Nejste přihlášen/a.
Mám přítele, miluju ho a jsem s ním moc šťastná, jenže má to jeden háček! Pije. Ne často, jen při nějakých akcích, narozeninách nebo jiných oslav, ale i to stačí. Když už se opije, tak pořádně, že o sobě ani sám neví. Různě nadává všem okolo, je agresivní a chce se prát. Už se stalo i to, že začal nadávat mě, strkat do mě a vyhrožovat mi. Pak když jsem mu o tom říkala, tak si to vůbec nepamatoval a na nic si ani nevzpomněl. Už nevím, co mám dělat, opustit se mi ho nechce, i kyž už jsem s tím vyhrožovala. Omluvil se mi za to a slíbil mi, že už pít nebude, ale nevím nevím, jestli mu mám na 100% věřit. Když se nedávno opil, tak pak taky naříkával, že už pít nebude, ale sliby chyby a skutek utek. Tak hledám nějaké řešení. Nemáte někdo radu? Děkuji za odpovědi.
Jediná rada, kterou slyšet nechcete je, RYCHLE PRYČ Když pije občas, tak nevidím problém ani tak tam, že pije, ale v jeho agresivitě. Věřte tomu že jednou se opije a ztluče Vás jak žito. Dovedete si představit bát se doma s malým děckem, čekat kdy přijde "taťka" z hospody a bát se co bude? Projeďte si poradnu, paní, která bohužel v takovém vztahu je tu prosila o pomoc.
Odejdi od něj. Jednou vztáhne ruku i na Tebe. Já toho svýho taky milovala až za hrob. Taky to byl bezva chlap, až na to, že se jednou za čas napil. Lítalo pak všechno. Pak jsem chytla první facku, pak kopanec... Nakonec jsem před ním utíkala s malým děckem v náručí třeba v noci. Kolikrát jsem spala někde v autě, nebo schovaná i s malou ve sklepě. Ano, byla jsem hloupá. Ale už bych nikdy nebyla
Ptali se u soudu, proč mě bil, jaký měl k tomu důvod. Pravil, že vůbec žádný. Že má jen takovou škaredou opicu. Ptali se ho, proč teda, když to ví, proč pije. Pravil, že si vždycky myslí, že to zvládne. Vím, že mě miloval, vím, že měl všecka předsevzetí najisto. Zvláště pak, když jsem ho natočila a za střízliva jsem mu to pustila. Jak řve, jak zní rány a můj pláč a prosby.
Ty rány a strach, bylo to strašné, pokaždé nečekané. Ale ještě strašnější bylo to, že mě mlátil člověk, který mě miloval a kterého jsem milovala já. Kterého bych si měla vážit, obdivovat se mu, důvěřovat mu, cítit se s ním v bezpečí. Všecko to vlastně bylo ve jménu lásky, protože cizí, lhostejný člověk by si to nikdy, nikdy nedovolil.
A pak také byla strašná ta nejistota, že za to snad mohu já. Že nejsem taková žena, se kterou je raději, než v hospodě. Že za to mohu já.
A jednou jsem, opravdu, uslyšela zvuk, jako když se zlomí snad sirka. A já najednou zůstala stát a koukala se na nás úplně jako na scénu z divadla. A najednou jsem říkala sobě -kdo to je? Co to dělá on a co to dělám já? Naprosto žádné emoce, vyschly mi slzy a jen jsem koukala, jak z toho zaživa ven.
Proto jsem v takových otázkách tak nekompromisní. Jednou lump, vždycky lump. Udělá to jednou, nestojí nic v cestě, aby to nedělal čím dál tím častěji. A peníze, za které mohla být krásná společná dovolená zkončí v lahvi a v ranách a v slzách.
Jedině co pomůže s pijanem nebo alkoholikem, nohy na ramena, nehádat se o nějakou skříň nebo křeslo a utíkat. Utíkat hodně rychle a hodně daleko.
