Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Opakovaně jste zde psala, jak nestojíte o vztah, jak chcete budovat kariéru, jak se bojíte sexu, jak nemáte ráda děti.atd...Takže u Vás se nic nezměnilo. Klidně budujte kariéru a na nikoho se nevažte. Vztah není o tom, že by žena dělala manželovi služku a pokud to tak chápete, s Vámi by žádný muž neměl lehké soužití. Klidně žijte singl a nenechte se nikým a ničím omezovat. I takové ženy (i muži) jsou. Když jim to vyhovuje, je to jejich život a jejich věc. Vy se snažíte vzbuzovat dojem svými příspěvky, že víte co chcete, snažíte se přesvědčit hlavně sama sebe o něčem, co může být ve skutečnosti jinak. Jste sama, bez vztahu, kariéra také nic moc, máte psychické problémy, nejste schopná s nikým navázat vztah, protože nechcete sex, z toho důvodu neuvažujete ani o dětech a toto vše Vás trápí víc, než chcete dávat najevo. Kdyby Vás to netrápilo, tak to zde tak často nepíšete. Opak je velmi často pravdou. Vaším zvykem je hledat důvody tam kde nejsou. Ne způsoby dosáhnout toho, abyste byla skutečně spokojená a nebyla sama. Neberte to ve zlém, jen jsem napsala jak ze svých příspěvků působíte na mne. Názory mohou být samozřejmě různé. Ale je to Váš život, tak si ho žijte jak chcete, ale nesnažte se přesvědčovat neustále druhé o tom, že máte ve věcech jasno a že víte co chcete. Protože druzí poznají, že to tak není..Vy máte jen strach z obyčejných věcí a pokud si budete nalhávat, že to tak není, nepomohou Vám ani odborníci, ani antidepresiva atd..
Trochu mimo dotaz - v jakém oboru hodláte dělat kariéru? Máte poměrně výrazný písemný projev. Ledaskde by to mohlo působit problémy.
Jinak si nejsem úplně jistá, jestli zrovna zde najdete někoho, kdo Vás a Vaše představy o životě podpoří. Myslím, že většina zdejších rádkyň poměrně spokojeně prožila a prožívá život zaměstnané ženy a hospodyně, manželky i mámy. Ale abych mluvila za sebe - ne, necítila jsem se jako služka.
Ježíšmarjá, co ty chceš dělat za kariéru, jestliže neovládáš češtinu na úrovni šesté třídy základní školy a srovnáváš svůj život s Výměnou manželek...
Myslím, že budeš ráda, když si tě nakonec nějakej ten "optěžovač" všimne...
Manželství je hodně o toleranci. Ne si nechat všechno líbit, ale umět se přizpůsobovat. Jednou já, jindy ten druhý. Proč byste v manželství neměla čas na svoje záliby? Pokud doma budete mít vše, jak se patří, klidně se věnujte zálibám.
A dělat manželovi služku? Kdysi někdo moudrý přišel na to, že láska prochází žaludkem. Ten dotyčný měl pravdu. Když dobře uvaříte, manžel bude spokojený a i Vy si smlsnete. Zato Vám třeba rád pomůže umýt okna či jinou práci. Vařím každý den a nestydím se za to. Někdy, když mám víc masa, máme to na 2 dny. Vařím i obyčejná jídla. A potěší mě, když manžel řekne: Dneska mi to moc chutnalo. Nebo: Neuděláš někdy bramboráky? Už jsme je dlouho neměli. Zato jedna známá tvrdí: Kdo by se s tím strouhal?
Nechápu, jak s Vaším vyjadřováním a psaním chcete dělat kariéru. V jaké oblasti? Jaké máte vzdělání? Písemný projev budete muset potřebovat všude. A věřte, činilo by Vám to nemalé potíže. Co v člověku nezakoření už ve škole, pozdě těžko dožene. Držte se koštěte, tam snad psát nic nemusíte a při mluvení se hrubky nepoznají.
Užívat života si můžete tehdy, když na to máte. S platem uklízečky to asi na velké vyskakování nebude. Myslíte si, že najdete nějakého zazobaného milionáře, který Vám bude Vaše "užívání" dotovat? Tomu nevěřte, takových je velmi málo, jsou na roztrhání a vybírají si jiné ženy, než z vašeho soudku. Chtějí, aby ta dotyčná aspoň reprezentovala a nevyjadřovala se vulgárně. Viz: Chlap dělá...
