Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kurzy krupiérů - nelze odstoupit?

Od: andy5 odpovědí: 37 změna:

Dobrý den,

kamarádce se stala taková nepříjemná věc. Skočila na jednu lákavou nabídku práce v kasinu, s příslibem velkých výdělků atd., znáte to. Šla tedy na pohovor, který trval přes hodinu. Tam jí sice hned na začátku jedna milá slečna řekla, že bude potřebovat k výkonu práce kurz za bezmála 40000, ale že to není závazné a může to potom zrušit.

Jenže pak ji poslala za druhou slečnou do jiné místnosti a sama se sbalila a viděl jsem ji odcházet pryč z budovy... No a ta druhá ženská už měla připraveny smlouvy a začala taková ta klasická manipulace s mladým člověkem, co potřebuje peníze... prý na tom trvala, aby podepsala, části smlouvy zakrývala nenápadně rukou, nic nevysvětlila... až to nakonec kamarádka podepsala. Teď bude muset zaplatit za kurz, který začíná na konci února, buď 35.000 hned, nebo přes 4000 měsíčně splácet po dobu 8 měsíců. Já vím, řeknete si, že to od začátku mělo všecky náznaky toho, že je to podvod a něco na tom nehraje... ale stalo se, bohužel.

Na netu jsem doma potom našel více stížností na tuto firmu, některé i pár let staré, ale žádnou s dobrým koncem.

Mě by zajímalo, jestli je toto opravdu legální a nedá se proti tomu nijak bránit? Našel jsem jen něco ve smyslu že odstoupit od smlouvy jde, ale i tak bude muset kurz zaplatit, prostě není žádná možnost, jak z toho ven?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kamarádka je zletilá, svéprávná, vysvětlení se zřejmě nedomáhala a podepsala dobrovolně - bohužel.

Co přesně je v té smlouvě uvedeno o možnosti odstoupení?

andy5
hodnocení

O možnosti odstoupení jsem tam nečetl nic, jen že se "odběratel" zavazuje...

Smlouvu doma nemám, kdyžtak si ji nechám poslat

hodnocení

0x

Ať zkusí celý případ předat na www.coi.cz - tam najde kontakty,je to jasný případ šmejdů.

Ale nechápu, jak tomu mohla věřit.

iz*
hodnocení

0x

Dobrý večer, Andy, uveďte prosím tu firmu.

Vaší kamarádce se "nestala taková nepříjemná věc", Vaše kamarádka udělala chybu. Jak mohla podepsat něco, co si důkladně nepročetla, případně nenechala vysvětlit?

Jestli šlo o nabídku práce, bylo by potřeba se obrátit na inspektorát práce. Zaměstnavatel musí zaměstnance proškolit na své náklady, nemůže po nich požadovat, aby si proškolení hradili sami. (ČOI v tomto podle mne nepomůže.)

andy5
hodnocení

Ano, máte pravdu, já to taky říkám... Jenže to byl její první pohovor v životě, je nezkušená, netušil jsem, že by něco podepsala jen tak... A právě zrovna s takovými lidmi dokáží tihle šmejdi nejspíš dokonale manipulovat, někde v kanclu hodinu za zavřenými dveřmi, umím si to představit :/ Navíc má zdrav. problémy, deprese, úzkosti, halucinace... prostě pro tyhle vychytralé "podnikatele"asi dost snadné sousto. Mrzí mě, že jsem se předtím než tam šla, víc nevyptával a nevaroval dopředu, jenže co se dá teď už dělat...

Ono ani navíc nejspíš nešlo o nabídku práce... tedy původně ano, bylo to mezi brigádami/pracovními nabídkami na jednom serveru. Jenže to je jen školící agentura, která vede tyto kurzy, ve smlouvě ani nic o tom, že by po kurzu nabídli práci, není... Takže nejspíš nebude moci pomoct ani ten inspektorát práce?