Netratit ani čas, ani energii. Postarat se o sebe, nikdo to za tebe neudělá. To mi věř!
muzu se jen pro svou zvedavost zeptat ohledne toho alkoholika...? predpokladam ze to byl vas manzel? on zacal pit behem manzelstvi nebo pil odjakziva?
doplněno 07.04.10 15:47:prosim to je otazka pro babkazov
Když jsme se potkali, byli jsme oba rozvedení. Já se dvěma dětma. Byl to neuvěřitelně hodný člověk. Fakt zlaté srdce, zdravý selský rozum, šikovné ruce. Než jsem si ho vzala, chtěla jsem si přečíst jeho rozvodový rozsudek. A tam to bylo. Žena s dětmi utíkala a takové neuvěřitelné hrůzy. Nevěřila jsem. Ani slovo. Nikdy jsem se s něčím takovým nesetkala a říkala jsem si, že se baba chce pomstít.
A při první facce, snad po roce společného života, se slovy "Tak ty nebudeš poslouchat?! Řekl jsem, nech to nádobí být!" (Odešla návštěva) jsem si na to vzpomněla a uvěřila.
To byl konec 70.let a pohled na všechno byl úplně jinačí.
Je to fakt smutné, ale život přináší mnohdy věci, které musíme zvládat a obdivuji babkazov ,že jste to zvládla. Moc Vás obdivuji a přeji jen vše dobré. Vím,vzpomínky někdy bolí víc než si člověk dovede připustit.
Nekdy pomuze natocit opilce. Ja jsem se taky jednou ve spolecnosti slil jak prase a natocili mne co jsem vyvadel. Pak jsem se stydel jako pes...
Nejsem agresivni, spis se smeju, blbnu, tancim nebo mne chytne silena depka a poplacu si - stezuju si vsem .. bla bla.. :D
Po tom filmu si ve spolecnosti vypiju, ale jiz se nenaliju... Kdyz si chci ulit, tak radeji doma, kde to mam blizko do postele, nepachnu kourem a nemam potrebu se predvadet...
Zkuste to video - hlavne s kvalitnim zvukem a pak mu to treba dalsi den, az se z toho dostane, pustete ...
mozna sam uzna, ze se to nehodi se ozirat...
Fotky ale ne, ty nemaji ten efekt
Nedívejte se na něj přes růžové brýle. Dokud nejsou děti, rozejděte se, agresivní člověk vám může ublížit na zdraví fyzickém, ale hlavně duševním. To je můj názor. PT /stařenka/
Nemám vlastní zkušenost s alkoholikem v rodině. Ale k tomu, co už Vám radí zkušenější poradci přede mnou (tzn. rychle od něj pryč), tak přidám jen na okraj jednu věc.
Moje kamarádka pracuje v léčebně Bohnicích a tam mají mj. i terapii pro narkomany i pro alkoholiky. Pamatuju si, že jednou říkala, že alkoholici jsou naprosto nejhorší lidi, ještě horší než narkomani. Je to sice zvláštní srovnání, ale je to pohled profesionální doktorky, který takových případů projdou rukama spousty. Říkala, že ti alkoholici bývají opravdu neobyčejně zlí a agresivní.
Věřte,že těch příležitostí bude vždy dost, aby se napil, nechte ho a ztraťte se co nejdříve. Takové omluvy pak, to nelze vůbec přijímat. On se musí ovládat a vědět ,kdy má dost a ne zpít do němoty.Nědo má¨opici, že lehne a spí a ten Váš bohužel je bojovník. To nezměníte i kdybyste ho milovala sebe víc, on bude slibovat ,ale bohužel on se neovládne. Já bych odešla.
Stále to budou jen sliby a bude i hůř.Nezměníte ho, rychle od něj pryč. Otec pil, nikdy nás neuhodil,nekřičel jen šel spát ale k ničemu to nevedlo pil stále a stačilo mu pak už jen velmi málo aby se opil. Maminka to vydržela, byli jsme doma 3holky, peníze jí dal ale nikam s ním nemohla jít jelikož byl na šrot během hodiny a bavil všechny okolo.
