Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paypal účet, propojení s platební kartou

Od: radek9 odpovědí: 23 změna:

Zdravím, chtěl jsem se zeptat na něco ohledně paypal protože spousta toho je tam v angličtině. Zalkožil jsem si paypal účet a chce to po mě kreditní kartu expiraci a SCV kod. Když to zadám tak se ten můj účet propojí s paypalem ve smyslu když budu mít na účtě třebas 15000 tak to budu mít i zároveň na paypalu? Já mám za to že dříve jsem si mohl vybrat zda to nechám takto propojit nebo si tam budu z mého ověřeného účtu posílat peníze. Žádný takový výběr mi to neposkytlo. Děkuji az radu.

doplněno 18.12.19 23:41:

Já mám jen internet banking, kartou platit normálně nemůžu. Takže nevím jestli by to k něčemu bylo kdybych to zadal nebo jak to funguje. nevím.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne, po zadání karty a jejím ověření vám paypal dovolí používat přes paypal tuto kartu. Takže při platbě potvrdíte, že chcete tuto (nebo jinou) kartu použít a proběhne platba jakobyste v obchodě platil přímo kartou. Obchází se takto termínály, dá se říci.

Druhá možnost je převést si peníze rovnou na paypal a mít to tam jako kredit, ale žádnou výhodu v tom nevidím.

hop®

Zpočátku jsem v případě potřeby potřebnou částku na PP převáděl vždy jednorázově bankovním převodem (přes IB), protože jsem obával jsem nedůvěřoval zabezpečení PayPal účtu, bál jsem se, aby si někdo přes kartu nestrhnul peníze neoprávněně a bez mého vědomí. Ale ověřil jsem si, že propojení přes kartu je bezpečné a není v tom problém.

radek9
hodnocení

Ahoj, díky za odpověď, ale mě by to propojení s kartou asi stejně nefungovalo když kartou platit nemůžu. Já bych ten PayPal chtěl nabíjet jako kredit. Jak na to? Kde začít? Účet už vytvoreny mám, číslo účtu nebo karty jsem zatím nikam nezadával. Moc se v tom nevyznám.

hodnocení

0x

Tady se to probíralo v minulém roce: poradte.cz/...

radek9
hodnocení

Bohužel jsem se nedozvěděl co potřebuju... je tam jenom něco o tom že si nechtěl zřídit bankovní účet ale chtěl jsen paypal... moje otázka zní jinak.

Vy jste přečetl jen nadpis toho odkazu -

Paypal účet mám a samozřejmě si peníze přeposílám ze svého účtu, protože peníze přeposílám do české banky( 2700 - Unicredit) a ta je převádí na můj paypal účet. V platebních vzorech mám schovanou platbu, kde měním jen posílanou sumu a datum. Když si zakládáte paypal účet, tak se tam zobrazí takové "hausnumero", které dávám do zprávy příjemci a podle toho ho přiřazují k paypal účtu. Poplatek za převod korun na dolary (paypal), to se vám všechno prodraží!

radek9
hodnocení

Nevím co je to huasmunero, co je tím myšleno, já tam žádné nemám. Ale pořád nevím kolik platím za to dobití samotné an paypal účet + jestli to můžu nabít v čekých korunách nebo musím v eurech + když tam na ten paypal něco pošlu v korunách a budu platit v eurech jestli si paypal něco bere a kolik. Z toho sem pochopil že tam má nějakou šablonu díky který se mu peníze automaticky přeposílaj na paypal. Nechápu ani Ň, když to řeknu ve slušnosti.

Je tam teda poplatek když budu mít na paypalu cz koruny a budu chtát platit v eurech, ale kolik si paypal za to účtuje?

To hausnumero, to se dává do poznámky, při zádávání platby na ten český paypal účet. Já jsem nikdy nepoužil platební kartu, vždy jsem si posílal české koruny na paypal účet ze svého b.účtu. Tam se za pár dnů české koruny objeví a potom si je tam(paypal) převádím do příslušné měny, kam platím. Paypal používám na placení přes oceán, protože je to hned, než když bych to posílal z bank. účtu.

radek9
hodnocení

nemohl jsem nikde najít kde je poplatek když si nechám přetransformovat koruny na eura. Jenom sem našel jednu stránku kde bylo napsáno že je tma poplatek 3.9% + 10 Kč, ale nevím zda je to aktuální, ta stránka vypadá že je hodně let stará.

hodnocení

0x
Já teda se přiznám, že jsem PayPal ještě nikde nepotřeboval a to nakupuju všude možně. Od toho mám platební karty a jednoduše platím. Nepotřebuju k tomu dalšího prostředníka, který si z toho vždy něco urve. Stačí si v bankovnictví tu kartu nastavit pro platbu na internetu a musí fungovat.
radek9
hodnocení

Ale zasse je tam riziko. Komukoliv by stačilo znát číslo karty a SCV a mohl by platit.

Člověk který takhle uvažuje by neměl ani kartu vlastnit. Jaké riziko? Klidně vám řeknu číslo karty, datum expirace a kód a stejně nezaplatite. Když něco platím na internetu nastavím si na kartě v bankovnictví limit a po zaplacení ho nastavím opět na nulu. Pak s tou kartou na internetu nezaplatí ani ten, který by tu mou kartu měl u sebe. Nepotřebuju platit přes různé prostredniky, platit poplatky nebo nevýhodné kurzy, k čemu. Stojí to peníze a čas.
radek9
hodnocení

LOL, já nevím že něco takového jde... ale to záleží na bance zda tohle umožní nebo ne...?

