Zdravím... Došel mi nimesil a jsem po trhání osmičky doma mám jen Aulin .. můžu si ho vzít místo Nimesilu?... Nevíte náhodou?.. mám tu i Panadol ale ten mi už moc nezabírá...díky za reakce
Já dostal od lékaře Aulin po trhání dvou zubů. Takže odpověď zní Ano, můžete si Aulin vzít.Jen zkontrolujte případné alergie a snášenlivost dle pribaloveho letáku.
Taky v tom nevidim problém aulin je spíš na bolest hlavy a nimesil na bolavý záda Když mi chyt houser skusil sem obojí Aulin nic moc Nimesil mi dost pomohl
Oba léky obsahují stejnou účinnou látku. Tak si jen pohlídejte dávkování, abyste neměla přípravky s rozdílným množstvím této látky. Ten Panadol berete k tomu? Nevím, jak se snáší Panadol konkrétně s Nimesilem, ale Panadol (paracetamol) je obecně vzato z analgetik nejhorší na kombinace. Špatně se snáší. Tak na ten pozor...
nainen
Už ho neberu ten Panadol.. moc nezabírá.. začala jsem ten nimesil brát a teď tedy ten Aulin.. tak snad to nebude problém... Stejně to už můžu brát jen tak do konce týdne a musím přestat 14dni je dlouho doba na nimesil či aulin
Ono to má vlastně i stejnou látku.. Nimesil je nejlepší a trochu se bojím že Aulin nezabere jak ten nimesil... Tak uvidím... Šlo mi o to že už asi týden beru nimesil tak jestli nevadí že ho nahradím tím aulinem tak asi teda ne... Nejhorší je to čekání na tu hodinu kdy si ho můžu vzít... Ráno to jde ale kolem 18h to přijde k sobě a přitom časové to vychází na 20h tak hrůza... A je normální že mám horečku?
Před časem tu byl nějaký dotaz ohledně trhání zubu a virózy v oblasti krku (?), jste to Vy nebo ne?
Jestli ne, tak horečka a tak silné bolesti týden po vytržení není normální, běžte k lékaři.
nainen
Je možný že to jsem já... Protože jsem se ptala minulý týden jestli je normální že to bolí už několik dni ... V pondělí jsem volala zubaři a ten mi řekl že to je jako odřené koleno mě pobavil... Že to mám ledovat a hotovo... Ale už je zas další týden a nemoc ani bolest zubů neustála... Už si taky začínám myslet že to je na antibiotika...
Tohle je ovšem od zubaře těžce neprofesionální. Pokud to po týdnu dál bolí, je tam něco špatně, může tam být zánět zubního lůžka, který může přejít do zánětu kosti. Zubař by to měl znovu důkladně prohlédnout, ne Vás odbýt po telefonu.
nainen
Zubař mě vzal akutně tak mě asi pěkně odbyl... a co teď zjišťuji nejsem jediná Co ma po trhání osmičky problem.. Ve čtvrtek pojedu na pohotovost a uvidím... Déle už čekat nebudu...
Vypadá to, že máte nějaký zánět, když Vás to bolí takový čas a přidala se i horečka. Jděte k zubaři, ať se podívá jestli jsou dásně i místo po vytrhnutí zubu v pořádku. Možná to bude chtít antibiotika spíše, než Aulin či Nimesil.
Měla jste si zajít k svému zubaři již dnes. S akutní bolestí Vás vezme (alespoň u nás to tak funguje, že zubařka má ráno 1 hodinu vyhrazenou pro akutní případy). Pokud budete čekat do zítřka, abyste šla na pohotovost, tam Vás také ošetřit nemusí. Mohlo by se Vám stát, že Vás neošetří, když Vás to bolí již týden. Nebudou to považovat za akutní, když jste mohla navštívit svého zubaře, který Vám zub trhal a je to již týden. Na té zubní pohotovosti jsou někdy na toto přísní. Ale samozřejmě, je to na Vás..
doplněno 27.03.19 17:56:
Tak ještě rada ohledně toho zubaře - obraťte se na svoji zdrav. pojišťovnu. Měli by Vám doporučit takového, který nové pacienty přijímá.
Mám hroznou hrůzu z toho že mi bude šťourat v ty bolavý díře.. nebo jen že mi píchne injekci... Když to mám tak citlivé... Kdybych nebyla do toho ještě nemocná... Představa že mi hrabe v puse,když kašlu sotva chci promluvit... to si nedovedu představit... Asi mi ale nic jiného nezbyde než zajít na pohotovost..
nainen
To není můj zubař.. Vzal mě náhodou akutně... Jiní zubaři mě ani akutně vzít nechtěli.. nemám zubaře , všichni mají plno.. jinak bych už dávno měla po problému kdybych nějakého měla..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.