Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem poslušnej otrok?

Od: rozbitejrobot odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

dělám rok ve fabrice a mám smlouvu na dobu neurčitou (nikdy nebyl marod) Ted sem však dostal chorobu, a vidím to na maximálně 3 možná 4 týdny, myslite si, že na mě, jakožto spolehlivého, nemarodícího, budou nyní zhlížet jako nemakačenku, či mě dokonce vyhodí, když náš kolektiv je průběžně čistěn od často marodících? Vím jak to v Česku mezi submisivními Čecháčci chodí. Je to moc dlouho?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

12x

Jestli jste "poslušnej otrok" musíte vědět vy sám. Pracovat rok bez neschopenky není zas tak velký výkon.

hodnocení

6x

Jestli Vás vyhodí netuším, neznám Vaše šéfy. Ale co se týká odpracované doby, tak rok bez neschopenky je k smíchu. Za tu dobu zaměstnavatel těžko posoudí, jak moc jste nemarodící a spolehlivý.

Pracoval jsem bez neschopenky víc, než 15 let. Potom jsem po operaci ležel doma cca 6 týdnů a následně pracoval bez neschopenky dalších 5 let. Nikdo mě za to nevyhodil, odešel jsem až při reorganizaci, když bylo moje místo přesunuto do 100 km vzdáleného města.

pet32
hodnocení

4x

Jestli jste nemocen, neschopenka je v pořádku. Jedna neschopenka, není často marodící nebo nemakčenko. Jestli se vás bude chtít zaměstnavatel zbavit, důvod si vždycky najde.

hodnocení

3x

Nemoc není důvod k výpovědi, ani to nelze udělat. K výpovědi musí být zákonný důvod.

hodnocení

3x

Zas problém tam, kde není. Každý byl někdy nemocný. Neřešte zbytečnosti, vylečte se a pak hurá do práce.

hodnocení

2x
Kdo to má vědět? Kdybyste přišel o práci, bude jiná. Nedělejte si starosti.

figurek*
hodnocení

0x

Celý rok nic nic nic a najednou na konci léta čtyři týdny neschopenky na chorobu? Jestli je ta choroba venerická, tak si o vyhazov koledujete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]