Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem si v penny marketu koupila hovězí s vepřovým, sekaná. Pak jsem na netu našla že v česku je závadný hovězí maso, myslíte že bych to mohla vrátit a že mi vrátí peníze? Já taky neprodávám odpad a nenechávam si za to platit.
Dobrý den, hlavně udržujte paniku
. Jestli bylo v tom článku uvedeno, že to zkažené maso prodává Penny, tak ho běžte vrátit - jinak ne. Pokud vím, tak zatím nebyl žádný konkrétní prodejce ani "naleziště" toho masa na našem území jmenován. Zdravím!
P.S. Kolik desítek kg toho masa jste v Penny koupila?
jds - zaznamenal jsem informaci, že bylo (zatím) zjištěno asi 300 kg dodaného masa z Polska (z toho 100 kg bylo již vráceno zpět). Maso (200 kg) bylo u nás dodáváno na různá místa, tak se zřejmě nedostalo do nějakého velkého obchodu, ale skončilo v hospodách nebo závodních či školních jídelnách (jako na Slovensku). Ten Váš 1 kg masa, u kterého neznáte ani původ, resp. nemáte jistotu, že je z Polska, nebude zřejmě smrtelné množství. Navíc, celá aféra je zatím vyšetřována a může se ukázat, že si na nevhodném mase z Polska pochutnáváme již delší dobu. Mně přijde Vaše obava jako zbytečná, ale jestli ji nepřekonáte, tak si do Penny skočte a reklamujte (třeba tam najdete pochopení).
Být Vámi, tak tu přibližně stovku za kilo sekané pro klid duše oželím. Zbytečnou cestu do obchodu a zpět a handrkování se tam bych si odpustila.
A pokud nejste přímo z měst, kam se závadné maso mělo distribuovat, možná bych doporučila i konzumaci. V tom kilu nebude hovězího víc než polovina. Pokud máte partnera, je to na osobu asi 25 deka. Co to je proti všem pesticidům v zelenině a čajích, proti plísním v oříšcích a mandlích... Každou chvíli se udělá velký objev, že je nějaká potravina závadná. Jenže i bez těch objevů jsou normy, že troška pesticidů může být, že éčka a barviva "vůbec" neškodí. Kdo chce jíst zaručeně zdravě, musí mít buď vlastní farmu, nebo miliony na superbio potraviny. Je to smutné, ale je to tak.
Zbytečná panika. Dřív na jatka a pak do nuceného výseku šla právě tato zvířata, některá po ATB a jelikož ta masna Nucený výsek byla kousek od mého bydliště, vím jak dlouhá fronta tam stávala a většina byla poměrně majetná z řad lékařů. Nicméně maminka taky říkla, že zdechliny nežere a nakupovat tam nechodila. Čtu etikety, v masně se zeptám odkud maso je a pak už jen vybírám podle ceny, víc to neřeším.
Říkali, že to maso šlo do Prahy, středočeského, ústeckéno a hradeckého kraje. Tato porážka tam probíhala delší dobu, takže teoreticky jsme to maso mohli snít už v dříve. S účtenkou jistě vrátí peníze.
Tak Praha, Vansdorf, N.Bydžov a čtvrté město mi uteklo. Ale těch 300kg je, jako plivnutí do moře...
Mělo by... Konzumace hovězího z nemocných krav může lidem způsobit vážné zdravotní problémy. Jde o otravy z jídla se závažným průběhem, zánět mozkových blan, zánět kostí a kloubů nebo o těžkou formu sepse. Problémem může být léčení zvířat antibiotiky, můžou tak vznikat rezistence, lidé na ně mohou být alergičtí. Čeští veterináři v tomto týdnu zesílili kontroly dováženého polského hovězího masa, kontroly jsou však stále namátkové.
Jste moc lekavá a i to může negativně ovlivnit zdravotní stav. Na maso z nuceného výseku se dříve stávaly fronty, protože to bylo lepší maso, než to, které bylo vidět u řezníka. Na vesnici je celkem běžné, že když je nějaké chované zvíře moc smutné, tak se nečeká, až pojde, ale zabije se a zavčasu sní. I v přírodě šelmy nejčastěji uloví oslabený nebo nemocný kus.
Nevím jestli to s tím masem z polska není nějaká poplašná zpráva,ale asi takhle.Můj táta léta pracoval v JZD-u krav a současně noiční hlídač-VŽDY musel mít u sebe pořádný nůž,zejména v noci (ve dne nebyl veterinář problém ).Když byl velký problém-měl za povinnost zvíře podříznout aby se vykrvilo a maso mohlo jít do "nucáku" (jinak kafilérka ) .Po roce 89 už toto nemusel neboť pak již začalo být jedno a i z čerstvě uhynulých by šlo do nucáku ...Samozřejmě toto nikde nebylo oficiálně jen na hubu!
Mělo by jít o zhruba 300 kilogramů hovězího v Praze, Varnsdorfu, Novém Bydžově a Kostelci nad Labem.
Maso by ale nejspíš zapáchalo. Tak pořádně očuchat. Konzumace hovězího z nemocných krav může lidem způsobit vážné zdravotní problémy. Jde o otravy z jídla se závažným průběhem, zánět mozkových blan, zánět kostí a kloubů nebo o těžkou formu sepse.
Pokud Penny problematické hovězí z Polska prokazatelně nenafasoval, peníze nevrátí, může být od Babiše. Problém se totož "netýká největšího českého zpracovatele masa Agrofertu, který podle svého mluvčího Karla Hanzelky žádné polské hovězí nedováží". ![]()
![]()
![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.