Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhání osmičky

Od: nainen odpovědí: 13 změna:
Zdravím... Jak dlouho bolí díra po vytržení osmičky dole?.. byla jsem v pondělí na trhání a furt to bolí jak čert.. nemůžu moc hýbat čelistí.. bez prášků na bolest nedám ani 5min... Do toho jsem hned druhý den omarodila... Oteklé uzliny, ucpané dutiny, bolest v krku při polykání a v noci horečky... Beru od rána paralen.. je normální že to ještě takhle hodně bolí?... Díky za reakce

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dva dny není tak moc - ale vám se ty dvě věci sčítají, tak to (asi) bude trvat delší dobu. Vyplachujte si tu ránu teplým odvarem z hřebíčku.

nainen
hodnocení

Děkuji... Zkusím to...
tralala

Nezkoušejte to, vyplachovat se nesmí minimálně týden. Ta bolest ještě může být normální, nebo už se Vám utvořilo tzv. suché lůžko pokud jste už vyplachovala nebo vysávala z rány krev. Určitě i ta nemoc Vám nepřidá. Já mám také se zuby problémy, ale kupodivu každé vytrhnutí zubu při dodržování těchto zásad je bezproblémové a nikdy žádnou bolest jsem ani v den extrakce necítila.

nainen
hodnocení

Dobře radši ne... Upřímně i se toho bojim vyplachovat... Tak i další den to bolí... Myslíte si že jsem mohla omarodit z toho zákroku?... Protože se mi to nestalo poprvé... Před lety mi taky trhali ale normální stoličku a taky jsem hned omarodila... Ono když se to takhle sejde takhle to hrůza...

hodnocení

0x

Pokud máte v blízkosti ústní dutiny zánět - což očividně máte - tak je to úplně normální. (I bez toho by určitá míra bolesti byla ještě pár dní normální...) Já mám jeden zub, který je až na abnormalitu v tkáni pod ním úplně zdravý... jakmile mám rýmu, dutiny, bolavý krk, opar, prostě cokoliv v blízkosti, bolí jako čert. To jen pro představu, jak to souvisí. Vyležte ten virus, ať není zasaženo hojení zubu. Nebo rovnou zajděte k doktorovi, aby zjistil, jestli to není bakteriální, to by nebylo dobré.

Nezapomeňte, že místo po zubu není dobré v prvním týdnu po vytržení vyplachovat. Měla by tam vzniknout taková sraženina, hladká na povrch, s dost možná železitou chutí na jazyku, a tu je dobré tam nechat. Hojení je s ní snazší, jakmile se tam udělá díra (pokud sraženinu vyplavíte), tak bývá průběh hojení horší.

nainen
hodnocení

Dekuji moc za odpověď...

Není zač. Až je Vám brzo líp, odpočívejte. Jen bych místo zubaře šla k obvoďákovi, primárně by byl problém ta infekce, zvláště pokud by byla bakteriální. S tou zubař nic neudělá (nebude diagnostikovat).

nainen
hodnocení

Děkuji... Tak doufám že nebudu muset. Doufám že do konce týdne se to uklidní..

hodnocení

0x

Mě osobně to bolelo dva týdny. Prášky jsem potřeboval tuším dva nebo tři dny. Pak už jsem to zvládal bez, ale moc dobře jsem o tom věděl.

nainen
hodnocení

Tak ještě chvilku pockam a kdyby to bylo horší holt si zajdu k zubarovi... Ale ta nemoc tomu zubu je fakt šílenství...

hodnocení

0x

Nejspíš záleží i na vašem celkovém zdravotním stavu a dalších okolnostech. Mně už moje zubařka trhala celkem 9 zubů (4x osma, 4x sedma a 1x šestka) a kromě jednoho případu, kdy jsem neměl vcelku bolesti, ale hodně nepříjemný pocit spojený s mírnou bolestí, jsem ani jednou prášky nepotřeboval. Vždy se to obešlo prakticky bez bolesti a druhý den jsem o ničem nevěděl.

A k té jedné výjimce - volal jsem své zubařce a ta se zasmála (je to kamarádka) a mile mi sdělila, že se jedná o tzv. suchý zánět, který postihuje několik % pacientů, léčení nemá cenu a do týdne sám odezní. Měla pravdu.

Ovšem také je mi jasné, že asi mírně vybočuji z průměru, protože hodně mých kamarádů a známých si se zuby zažilo své.

nainen
hodnocení

Takto máte opravdu štěstí... Já se zuby trpím už od dětství... Ale tohle je poprvé co to bolí až takhle... Děkuji za reakci

hodnocení

0x

Bolest 3 neděle :(, ale postupně ustupující

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]