Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec v práci?

Od: karlito* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den mám smlouvu na rok tudíž sem se dívala že konci mi 4 října...je semnou ale dál asi pocitano APC mám napsané směny ale vedoucí mi nedala žádnou smlouvu na podepsání ..chtěla bych ukončit práci tudíž v neděli naposledy. Buď se stěhovat a měla bych to daleko dřív jsem to nevěděla že nám to vyjde tak brzy. Musím dále chodit do práce než si sežene záskok? Jelikož se střídáme jen dva. Musí mi dát poslat nějaké papíry pak když půjdu na úřad práce? Děkuju za info

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tazatelka v tom má zmatek. Nevíme, jestli končí 4.10. nebo už měla skončit 8.9., jak v jednom příspěvku uvádí. Pro každé datum ukončení by bylo řešení jiné. Rozdílně se ukončuje PP ve zkušební době, PP na dobu určitou, PP na dobu neurčitou... Z nejasných informací nemůže vzejít jasná rada. Prosím, uveďte jednoznačně, kdy jste nastoupila, dokdy máte v pracovní smlouvě uvedenou dobu určitou, a pak můžeme řešit dál.

etana*
hodnocení

2x

Prac. poměr končí, jen oznam vedoucí, že nemáš v úmyslu pokračovat, papíry ti vypíšou sami.

hodnocení

2x

Zajděte na personální oddělení a tam se domluvte, kdy si máte přijít pro zápočtový list. Zřejmě bude nutné také podat formální výpověď k datu ukončení prac. poměru. S nikým jiným to řešit nemusíte. Jestli mají za vás náhradu, není vaše věc.

Je-li smlouva na dobu určitou, PP končí uvedeným dnem. Netřeba výpovědi nebo jiné papíry. Jen je dobře se domluvit, jak to vidí zaměstnavatel - pokud se zaměstnancem počítá dál a ten pokračovat nechce, měl by se to z-tel včas dovědět. Je to prachobyčejná slušnost.

iz*
hodnocení

2x

Měla byste se podívat, do kolikátého dne v kterém měsíci máte smlouvu sjednánu. Jestli jste ji sjednala do 8. září, jak píšete výše , a dále s vědomím zaměstnavatele pracujete, změnila se původní smlouva z doby určité na dobu neurčitou.

V takovém případě není nutné uzavírat novou smlouvu ani dodatek k původní pracovní smlouvě.

Jestli nyní pracujete na dobu neurčitou (to je dáno zákoníkem práce, písemně ení potřeba nic dalšího), musela byste dát výpověď s minimálně dvouměsíční výpovědní dobou a celou výpovědní dobu ještě odpracovat. Další možnost by bylo uzavření písemné dohody o rozvázání pracovního poměru k určitému datu, ale k tomu byste potřebovala souhlas zaměstnavatele.

Je škoda (chyba), že jste nikdy nic neřešila, teď by se Vám dřívější zkušenosti hodily. A hodí se i znalost zákoníku práce.

PS: Nastoupila jsem 9.10 2019 ale smlouvu mám do 8.9. 2020, proč to je tak divné? Je to tak, jak jste se dohodla se zaměstnavatelem. > Pracovní smlouvu sjednávají dvě strany, nedává ji jedna strana druhé. Klidně jste mohla navrhnout dobu neurčitou nebo si sjednat jiné datum ukončení.

hodnocení

2x

K Vaší poznámce dnes ve 12:23...nepodáváte výpověď, pracovní poměr Vám 4.10. podle smlouvy skončí = skončil. Takže napište:Adresa firmy, Datum, a dále: Věc: Oznámení //nikoliv Výpověd z pracovního poměru//. Mezi slovy smlouvy, ze dne nebude čárka. Slovo jako // pozici jako obsluha...// tam A závěr: Smlouva mi končí 4.10.2020. Sděluji Vám, že 5.10.2020 již nepřijdu do práce. Tímto Vás současně žádám o vydání všech dokumentů o mé činnosti ve Vaší firmě. S pozdravem...

Třeba takto:

Adresa firmy

V Brně dne 2. října 2020

Věc: Oznámení

Ve Vaší společnosti pracuji na základě pracovní smlouvy ze dne 8.10.2019 na pozici obsluha Café baru. Smlouva mi končí 4.10.2020.

Sděluji Vám, že 5.10.2020 již nepřijdu do práce.

Tímto Vás současně žádám o vydání všech dokumentů o mé činnosti ve Vaší firmě.

S pozdravem ... podpis

Vaše jméno, příjmení, adresu

Kdybyste měla problém, napište.

...

Se sídlem v Brně , Drobného ...

Věc: Výpověd z pracovního poměru

Ve Vaši společnosti pracuji na základě pracovní smlouvy, ze dne 8.10.2019 na pozici jako obsluha café baru.

Smlouva mi koncí 4.10 2020,sděluji Vám,že již nechci smlouvu prodloužit. Děkuji.

slon
hodnocení

1x

Smlouva končí 4.10. a víc není co řešit. Oznámit vedoucí a na personálním oddělení, že nehodláš stávající smlouvu prodloužit. Basta.

hodnocení

1x

Zdravím. To je s Vámi opravdu těžké a pořád dokola. Asi si z nás tady děláte srandu, nicméně tedy ještě jednou..

poradte.cz/...

