Nejste přihlášen/a.
Tazatelka v tom má zmatek. Nevíme, jestli končí 4.10. nebo už měla skončit 8.9., jak v jednom příspěvku uvádí. Pro každé datum ukončení by bylo řešení jiné. Rozdílně se ukončuje PP ve zkušební době, PP na dobu určitou, PP na dobu neurčitou... Z nejasných informací nemůže vzejít jasná rada. Prosím, uveďte jednoznačně, kdy jste nastoupila, dokdy máte v pracovní smlouvě uvedenou dobu určitou, a pak můžeme řešit dál.
Zajděte na personální oddělení a tam se domluvte, kdy si máte přijít pro zápočtový list. Zřejmě bude nutné také podat formální výpověď k datu ukončení prac. poměru. S nikým jiným to řešit nemusíte. Jestli mají za vás náhradu, není vaše věc.
Měla byste se podívat, do kolikátého dne v kterém měsíci máte smlouvu sjednánu. Jestli jste ji sjednala do 8. září, jak píšete výše , a dále s vědomím zaměstnavatele pracujete, změnila se původní smlouva z doby určité na dobu neurčitou.
V takovém případě není nutné uzavírat novou smlouvu ani dodatek k původní pracovní smlouvě.
Jestli nyní pracujete na dobu neurčitou (to je dáno zákoníkem práce, písemně ení potřeba nic dalšího), musela byste dát výpověď s minimálně dvouměsíční výpovědní dobou a celou výpovědní dobu ještě odpracovat. Další možnost by bylo uzavření písemné dohody o rozvázání pracovního poměru k určitému datu, ale k tomu byste potřebovala souhlas zaměstnavatele.
Je škoda (chyba), že jste nikdy nic neřešila, teď by se Vám dřívější zkušenosti hodily. A hodí se i znalost zákoníku práce.
PS: Nastoupila jsem 9.10 2019 ale smlouvu mám do 8.9. 2020, proč to je tak divné? Je to tak, jak jste se dohodla se zaměstnavatelem. > Pracovní smlouvu sjednávají dvě strany, nedává ji jedna strana druhé. Klidně jste mohla navrhnout dobu neurčitou nebo si sjednat jiné datum ukončení.
K Vaší poznámce dnes ve 12:23...nepodáváte výpověď, pracovní poměr Vám 4.10. podle smlouvy skončí = skončil. Takže napište:Adresa firmy, Datum, a dále: Věc: Oznámení //nikoliv Výpověd z pracovního poměru//. Mezi slovy smlouvy, ze dne nebude čárka. Slovo jako // pozici jako obsluha...// tam A závěr: Smlouva mi končí 4.10.2020. Sděluji Vám, že 5.10.2020 již nepřijdu do práce. Tímto Vás současně žádám o vydání všech dokumentů o mé činnosti ve Vaší firmě. S pozdravem...
Třeba takto:
Adresa firmy
V Brně dne 2. října 2020
Věc: Oznámení
Ve Vaší společnosti pracuji na základě pracovní smlouvy ze dne 8.10.2019 na pozici obsluha Café baru. Smlouva mi končí 4.10.2020.
Sděluji Vám, že 5.10.2020 již nepřijdu do práce.
Tímto Vás současně žádám o vydání všech dokumentů o mé činnosti ve Vaší firmě.
S pozdravem ... podpis
Vaše jméno, příjmení, adresu
Kdybyste měla problém, napište.
...
Se sídlem v Brně , Drobného ...
Věc: Výpověd z pracovního poměru
Ve Vaši společnosti pracuji na základě pracovní smlouvy, ze dne 8.10.2019 na pozici jako obsluha café baru.
Smlouva mi koncí 4.10 2020,sděluji Vám,že již nechci smlouvu prodloužit. Děkuji.
Zdravím. To je s Vámi opravdu těžké a pořád dokola. Asi si z nás tady děláte srandu, nicméně tedy ještě jednou..
Ujasněte si sama kdy vlastně skončila nebo skončí Vaše pracovní smlouva. Opakovaně jste zde dostala info, že smlouva na dobu určitou končí sjednaným dnem. Pokud nemáte zájem v zaměstnání zůstat, tak prostě skončíte. Oznámíte to v práci a oni Vám dají papíry které budete potřebovat. Buď si je vydzvednete osobně, nebo požádáte o zaslání poštou na adresu kde se budete zdržovat.
Nemusíte podávat výpověď, končí vám smlouva, po mně chtěli napsat papír, tak jsem napsala, smlouva končí a datum. Kdybyste pokračovala dál bez smlouvy, byla byste zaměstnána na neurčito a musela byste dát výpověď. Dnes oznamte vedoucí, že nechcete prodlužovat smlouvu.
Ale jestli vám nedají podepsat novou smlouvu, vy máte přidělenou práci a zaměstnavatel vám nezakáže 5.10. přijít do práce, začínáte pracovat na dobu neurčitou. Vyjasněte si kdy vám vlastně smlouva končí. Vy hledáte jen výmluvy, není vydoucí má záskok, máte telefon, e-mail? Vše se dá řešit.
Vedoucí není vaším jediným nadřízeným, společnost má určitě nějaké vedení. Smlouva končí 4.10. = v pondělí 5.10. už nepřijdete do práce. Podnik vám ale může nabídnout prodloužení smlouvy nebo smlouvu na dobu neurčitou = na trvalo, to ale nemusíte přijmout. Do toho 4.10. si můžete na perzonálním vyřídit potřebná potvrzení podniku. Asi by bylo seriózní předem upozornit, že od 5.10. už nebudete pokračovat, ale opravdu už nesmíte, jinak by to bylo považováno jako prodloužení smlouvy. A vedoucí ať si řve jak chce. Můžete ale pomoci formou brigády, bez pracovní smlouvy.
jeste prosim,dilo dokonano.ale potrebuju napsat neco na papír že koncim ke dni 4.10 atd...jak to napsat? prece nedávám vypoved,ale konci mi..proc musim psát neco na papír? a jak? mám to napsat takto?
Se sídlem v Brně , Drobného ...
Věc: Výpověd z pracovního poměru
Ve Vaši společnosti pracuji na základě pracovní smlouvy, ze dne 8.10.2019 na pozici jako obsluha café baru.
Smlouva mi koncí 4.10 2020,sděluji Vám,že již nechci smlouvu prodloužit. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.