Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodné jednání?

Od: nut0 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, prodávám na bazaru scůj telefon z důvodu přechodu na jiný. Co mi ale přijde divné, je, že mi už napsali 3 zájemci co ho chtějí poslat do zahraničí. Zatím jsem nikomu nevyhověl, ale i tak mi to vrtá hlavou - za týden inzerce 3 podvodníci? Já vím, že se to podle toho nedá hned určit, ale i tak přikládám kopii poslední zprávy.
Dobrý den, bydlím ve Finsku a zajímám se o vaši položku, laskavě potvrďte náklady na dopravu s Dhl nebo Ups, Ems post a pošlete mi celkovou cenu a podrobnosti o vašem PayPal, abych mohl pokračovat v platbě. dík
Co si o tom myslíte? Nechat si poslat peníze předem a pak odeslat? Nebo radši s tím nemít nic společného?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

99.9% podvod jsou to známé fitnty i zde už často rozebírané.

Vubec na to nereagujte.Už je divné to že nějaký Fin bude prohlížet český S bazar,bazoš atd a zrovna bude straaašně chtít opotřebovaný telefon z ČR.Když to vezmete opačně budete Vy prohlížete finské bazarové inzerce a chtít koupit starý telefon z Finska? To je přece nesmysl.

Nebo špekulantovi napište když má takový zájem at Vám pošle celou částku včetně dopravy přímo na Vás učet (žádné Pay Paly atd) a že na jinou možnost platby nepřistupujete a uvidíte...Bude klid po pěšině.

hodnocení

2x
Já bych na takové nabídky vúbec nereagoval

dolga*
hodnocení

2x

http://vool.cz/emNdi

http://vool.cz/4dQv0

Začala bych tím, že bych si z emailu zjistila IP adresu dotyčného zájemce, zda nepíše z Česka.

Pokud nevíte, jak se to dělá, poradím Vám.

Nevím, jak dalece je cenově atraktivní Váš inzerát, že se o něj zajímají i v cizině a to dokonce ve Finsku. Mně se to celé nezdá a nikam bych nic neposílala, ani bych neodpovídala. Dělá to na mě dojem, že pošlete mobil, protože Vám pošlou peníze, ale oni hned stáhnou platbu, banka to dnes umožnuje a nebudete mít ani mobil ani peníze. Zvažte to.

nela*
Dobrý den,jak tedy,prosím,můžu zjístit IP adresu z emailu? Děkuji

hodnocení

2x

Když chceš prodat telefon, tak ho dej do bazaru, nebo na protiúčet. A máš klid.

hodnocení

1x

Myslím si, že se mezi podvodníky už rozkřiklo, že jediná země, kde se ještě dají lidé na tento starý podvod lehce nachytat, je Česká Republika. Tady si přečtěte, jak to nedávno dopadlo jinému rádci. Ten se zde také ptal, radili jsme, ale on prostě nevěřil nám ale tomu "kupci". No a naletěl.

nut0
hodnocení

Tak možná zkusím, ještě popřemýšlím. Je to divné, že by se o to zajímali cizinci, ale mohlo by to být i tím, že se jedná o telefon kupovaný z Ameriky (= US verze). Už mi psal i "zájemce" z Kanady... toho jsem odpálkoval, další "zájemce" z Litevska -taky jsem ho odpálkoval. No každopádně díky za rady.

hodnocení

0x

Jak už jsem psal Vám muže být uplně jedno kdo odkud je třeba z Pandžábu...

Když budete vyžadovat pouze celou platbu přímo na Váš učet předem včetně dopravy ( až pak balíček odešlete) tak jste v klidu.A uvidíte jak se zájemci vyselektují a kdo má opravdu zájem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]