Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat v obchodě Polské maso?

Od: ignac* odpovědí: 9 změna:

Jak se pozná maso v našem supermarketu, které je zdravotně zavadné a dovezené z Polska? V práci jsem mluvil s jedním polákem, který mi řekl, že závadné hovězí maso je pouze exportované do ČR.a Francie.Na vlastním trhu v Polsku, by si to nemohli dovolit, ať nemám u nich obavy nakupovat. Polský ministr zemědělství jako odvetu za kontrolu polského masa chystá při vývozu do jejich země kontrolovat naše pivo, kolik má sladu, při jaké teplotě, podmínky transportu v kamionu apod. Tomu se mi ani nechtělo věřit, místo aby kontroloval co k nám vyváží, tak bude oplácet nám stejnou mincí u piva, které ještě nikomu zdravotně neuškodilo a nejsou důkazy o jeho závadnosti.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To si nesmíte kupovat polské maso v tesku, kde si ho manažeři objednají za 50kč/kg a klidně vám prodají psa pomletého i s boudou. Já v Polsku např uzeniny a ryby nakupuji rád. Mimochodem, poláci mají pouze smůlu, že se jim pár věcí profláklo. Vážně si někdo dělá iluze, že u nás je to lepší? Jezdil jsem pár let na rozvoze a můžu říct, že byly hospody, kde mi nabídli jídlo a já raději s ohledem na hygienu kuchyně s díky odmítl. Viděl jsem alkohol pochybného složení a zápachu. Viděl jsem ve výrobně lahůdek zakalené zeleninové kompoty dotažené ze záplavových oblastí -
evidentně určené původně k likvidaci, ale proč z nich neudělat ještě vlašáček... Viděl jsem toho víc, ale je zbytečné to zde vše rozmazávat, stejně mi to někdo neuvěří.

Libore, tak já Vám teda věřím všechno. Naprosto s Vámi souhlasím. Také jsem ledasco viděla na vlastní oči, ale když jsem o tom začala mluvit, tak jsem opravdu nepochodila. Lidé tady u nás jsou podivní a myslí si, že když to je vyrobené u nás, nebo to má původ z naší země, tak to je dobré. Nevím vůbec kde berou tu jistotu a proč se tak snadno nechávají vodit za nos. Takže od té doby držím pusu ale nakupuji podle svého uvážení. A máte naprostou pravdu v tom, že čeští manažeři vědomě nakupují právě v tom Polsku a i jinde zboží, které nikdo nechce, protože to nakoupí za pakatel a pak to draze přeprodávají. Důvody jsou teda mně jasné a proto si dávám pozor a třeba maso v Tescu teda nekupuji. Ale nejsem si teda vůbe jistá, že tam kde ho kupuji já, je to lepší, protože dneska si člověk není jistý nikde. Ale zatím jsem ještě neonemocněla. Je to prostě dneska hrůza.

asd1
hodnocení

1x

Podle označení země původu. Závadnost jedině rozborem, částečně podle vzhledu a vůně.. Našvindlovanou zemi původu nepoznáš.

Mmch. proč by nemohli kontrolovat pivo jestli není závadné? Ať si kontrolujou, a pokud někdo vozí sr. tak zaslouží potrestat, a jestli je OK tak kontrolou projde.. Stejně tak polské zboží do ČR, resp. jakýkoliv dovoz k nám...

hodnocení

0x

Tady bezpecnostpotravin.cz/... najdete všechno, co vás zajímá.

rv*
hodnocení

0x

Já mám rád kvalitní argentinské a to polské je za něj zaměnitelné. Asi tak.

Jo, ty polské krávy na jatkách podle jejich stavu vypadaly, že je hnali z Argentiny pěšky :)

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Zajímavé informace týkající se aféry kolem polského masa jsou zde:

pravyprostor.cz/...

hodnocení

0x

Právě jsem četl zajímavý článek. V polském mase bylo jedno nakažené na 100. Dovážené ze Západu podstatně více. Při kontrole vodňanských kuřat jedno z pěti. Tak co máte vlastně proti polskému masu?

mojejmeno
hodnocení

0x
poradte.cz/...
Tomu masu na 100% nic není už se to tady jednou řešilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]