Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykradli mi konto ETH na Bitpanda

Od: karell* odpovědí: 30 změna:

Ahoj,

měl jsem cca 5ETH na účtu na servru Bitpanda. Když jsem to nyní kontroloval, zjistil jsem že eth byly převedeny jinam. Přitom nikdo k tomu neměl přístup jen já sám.

Kontaktoval jsem Bitpanda, ale oni účet jen odstavili aby na něm nebylo možno provádět další věci.

Nevím jak mám dál postupovat. Při současném kurzu jsem tak přišel o cca 180 tis. Kč

Nahlásit to policii? pomůže to něčemu? Nebo kam se obrátit

Díky

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

3x

Dobrý den. To je velmi nepříjemné ale bohužel vždy taková, i když mizivá, možnost existuje. Měl jste dvoufázové ověření (přihlašovací údaje do platformy + pokaždé ověření přes mobil)? Nemáte-li povědomí o tom že byste udělal chybu je možné že je pochybení na straně brokera. Je to ale třeba ověřit - je otázka jak - a také i pokud se to potvrdí je otázkou zda případný spor za těch 180t stojí...

hodnocení

1x

Pisete o prvotnom overeni cez kamery, mobil a tak, to chapem. Na dalsie operacie ako pozriet si ucet alebo zadat prevodny prikaz potrebujete tiez mobil?

Pokial s vami Bitpanda nechce spolupracovat, tak smola. V akej krajine su registrovani? Je to v EU?

Ak to maju aspon trochu slusne sprogramovane a zabezpecene, tak pristup na ich server je logovany, malo by byt vidno :

kto sa kedy prihlasil, z akej IP adresy = ak tam napr bude "vase" prihlasenie 3:20 rano, ked spite a divna ipecka, tak vam hackli login . Ziadajte od nich pristupove logy, ak sa budu branit, tak nech vam len poslu udaje, kedy ste boli prihlaseni vy.

jenda2*

Kam asi půjde podat stížnost? Vždyť to je tak směšné. Investoval peníze a doufal v zisk. A kde je bude hledat? Této naivitě se musí zákonitě každý zasmát. Po kom bude žádat přístup? Nikdo neodpoví a co .

Je to registrovane vo Viedni, co dava nadej dosiahnut nieco cez spolupracu policii v EU. Zalezi ale, aky vysetrovatel to dostane v CR , ako je jazykovo vybaveny a pod. Teoreticky mozu poziadat v Rakusku o spolupracu a policajtom musi Panda vydat podklady.

Rovnako dobre to ale moze skoncit odmietnute uz v CR stylom "nestal sa trestny cin".

jenda2*

Vůbec ničeho se nikde nedovolá. Prostě se viděl bohatý ale někdo jiný se směje. Na chamtivost dojelo mraky lidí.

hodnocení

1x
Na rizika zahraničních brokeru tady upozorňuji stále, ale nikdo to nebere na zřetel, uchova a uložení kryptoměn je věc další. Bitpanda má tuším sídlo ve Vídni, což není tak z ruky. O vyluxovani kryptomenovych účtů se píše skoro denně, takže hackeři jsou pořád o krok napřed. Myslím, že peníze už neuvidíte, ale správný správce by se tím už z podstaty zabýval a jak vidno Bitpanda to má na háku.

jm
hodnocení

1x
Nejsem příznivcem virtuální měny. Vykradli mi úvěr u KB. Dvakrát. Jednou zablokovali sami se z banky, upozornili mne na zneužití karty a do pár dní byly peníze zpět. Podruhé jsem reklamoval platby mobilní, když bylo v nastavení telefonu blokované. Řešili to měsíc, vrátili. Peníze jsou na účtu pojištěny zákonem... Co váš účet, tazateli? Vy jste neměl strach od zřízení účtu, že vás vykradou? Nezjišťoval si pojištění vkladů, zabezpečení účtu...?
I když nevím, co naštve víc. Ukradené bodíky koupené za peníze nebo extra nedobytný internetový sejf, u kterého si nemůžete vzpomenout na heslo...

