Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poprvé sám k moři

Od: jirizu odpovědí: 39 změna:

Ahoj, chtěl bych poprvé vyrazit na dovolenou k moři, ještě nikdy jsem u moře nebyl, ale pojedu sám, nemám s kým jet. Chtěl jsem se zeptat jestli je dobrý nápad jet na dovolenou k moři když jsem tam ještě nikdy nebyl? Nevím jak to u moře funguje, nevím co a jak.

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alecram*
hodnocení

3x

Doporučuji CK Mundo,je tam přesně to co hledáš.Doporučuji,jezdí tam i jednotlivci.Během zájezdu jsme byli jedna parta.

hodnocení

2x

Co jak funguje? Vlna za vlnou,,,slunce svítí...

doktpr365*
hodnocení

2x

Jen jeď, leť, můžeš najit společníci hledej spolujízda k moři napr

eximtours.cz/...

jirizu
hodnocení

moc díky za tip. :)

To jsem zkoušela. To je naprd. Vyzkoušejte.

podobné burzy spolucestování mají i specializované a na cestovce nezávislé cestovatelské weby - například Orbion nebo Cestolino. Také je podobná skupina na KsichtoKnize.

kepler*
hodnocení

0x

Z moře mít strach nemusíš. Na pláži je to přívětivý kámoš. Spíš bych měl obavy z té cesty. To je spousta starostí a s ubytováním taky. U moře jsem už taky byl a ne jednou a nebylo to nic moc. Taky drahé. Tak jsem si letos zařídil pobyt v termálních lázních na Slovensku, zase. Daleko větší koncentrace zábavy, krásných děvčic a s každou se domluvím. Taky sólo a za dvě stovky za noc!

doktpr365*

Za 200 jsi byl pod mostem*smich*

kepler*
Jsi poněkud pozadu, mrkni na ČeskoSlovensko.cz. No, jestli chceš plať dvojnásobek zprostředkovatelům. Hodně štěstí!

m123*
hodnocení

0x

Taky jezdím sama a super. Lítám sama ne, že bych neměla s kým, ale sama si líp vyčistím hlavu a odpočinu. Pokud máte nějaké konkrétní otázky a ne " nevím co a jak " , tak se klidně zeptejte.

lmgify

Bydlíte v jednolůžkových pokojích? Sdílíte pokoj? Platíte za 2-postelový pokoj?

Když jsem jela sama, musela jsem zaplatit nevyužité druhé lůžko. Po cestovce jsem žádala, aby mi sehnala nějakou spolubydlící, měla jsem jen jedinou podmínku - nekuřačka. Tohle prý nedělají, není to jejich povinnost. Tak jsem musela druhé lůžko zaplatit.

Všimla jsem si, že české CK vůbec nenabízejí jednolůžkové ubytování. A přitom tolik lidí by rádo cestovalo samo. Německé CK naopak jednotlivcům nabízejí kvalitní jednolůžková ubytování. Ale jet k odletu do Německa je pro mě obtížné.

Máme se (myslím tím české CK) ještě hodně co učit. Jaga.

lmgify

Pro představu: kolik stálo 2.lůžko (v % k ceně pobytu (v hotelu?) u moře (stát?) s (polo?)penzí)? Děkuji

m123*

Za neobsazený lůžko platím vždy. A ceny jak kde. V Turecku jsem platila + cca 40%, v Tunisku cca + 20% . Ale já vždy lítám last minute. Uvedu příklad. Loni Tunisko. Pův. cena zájezdu 28 tisíc na týden / jedná se o TOP hotel / . V lastu byl za 15, já platila 18.

Tu platbu navíc beru něco jako dph. Klid, koupelnu a wc jen pro sebe, po vysprchování a namazání si můžu chodit nahá a obvykle chodím velmi pozdě spát a vstávám, tak, že jsem na snídani mezi posledníma :) .

Německé cestovky mívají často akci kdy se příplatek neplatí. Nikdy jsem to nepotřeboval, tak blíže neporadím

hodnocení

0x
Sám jet k moři, je dobrý. Spíš bych se bála jet na hory a chodit túry sama.
doplněno 26.04.19 18:38: M123, Než jet s někým, kdo mi nesedne, tak to už raději sama. Vloni jsem byla v Řecku na pokoji s cizí paní, ale neseděly jsme si. A dostaly jsme navíc malý pokoj. Letos jsem si zaplatila jednolůžkový. A budu mít klid.:)
jirizu
hodnocení

právě tam chci hlavně podnikat výlety a chodit po tůrách.

m123*

Tak s někým cizím bych to vůbec nedala.

hodnocení

0x

U moře to funguje úplně stejně jako kdekoli jinde - máte-li zajištěn hotel/penzion atd., informujte se o časech podávání jídel, o případných dalších platbách (pití, místní poplatek a pod.) . Jestli máte jen ubytování, poptejte se místních nebo se sám podívejte po nejbližší "samošce" - bývají levnější.

