Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investice do zlatých cihel

Od: sabca* odpovědí: 12 změna:

Ahoj/dobrý den, prosím o radu. Mám nějaké volné finanční prostředky, které bych ráda nějak "bezpečně" investovala. Tato situace na klidu moc nepřidá, nechci, aby mi peníze ležely na účtu - bojím se i případného krachu měny a nerada bych o úspory přišla. Máte někdo zkušenosti např. s ivesticí do zlatých cihliček nebo slitků? Vyplatí se to? Děkuji všem za rady! Sabina

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

3x
Moje babička to pochopila velmi dobře. Investice je nutná do jistot. Pořídila si náhrobek za 150000,-

pepeek
hodnocení

1x
Než do zlata bych radši investoval do bitcoinu.

hodnocení

0x

Toto sa tu riesi opakovane. Musite mat jasne, co je ucel investicie, aky je investicny horizont a ako si predstavujete premenu zlata na peniaze. Urcite si nepojdete o 10 rokov kupovat chlieb tak, ze odkrojite z tehlicky maly kusok. Budete mat naklady s bezpecnym ulozenim tehliciek (doma? v banke?) a premenou na peniaze.

sabca*
hodnocení

Jde mi o to, aby mi peníze neležely jen tak na účtu. Proto hledám případné možnosti "investice".

jirik50*

dnes bylo ve zprávách o investicích do zlata, najděte si to a podívejte se. Zase naletělo spusta lidí na měď

smode*
hodnocení

0x

Hezký den. Osobně mám investice různé - nejvíce však vždy v krátkodobě držených akciích (můj seriál "Investice na burze" si můžete přečíst zde v sekci Články). Zlato sice také, ale minoritně. Jen jako určitou všeobecnou zálohu. Aktuálně cena zlata oproti předchozím létům stagnuje. Je tedy otázka zda z toho chcete mít výnos a nebo chcete mít jen peníze uložené v tomto zástupném produktu. V prvním případě je další růst ceny diskutabilní a v druhém čelíte kromě možného poklesu ceny také hledisku bezpečnosti - patrně nebudete chtít třeba zlatou cihlu uchovávat doma. Krach měny mi připomíná otázku omílanou mými přáteli: "A co když burza skončí?"...vždy rád odpovím: "Zcela v klidu. Jestliže skončí burza tak budeme mít všichni rozhodně jiné starosti než zrovna to že skončila burza :-D "

je
hodnocení

0x

Podle mě je investice do zlata na houby (nevšřte všem těm reklamám od prodejců zlata!), protože ho budete kupovat nad cenou a prodávat pod cenou. Musel by tedy být rozdíl v ceně zlata při koupi a při prodeji hodně velký aby se to vyplatilo a káplo by z toho více než jen za inflaci. Takže za mě lepší investovat do nemovitostí. Třeba do pole, nebo garáže, které můžete mezitím, než budete chtít peníze zpět pronajmout a svůj výdělek tak ještě zvýšit.

hodnocení

0x

Zoberte si historicke data, povedzme cenu zlata pred 5 / 10 / 15 rokmi, naklady na nakup (rozne poplatky), naklady na bezpecnostnu schranku v banke (nula, ked to zakopete na zahrade) a naklady na odpredaj. Kolko percent to hodi celkovo a kolko percent rocne? Porovnajte s inymi druhmi investicii.

jenda2*
hodnocení

0x

A pak spadne cena zlata a je vymalováno. Proto se spekuluje, aby se chamtivci nachytali a pak přišli o hodně.

jendad
hodnocení

0x

Asi tak . Centrální banky všude na světě se snaží zachránit ekonomiku a udržet rozumnou zaměstnanost . A proto tisknou peníze ve velkém . Všude kam se podíváte vám tvrdí že bude inflace a je to pravda. Jak zde bylo zmíněno smysluplné je investovat do nemovitostí , ale tam to je v řádech milionu . Zlato samozřejmě pujde nahoru . Žadný vynos mít nebude , jen je to uchovatel hodnoty . Vyvarujte se malých slitku . Rozumné jsou uncové cihličky . Je to rozhodně lepší než to probendit za nesmysly a kdykoliv to mužete darovat potomkum .

hodnocení

0x
Když jsem tady před tuším 8lety radil nekupovat zlato na 1800-1900usd, tak jsem byl ten špatný. Ti lidi co si to zlato koupili jsou dnes pořád v mínusu. Levný dolar a inflace za tu dobu to ještě celé násobí. Jestli to ale chcete pro děti nebo vnuky, tak možná, ale ještě musíte započítat bankovní poplatky za uložení a to taky není zrovna zadarmo. Pokud zlato, tak snad jen akcie těžařů nebo ETF, ale ne teď, když je zlato poměrně vysoko. Nezapominat, že peníze centrální banky tisknou nonstop, doba kdy byly prachy kryté zlatem je už dávno pryč. Zlato je normální komodita jako každá jiná, inflaci si tedy nedrží, zlato a hlavně to fyzické nedává žádný úrok ani dividendu. Jestli nemáte zkušenosti, tak si nechte penízky na účtu nebo menší část zkuste poslat na Indigo, tam vám to těch deset procent dá, možná i více, v závislosti na investičním horizontu a míře rizika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]