ccc*
hodnocení

0x

A co chceš dokazovat? Vzduch? A asi někdo měl přístup , když máš kul... - né? *pivo*Jdi raději napivo. A nehul.*vtip*

hodnocení

0x

Ako je zabezpecene prihlasovanie na ten server? Meno + heslo? Ak ano, potom ti :

mohli heslo uhadnut

mas na PC soft, ktory monitoruje tvoje aktivity

hackli im server a ukradli vela prihlasovacich dat

Policia CR s tym nic neurobi, to je strata casu. Na tvojom mieste poziadam Bitpandu, aby ti ako majitelovi uctu oznamili, kam sla ta transakcia. Myslim, peniaze su prec a nikdy sa nevratia.

Zmena : kedze sidlia vo Viedni, je mala nadej nieco dosiahnut cez policiu.Keby nebol ten blby kovid, tak vam poviem, nech idete podat oznamenie na prvu stanicu za hranicou v Rakusku, v CR sa totiz obavam scenok ako Svejk u cetnikov v Putimi.

karell*
hodnocení

Já mám číslo účtu, kam ty ETH šly. V ten den tam šlo více vstupů z vícero účtů

je to takový ten formát 0x23a155...atd

Zabezpečení bylo velké. přes číslo mobilu, u registrace občanka, fotky, živá kamera. na ověření.

Teď od toho Bitpanda dává ruce pryč. Nechce se k tomu vyjadřovat a nijak mi v tom nepomáhá. Jen napsali že je to nevratně ztraceno.

PČR si myslím taky s ničím nehne. Ty vole, já tu zuřím. Neskutečné

au1
neskutecne mne spis prijde ze ma nekdo 5ETH jen tak nekde na burze. to uz stalo za to poridit za 1500 Trezor a poslat si krypto tam, ne? teda pokud ty eth nebyly zrovna na burze s prikazem k prodeji a jen cekaly az se zpenezi. to by me pak slak trefil, asi jako ted vas.

jenda2*
hodnocení

0x

Když někdo napsal, že investice do kryptoměny je kravina, tak se hodně lidí čertilo, že ne. Máte jasný důkaz, že virtuální měna je skutečně virtuální a už nikdy takovou blbost neuděláte.

motak
Toto je ale hloupý komentar. Kdyz si schovate peníze doma do trezoru a zloděj vám ho otevře a vykrade, taky budete tvrdit, ze jsou peníze blbost a nikdy už je nebudete chtít?

Vsetky banky funguju cisto na informacnom systeme a presuvane peniaze su len data ... Teoreticky ak by niekto znicil vsetky servre a zalohy, tak stav na uctoch by bol prec. Rovnako platobne karty - a ked sme pri tom, minuly rok krachla banka a sucasne procesor platieb Wiredcard.

jenda2*

Mnohem hloupější je zaplatit něco, co nikdo nevidí, ničeho a nikde se nedovolá. To je podle vás chytré? To máte ale hloupý komentář...

motak
Zaslepeni zpátečncí byli v kazde době takže mám pro vás pochopeni.
Jendo já tě chápu, proč zuříš. Na jaře jsem ti radil, kupuj vše, na všem vyděláš během několika měsíců. A jestliže bylo ETH na jaře dvě stovky, tak zase takový prodělek to není. Je to jen malá škola investování.
jenda2*

Podle sebe, soudím tebe? Jak můžeš vědět že zuřím? Radím ti dobře, trpíš záhadným onemocněním. To je celé. Nemám proč zuřit, mě se daří na rozdíl od tebe. Zpátečník nejsem a tazatel má na základě rad o investicích peníze fuč. Tak kdo tady není fit?

Jendo já tě nesoudim chtěl jsem ti jen poradit, nemyslel jsem to zle. Já taky občas zuřím, když nevyužiji šanci, ale těch propadu jsem už zažil tolik, takže vím, že důležité je nepanikařit.
jenda2*

Tak pád Bitcoin přišel celkem rychle a očekávaně.

Bitcoin se z prop/...