Jinak vám stačí ručník na pláž a neztratit klíče ;)

doplněno 25.04.19 07:09:

k výletům a túrám - vždycky se mi vyplatilo najít si předem = v klidu možnosti cestování, spojení, zjistit, zda to, co chci vidět, je momentálně přístupné. Ona sice prakticky všude bývají turistická informační centra, ale taky nemusí znát všechno.

jirizu
hodnocení

nejsem, plážový typ, jde mi hlavně podnikat výlety a fotit. Být celý den na pláži bych nezvládl. :)

lmgify

Jestli chceš (chorvatské?) hory, tak nemusíš bydlet blízko pláže nebo vůbec na pobřeží, tzn. výrazně LEVNĚJŠÍ. *tanec*

m123*

jirizu, pokud chcete moře i hory, tak doporučuju Chorvatsko. Pohoří Biokovo nad Makarskou je super. A všude se domluvíte.

Byla jsem v kempu v Živogošče a tam bylo hezky.

Když fotit a hory, tak nejezdi v hlavní sezoně k moři. Padneš horkem, i když se vydáš do hor co jsou u pobřeží.

V ex-YU je nádherných hor spousta, ale chce to mít pořešenou dopravu. Běžné výlety cestovek tě do žádných nezavedou.

jirizu
hodnocení

já bych chtěl vyrazit koncem srpna nebo září.

První nebo spíše druhý týden v září je ideální. Ceny o poznání nižší...lidí daleko méně jak na místě, tak na cestách.

Já doporučuji vlastní auto..a Itálii.

jirizu
hodnocení

Jet autem by bylo super, ale já se bojím sám tak daleko jet autem. Ale zase když je tam člověk autem, tak si může po okolí někam zajet.

Jednak jste i na místě dovolené mobilní..a jednak i cesta může být cíl.
Jde samozřejmě o to, jestli máte přiměřeném spolehlivé auto..a jestli jste přiměřeně dobrý řidič.
Pak samozřejmě nějakých 700-800km není problém.
lmgify

Do Chorvatska na dovolenou k moři lidi v posledních 10 letech dojeli na 70 let starých mopedech Pionýr, Fichtlech, Babetách, v 60 let starých Octáviích, starých Škodách 120, Trabanty, 25 let starými Favority, Barkasem atd. Je toho plný Youtube. Cesta těmito dopravními prostředky byla definitívně jedním z cílů. Nové, drahé nebo rychlé auto rozhodně není potřeba.

jirizu
hodnocení

ono pokazit na cestě se může i nové auto.

amy®
hodnocení

0x

Jeďte klidně sám, bez obav. Být Vámi bych ale zvolila zájezd přes CK. Některé nabízejí pobyty u moře s výlety buď letecky nebo autokarem, vše je zařízeno. Pěkné zájezdy tohoto typu jsou třeba do Černé hory. Napoprvé bych zkusila jet touto cestou, jestli se Vám cestování v jedné osobě zalíbí, tak příště můžete už v klidu sám, to už budete vědět co a jak.

Popř. využijte některých webů jako spolucestujeme.cz nebo i některé CK mají odkazy na nabídky spolucestujících.

hodnocení

0x

Jestli jste ještě nikdy nebyl u moře, vězte, že se můžete velmi snadno spálit. Nezapomeňte si při výletech mazat i boltce uší a nárty nohou, na to se často zapomíná a následkem jsou ošklivé spáleniny.

Všechno ostatní už bylo řečeno.

Ano a ještě obličej. Sama jsem si v Chorvatsku spálila obličej a pak jsem byla červená jako rak.
Tzn. Kupte si kvalitní opalovací krém. Nevíte, jestli nebudete mít alergii na sluníčko tam.
jirizu
hodnocení

já jsem vzdycky spálený když jsem někde u nás na přehradě :)

Jejda, tak to moře raději ještě zvažte. Nebo si vyberte termín mimo sezónu, pro tu Vaši turistiku to bude lepší a bude menší riziko spálení.

jirizu
hodnocení

já si neumím namazat záda

tak noste bílé triko, ale nezapomeňte mazat krk a ruce.

hodnocení

0x

Zdravím. Jen ze zvědavosti..Položil jste zde před časem dotaz, zda jet sám na víkend...Jak to dopadlo? Vyrazil jste?

poradte.cz/...

doplněno 26.04.19 19:40:

Díky za zprávu. Tak snad to bude u toho moře lepší a užijete si to víc.:)

jirizu
hodnocení

Ahoj, vyrazil jsem nakonec s rodiči, a bráchou, nakonec to byla chyba. Chtěli jet taky. Mě to s nima tak nebaví někam s nima jezdit, sám bych si to užil asi líp.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]