako si predstavujete premenu zlata na peniaze. Urcite si nepojdete o 10 rokov kupovat chlieb tak, ze odkrojite z tehlicky maly kusok. Budete mat naklady s bezpecnym ulozenim tehliciek (doma? v banke?) a premenou na peniaze.
Jde mi o to, aby mi peníze neležely jen tak na účtu. Proto hledám případné možnosti "investice".
Hezký den. Osobně mám investice různé - nejvíce však vždy v krátkodobě držených akciích (můj seriál "Investice na burze" si můžete přečíst zde v sekci Články). Zlato sice také, ale minoritně. Jen jako určitou všeobecnou zálohu. Aktuálně cena zlata oproti předchozím létům stagnuje. Je tedy otázka zda z toho chcete mít výnos a nebo chcete mít jen peníze uložené v tomto zástupném produktu. V prvním případě je další růst ceny diskutabilní a v druhém čelíte kromě možného poklesu ceny také hledisku bezpečnosti - patrně nebudete chtít třeba zlatou cihlu uchovávat doma. Krach měny mi připomíná otázku omílanou mými přáteli: "A co když burza skončí?"...vždy rád odpovím: "Zcela v klidu. Jestliže skončí burza tak budeme mít všichni rozhodně jiné starosti než zrovna to že skončila burza "
Podle mě je investice do zlata na houby (nevšřte všem těm reklamám od prodejců zlata!), protože ho budete kupovat nad cenou a prodávat pod cenou. Musel by tedy být rozdíl v ceně zlata při koupi a při prodeji hodně velký aby se to vyplatilo a káplo by z toho více než jen za inflaci. Takže za mě lepší investovat do nemovitostí. Třeba do pole, nebo garáže, které můžete mezitím, než budete chtít peníze zpět pronajmout a svůj výdělek tak ještě zvýšit.
Asi tak . Centrální banky všude na světě se snaží zachránit ekonomiku a udržet rozumnou zaměstnanost . A proto tisknou peníze ve velkém . Všude kam se podíváte vám tvrdí že bude inflace a je to pravda. Jak zde bylo zmíněno smysluplné je investovat do nemovitostí , ale tam to je v řádech milionu . Zlato samozřejmě pujde nahoru . Žadný vynos mít nebude , jen je to uchovatel hodnoty . Vyvarujte se malých slitku . Rozumné jsou uncové cihličky . Je to rozhodně lepší než to probendit za nesmysly a kdykoliv to mužete darovat potomkum .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.