Nastavit limity na kartě podporuje každá banka. Stačí se podívat do bankovnictví.

radek9
hodnocení

Já ale nevím co je to TRustly...

sou tam dvě možnosti... (s paypalem budu platit v cizí měně...)

1) Add money to your balance

2) Add money using Trustly

Chci si nabýt paypal abych mohl platit na internetu. Co mám zvolit?

doplněno 19.12.19 13:48:

Jsou tam i nějaké poplatky? Když tam například pošlku 100 Kč, ztrhne se mi z té částky něco? Když potom budud chtít platit v eurech např zaplatím jedno euro, bere si paypal něco za vyřízení? A kolik? Děkuji

doplněno 19.12.19 13:52:

Nebo když chci platit v eurech tak to musím nabýt vyloženě v eurech? nebo můžu i v Kč a pak platit v eurech?

Když si pošlete 100 kč na paypal účet, tak se tam objeví 100 kč, ale tu stovku si tam převedete na Eura, před platbou, v účtu paypal.

radek9
hodnocení

Aha, když chci dát nabýt paypal tak mi to ukáže:

Beneficiary name

BofA re: PayPal Pte Ltd

Bank

UniCredit Bank Czech Republic, A.S., Prague

Account number

0000000081880...

Transfer ID

548DE8...(KOD)

Kod banky unicredbank je tedy 2700, jestli se nepletu, ale kam mám zadat ten transfer ID?

V účtu paypalu jsem nikam nezdal číslo karty nebo účtu... to nevadí?

Ten kód (hausnumero) dáte do poznámky a odešlete na uvedený účet. Podle něj to přiřadí na paypal účet.

radek9
hodnocení

Aha, a nevadí že jsem nikde v mém paypal účtu nenastavil co mám za bankovní účet nebo kreditku?

hodnocení

0x

Co to tak trochu proklikat? V PayPalu je v odkazech nahoře "Peněženka", pak vlevo "Zůstatek na účtu PayPal", pak uprostřed "Převést peníze". Propojení s kartou funguje pouze tehdy, když karta podporuje platby na internetu.

radek9
hodnocení

A můžu to nabíjet v czk když budu platit v eurech? ztrhává si něco paypal?

PayPal si nic nestrhává, pokud jej používáte jako soukromá osoba, ale používá pro přepočet svůj kurs, který nebývá příliš výhodný. Dokonce mi často přijde horší než v mojí české bance.

Já osobně proto nedobíjím, ale používám jej spárovaný s dvěma platebními kartami. První z nich je CZK kreditka, kde si nechávám transakci v originální měně (přepočet pak provádí moje banka) a druhá je platební karta Transferwise, na kterou si dobíjím částku v USD, EUR nebo GBP podle toho, jakou měnu platím a transakci na PayPal opět ponechávám v originální měně. Transferwise mívá podstatně lepší kurz než moje česká banka.

Pokud prodejce přijímá kromě PayPal i platební kartu, používám přímo kartu. Na druhou stranu jde přes PayPal poměrně efektivně řešit reklamace a vrácení peněz, pokud vás prodejce natáhne.

hodnocení

0x

Nakupuji v cizině hodně a také jsem se kdysi o PP zajímala. myslela jsem si, že je to výhodné, ale není. PayPal má vyšší přepočtový kurz, jinými slovy Vás přepočet z českých korun na $, nebo Euro vyjde dráž a to je zbytečné. Oni sice tvrdí, že si poplatky za převod neberou, ale myjí ty poplatky skryté právě ve výši toho přepočtu. není to služba zadarmo, jak by se na první pohled zdálo. Jinak nemusíte mít vůbec na svém účtě žádnou cizí měnu, normálně to zaplatíte přes ten interbanking třeba v dolarech, nebo v Eurech a PP si podle svého kurzu vezme potřebnou částku v korunách. Takže když něco bude stát 10 $ tak pokud budou oni počítat za 1 $ 24 korun,odečte se Vám 240 korun z Všeho běžného účtu. Také počítejte s nějakými haléři navrch a ty zaokrouhlujte směrem nahoru. 252,84, je 253 Kč. Ale nevím, jestli budete moci používat PP, když nemáte povolenou v interbankingu platbu kartou. To mi je trochu divné. Podle mne je lepší platit svou kartou, chtějí ty samé údaje, které uvádíte a je to levnější a je to spolehlivé. Ale musíte ve své bance požádat, aby Vám otevřeli možnost platit kartou na internetu. A to má každá banka a nezáleží na tom, kolik máte peněz na účtě. Kdybyste měl strach, že Vás někdo okrade, tak můžete po každém nákupu dát limit na tu nulu. Já to nedělám, protože to bych se uklikala, nakupuji skoro každý den a hodně. Tak mám třeba na AlieXpress uložené bankovní údaje trvale, limit mám denní 2.000 Kč a ještě se mi neztratil ani haléř. Ale jelikož nikdy neměním limit, nebo když, tak spíše na vyšší částku, tak v tom případě samozřejmě nikomu nemohu vyzradit své bankovní údaje ani kód. Ale myslím si, že kdyby nenapsal správně datum založení a expirace mé karty, tak by stejně platba neproběhla. Ale to nevím, nikdy se mi to nestalo. To by mi musel někdo kartu ukrást a musela bych to nevědět, protože kdybych to věděla, tak okamžitě blokuji kartu v bance telefonem, nebo přes interbanking.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]