Jarm, musí to být hrozné, dívat se na své dítě, jak trpí a odmítá pomoc. Je dobře, že je to už pryč. PT /stařenka/
Papene, je to divné, protože tazatelka pokračuje další otázkou. Ale tyto zkušenosti, zde mohou pomoci i někomu jinému, kdo si to přečte. PT /stařenka/
pt o druhé otázce vím.
Podle mně je to habaďura a někdo se dobře baví a říká si no jo ať se vykecaj.
Doufám, že máte pravdu a někomu, kdo to opravdu potřebuje tento příspěvek pomůže.
Papene, je dost možné, že se zde někdo jen baví. Možná někdo sbírá podklady ke svému studiu. Ať je to tak, nebo tak, jsou to pravdivé příběhy lidí a jsou poučné. Chci věřit, že tyto příběhy najdou svého adresáta a pomohou v životní situaci. PT /stařenka/
doplněno 10.04.10 00:14:Papene, to jsem se zase zasmála. Já, a svatozář, vždyť bych vypadala, jako stršidlo, tak pa. PT
Možná také, že tazatelka nechce slyšet negativní reakce. Zřejmě předpokládala, že jí budeme radit jak na to a bude vidět nějakou naději. Bohužel, životní zkušenosti jsou těmi nejcennějšími radami.
Ani já se u některých příspěvcích neudržím a tečou mi slzy (díky za ně). S přibývajícím věkem stále víc i v případě dojemných věcí. O to jsou ty slzy cennější.
Ve vztahu mu dát najevo velmi zřetelně své pocity, snažit se (milujete ho, to je fajn) domluvit si limity a třeba bych navrhla pár sezení v poradně, tím, že je příležitostný pijan, prostě se dohodnout, že by bylo třeba konzultace, mohli by mu poradit nějaké "fígle", jak si udržet nějakou hranici. Vlídně, ale nekompromisně vyjádřete obavy, přece jen třeba jednou můžete mít děti, což je pak ještě komplikovanější. Pokud slibuje, chytněte se toho a vypravte se někam na konzultaci. Nemá cenu odkládat a otálet, líp nebude, samotný problém bez řešení nezmizí. Držím pěsti.
Utéct dokud je čas a nemáte děti. Téměř 100% pít nepřestane, spíš naopak bude pít víc a ani bych se nedivila kdyby na Vás vztáhl ruku. Každý se myslím občas na nějaké akci opije ale u vašeho přítele mě zaráží že se chová agresivně a vyhrožuje.
No právě jak jsem četla dotaz, tak on už tu ruku na ní vztáhnul. A ne jednou. To je problém. Zažila jsem si 8 let bití než jsem našla odvahu utéct a hlavně místo kam utéct. Svého nynějšího manžela miluji, je to zlato, ale jakmile by mne zbil tak si balím 5 švestek a jdu. 5 švestek píšu záměrně, se zkušenostmi co mám dnes bych se vykašlala i na majetek, hlavní je zdraví, jak fyzické tak hlavně psychické
Milé dámy.
Já nechlastám a s tou paní,co sem si ji vzal jsem se rozved proto,že jsme měli sex tak 1,za dva měsíce.Problémů bylo samozřejmě více.Poslední byl ten,že si přinesla s maminkou papír od lékaře,na kterém bylo,že jsem ji zmlátil.A ruku měla v gypsu...Měl jsem to udělat už druhý den po svadbě...