Jedná se o nabídku kurzu krupiérů ze stránky Kurzykrupieru.cz, kde je v kontaktech uvedené jediné jméno - Stephen Peter Smyrk, na kterého se dá na webu dTestu najít několik stížností

vasestiznosti.cz/...

iz*

Přestože to byl její první pohovor přece věděla, že nemůže nic podepisovat, aniž by si to přečetla. Stejně tak nikdo nemá nikdy podepsat něco, s čím nesouhlasí, nebo něco, čemu nerozumí. KurzyKrupiérů je škola. V tom případě by byla na místě spíše ta ČOI.

Máte možnost ofotit tu smlouvu a vložit sem sken (ve formátu JPG) se znečitelněnými osobními údaji kamarádky?

valuchova

Dobrý den, syn pracoval v Olomouci, úplně stejný případ, pěkné jednání, v další kanceláři nachystané smlouvy, slibování práce. Přišla krize, o brigády přišel, je zpět ve VM a musí splácet. Vím jeho chyba ani kurz neproběhl. Co dělat?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Snad je zletilá a svéprávná a smlouvu podepsala dobrovolně. Ukecávání se nedá nazvat nepřípustným nátlakem. Musí tedy vycházet z obchodních podmínek, se kterými podpisem souhlasila. Navíc se vsadím, že uzavřela smlouvu s někým, kdo nemá s původně nabízeným zaměstnáním nic společného. Alespoň oficiálně ne.

andy5
hodnocení

Máte samozřejmě pravdu, to obojí je, ale také zoufalá a nezkušená, to se pak člověk spálí dost lehce :(

A nejspíš je to tak, že podepsala smlouvu jen na kurz, ale žádná jistota případného zaměstnán tam není, kdo ví, jestli vůbec ten kurz k něčemu bude, že jo.

Jde o kurzykrupieru.cz, což mi taky nepřijde, že by mělo pomoct k získání práce kdekoli...

hodnocení

0x

Já si myslím, že se nemusí jednat o podvod. Pokud se vaše kamarádka chce pracovat jako krupier a nemá s tím žádné zkušenosti, tak je potřeba na to si udělat kurz, který stojí nemále peníze a kasína to málokdy platí. Co přesně se jí na tom nezdá? Pokud o toto zaměstnání nemá zájem, proč to podepisovala a pokud chce pracovat jako krupier, tak ten kurz je stejně potřeba si udělat. Nebo v čem přesně ten podvod vídíte?

Jinak ale si nemyslím, že práce krupiera v Kasinu je nějak extra dobře pracená, v Praze je to tak 20 čístého (možná tak 30 pro ty lepší podniky) a pracujete hlavně v noci. Mimo Prahu to bude dokonce i méně. Na druhou stranu, pokud jste mladá, tak se s těmito zkušenosti dá i vycestovat do světa a třeba pracovat na výletních lodích a tam ty peníze můžou být už lepší.

andy5
hodnocení

Podvodem bych to nenazval, nicméně to, jakým způsobem to celé probíhá, je dost... jak to říct, přinejmenším neseriózní.

Na začátku slečna normálně lhala - že nic není závazné, že se můžete kdykoli odhlásit atd. Po pár minutách vás zavede k někomu úplně jinému a sama co nejrychleji zmizí. Je to prostě jasné, že si vás zpracují a zmanipulují k tomu, abyste podepsali... samozřejmě to asi s většinou lidí nevyjde, ale ti slabší prostě podepíší. :(

iz*

Jestli to Vaše kamarádka našla v inzerátech nabízejících práci, je to minimálně "zavádějící"inzerát. Takový by možná inspektorát práce přece jen zajímal.

hodnocení

0x

@andy5 - Ono ani navíc nejspíš nešlo o nabídku práce... tedy původně ano, bylo to mezi brigádami/pracovními nabídkami na jednom serveru. Jenže to je jen školící agentura, která vede tyto kurzy
Že je inzerát uveden mezi pracovními nabídkami vůbec nic neznamená.

