Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to tak možné

Od: repe odpovědí: 6 změna:

Tak jsem prohrál soud, když jsem chtěl po opravě zaplatit obnovu povrchu dlažbou. Stará se nedala použít.

Předně se rozbila výkopem a byla obalená cementem. Soud řekl, že mám nárok jenom na tu

část, kde se kopalo a žalobu zamítl. Není to postavené nahlavu. To tedy tam kde se kopalo dám jinou dlažbu a zbytek po stranách bude ta původní. Myslíte, že má smysl se proti rozsudku odvolat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Byla před výkopem uzavřena nějaká smlouva...dohoda? Řešila opravu povrchu? Výkop jste požadoval vy? Nebo to bylo v obecném zájmu?

Kdo je majitelem vodovodního řadu? Přípojky? Když je to pro více domů, měl by to být hlavní vodovodní řad (pod tím vydlážděným povrchem)...nebo je tam vodoměrná šachta a od ní jde více potrubí (pro jednotlivé domy) pod dlážděním? Jak je to ve skutečnosti...popište podrobněji

hodnocení

0x

Co přesně jste žalobou požadoval a jak zní rozsuidek?

doplněno 18.02.19 07:14:

Tak jsem si přece jen vzpomněla - to je tenhle problém, že? Jak vám nechtěli z těch domů platit?

poradte.cz/...

Ale už tehdy jste psal "Dobrou smlouvu nemám, jen to jejich potvrzení." Našel jste si toho právního zástupce?

repe
hodnocení

Opravovala se společná vodovní přípojka pro více domů, byla v havarijním stavu a unikala z ní voda, vedla na mém pozemku pod dvorem, který byl vydlážděn.

Domy o opravě věděly ale smlouva uzavřena nebyla. Chtěl jsem, aby každý dům přispěl rovným dílem, rozsudek zatím nemám, ale soudkyně řekla, že nemohu požadovat obnovu dlažbou, ačkoliv tam dlažba byla v celém rozsahu, ale jen tam, kde se kopalo, a proto žalobu zamítla. Ale když mě soused vytopí, tam pojišťovna proplatí vymalování celoho prostoru a nikoliv jen toho fleku.

Počkejte, až budete mít v ruce rozsudek s odůvodněním.

Na jakém základě byla provedena oprava, když, jak říkáte, neexistuje žádná smlouva?

repe
hodnocení

Bylo to pouze na základě ústní dohody a potvrzení emailem bez podpisu, což soud neuznal.

Pardon, přepsal jsem se kanalizační přípojka. Jak jsem měl řešit smlouvy, když to byla havárie a nikdo nechtěl zaplatit.

Stejně je to nespravedlivé, celou dobu to používali a potom nemusí dát ani korunu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]