Nejste přihlášen/a.
Trošku se uklidněte, na vyšetřeních jste byl, kdyby bylo něco závažného nalezeno, určitě by vás vzali dřív. Naštvání na celý svět vám nepomůže. Nebo můžete jít dřív, jako samoplátce. Když dostanete infarkt, tak vás odvezou do nemocnice a ošetří.
Tak uvidíte na vyšetření, 3 měsíce není konec života. Ja měla v 25 letech mozkovou mrtvici a taky si nestěžuji, jak je vše nespravedlivé, proč já. Ono dostat se na tady ta vyšetření trvá, když nemáte akutní problémy.
To je nic. Ze mě šla krev a kolonoskopie až za 5 měsíců. Nakonec jsem byl stejně hospitalizován a pak to trvalo měsíc.
Myslíš, že to v USA bude lepší? Tam si musíš platit vše sám a nejsou to malé částky. Proto jsou flákači venku na dlažbě bez sociální podpory.
U nás dostávají finanční podporu. Taky se toho dost zneužívá, proto možná ty čekací doby.
Kolik lidí potřebuje echo, když nemají příznaky? Kolik lidí potřebuje kolonoskopii v celkové narkóze, když to nepotřebují a jen se bojí? Tam je chyba.
Lidi raději jdou po doktorech, aby nemuseli do práce a ti, kteří to potřebují a rádi by do práce naráží na hypochondry v čekárnách a podobně.
do USA se ani nedostanu, minimalne to je riziko, jsou dostupnější země, hlavně se tam chovaj k lidem jako k lidem, a ne jako k robotům
Ja k doktorovi jít nechtěl, odkládal jsem to tak mě nepiště že jsem hypochondr, vím že jsem měl mládi problémy se srdcem a kvůli nějakým masochistickým Čechům nebudu při sportu dělat na poloviční výkon
Určitě berte hořčík! Ten srdce potřebuje nutně ke své činnosti. Mockrát tyto stavy i hořčík vyřešil. A když vám zase bude zle, zavolejte si sanitku. Náš soused to tak udělal z obavy, že má infarkt. Přijela rychlá... a v nemocnici infarkt vyloučili. Slabost a bolesti byly nakonec od trávení.
Hořčíku máme všeobecně málo. Bez něj člověk nemůže být zdravý, protože Mg se zúčastňuje stovek procesů a enzymatických reakcí v těle. Reguluje látkovou přeměnu i hladinu cholesterolu, blokuje tvorbu kamenů, pomáhá při hemoroidech ... A zrovna u srdečních problémů je to první, co by se mělo brát. Hladinu hořčíku snižují léky, např. analgetika, močopudné léky, antikoncepce, konzumace bílého pečiva, cukru, alkoholu... Vstřebává se a funguje za účasti dalších prvků a vitamínů /Ca, Evit, Cvit, B2 a B6,../ Ideální vše ve stravě v přírodní formě. V akutních situacích v tabletách či prášku, pokud možno krátkodobě...
Nejsem zrovna mladá, já čekala 3,5 měsíce, takže to čekání není věkem.
Když nebudete 3 měsíce sportovat, tak z toho neumřete, na vyšetření čekáme všichni, tak proč byste měl být výjímka. Lékař ví co dělá. Hoďte se do klidu, hned se vám uleví a v pohodě si počkáte na vyšetření.
Milej zlatej. Sice nejsem lékař, přesto vás mohu uklidnit, protože podle frekvence vámi užívaného slova infarkt vám tento s největší pravděpodobností nehrozí. Lidé s infarktem si většinou stěžují na jiné potíže. Dále evidentně velice často umíráte a pak, že vás doktoři ignorují. Já myslím, že problém bude asi někde jinde.
Echo nebývá vyšetření na 5 minut. Obvykle je na 1/4 hodiny, Před operací srdce může trvat i více než hodinu. A také to není nejdůležitější vyšetření srdce pro zjištění infarktu. Zjistí spíš šelesty na srdci, špatnou funkci chlopní, velikost komor srdce, problémy se šlašinkami a zjizvení na srdci, tedy jestli jste již infarkt měl. Dispozice pro infarkt Vám spíš zjistí pravidelné měření tlaku, rozbor krve, EKG a zátěžové EKG, ale skutečně infarkt zjistí teprve angiografie, při které se dá infarkt i opravit zavedením stentů.
Musím říct, že echo mi opravdu infarkt nezjistilo. Slabý infarkt objevilo zátěžové EKG a skutečný problém až angiografie.
Největší problém byl v mém případě stres a kouření.
Pokud se zklidníte, můžete bez infarktu přežít i ty 3 měsíce.
@kardiologie - Ja k doktorovi jít nechtěl, odkládal jsem to
V tom případě je docela drzost si stěžovat, že vás nevyšetří kdy si usmyslíte.
Na odborná vyšetření musíme čekat všichni. Tvoje problémy mohou být i psychického rázu. Třeba neurogenní tetanie, panická porucha apod. Známému několikrát volali záchranku, jelikož to vypadalo na infarkt a nakonec mu zjistili záchvaty paniky. Užívá antidepresiva a vše je v pohodě. Nestresuj se, uklidni se a v klidu vyčkej na ECHO.
@kardiologie - Jak se mam hodit do klidu, kdyz v praci potrebujou vykon a me po praci je na infarkt?
Až se v práci složíte, odveze vás rychlá a všechna potřebná vyšetření vám provedou v nemocnici
Jinak máte možnost si najít soukromá pracoviště - ovšem tam si za nečekání připlatíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.