Pokud "ve smlouvě ani nic o tom, že by po kurzu nabídli práci, není...", pak se jí těžko domáhat. Takže jedině nějaká možnost zrušení/odstoupení - jenomže tyhle smlouvy bývají dobře ošetřené.

matesj
hodnocení

0x
Jistě lze od smlouvy odstoupit,ale určitě za nějakých podmínek...třeba ze zdravotních důvodů(dlouhodobá nemoc),skutečné náklady soud dokáže jistě uznat,ale možná tak do roka a do dne...
Podmínky budou jistě napsány v té smlouvě.Pokuď kurz neabsolovuje,nemůžou chtít plnou cenu.

matesj
hodnocení

0x
Myslím si,že někteří už tu smlouvu ani nemají...

veronikamichal
hodnocení

0x

Dobrý den, ted se s nima soudím. Mile ráda Vám řeknu jak se z toho dostat. Michaličková

doplněno 28.10.18 19:56:

řekněte mi tedy v jaké fázi tedka jste? at Vám mohu pomoci. Sama se s nim tedka soudím, dala jsem to i do televize na černé ovce. Bohužel úady o tom ví ale nikdo se k tomu nehlásí. Zkoušela jsem inspektorát práce pro lživé inzeráty na práci když se jednalo o kurz o kterém mi řekli až na "pracovním" pohovoru o který se původně mělo jednat. Čoi jsem psala před několika měsíci a před asi měsícem a ani jednou se mi neozvali a inspekorát i když řekl do televize že mi pomůže at se na ně obrátim tak mi pak napsali že mám smůlu. Takže pošlu doporučeně dopisy ještě jednou na inspektorát, čoi, ombudsmanovi, do televize nova aby udělali i oni reportáž pro svou větší sledovanost...a klidně bych napsala dopis i na ministerstvo ..kamkoliv kde s tím může někdo něco dělat protože si tohle prostě nechci nechat líbit a chci zkusit možné i nemožné aby mu to už příště neprošlo a začalo se s nim něco dělat..když mi řeknete jak sjte na tom vy, můžu vám říct co dělat abyste věděli na co se připravit a podobně a čemu předejít ..mluvila jsem s jedním klučinou jehož ex se stalo to samé co nám a jeho táta je právník, řekl že jak smlouva tak směnka mají chyby,...chybí tam prý věci so by tam být měli ale laik si toho nevšimne ..tak třeba na to se zaměřit aby se dala zpochybnit směnka u soudu...nebo zkusit celkově zařádat o hromadný soud všech žalovaných a mělo by to i větší váhu potom

Kurzy krupiérů - nelze odstoupit?
Kurzy krupiérů - nelze odstoupit? #2
dasama*
Dobrý den.Byla by jste tak hodná a poradila i mě? Děkuji
veronika*
Můj email je veronika.michalickova@seznam.czklidne napište co se stalo a v jakej stádiu to teď je a ráda pomuzu
iz*

Paní Michalíčková ( @VeronikaMichal ) > tady bývá zvykem odpovídat v otázce > netahat z lidi jejich elektronické adresy. Máte-li k problému nějakou radu, zveřejněte ji prosím zde.

veronika*
Takhle jsem to nemyslela, tahat z lidí email. Jedná se mi ale o to že už to mám rozjednane s více lidmi a tak bychom se vsichnni mohli spojit a navzájem si v těchto kauzach pomoct. Nedávno jsem s tím byla I v černých ovcich tak se most ozývají další lidé stejně podvedeni
iz*

@VeronikaMichal > jestli jste to tak nemyslela, měla jste místo požadavku, aby Vám lidé napsali (což je mimochodem bohužel stále častý nešvar), svou odpověď vložit sem. Tomu totiž poradna slouží.

A pozor! Nejde o žádný podvod, ale o neopatrnost těch, kdo smlouvu podepsali.

