Nejste přihlášen/a.
@iv - Kdo poradi? Co dál?
Co chcet slyšet? Že máte vydržet nebo že se máte rozvést? Vy v podstatě rozhodnutá jste - "vím že cesta zpět nevede" - potřebujete "potvrzení"?
@anonymka - Já to říkám chlapy jsou líný hovada co chtějí jenom sex.
Jistě - hlavně když "Nesahne na mě, nepolibi."
V podstatě máte tři možnosti:
1. chcete manželství zachránit (oba), vyhledáte pomoc odborníka (oba), a pokusíte se s tím něco udělat /oba).
2. nebudete s tím nic řešit a budete se dál trápit.
3. rozvedete se.
@iv - On neslyší. Řekla jsem už dvakrát že takhle dál nechci žít. A nic.
Omyl - on nechce slyšet. Místo říkání začněte konat - jakkoli, ale tak, aby musel reagovat.
Zdravím. A jakým "svým" věcem se manžel věnuje o víkendu? A co dělá po práci tam, kde je přes týden? A co se změnilo v tom posledním půlroku, že je to nejhorší? Chápu, že, když po týdnu přijede, mu uvaříte a přivezené špinavé prádlo vyperete. Ale jezdí on domů jen za kuchařkou a pradlenou? Zkuste si sama odpovědět na tyto otázky. Zkuste se na to zeptat i manžela. A klidně zaútořte na jeho osobu. Třeba se dozvíte, proč mu vyhovuje, že má postaráno o děti, o domácnost, o prádlo a přes víkend o jídlo a spokojeně si žije tam někde. Jemu to vyhovuje, vám ne. On s tím nic dělat nebude. Chcete-li změnu, musíte ji udělat vy sama. Jinou cestu nevidím. Ida
Zdravím ještě jednou. Z toho všeho vyplývá, že se vám prostě cíleně vyhýbá. A jen on ví proč. Já bych to nenechala být. Ida
Nemusíte na víken do hotelu. Udělejte si alespoň s menší dcerou v sobotu celodení výlet, starší dcera si uvaří pro sebe, vy se najíte na výletě. Večer se vrátíte, postaráte se o mladší a šupky dupky za kamarádkou.Oo půl noci jste doma jak na koni a v neděli navštívíte rodinu. Nevařit pro muže, neprát, uklíze jen po sobě a po dětech.
Ozve-li se mažel, řekla bych mu, že je to exkurze do života rozvedeného chlapa. Buď bude chtít něco řešit a nebo ne. V tom případě je žádost o rozvod na svém místě.
Samo, že je naštvaný. Přes týden pracuje a na víkend přijede k přednaštvané manželce. Berte to tak, že on netuší, co děláte, když tam není. Nechápu, proč mu vaříte, perete atd. Prostě jste hospodyně. Ať změní práci a je na večery doma, ať ví, jak to správně chodí, jinak to asi nepůjde. Jako první bych mu přestala vyvářet a prát a místo toho si zašla radši někam ven s kámoškama pěkně vyfintěná.
Nebo má nějakou milenku a hledá na vás vše špatné, aby pro něj bylo snažší odejít, aby nebyl za špatného, tak taky čeká, až to ukončíte vy.
Ale podle mě vztah, který je jenom o víkendu, prostě není vztah. Přechodně jo, ale x let... vůbec. Jste víc od sebe než spolu.
@iv - Píšete "Navrhovala jsem... pokaždé jsem s pokorou slepovala... Řekla jsem už dvakrát... jsem taky přemýšlela... nevím..." - jenže to je celkem k ničemu, dokud budete vařít, prát, žehlit a tak dál a pro manžela se tak nic nezmění. Nějakých - s prominutím - "keců" si nebude všímat jako doposud.
A co ho má ubíjet? Přes týden je kdo ví kde. Třeba má i nějakou bokovku. V pátek přijede domů, má navařeno, vypráno, vyžehleno. Tak ty dva dny se skřípěním zubů nějak vydrží a pak zase tradá do světa.
No právě... a co ho má vlastně ubíjet, když je o všechno postaráno?