Chcete dítě až po 31. roce. Ale to už třeba budete "vynešená". Budete starší, z děcka nervóznější. Kdo chce dítě, neměl by otálet. Pochopila bych to snad u nějaké paní docentky, která skutečně dělá kariéru, ale Vy můžete slehnout třeba hned a ten rejžák na Vás počká.
I když jsem pro rodinu a děti, Vy byste asi měla zůstat sama. Nemusíte pro sebe vařit, služku taky nikomu dělat nebudete.
Normálně myslící žena se stará o domácnost, vaří, má uklizeno, pečuje o děti. A přesto to nemusí být žádná pipka domácí. Ale žena, která normálně uvažuje. A to je to, co Vám evidentně chybí. Jaga.
Vždycky mě vytáčí, když někdo neumí česky. Může se stát, že se překlepnu, co jsem napsala, kontroluji, ale můžu chybu přehlédnout, ale ty hrubky, to je neskutečné. Ale můžu vás uklidnit, že nejste sama. Možná znáte papuánsky, ale česky opravdu ne.Víte, že v češtině se používá I a Y a že použití má daná pravidla? Když něco napíšete, asi by nebylo od věci od někoho si to nechat zkontrolovat.
Napíši ti jak to vidím já jako chlap bydlící se ženou. Představ si že by si každá žena dneska řekla,že na rodinu s** že si bude užívat a dělat kariéru. Už tak vymíráme jako národ a takhle by byl náš osud zpečetěn. Že se někteří chlapi válí na gauči je věc druhá a taky velmi špatná. Mě taky domáci práce nebaví ale když vidím že toho žena má hodně,klidně ji pomůžu a nemám s tím žádný problém. Dělám kolem domu,dělíme se na výdaje,máme jeden druhého. Taky se nemůžu sbalit a začít si jen tak užívat a budovat kariéru. Je jedno jestli si tohle řekne muž nebo žena,ale doufám že podobných názorů bude ubývat-pokud totiž zanikne tradiční rodina,zanikne vše. Vztah s druhou osobou vždy něco vezme,ale vztah se správnou osobou toho víc přinese.
Na svoje záliby máme čas vždy,nevím proč by ti je měl vztah s mužem vzít a proč by je třeba mě měl vzít vztah se ženou. Teda pokud za záliby nepovažuješ skok z jednoho párku na druhý
Jakou kariéru přesně myslíte? Dělat uklízečku není až tak dobrá kariéra. A možná to, že děláte de facto služku v práci vás brzdí a děsí v tom dělat ji doma.
Myslím si, že příjde čas a budete na to koukat jinak. Jen to chce najít toho pravýho. Pokud se toho nyní bojíte, tak nad tím nepřemýšlejte a nechte život plynout, tak jak si jej užívate nyní. Nikdo vás přeci do vztahu a jakéhokoliv omezování nenutí.
Mmch. když mám někoho ráda a stojí mi za to, tak mu ráda "posloužím" . Nijak mne to v mých zájmech ani v práci neomezuje.
Njn. milá anonymko, tazatelko (nebo jak to máte), užívat si můžete jak chcete, jenže tady na tom světě všeho dočasu, na každého (pokud nezemře dřív) zde čeká nemoc, stáří a nakonec i ta smrt, je otázka jestli tu vůbec je co si užívat, nikdo kdo se tu narodíme nebude věčně mladý krásný ani chytrý a úspěšný, přijde stáří senilita neschopnost, bolest utrpení osamocení, taková je realita života...Vidíte jen tu jednu půlku, tu lepší půlku,protože jste mladá, ale pozor na čas, je zákeřný pomaloučku nám ze života ukrajuje zdraví sílu krásu fyzické i duševní schopnosti...Teď to ještě nevidíte, ale jak vám tu bylo řečeno, budete o deset a dejme tomu i o dvacet let starší a vše se změní, nakonec člověk zjistí že pomalu ale jistě zde přijde o všechno a ten zbytek mu sebere smrt...
Tazatelko, nechci vás samozřejmě strašit, ale je to tak, taky mně bylo 20 a taky jsem si myslel že zbořím svět, pár krát jsem se vyspal (uteklo to jako voda) a najednou člověk zjistí že "svět zbourá ho", s prázdnýma rukama se sem rodíme a s prázdnýma rukama zase odejdeme...Zkuste se na to podívat z té perspektivy zpětně, zkuste si představit že máte třeba těch 50 on to sice není žádný velký věk, to jen vám se to zdá že je vám 23, a zkuste si představit že se díváte zpět, a uvědomte si co by jste v těch 50 asi tak chtěla...tomu je dobré se přizpůsobit již nyní totiž...