Pochopil jsem to tak, že někdo podepsal smlouvu, kde se zavazuje zaplatit 35 tisíc za kurz, a pak ještě směnku, kde se zavazuje zaplatit dalších 35 tisíc, za nic. Je to tak? Směnka je velmi tvrdé potvrzení dluhu, kde se nevysvětluje, jak ten dluh vznikl, a ze směnky ani ze smlouvy neplyne, že spolu nějak souvisí. Takže obojí je platné. Jedinou šanci vidím v tom, že toho "dodavatele" obviníte z trestného činu podvodu.

hodnocení

0x

Jenom dodám, že v dnešní době casina shání pracovníky tak moc, že jim kurzy pořádají sami, zdarma, dokonce platí ubytování a stravu. Pokud by jí nevadilo pracovat na konci světa v Rozvadově.

kattie
hodnocení

0x
Ahojte, podarilo sa vám to nejako poriešiť, niekam sa pohnúť? Som v rovnakej situácii, čo sa s tým dá spraviť? Ak by to náhodou niekto ešte čítal po takej dobe, napíšte mi prosím.
iz*

@Kattie,

kde a komu jste co podepsala? Šlo o stejnou firmu nebo o někoho jiného? Šlo o Stephena Petera S/...? Obávám se, že proti těmto lidem existuje jen jedná obrana: všechno důkladně (pozorně) číst, nepodepisovat nic, čemu člověk nerozumí nebo s čím nesouhlasí.

lucies
hodnocení

0x
Taky jsem těm kurvám naletěla, podepsala to bez cteni a věřila ženské, že mohu odstoupit. Teď mám z toho exekuci na 68.000. Nenechám to jen tak. Smlouvu už u sebe nemám, ale z toho co si pamatuji, jsem dnes usoudila, že šlo o směnku a taky to tady navíc čtu, ano, je to tak. Navrhuji jediné spojit síly. Jinak ty litry tam mi ani nevrátily doklad totožnosti. Kdo máte zájem o hromadnou žalobu na ně s tím, že se jednalo o manipulaci a lež, pojďme do toho, možná uspejeme, nic není nemožné. Záleží však, co v té smlouvě skutečně stalo, zda bylo možné nějak odstoupit.
michalverner

@lucies - Taky jsem těm kurvám naletěla, podepsala to bez cteni a věřila ženské, že mohu odstoupit.
Vy si nepřipouštíte, že jste se k exekuci dopracovala i svojí vinou?

alfonso

Občas mě udivuje blbost některých lidí. Evidentně si za to mohou sami, neuvědomí si to a pořád žijí v představě, že to není jejich vina. Pak se ještě ohánějí žalobou, kterou si akorát zvednou svoje náklady a už se z dluhů nikdy nevyhrabou.

lucies
Mě zas neskonale udivuje, že někdo, kdo o tom neví ani hovno a sám si to nezažil, si dává tu námahu chytračit, jak jsme my blbí a naivní a že si něco prý nepřiznáme. A nebo jste přímo z Olomouce asi že? Vypadá to tak. Ego si léčte někde jinde, tady to není vhodné,pokud se pouze nudíte, toto je skupina pro poškozené. Každopádně, mám jasné důkazy, že šlo o manipulativní jednání a tu námahu a práci, klidně i další peníze dám do soudu s těmito šmejdy, mám prokazatelné důkazy a nemám s tím nejmenší problém cokoliv podniknout a firmu zruším. Navíc směnka je nelegální od r. 2013. Takže mne zajímá, na základě čeho soud rozhodl. Ta pizda z Olomouce se dušovala, jak se smenky nemusím bát a že stačí zavolat a vše včas zrušit. Že mam něco poslat poštou mi odpověděl Smyrk až 15.9., stejné datum směnky, jak slečna měla i slečna dokonce a jde o jasný důkaz. V dobré víře jsem jim podepsala souhlas k okamžité exekuci a vzhledem k jejímu hereckému výkonu jsem se nechala ukecat, že se nic nestane. Nyní se nezastavím, dokud to půjde a všechny ty šmejdy zničím. Soud jsem již kontaktovala a budu se odvolávat.
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 06. 03. 2019 14:43:57
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

@lucies - Nyní se nezastavím, dokud to půjde a všechny ty šmejdy zničím.
Potom nás nezapomeňte seznámit s výsledkem.