Ujasněte si sama kdy vlastně skončila nebo skončí Vaše pracovní smlouva. Opakovaně jste zde dostala info, že smlouva na dobu určitou končí sjednaným dnem. Pokud nemáte zájem v zaměstnání zůstat, tak prostě skončíte. Oznámíte to v práci a oni Vám dají papíry které budete potřebovat. Buď si je vydzvednete osobně, nebo požádáte o zaslání poštou na adresu kde se budete zdržovat.

hodnocení

0x
Prostě oznam zaměstnavateli že 4 října končíš
Napiš na papír že podáváš výpoved a tot vše
Novou smlouvu nemáš ani už jí nepodepisuj a neni co řešit
Zaměstnavatel by ti měl ukončit pracovní poměr a vystavit zápočtový list
Jelikož maš před sebou poslední týden začal bych to řešit už dnes
Co se týče záskoku za sebe nic řešit nemusíš to neni tvá věc starat se musí zaměstnavatel
karlito*
hodnocení

Ano končím ale když je do 4 přece já nemusím nikam nic psát ne? Ale to je jejich povinnost ne moje když vědí že mi končí nedaly mi novou a nic neřeší...já dřív nevěděla že končím nebo budu končit . Oni mi ji daly do 4 oni musí vědět Cova jak ptat se
Je věcí slušnosti zajít za šéfem a aspon mu včas oznámit že nehodláš ve firně nadále pracovat a mít to na papíře je vždy lepší
Zašel bych si na osobní odělení a řešil to tam
karlito*
hodnocení

My musíme vše řešit s vedoucí ...jinak je zle..takže bych to řekla dnes že sem to dřív nevěděla že to říkám až teď. Ale bude nepříjemná asi...ale moje vina to přece neni.pac ona nebude mít záskok
karlito*
hodnocení

Ještě prosím dotaz,nastoupila jsem 9.10 2019 ale smlouvu mám do 8.92020 proč to je tak divné? Proč to není na dobu neurčitou nebo tak proč jen dotohodle datumu když mi stejně novou smlouvu nikdo nedal podepsat? Navíc vedoucí má dovolenou nevím jak ji to říct tím pádem..
motak
Tak to už tam pracujete na černo od 9.9.
pet32

Tak jestli vám smlouva skončila 8.9.2020, tak pracujete na neurčito, už se nedává nová smlouva. Končíte 4.10. nebo 8.9.?

Jestli 8.9. máte na neurčito a musíte dát výpověď.

pet32
hodnocení

0x

Nemusíte podávat výpověď, končí vám smlouva, po mně chtěli napsat papír, tak jsem napsala, smlouva končí a datum. Kdybyste pokračovala dál bez smlouvy, byla byste zaměstnána na neurčito a musela byste dát výpověď. Dnes oznamte vedoucí, že nechcete prodlužovat smlouvu.

doplněno 29.09.20 10:01:

Ale jestli vám nedají podepsat novou smlouvu, vy máte přidělenou práci a zaměstnavatel vám nezakáže 5.10. přijít do práce, začínáte pracovat na dobu neurčitou. Vyjasněte si kdy vám vlastně smlouva končí. Vy hledáte jen výmluvy, není vydoucí má záskok, máte telefon, e-mail? Vše se dá řešit.

karlito*
hodnocení

Jenže vedoucí s i vzala dovolenou ..a navíc je zla akorát mi nada...že nemá koho žádný záskok...taky , mě ještě nikdo smlouvu nedal na podepsání ona mylsim ani nevi že mi končí mám dojem s jejím přístupem.

Od toho je personalista, s nikým dalším nejednejte. Nic víc vás nemusí zajímat.

hodnocení

0x

Vedoucí není vaším jediným nadřízeným, společnost má určitě nějaké vedení. Smlouva končí 4.10. = v pondělí 5.10. už nepřijdete do práce. Podnik vám ale může nabídnout prodloužení smlouvy nebo smlouvu na dobu neurčitou = na trvalo, to ale nemusíte přijmout. Do toho 4.10. si můžete na perzonálním vyřídit potřebná potvrzení podniku. Asi by bylo seriózní předem upozornit, že od 5.10. už nebudete pokračovat, ale opravdu už nesmíte, jinak by to bylo považováno jako prodloužení smlouvy. A vedoucí ať si řve jak chce. Můžete ale pomoci formou brigády, bez pracovní smlouvy.

karlito*

jeste prosim,dilo dokonano.ale potrebuju napsat neco na papír že koncim ke dni 4.10 atd...jak to napsat? prece nedávám vypoved,ale konci mi..proc musim psát neco na papír? a jak? mám to napsat takto?

Se sídlem v Brně , Drobného ...

Věc: Výpověd z pracovního poměru

Ve Vaši společnosti pracuji na základě pracovní smlouvy, ze dne 8.10.2019 na pozici jako obsluha café baru.

Smlouva mi koncí 4.10 2020,sděluji Vám,že již nechci smlouvu prodloužit. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]