No právě, a toho manžela musíte někde vzít, většinou je dobré ho mít už dřív, proto jsem o tom psal, včetně té kariéry co o ní stále sníte, na poslední chvíli se to totiž shání těžko...Ono s těmi vztahy nemyslete si, pár krát zavrhnete "dobrého partnera" který vám třeba bude sedět a bude vás chtít a pak později to není zas tak snadné někoho si najít aby jste si seděli, cožpak o to seznamky jsou "plné" snad ve všech věkových kategoriích ale těch co se jim povedlo si najít někoho kdo by jim opravdu seděl už tolik není...tím zas nechci strašit, a také ono ne každý máme pro život v partnerství "buňky", ne že by si každý chtěl užívat bez partnera, ono to tak prostě je "dáno", tak jako je někdo štíhlý, někdo tlustý někdo chytrý a tak dále, velký vliv na to má genetika možná větší než si myslíme...
Zdravím anonymko. Jistě že je vztah omezující, vyžaduje spoustu ústupků a trpění manýrů toho druhého a o dětech ani nemluvě, to je skoro jako vězení, nemužete nic, nalajnováno na 20 let dopředu... Ale nemusíte mít obavy, Vaše pocity a obavy jsou normální. Škoda jen, že egoismus nebývá okolím vnímán tak lhostejně, jako třeba dyslexie.
jedubabicka: "ale dovedete celý život strávit jen sama se sebou?" To musí v tomto případě být velmi těžké
Tak znova - co vám v tom brání? Jste zletilá a svéprávná, pokud nebudete konat v rozporu se zákonem, užívejte si až do aleluja.
A v čem že ta kariéra má být, s vaším příšerným písemným projevem?
Mít partnera vůbec nemusí znamenat dělat mu služku. Můžete si najít takového, kdy všechno doma bude dělat on a rád. A nebo s ním vůbec bydlet nemusíte. Jedna moje kolegyně, po tom co se rozvedla, si už dávala hodně velký pozor na to, aby si do bytu žádného chlapa nepustila. Takže má dlouhodobý (několik desítek let) vztah, ale nebydlí spolu. Každý pěkně ve svém a jen se navštěvují a chodí spolu na výlety, večeře, dovolené atd.
Nevím na co čekáte? Kariéru můžete startovat již nyní.
Jezdit, létat na dovolené v létě k moři a na hory v zimě, jste mohla již dávno také.
S partou, kamarádkou, příbuznými, kolegy z práce.
Pokud chcete něčeho dosáhnout, tak s Vaším písemným projevem a gramatickými chybami Vám garantuji, že se nechytnete.
Nebudu daleko od pravdy, když napíši, že chyby jsou úmyslné?
Kdyby to byly jenom překlepy, kdy člověk sáhne na vedlejší klávesnici, tak se to pozná. Napsat ale čelí místo celí je divné. Proč tam máte to č? Vždyť c je úplně dole na klávesnici, tedy přehmat to nemůže být.
Vaše sny zůstanou pouze sny, s takovým písemným projevem nemůžete vystudovat, nemůžete mít maturitní vysvědčení a na žádnou administrativní pozici nedosáhnete. Natož postupovat po kariérním žebříčku výš a výš.
Nevím, které díly ,,Výměna manželek,, sledujete. Občas nějaké také shlédnu, ale není pravidlem, že v domácnosti pracuje pouze žena. Bylo dost dílů, kdy ženy nepracovaly, byly líné, domácnost špinavá, děti zanedbané a chlap po práci si musel udělat večeři sám.
Dám radu, něco již opravdu pro sebe a kariéru, užívání života opravdu udělejte. Vlak Vám houká a nabírá rychlost, abyste za chvíli nekoukala na poslední vagón.
Oprava -- ... na vedlejší klávesu ...
Z telefonu? To neberu.
Mám jiný názor.
Již třeba na začátku dotazu v první větě slovo ,,optěžoval,, správně má být obtěžoval. Pokud se podíváte na tlačítka u starého typu mobilu a u nových mobilů na klávesnici, tak nelze omylem naťukat ,,p,, namísto ,,b,,. Ta písmena jsou prostě každé někde úplně jinde.
Pokud o chybách víte, tak je slušné je před odesláním opravit. Ten, kdo to potom čte, si může plno věcí dosadit úplně jinak, než jste myslela.
