Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

zlenivělá střeva, nevím co dělat

Od: ponozkanaruby odpovědí: 5 změna:

Konečně jsem mohl zajít k obvoďákovy kvůli mým problémům se střevy a moc se nezlepšilo. Nejdřív jsem mu povykládal, co se mi děje ( poradte.cz/...). Řekl mi, že to mohou být vnitřní hemoroidy, předepsal čípky a psyllium a prý že za dva týdny se uvidí. Nic se ale nezlepšilo, naopak se to zhoršilo. Asi po týdnu jsem si navíc na záchodě kýchl a záď mi opět vyjela, jen mnohem více než předtím. Zpanikařil jsem a telefonicky jsem to ohlásil OL, ten se ještě poptal na nějaké podrobnosti a pak mi oznámil, že podle všeho budu mít "zlenivělá střeva"z té zácpy a že se to prostě bude muset samo zpravit, ale že to potrvá. Také řekl, že mě objedná do nějaké poradny, kde se rozhodne co a jak, ale že na to je fronta jak kráva a holt to bude trvat. Několik dní po tomto oznámení se mi navíc zpustil neuvěřitelný průjem. Ani vlastně nevím, jestli to průjem je; prostě se mi v rektu hromadí jakási tekutina a jde ven pokaždé, když si chci třeba jen dojít na malou. To jsem také oznámil, ale on že se nedá nic dělat a musím čekat.

Takže teď každou půlhodinu běhám na záchod abych "vytekl", němel jsem dosud jediné vyšetření, musím bůh ví jak dlouho čekat na nějakou poradnu a jestli se to bude zhoršovat tímhle tempem, tak do týdne budu muset nosit pleny.

Co teď?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

7x

Já bych zajela do nemocnice, pokud možno krajské, kde je gastroenterologie, jako akutní případ, že je Vám hůř a hůř a nechcete nic zanedbat. Můžete se poradit telefonicky bezplatně na 800888155 . Zde lékař radí v akutních případech. jednou jsme tam volali při podezdření na otravu. Velice solidně jednali a dobře poradili.

pna
hodnocení

2x

Ta "nějaká" poradna pravděpodobně bude gastroenterologická. Vyšetřují tam střevní a žaludeční záležitosti. Podle toho jak to popisuješ bych s tím objednáním se tam nečekal a hned v ponděli ráno se tam objednal. Možná když jim popišeš jaké máš problémy a poprosíš o dřívější vyšetření tak tě objednají na dřívěšjší termín nebo vezmou hned. Ono je to s tím objednáváním k některým odborným lékařům těžké. Lidí mají nějaké zdravotní poitíže, ale než se dočkají nějakého vyšetření a pak léčby tak je třeba čekat někdy měsíc nebo i déle a to by člověk možná dříve i zemřel než se dočká na nějakou zdravotní pomoc. Všichni máme zdravotní pojištění, ale co je nám to platné když to naše české zdravotnictví není vždy jen tak jednoduše dostupné.

hodnocení

1x
Když máte problém se střevy, tak určitě kolonoskopie a částečně i na gastroenterologii vyšetření gastroskopie (žaludek a kousek střeva za žaludkem).
Kolik je Vám roků? Od 55 let je kolonoskopie v rámci preventivních prohlídek 1x za 10 let.
Jestli je to akutní, tak kolonoskopie + gastro.
Na hemoroidy se dělá rektoskopie.

hodnocení

0x

Jste celý rozhozený... :(.

K lékaři byste měl jít docela určitě, pro jistotu.

Zatím bych radila:

Proti průjmu berte živočišné uhlí, mělo by to zabrat, a klidně 1 den dietu (včerejší rohlíky). Na hemoroidy si kupte mastičku (mám vyzkoušenou Procto-Glyvenol), osobně s ní mám lepší zkušenosti než s čípky, možná jste taky ten typ. Požádejte lékaře o předpis na Detralex (tablety), také pomáhá na hemoroidy, obdobou je volně prodejný (a levnější) Mobivenal.

hodnocení

0x

Nevím odkud jsi.

V Praze je super doktor na souromé klinice Dr. Jungwirth.

Reference - EGK s/...

V čekárně se čeká klidně i přes půl hodiny, ale pak se člověku opravdu věnují a navrhnou co dál.

Za to zdraví a dobré vyprazdňování to stojí. Bylo nás tam na klinice na operaci víc a všichni si to chválíme. Spoustu problémů se ale dá řešit ambulantně, jen to chce přijít včas , ne jako já po letech ...

Napiš jak jsi se rozhodl a jak jsi pořídil. Hodně odvahy v této choulostivé věci. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]