Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekalá obchodní praktika

Od: davi* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Naletěl jsem na podvod kurzykrupieru.cz, ale po trošce pátrání na internetu jsem zjistil že bych se mohl bránit. Můj příběh je velice podobný tomuto:
google.com/...
Tato firma (top hand) nabízí krupiérské kurzy ale dává inzeráty na fajnbrigady.cz s tím že nabízí brigádu od 25000 měsíčně. V inzerátu nic o tom že je to nabídka kurzu není.
Odkaz: fajn-brigady.cz/...
Povolení ke sprostředkování práce sice mají, ale puze na vyhledání prace. Takže více méně agentura která hledá práci pro lidi.
Nicméně, ve smlouvě kterou jsem podepsal nic o sprostředkování práce není. Pouze věci ohledně placeného kurzu.
Chtěl bych ještě dodat že je mi čerstvě 18 let a budu prvním rokem nastupovat na lékařskou fakultu, čímž si byli na “pohovoru” vědomi. Ptal jsem se již tam jestli budu moct druhý den zavolat a kurz zrušit a bylo mi řečeno zle se můžeme domluvit ale paní druhý den popřela že něco takového řekla.
Pokud se nemýlím, dle zákona o ochraně spotřebitele §4, §5 a §5a je jejich jednání nelegální ve výše zmínených situacích jelikož klamavě nabízí inzerát na brigádu ale ve smlouvě nic o práci není napsáno, pouze nabízí kurz za peníze. Také si byli vědomi mého věku a toho že budu nastupovat na lékařskou fakultu takže v blízké budoucnosti mé příjmy nebudou dostatečné na pokrytí 40,000kč.
Chtěl bych se zeptat jestli se v něčem mýlím a jestli jejich jednání je zkutečně nelegální jelikož nejsem právník. Pokud ne, mohu je nějakým způsobem udat k soudu a zažádat o zrušení smlouvy nebo o uhrazení částky kterou po mne požadovali? Mám zkrz rodinu přístup k právníkovi a všemu co bych potřeboval.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jsem si to přečetla celé, ale odkazy jsem nerozklikla, protože jsem se dočetla, že Vy máte možnost poradit se s rodinným právníkem. Nebylo by pro Vás lepší obrátit se rovnou na něj a neztrácet čas?

lmgify
hodnocení

0x

Ten samý problém se řeší hned ve vedlejší otázce. *ee*

Také mi to přišlo hodně povědomé a věděla jsem, že už jsem to kdysi četla. A také mi to trošku přišlo jako podbízení právě těch kurzů. Proto jsem to nerozklikla, jelikož mne takové ho.adiny nezajímají. Tazatel má v rodině právníka a ptá se co má dělat tady. Trochu podezřelé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]