Na druhou stranu... sáhněte si do svědomí... Nestalo se třeba několikrát, že přijel domů celý natěšený a byl odmítnut, protože jste po tom maratonu v domácnosti neměla ani chuť, ani náladu? Neznám Vašeho manžela, ale každý chlap je trochu sobec. Některý víc, některý méně. Některý by si uvědomil co vše děláte a byl by vděčný. Ten Váš zřejmě ne... přidejte k tomu pár odmítnutí, případně nějaké změny vzhledeu související s tím zápřahem, mateřstvím, věkem a vypadá to jak to vypadá.
Buď máte mozek, nebo jste hloupá a dobrovolně přijímáte úlohu služky. Napište nějaký kontakt a taky kde bydlíte, na vnitřní poštu, mám kamarádku která dělá v psychologické i manželské poradně, věřím, že poradí nebu aspoň s vámi o problému popovídá a najdete řešení. Užijte nový týden v radosti a ne trápení!
Tady je strašně těžké něco radit, když nevíme názor druhé strany. Musí to mít nějakou příčinu, jinak to je vaření z vody.
A tím, že pán nechce komunikovat, o to je to horší.
První, co mě napadlo je, že manžel má milenku.
Potom dojede domů a píšete, že nesáhne, nepolíbí - tedy si splní svoji touhu po cestách?
Nebo zjistil, že je na chlapečky? Někdy je velmi těžké se s tím vyrovnat, záleží na výchově, na svém nastavení i když dnešní doba je tomu otevřená/.
Nebo si myslí, že šlápl vedle, že byl do manželství donucen - dotlačen, že se neženil z lásky?
Nebo začal mít problémy s erekcí?
Nenašli mu nějakou vážnou nemoc?
Nebo pokud jezdí do západní Evropy, tak je služba natolik vyčerpávající, že potřebuje opravdu na ty dva dny vypnout, ale to ho neomlouvá, že by se k Vám měl chovat takhle studeně, necitlivě.
Dává Vám peníze na bydlení a domácnost? Potom bych předpokládala, že jako živiteli rodiny mu po týdnu ten servis uvaření, vyprání poskytnu, ale třeba v neděli by pán měl být odpočat a měli byste podniknout něco společně.
Chodíte-li do práce, tak péče o bydlení /baráček?/ leží na Vás, tak to také není lehké.
V sobotu kutí v garáži jenom svoje věci - koníčky /motorka/? Nebo tam dělá, co je potřeba potřeba okolo domu a zahrady?
Nechodíte-li do práce, tak se manžel chová jako ,,paša,, kdy má na ten ,,servis,, nárok. Ale proč nepožaduje fyzický kontakt? Je v nejlepších letech.
Jenom, že je nespokojený? To je málo, i ta nespokojenost a hledání viny na Vás musí mít nějakou příčinu.
-------------------------
Proto já nesouhlasím s rozvodem, dokud pán nezačne komunikovat, mluvit o tom, co ho tíží, co se mu nelíbí.
Protože nějaký důvod-y to musí mít.
Chtěla bych to vědět a na rovinu bych jako první se zeptala, jestli někoho má /může mít i jiný vztah dlouhodobý, ze kterého počali dítě a má vlastně paralelní rodinu/. Víte, kolik bere výplatu? Odpovídá to jeho odpracovaným hodinám? Porovnejte peníze, co má k dispozici pro Vás a jestli druhá půlka není poskytnuta druhé domácnosti.
Tedy může být v úzkých a neví, jak z toho ven.
Postavte ho před hotovou věc, že chcete vědět důvod, že tohle není normální život, ať řekne co chce. A že raději se dozvíte nepříjemnou a bolestivou pravdu. Protože rozvod bez příčiny, nevědět, proč se tak manžel chová, by mě osobně trápil celý život.
@iv - aniž by se zeptal změnil práci a já se musela podřídit
Rozumím tomu dobře? Kdyby se zeptal a vám se ta změna nelíbila, musel by se "podřídit" manžel?
@belicka - Protože nějaký důvod-y to musí mít. Chtěla bych to vědět
Chtít byste mohla - ale dozvědět se to nemusíte. Buď neřekne nic, nebo jen to, co bude chtít on.
@iv, neměla jste právo nesouhlasit. Při změně místa jste měla maximálně poradní hlas. Rozhodnutí je na tom, kdo chce místo změnit.
Je ale pravda, že ve fungujícím vztahu se lidé domlouvají i o zaměstnání.
Ještě k té změně: Nemohl si manžel takto splnit nějaký dřívější sen? Jako další mne napadá možnost, že "utíká" před nefunkčním vztahem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.