Bydlím u rodičů. Mám denní studium, je mi 18 let. Otec má na mě slevu na dani.Chci začít podnikat (vedlejší činnost) zisk odhaduji na okolo patnácti tisíc měsíčn. Rád bych se zeptal ještě na pár věcí: 1) kolik činí ty minimální poplatky SP a ZP? ty musím začít platit hned jak dostanu živnostenský list? 2) jaké všechny doklady musím vést? vydaje - doklady dostanu od těch co mi dají zboží - takže ty jen zakládám a nemusím nijak s nimi pracovat že? příjmy - stačí vystavovat třeba jen paragony, když zboží prodán na netu a platba přijde na učet? je to složité? Dále musím vést peněžní deník do kterého budu psát přijmy a vydaje ok? Musím vést nějakou evidenci zásob...? 3) Rád bych vedl nějaké "jednoduché učetnictví" do nějž NEbudu zařazovat náklady na dopravu, telefon... jen čistě vest vyajde a přiijmy z prodeje jde to? 4) znáte nějakou dobrou literaturu či stránku, kde bych se tomto směru zdokonalil? Díky za odpověd na mé otázky.
typek, víte co vám poradím? Pro začátek si udělejte kurs účetnictví, netrvá dlouho a tam s váma proberou vaše otázky a dají i zákonný podklad. Budete si dělat studijní poznámky, které se vám budou vždycky hodit. To ceníte až po absolvování kursu. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.