Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zájemce z Nizozemí

Od: nela* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, prodávám na stránce spechato.cz telefon a ozval se mi muž z nizozemí ,který neumí česky.. Nevíte proč by chtel muž z nizozemí použitý ne moc dobrý telefon z čr?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Určite je to podvrh a bude chtít jen vymámit peníze.

doplněno 15.04.20 18:44:

Tak až pošle peníze,ok.Jen nezapomeň započítat poštovné a poslat na doručení na podpis.Holanďané jsou i divní,tak co.

nela*
hodnocení

Ale jak? Jsme domluvení ,že pošle peníze a až potom já telefon..

Tak to vůbec. To smrdí až sem *smich*
Jedině platba předem a poslat, až peníze budou opravdu na účtu, ne že ukáže potvrzení, že peníze poslal.
nela*
15.04.20 19:58
hodnocení

tak jistě

Pošle ti potvrzení že jeho platba odešla přes paypal a následně ti paypal potvrdí že peníze dostal. Akorát že paypal nikomu sám od sebe potvrzení o přijaté platbě neposílá takže je to pidvod. Ale dělej si co chceš když si nenecháš poradit.
@totak tak v tom případě mu PayPal žádné potvrzení nepošle. Stačí nebýt blbec a pořádně se podívat, odkud a jaký e-mail přišel. Spamy z "PayPalu" které chtějí na phishingové stránce zadat heslo mám v mailu denně, ale stačí u toho přemýšlet a není problém.

hodnocení

4x

Nedávno se to tady probíralo poradte.cz/...

prestik*
hodnocení

4x

Předpokládám, že onen muž z Nizozemska není ani tak "Willem", jako spíše "Khaled". ;)

klera*
Myslíte toho muzikanta? Ale ten myslím žije v Lucembursku. *zmateny*

hodnocení

4x

Naprosto jednuduchá odpověď. Má vás za kavku, ze které podvodem vyláká peníze.

hodnocení

3x

nelo, zapomeňte na takového zájemce. Bude chtít Vaše číslo účtu a pak spláčete, jako jiní.

liska5
15.04.20 19:20

*sok**palec*

hodnocení

3x

Pozor na to, nereagovat. Určitě to není Nizozemec.Jediná pravda je, že neumí česky. Netouží po použitém telefonu, ale spíš se Vám dostat pod kůži. Tedy na Váš účet. V žádném případě nereagovat. *bzum* Jaga.

Už se to tady na poradně řešilo mnohokrát, stačí pohledat.

hodnocení

3x

No on bude chtít platit přes PayPal, to uvidíte. ;) To už se tady probíralo několikrát. Nic neposílejte, je to pokus o podvod. A hlavně nevěřte, že on peníze už poslal.

hodnocení

3x

Protože není z Nizozemí a chce Vás oškubat. *smich*

hodnocení

0x
S zaručené chce platit přes paypal co?
nela*
hodnocení

Právě,že ne,ale poslala jsem mu číslo učtu,zatím neodepsal tak uvidíme.. Celkově už od začátku to vypadá jako podvod..A adresa kterou zadal ukazuje na nějákou nizozemskou firmu..

nut0
hodnocení

0x
Jojo to bych hned odmítl, měl jsem zkušenosti a naštěstí i štěstí. Napřed byl z Kanady a chtěl poslat do Kanady, ačkoli jsem telefon prodával nad cenou a doprava stála 1500Kč. Pak byla nějaká borka prý z kdovíkama, ale když jsem jí dal číslo účtu a částku ať zaplatí předem, tak konverzace zamrzla a konec. Hlavně bacha na PayPal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]