karin*
hodnocení

0x
Ahoj Andy.
Smlouva, kterou podepsalo mnoho lidí je, po zhlédnutí právníkem, kvalifikovaná jako neplatná, protože ji chybí určité znaky dle Českého práva a dále vykazuje znaky pokusu o podvod a klamání.
Ohledně hromadné žaloby mě kontaktujte na email, pokud chcete. Víc prozradím osobně, z taktických důvodů.
Karin
doplněno 31.07.19 05:45: karinahlouskova@gmail.com
judy

Dobrý den Karin, mohu se zeptat jaký je Váš email?

petra000

dobrý den, taky bych vás ráda poprosila o e-mail.

karin*

Na FB jsem vytvořila skupinu

Smyrk,krupieři...a co dál?

Myslím, že se tak lépe dohodneme na postupu. Takže kdo chcete, přidejte se. Neslibuji zázraky, ale myslím, že víc už ztratit nemůžeme.

K.

karol89
hodnocení

0x

Zdravím všechny.

Přestože už toto bylo mnohokrát psáno a probíráno na různých serverech, mohu Vám potvrdit, že se tato manipulace s mladými lidmi v GAUDIU děla, děje a dít bude. Před deseti lety se mi stalo úplně to samé. Klasická první návštěva plná úsměvů, slibů vysokých výdělků a podepsání smlouvy, od které mělo jít údajně odstoupit, což samozřejmě nešlo. Můžete si tukat na čelo nad každým, kdo jim naletěl, ale těžko se vžijete do mladých lidí po škole s tíživou finanční situací, bez rodinného zázemí a nulové znalosti zákonů. Oni Vám tam prostě mažou med kolem pusy. Tehdy kurz stál 30.000,-. Od té doby sice uplynulo již deset let a informací o této záludné firmě na internetu přibývá, i přesto se stále setkávám s dalšími lidmi, kteří se po ukončení kurzu u pana Smyrka mlátí do hlavy, když jim v casinu my starší řekneme, že si ten kurz mohli jednoduše udělat levněji přes pracák nebo dokonce úplně zadarmo např na hranicích za přísllib ročního setrvání v jejich casinu. GAUDIUM slibuje vysoké výdělky a hned od začátku možnost vycestování do zahraničí. Což jsou schopni sjednat, ale už Vám nepoví, že na čerstvé krupiéry po kurzu nejsou v zahraničí zrovna moc zvědaví, jelikož trvá několik měsíců, než se do toho dostanete. To je pro Vás ještě větší stres, ono to chvíli trvá pochopit i v rodném jazyce. Doufám, že si toto někdo přečte ještě před první návštěvou GAUDIA, než podepíše. Prostě a jednoduše nepotřebujete žádný jejich "mezinárodně uznávaný certifikát", který jsem jaktěživ nikdy nikomu neukazovala, protože to není vůbec nutné. Do zahraničí si vycestujete úplně v klídku sami, s roční praxí Vás vezmou všude. Ještě dodám, že se mnou tehdy absolvovali kurz dva kluci, kteří se pořád bavili, chichotali atd, prostě puberta. A pan Smyrk jim ten úžásný certifikát za toto chování nedal a zinkasoval 60.000,- jen tak. Snad to někomu pomůže. Přeji hodně zdaru, zábavy a úspěchů v tomto zajímavém oboru :)

ivet
hodnocení

0x
Dobrý den. Stejná věc se stala synovi. Volal odpoledne, že odstupuje a nastal kolotoči vydírání, strašení exekucí, syn zaplatil. Nikdo se ho nechtěl zastat. Policie nebrala na vědomí Jak dopadla kamarádka? Jen si přeji aby podvodník už se v životě nevyspal. Syn přišel o ty slabé úspory co měl. Sprostě syna okradl. Má plno mailů kdy vysvětluje, že nastupuje do práce a kurz nemá jak dělat. Nezajímalo nic, chtěl své. I cestou strašení. Doufám že si to přečte někdy. A uvědomí si. Muselo by vás být víc a zatočit s tímto jednáním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]