PT, na každém se snažím nejdřív vidět něco dobrého
chlap, co vztáhne na ženskou ruku je u mě chudák
tak jak to pisatel napsal to i na me pusobi jako bouda! zensky dovedou byt pekny svine... ale presne jak rikate NEBYLI JSME U TOHO TAKZE SOUDIT NEKOHO NEMA NIKDO PRAVO!
doplněno 08.04.10 09:45:O domacim nasilim vim take sve takze se rozhodne nezastavam tyranu ALE jak jsem jiz rekla SOUDIT NEKOHO aniz bychom vedeli je ubohe! a vubec soudit kohokoliv i kdyz si myslime ze duvod zname take nelze.. protoze nikdy nemuz nikdo vedet pricinu CINU. Neni to tak proste jak se to muze na prvni pohled zdat!
Děvčata, děkuji za pochopení a soucit. Je to už strašně dávno. A jestli existuje reinkarnace, já jsem fakt musela být veliký ha.jzl!
Nedávno jsem viděla krásné rčení. "Musím se o sebe starat! Těch ostatních je spousta a já jsem jediný a jedinečný." A já k tomu dodávám- Nikdo jiný to za mě neudělá!
Kolegyně z ov, teprve nyní jsem se dostala k této diskuzi a těžko hledám slova. Vy nepotřebujete soucit. Vy jste se bez ztráty kytičky - bohužel s nějakými modřinami na těle i na duši - dostala z pořádného životního marastu na úroveň moudré, i když dosti nekompromisní ženy. Teď teprve chápu vaše - někdy až moc přímočaré odpovědi.
A opravdu - smekám před vámi a přeji už jenom vše dobré.
A k naší tazatelce - komu není rady, tomu není ani pomoci. Každý si holt musí tu svou papulu natlouct sám. A potom později dá zapravdu těm, kteří mají třeba podobnou smutnou zkušenost za sebou.
Nebyli jsme jiní!
holka drahá tak to si říkám denně co jsem musela tak strašného udělat, že se mi život tak mstí, manžela mám hodného-teda svatozář nemá, nepije nekouří to jsem vždy chtěla jen má kladný vztah k ženám ale rodina je pro něj na prvním místě půl roku za mnou po ůrazu chodil denně do nemocnice, stará se o mě víc než vzorně a lehké to zrovna není, dceru mám hodnou od včera i krásnou vnučku ale jsem nemocná, po úrazu, téměř nechodím a tak se často ptám proč a za co když jsem nikomu nic nikdy neudělala. Otec pil a hodně, vím co to je a nikomu to nepřeji, mamka to vydržela k vůli nám-no spíš pro peníze, když bylo otci 56 let utekl a to doslova k jiné babě co spolu vysedávali v hospodě denně , v 60ho ranila mrtvice a do měsíce byl pryč než umřel tak nás prosil o odpuštění ale v tu chvíli už to bylo jedno.Holky chlapi co pijí si důvod najdou vždycky a takový co ženu uhodí je slaboch a rychle od něho pryč.
Liduš, to teda obrovská gratulace k malinké vnučce , teď začne mít váš život širší smysl. Je to krásné, začíná nový život a vy jej můžete ovlivnit svými zkušenostmi a láskou. Tak přeji hodně zdraví, štěstí a lásky maličké do kolíbky.
PT /stařenka/
Ale nic špatného jste neudělala ani jedna. Na někoho se holt lepí smůla celý život. Jiný zase proplouvá životem lážo plážo. A za svůj celkem dlouhý život jsem nebyla dojmu, že hodné holky to mají těžší a na potvory naopak zbývá to lážo plážo. Ale důležité je, najít si i to trocha štěstí, malinké štěstíčko si vyhledat třeba každý den. Potom je život nejen snesitelný, ale i krásný.
Liduš - gratuluji k vnučce a přeji malé princezně, její mamince a i babičce hooooodně moc zdraví, pohody a i to štěstí není občas k zahození!
Liduš - vítejte do rodiny babiček. Vám přeji zdraví a mnoho elánu, vnučce, aby z ní vyrostla zdravá a chytrá žena a dceři, aby byla dobrou mámou.Takto volám na dálku - vítej na světě!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.