Nejste přihlášen/a.
Dva dny není tak moc - ale vám se ty dvě věci sčítají, tak to (asi) bude trvat delší dobu. Vyplachujte si tu ránu teplým odvarem z hřebíčku.
Nezkoušejte to, vyplachovat se nesmí minimálně týden. Ta bolest ještě může být normální, nebo už se Vám utvořilo tzv. suché lůžko pokud jste už vyplachovala nebo vysávala z rány krev. Určitě i ta nemoc Vám nepřidá. Já mám také se zuby problémy, ale kupodivu každé vytrhnutí zubu při dodržování těchto zásad je bezproblémové a nikdy žádnou bolest jsem ani v den extrakce necítila.
Pokud máte v blízkosti ústní dutiny zánět - což očividně máte - tak je to úplně normální. (I bez toho by určitá míra bolesti byla ještě pár dní normální...) Já mám jeden zub, který je až na abnormalitu v tkáni pod ním úplně zdravý... jakmile mám rýmu, dutiny, bolavý krk, opar, prostě cokoliv v blízkosti, bolí jako čert. To jen pro představu, jak to souvisí. Vyležte ten virus, ať není zasaženo hojení zubu. Nebo rovnou zajděte k doktorovi, aby zjistil, jestli to není bakteriální, to by nebylo dobré.
Nezapomeňte, že místo po zubu není dobré v prvním týdnu po vytržení vyplachovat. Měla by tam vzniknout taková sraženina, hladká na povrch, s dost možná železitou chutí na jazyku, a tu je dobré tam nechat. Hojení je s ní snazší, jakmile se tam udělá díra (pokud sraženinu vyplavíte), tak bývá průběh hojení horší.
Není zač. Až je Vám brzo líp, odpočívejte. Jen bych místo zubaře šla k obvoďákovi, primárně by byl problém ta infekce, zvláště pokud by byla bakteriální. S tou zubař nic neudělá (nebude diagnostikovat).
Nejspíš záleží i na vašem celkovém zdravotním stavu a dalších okolnostech. Mně už moje zubařka trhala celkem 9 zubů (4x osma, 4x sedma a 1x šestka) a kromě jednoho případu, kdy jsem neměl vcelku bolesti, ale hodně nepříjemný pocit spojený s mírnou bolestí, jsem ani jednou prášky nepotřeboval. Vždy se to obešlo prakticky bez bolesti a druhý den jsem o ničem nevěděl.
A k té jedné výjimce - volal jsem své zubařce a ta se zasmála (je to kamarádka) a mile mi sdělila, že se jedná o tzv. suchý zánět, který postihuje několik % pacientů, léčení nemá cenu a do týdne sám odezní. Měla pravdu.
Ovšem také je mi jasné, že asi mírně vybočuji z průměru, protože hodně mých kamarádů a známých si se zuby zažilo své.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.