Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Momentalne se zotavuji ze zacpy a narazil jsem na nejake problemy.
Po zmene stravy a trose pohybu zacpa konecne ustupuje. Stolice jste neni uplne vporadku, ale vyprazdnuji se pravidelne, lehceji a proste se citim mnohem lepe. Pred par dny jsem si ale vsiml podivneho tlaku tam dole. Zmizel po vyprazdneni, ale dalsi den byl zpet. Po nejake dobe jsem se proste rozhodl jit na inspekci. Hned po vstupu jsem nahmatal hnedou bestii, jak ciha hned za branami meho chramu. Nejdriv jsem mel za to, ze je to proste zbyvajici stolice ze zacpy, jelikoz se objem stolice nedavno vyrazne zvetsil a s vice mene normalni stolici take vychazeji suche vykaly s hrubou texturou, ktere tam ocividne nejakou dobu byly a mohly by se proste zaseknout na prahu. Vcera jsem ale narazil na dalsi problem. Pri vyprazdnovani jsem mel pocit, že ze me stale neco trci, ale nechce to ven. Vzal jsem tedy kus hazllejstra a zkusil to seskrabnout, ale misto hovna jsem ucitil neco jineho. Bylo to, jako by jsem mel anus castecne obraceny naruby. Troska proste trcela ven a zalezla hned, jak jsem se uvolnil. Od te doby mam pocit, jako by stale byl tak, ale nic tam neni. Neni to jako bych sedel na balonku nebo neco takoveho, mozna to je proste vsugerovane, ale proste mam pocit, jako by byl vytahany.
Jako asi dnes kazdy jsem se vydal na internet hledat vselijake pojmy a narazil jsem na veci jako vyhrez konecniku a hemoroidy. Po dokonceni potreby jsem se zvedl, dal pod sebe zrcatko a dival se po abnormalnostech, ale nic viditelneho tam nebylo ani po zatlaceni.
Dnes se ale citim jste podivneji. V me obvykle dobe jsem nepotreboval na velkou, misto toho jsem citil jen tlak nad konecnikem. Nakonec jsem se vyprazdnil a zase jsem mel ten pocit vytahanosti.
Co by to mohlo byt? Je mi 15 a nikdy jsem nemel problemy se strevy, tohle je moje prvni zacpa vubec.
Ledová sprcha konečníku a řešte s proktologem co nejdříve. Jinak je potřeba chirurgický zákrok a nefungující svěrač může znamenat i řešení kolostomií.
Prokrvený konečník s hemeroidy tě bude tlačit. Studená až ledová ho zklidní a odkrví.
Neřešení problémů se nevyplácí.Poradna ti toho moc nedá.
1) nejake konkretni podezreni?
2) proc ledova sprcha?
3) odkud ten nefungujici sverac? s inkontinenci problemy nemam a nikdy jsem nemel, vyprazdnovani muzu normalne kontrolovat.
Pokud se vytlačí konečník a nevrací se zpátky, musí se to řešit chirurgicky, protože pak nefunguje správně. Boulička je křečová žíla na koečníku, dokud nepraskne, tak nekrvácí, jen otravuje. Ta se dá odstranit podvázáním gumičkou. Takže maximum čistoty, studená voda, odvar z dubové kůry a vracet zařízení do správné polohy. A dostatečný příjem tekutin, nebo zeleniny pro měkké oné.
To zni pravdepodobne, jelikoz stale nejsem zcela vpoho a proste musim trochu pritlacit, ale mohlo by to zkutecne zpusobit tohle? Pro objasneni se mi ten vystup zade a invaze rekta nezdaly, citil jsem to na vlastni znechucene prsty.
K lekari samozrejme zajdu, jen jsou kvuli korontene problemy a objednanim, proto se taky ptam na netu.
Nejsou kvůli koronteně problém-to jsou spíšeproblémy některých lidí. OL ŽÁDNÉHO AKUTNÍHO pacienta neodežene -naopak! Takže šupajděte hned zítra k OL,abyste nedopadl tak že Vám pak třeba budou chtít děla mimotělní vývod aby vám mohli řádně "opravit " konečník Ano je to asi ta nejčernější varianta-ale nastat může!Lepší být za hypochondra a jít s tímto k lékaří dřív než být za hrdinu a jít až nebudete moci ani sedět u klávesnice abyste se optal co s tím!
Také trpím zácpou,a mám podobné problémy ale já to mám po úraze před 30ti lety,kdy mi zlomená kostrč propíchla střevo.Pomáhá mi právě zmiňované psyllium ale teď opravdujednoduchá věc.Kapsle rybího tuku Omega 3.Beru je 2x denně a zjistila jsem,že nemám problém s vyrázděním,naopak,je mi lépe.Také je ale pravda,že jsem změnila více stravu jím málo masa,hodně sportuji,abych se vešla zpěz odo velikosti 36
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.