----
Starý vtip - fatální rozsudek, kvůli jedné čárce.
Provinilého osvobodit, nelze popravit.
Provinilého osvobodit nelze, popravit.
Nebudeš mít čas na záliby? A ty si myslíš, že si pronajmeš místnost, honosně řečeno ateliér, kam budeš chodit relaxovat? Budeš tam malovat, vyrábět věnečky a pumprdlíky z kvěináčů. To si vážně myslíš, že tomuhle se dá říkat budování kariéry? Tím se dá maximálně přiživovat, pokud budeš výrazně lepší než ostatní, ale určitě nevěřím, že by ses tím uživila.
A k tomu pravopisu ... Záměna i a y se rozhodně nedá svádět na překlepy nebo na přístroj, který pro psaní používám.
a kam spechate? A hlavne asi tezko muzete usuzovat podle idiotu ve vymene manzelek, kde se na castingu vybiraji ti nejvetsi kokoti a spiny, aby to bylo zajimave. Ne kazdy chlap je trubec, co sedi na gauci u televize a ceka az mu zena prinese pivo nebo solnicku, misto aby si zasel tech 5 kroku do kuchyne sam. Moc jste si nas muze zaskatulkovala podle ubohych reality show.
Napr ja po zene vyzaduji jen aby byla pokud mozno vetsinu casu mila, starala se o sebe ve smyslu neztloustla 5kg kazdy rok, projevovala lasku a pritulnost, chtela se mnou spat sama od sebe a to je vse... vcelku minimalni pozadavky, a i tak je takovou tezke najit.
Naopak mnoho zen nelibe neslo, ze nemam rad opecovavani, ktere se mi prici. Navic jidlo miluju a musim se diky genum hlidat, abych si udrzel postavu, proto nerad jim s pretvarkou kdejaky i s laskou pripraveny blivajz ("mas to dobre milacku" ), ale musi to byt gurmansky zazitek, abych si to male mnozstvi poradne uzil (i tu vajecinku micham 10-15minut, protoze tak je nejlepsi) a to si umim vetsinou uvarit jen sam, cest vyjimkam. Teoreticky jsem muz, ktereho hledate, ale uz jsem zadany
Stejne byste pindala, ze se praci venuji az moc.
Jinými slovy jednou chcete chlapa co si vše obstará sám,nechá vás dělat co chcete a bude mít vysokou částku na účtu.Proč by ale on měl chtít vás?Píšete kariéra...v čem?Já nejsem zatížen na gramatiku ale s tím co plodíte to na velkou kariéru nevidím.Ikdyž kdo ví.Dnes se i blb dostane do vedoucích funkcí.
Dobrý den. Bez urážky, jste obyčejná uklizečka. Tam se dá dělat kariéra? Vdaná jsem 40 let, 1 dítě a 2 vnučky. Vařím a vždycky jsem vařila denně, peru, žehlím, uklízím nač mi dnes síly stačí, dík své nemoci s pomocí manžela. Jsme rovnocenní partneři, tolerantní, spokojení. Obědy má dnes každý v práci ale ono se i snídá a večeří. Fakt by mě zajímalo kam směřujete a co je to kariéra uklízečky. Ve vašem věku bych předpokládala, že jste na VŠ, umíte perfektně jazyky, jste zcestovalá a pokud jste nějak nadaná, už se o vás ví. Pokud jen sníte, máte co dohánět. Hodně štěstí L.
Jsem zvědavá bába, o co jde aspoň nástin. Kariéra se dělá obyčejně v práci. Nikde není psáno, že musíte mít manžela a děti.
Tazatelko, mně to nedá...
Ostatní lidé vás neodsuzují za to, že si chcete jít vlastní cestou a za svými sny, "kariérou". Sama. Takových free osob je opravdu hodně. Lidem (a mně tedy také) se hlavně příčí styl, jakým shazujete partnerství, rodinu...jako by to bylo něco nakažlivého, podřadného ...a proto se vám to v reakcích vrací.
Opravdu bych vám přála, abyste se zamilovala. Pak byste přestala přemýšlet o vztazích jako o parazitizmu, otroctví apod. Žijte si svůj život podle sebe a neptejte se, jestli je váš život (podle nás) správný. Je váš. Hodně štěstí s tím užíváním si a plněním snů. Když nemáte nikoho, s kým to lze sdílet, moc velka sranda to nebude... M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.