Kde vidíš nějaký pád? :
smode*

Já na to chci celý den kouknout ale činím tak až teď. Otevřel jsem si BTCUSD a nevidím nic zvláštního. Mírná korekce ani ne na 51k a to byl trh ještě na začátku roku jen na 30k. Vidím jednoznačně velmi silný růstový trend trvající nejméně půl roku s pěknou bariérou na 50k a naopak aktuálně dobrou příležitost k nákupu (osobně bych ještě počkal na odraz). Budeme si muset zvykat na to že i oficiální média jsou dezinformátoři.

gazda*
Ale v tom článku je napsané, že může ještě výrazně růst, ale pak může nastat pád a až několik let se nemusí dostat na původní hodnoty. Nepíše se tam nic o tom, že teď hodnota bitcoinu klesla.

Sice tomu vůbec nerozumím,ale už z proncipu peněz je bitcoin silně inflační

smode*

Ahoj kluci. Četl jsem jen titulek - rychlejší je zkouknout graf - píše se o tzv. propadu. Ale žádný propad zatím nenastal. Naopak. Jestli říkají redaktoři propad té korekci posledního týdne tak tím spíše je vidět že o čtení grafu nemají ani páru...tak teď jsem to ještě prolítl a v článku je to už o něco lepší, ale prý aktuální kurz kolem 57k...oni nejsou schopní se podívat ani na včerejší data :) tady je vidět jak to zpožděně přebírají z nějakého zahraničního zdroje a sami ani nic nezkontrolují. Speciálně novinky jsou bohužel diletantizmem provařené...horší je že novinkám obecně mnoho lidí věří *alene*

Číst novinky je jako číst blesk, ztráta času. Řeší propad cca 20%, ale že bitcoin udělal za rok přes tisíc procent, nenapíšou. A to může jít bitcoin na dvojnásobek nebo I více, protože ho začínají kupovat instituce a velké firmy, aby si ochranili svůj keš před inflací. A například Tesla bude prodávat auta už i za bitcoiny. Pokud se přidají další velké instituce, půjde cena zákonitě nahoru. Dříve jsem byl k bitcoinu skeptický, ale jakmile se přidají velcí hráči, může být bitcoin zajímavý protiinflacni prostředek, jelikož se nedá jednoduše tisknout jako peníze. Navíc nejznámější obchodník s krypto coinbase chce vstoupit na burzu, takže obchodování s podkladem bitcoinu budedaleko jednodušší, nebudou třeba žádné peněženky ani trezory, budete nakupovat jen akcie s podkladem kryptomen, případně jen bitcoinu.
ladis*

Pokud vim tak blockchain BTC je zalohovan i na nejake druzici (za polarnim kruhem i v podmorske stanici), takze i kdyby Zeme vybouchla, tak zaloha existuje :))

Kazdy si muze spustit full node a stahnout kompletni blockchain. U etheru nevim.

bz*
hodnocení

0x

Pokud je to ukradeno, měla by burza zjisitit, kam tvé krypto šlo, protože ona to realizovala. Nevím ale, kde tedy máš Wallet.

Jinak pokud to nepomůže tak si můžeš postěžovat na adrese Lampárna Brno, Rola, 5. nástupiště, Šalingrad, 602 00 EÚ

Celá KLDR, SSSR, Asie, Čína, Afrika nedělá nic jiného, než vykrádá účty, tisíce jich zakládají a tam tvé peníze a peníze ostatních mizí.

Bohužel ... TVÁ VÍRA TĚ ZRADILA

ladis*
hodnocení

0x

"Při současném kurzu jsem tak přišel o cca 180 tis. Kč"

pro policii jsi přisel o tolik, za kolik jsi to prokazatelně koupil, kolik to bylo? Od toho se odviji trestnost. Sděl kolik můžeš prokázat a dej mi bod a řeknu ti co se dá dělat

Šly Ethery odesílat bez autorizační SMS? Pokud ano, a to je asi pravděpodobné, že?, tak někdo ti naboural účet.

Pokud ne, tak jsi musel něco dělat ty, existují trojany, které změní cílovou adresu, aniž si všimneš.

je poměrně hloupé nechat na burze krypto, když s ním neobchoduješ a když nerozumíš bezpečnosti. Ono tam hrozí i fraud ze strany burzy i krach burzy a i hack burzy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]