Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem si v penny marketu koupila hovězí s vepřovým, sekaná. Pak jsem na netu našla že v česku je závadný hovězí maso, myslíte že bych to mohla vrátit a že mi vrátí peníze? Já taky neprodávám odpad a nenechávam si za to platit.
Dobrý den, hlavně udržujte paniku . Jestli bylo v tom článku uvedeno, že to zkažené maso prodává Penny, tak ho běžte vrátit - jinak ne. Pokud vím, tak zatím nebyl žádný konkrétní prodejce ani "naleziště" toho masa na našem území jmenován. Zdravím!
P.S. Kolik desítek kg toho masa jste v Penny koupila?
jds - zaznamenal jsem informaci, že bylo (zatím) zjištěno asi 300 kg dodaného masa z Polska (z toho 100 kg bylo již vráceno zpět). Maso (200 kg) bylo u nás dodáváno na různá místa, tak se zřejmě nedostalo do nějakého velkého obchodu, ale skončilo v hospodách nebo závodních či školních jídelnách (jako na Slovensku). Ten Váš 1 kg masa, u kterého neznáte ani původ, resp. nemáte jistotu, že je z Polska, nebude zřejmě smrtelné množství. Navíc, celá aféra je zatím vyšetřována a může se ukázat, že si na nevhodném mase z Polska pochutnáváme již delší dobu. Mně přijde Vaše obava jako zbytečná, ale jestli ji nepřekonáte, tak si do Penny skočte a reklamujte (třeba tam najdete pochopení).
Být Vámi, tak tu přibližně stovku za kilo sekané pro klid duše oželím. Zbytečnou cestu do obchodu a zpět a handrkování se tam bych si odpustila.
A pokud nejste přímo z měst, kam se závadné maso mělo distribuovat, možná bych doporučila i konzumaci. V tom kilu nebude hovězího víc než polovina. Pokud máte partnera, je to na osobu asi 25 deka. Co to je proti všem pesticidům v zelenině a čajích, proti plísním v oříšcích a mandlích... Každou chvíli se udělá velký objev, že je nějaká potravina závadná. Jenže i bez těch objevů jsou normy, že troška pesticidů může být, že éčka a barviva "vůbec" neškodí. Kdo chce jíst zaručeně zdravě, musí mít buď vlastní farmu, nebo miliony na superbio potraviny. Je to smutné, ale je to tak.
Zbytečná panika. Dřív na jatka a pak do nuceného výseku šla právě tato zvířata, některá po ATB a jelikož ta masna Nucený výsek byla kousek od mého bydliště, vím jak dlouhá fronta tam stávala a většina byla poměrně majetná z řad lékařů. Nicméně maminka taky říkla, že zdechliny nežere a nakupovat tam nechodila. Čtu etikety, v masně se zeptám odkud maso je a pak už jen vybírám podle ceny, víc to neřeším.
Říkali, že to maso šlo do Prahy, středočeského, ústeckéno a hradeckého kraje. Tato porážka tam probíhala delší dobu, takže teoreticky jsme to maso mohli snít už v dříve. S účtenkou jistě vrátí peníze.
Tak Praha, Vansdorf, N.Bydžov a čtvrté město mi uteklo. Ale těch 300kg je, jako plivnutí do moře...
Mělo by... Konzumace hovězího z nemocných krav může lidem způsobit vážné zdravotní problémy. Jde o otravy z jídla se závažným průběhem, zánět mozkových blan, zánět kostí a kloubů nebo o těžkou formu sepse. Problémem může být léčení zvířat antibiotiky, můžou tak vznikat rezistence, lidé na ně mohou být alergičtí. Čeští veterináři v tomto týdnu zesílili kontroly dováženého polského hovězího masa, kontroly jsou však stále namátkové.
Jste moc lekavá a i to může negativně ovlivnit zdravotní stav. Na maso z nuceného výseku se dříve stávaly fronty, protože to bylo lepší maso, než to, které bylo vidět u řezníka. Na vesnici je celkem běžné, že když je nějaké chované zvíře moc smutné, tak se nečeká, až pojde, ale zabije se a zavčasu sní. I v přírodě šelmy nejčastěji uloví oslabený nebo nemocný kus.
Nevím jestli to s tím masem z polska není nějaká poplašná zpráva,ale asi takhle.Můj táta léta pracoval v JZD-u krav a současně noiční hlídač-VŽDY musel mít u sebe pořádný nůž,zejména v noci (ve dne nebyl veterinář problém ).Když byl velký problém-měl za povinnost zvíře podříznout aby se vykrvilo a maso mohlo jít do "nucáku" (jinak kafilérka ) .Po roce 89 už toto nemusel neboť pak již začalo být jedno a i z čerstvě uhynulých by šlo do nucáku ...Samozřejmě toto nikde nebylo oficiálně jen na hubu!
Mělo by jít o zhruba 300 kilogramů hovězího v Praze, Varnsdorfu, Novém Bydžově a Kostelci nad Labem.
Maso by ale nejspíš zapáchalo. Tak pořádně očuchat. Konzumace hovězího z nemocných krav může lidem způsobit vážné zdravotní problémy. Jde o otravy z jídla se závažným průběhem, zánět mozkových blan, zánět kostí a kloubů nebo o těžkou formu sepse.
Pokud Penny problematické hovězí z Polska prokazatelně nenafasoval, peníze nevrátí, může být od Babiše. Problém se totož "netýká největšího českého zpracovatele masa Agrofertu, který podle svého mluvčího Karla Hanzelky žádné polské hovězí nedováží".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.