Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostání sestry do péče

Od: nikk odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
potřebovala bych prosím pomoc. Mám mladší sestru má 15 let která bydlý u matky ale psychicky ji týrá někdy dojde i na fyzické. Kvůli nesmyslům. Se svou matkou jsem si zažila své jelikož mě vyhodila. Teď mám svůj byt, práci a o sestru bych se dokázala postarat s přítelem. Měla sbalené věci, že chce jet semnou ale matka ji začala vidírat a jelikož s ní má strach změnila názor. Nevím co dělat. První mě napadla socialka ale když vejděte do rodiny na pohled se zdá, že je vše v pořádku i když není. Myslím si, že matka má rozpolcenou osobnost. Poradíte mi prosím jak postupovat chci, aby sestra byla šťastná a mohla V klidu se vyvíjet a mít šťastný život.
Děkuji moc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

Mám dojem, že jste to zde už řešila, nebo se mýlím? poradte.cz/...

nikk
hodnocení

Dobrý den,

ne neřešila dnes ráno jsem tuhle stráku našla. Možná mám s někým shodný můj problém.. :)

jabraka*
hodnocení

1x

Také mám sestru,od smrti matky (sdtarala se o ni díky psychické invaliditě do 50 let).Po smrti matky byla váha:buď sociální ústav,nebo osobní péče.Zažédal jsem u soudu o rozhodnutí nejprve zbavení svéprávnosti,pak o péči.Vše soud vyřešil,jsem tedˇsestry opatrovník,musím se o vše postarat sám.O bydlení,stravu,domácí práce,zařízení a zdravotní péči.Není to sranda,je potřeba na to hodně času.Ale nechtěl jsem sestru nechat na ústavní péči .

Takže dojít k soudu s žádostí o předéní do péče,soud už postup nadiriguje.

JABRAKA

nikk
hodnocení

Můžou mi ji dát do péče jen tak když u nich nebyla ještě sociálka?
jabraka*

Potřebné záležitosti se vyřídí u soudu.

JB

nikk
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]