Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit osud bratra

Od: jarmiladudova odpovědí: 10 změna:

DOBRÝ DEN JE MI 56 LET A PŘED 46-48 LÉTY SE NÁM NARODIL BRATŘÍČEK, ALE PRÝ MĚL BOHUŽEL SRDEČNÍ VADU A PO 2-4 MĚSÍCÍCH PRÝ ZEMŘEL, TAK NÁM TO TVRDILI RODIČE, KTEŘÍ UŽ MNOHO LET NEŽIJÍ. ALE NIKDY NENAVŠTĚVOVALI ŽÁDNÝ HROB. A TAK PO MNOHA LÉTECH JSEM NABYLA PODEZŘENÍ, ŽE BY SNAD MOHL BÝT DÁN K ADOPCI. V NEMOCNICI V ARCHÍVU MI ŽÁDNÉ INFORMACE NECHTĚLI POSKYTNOU, ŽE JE TO UŽ HODNĚ DÁVNO A ŽE BY STEJNĚ MUSELI MÍT SOUHLAS S ADOPTOVANÝM. POKUD MI NĚKDO DOKÁŽE PORADIT JAK VŠE ZJISTIT, TAK PŘEDEM DĚKUJI. JD

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavka76*
hodnocení

2x

Dobrý den. Jako první mě napadá matrika. Rodný list - úmrtní list? Nějaké doklady musí být.

jarmiladudova
hodnocení

BOHUŽEL SE ŽÁDNÉ DOKLADY NEDOCHOVALY ASI TO CHTĚLI RODIČE PŘED NÁMA UTAJIT.

hanher*

Na matrice by je měli jistojistě mít...

Jak vidím, opravdu asi existuje důvod, proč se toho chcete dopátrat, to zatajování asi nebylo jen tak...

lidka*
hodnocení

2x

Souhlasím s pavkou, že v první řadě se obraťte na matriku, pokud znáte přesné místo narození. Jinak se podívejte na mou odpověď v příspěvku, který zde byl před časem a kde jsem odpovídala na to, kde jsou uloženy archivní materiály ohledně narození děcka: poradte.cz/...

jarmiladudova
hodnocení

BYDLELI JSME V HAVÍŘOVĚ, ALE MALÝ SE NARODIL ASI V KARVINÉ, V HAVÍŘOVĚ TENKRÁT JEŠTĚ NEMOCNICE NEBYLA.

lidka*

Jarmilko, Karviná i Havířov spadá pod Moravskoslezský kraj, takže v každém případě by to byl :

kr-moravskoslezsky.cz/... Zkuste třeba nejprve mejlíkem poslat žádost o informaci, na koho se obrátit a co pro to musíte udělat. Neříkala bych, že máte podezření na adopci, ale spíš, že potřebujete znát datum úmrtí vašeho bratra a nebo kopii úmrtního listu. A podle odpovědi bude zřejmé, jestli skutečně šlo o úmrtí. *klik*
doplněno 28.03.10 14:44:Narození - rodný list vydává matriční úřad MěÚ v místě, kde došlo k narození.- Originál oddacího listu se vydává zdarma, každý další za správní poplatek 100,- Kč.
Úmrtí - Úmrtní list vystavuje matriční úřad podle místa matriční události. Originál úmrtního listu vystavuje matriční úřad podle místa úmrtí. Každý další duplikát podléhá správnímu poplatku ve výši 100,- Kč.

hanher*
hodnocení

2x

Přesně bych to udělal taky tak, jak radí kolegové.

I když na matrice by takovéto údaje neměli podávat, z vlastní zkušenosti ale vím, že ten, kdo tem sedí, je taky člověk, a Vaši prosbu Vám oplatí otevřením příslušného šuplíku, nebo nahlédnutím do počítače.

Držím palce*palec*

jarmiladudova
hodnocení

MÁM ZAJÍT NA MATRIKU DO HAVÍŘOVA KDE JSME BYDLELI, NEBO DO KARVINÉ, KDE SE BRATR NARODIL?

hanher*

Já si myslím, že do místa, kde se narodil.

Nic za to nedáte, když se ale stavíte nejdříve ve městě, kde jste bydleli- bydlíte.

repak*
hodnocení

2x

Nebudu to tvrdit ze znalosti zákona, ale ze zkušenosti. Matriky (ty starší - nevím jak se to rozhoduje, zda ty vedené farami nebo od určitého roku i obecními úřady - jsou ve Státním archivu v Praze meti Chodovem a Spořilovem, velká barevná budoa) jsou veřejně přístupné. Moje máma mi pomocí nich sestavila rodokmen do roku 1800. Jen musíte vědět kterou knihu (období) chcete a koho hledáte. Údaje o adopcích už ale myslím veřejné nejsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]