Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde najít čas svého narození

Od: jarm® odpovědí: 16 změna:

Byla mi položena otázka, jestli nevím, kde najít přesný čas narození. Nevím. Tak se vás ptám, zda jste to někdo někde hledali.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Jarmi, jediná šance je asi porodnice a její archiv. Já mám např. schovaný - a to už je pěkných pár roků - těhotenský průkaz, ale tam to není. Určitě bych poslala mejlík na porodnici, třeba poradí. Zítra se mohu zeptat holek na matrice. Ale to si myslím, že pro ně je důležité pouze datum. No uvidíme. Jinak se ptát včas, dokud ještě žijí rodiče a nebo nejbližší příbuzní. *hej*

hodnocení

Tuto otázku mi dala spolužačka, se kterou jsem se dnes setkala a já si uvědomila, že to také nevím. Mamka jen ví, že to bylo navečer. U dětí si to pamatuji. Pokud jde o mě, nevím, jestli už není archiv za tolik let zkartován..:D

kytka*

také bych to chtěla vědět. Zkusím poslat do nemocnice meil co mi odpovědí-:D

hodnocení

2x

Zdravím co zkusit matriku?

doplněno 08.03.10 16:37:

Nebo archiv porodnice?

miljan*
hodnocení

2x

Co jsem slyšel, tak se zapsáním přesného času v porodnicích nepářou. Pokud to potřebuješ k vypracování horoskopu, tak to nemusí být až tak přesné. Proto chodí k porodu otec, aby tento čas přesně zaznamenal. *pivo*

kytka*

Někdy je z toho otec tak vykulenej, že neví kde mu hlava stojí. Natož kde má hodinky:D

kytka*
hodnocení

1x

To bych taky chtěla vědět. Já jsem ranní ptáče,tak určitě někdy ve 3 ráno:D,moc by mě to zajímalo.

lidka*
hodnocení

1x

Tak toto mám přímo od matrikářky. Pro oživení diskuze jsem to nechala v původní verzi: *vtip*

Ahoj Lído, čas narození se dá zjistit ve sbírce listin, která je vždy založena u nadřízeného úřadu, kde je narození zapsáno. Když se někdo narodil např . v Jablonci , sbírka listin je založena na kraji v Liberci. Jinak se měj hezky, pozdravuje Tě Mirka a Jindra. Čágo bélo Radka.

doplněno 10.03.10 14:54:

A ještě jsem si požádala o informaci, jak dlouho jsou tyto údaje založené a zde je odpověď (já jsem ji napsala, že neočekávám, že bych ještě byla uložená*smich*):

>Ahoj Lído, buď si jistá, že Tvoje narození je stále založené na krajském úřadě, protože tyto spisy jak matriky, tak sbírka listin se odevzdávají do archivu až když poslední zápis je tak stár, že ti lidé již nemohou žít.Čau Radka

hodnocení

0x

Nemělo by to být ve vaší kartě u doktora?

antynka*
hodnocení

0x

Řešila jsem stejný problém a za 30ti korunový poplatek mi to vyhledali v archivu porodnice. Vzhledem k placení této služby si tam zajděte osobně, mailem to asi nesdělí. Ae kdo ví...

kytka*

To mám bohužel trochu z ruky :Duvidíme jak to dopadne

hodnocení

Já mám zase původní porodnici zrušenou, porodnice je v nové nemocnici. Také nevím.

lidus*
hodnocení

0x

Po osobní návštěvě a zaplacení poplatku zjistíte v porodnici kde jste se narodila.Archivuje se 50 let, pokud se nemocnice zrušila nebo stěhovala tak to nedohledají.

kytka*

tak to mě už tam nemají*plac**plac*

hodnocení

Kytko, nezoufejte, mě už taky ne!.

kytka*

Tak se na to vyp... stejně se tím nic nezmění. Jsme tu a je to a líbí se nám na světě.*tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]